Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Most lazsálás, aztán jogalkotási őrület

2012.03.13. 15:05 - eroica

Az Így írnánk mi kormányzati ügyekkel foglalkozó blog egyik szerzője, saját mikroblogjában leírta, hogy az őszi ülésszakhoz hasonlóan a mostani parlamenti ülésszakon is komoly gond van a törvényalkotás egyenletességével, s ez a minőség rovására fog menni. Március 9-i bejegyzésének szerkesztett változatát közöljük.

A héten összesen ezt a törvényjavaslatot sikerült betolnia a kormánynak:

 

A tengerészek képzéséről, képesítéséről és az őrszolgálat ellátásáról szóló 1978. évi nemzetközi egyezmény 2010. évi manilai módosításaival egységes szerkezetbe foglalt szövegének kihirdetéséről. (T/6302)

Az a baj, hogy most szinte semmit se tárgyal az Országgyűlés (mint ahogy tavaly szeptembertől október végéig, meg mint ahogy az azt megelőző ülésszak első két hónapjában is).

Majd jön a félév vége, amikor is heti öt nap tárgyalnak, ebből három nap szavaznak, és még ahhoz képest is siralmas a végeredmény, amilyen lehetne.


Salvador Dali: Az elfolyó idő
 

Egy kormány se tudta eddig egyenletesen etetni a parlamentet, de ez az első, amelyik nem is törekszik rá, hiszen minél nagyobb a káosz az ülésszak végén, annál könnyebb a zavarosban halászni, az AB-től meg nem kell félni (legyháztörvény).

Nyilván nem azt szeretném, hogy most nyújtsák be a társadalmi egyeztetésen lévő Ptk-t és Btk-t. viszont az jó lenne, ha a 12, márciusi elfogadásra (!) tervezett, de még be nem nyújtott törvényjavaslatból legalább egy-kettő becsúszna lassan.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

· 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr574314236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért nem megyek tüntetni március 15-én? 2012.03.14. 18:24:17

Volt egy ünnep, ami a tavaszt, a békét és a szabadságot köszöntötte. Emlékszik még rá valaki?...

Trackback: Békemenet 2, avagy a januári ifjak visszatérnek 2012.03.14. 15:41:10

A Fidesz januárban közösségi élményt kínált, összejött neki....

Trackback: Békemenet 2, avagy a januári ifjak visszatérnek 2012.03.14. 15:41:10

A Fidesz januárban közösségi élményt kínált, összejött neki....

Trackback: Miért nem megyek tüntetni március 15-én? 2012.03.14. 15:41:09

Volt egy ünnep, ami a tavaszt, a békét és a szabadságot köszöntötte. Emlékszik még rá valaki?...

Trackback: Békemenet 2 avagy A januári ifjak visszatérnek 2012.03.14. 15:26:59

A FIDESZ januárban közösségi élményt kínált, összejött neki. Hogy mennyien jöttek vagy nem jöttek valóban önként és örömmel hazát menteni és mennyi buszt és narancsos statisztát, pláne mennyi pénzből rendeltek meg az első körben, azt nem tudom és nem i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr Smittpálelnökúr 2012.03.14. 16:39:04

Addig is kevesebbet ártanak, amig nem dolgoznak.
Én legszívesebben a kancsal közgaszdászt, a lézerjanit, meg a szargyártót is elküldeném a főnökükkel együtt szabadságra.

debreceni.blog 2012.03.14. 17:08:49

„Én elhiszem, hogy a vérciki bértapsolós tavalyi ünnep után a belső erőforrások kimerülni látszanak, és az sem zavar különösen, hogy idejönnek ünnepelni a lengyel barátaink, de akkor ne tessék már felháborodni, hogy jönnek máshonnan mások is.”

www.vagy.hu//tartalom/cikk/1866_selmeczi_gabriella_az_ostobasag_oligarchaja


süti beállítások módosítása