Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Fidesz–BM: 0–2

2012.02.09. 21:28 - Fidelio

Szép sikerük volt az LMP-seknek karácsony előtt, amikor az Országgyűlés parkolójának bejáratához láncolták magukat. Komoly része volt ebben persze a belügynek is: ha nem küldik oda a rendőröket, hogy vigyék be az aktivistákat-képviselőket, akkor nem lett volna ebből vezető hír. Az meg, hogy egy volt miniszterelnököt is bevitték, abból nemzetközi hír is keveredett.

Most kedden a BM önkormányzati szekciója lépett akcióba. Maga Tállai államtitkár ment haza Mezőkövesdre, hogy a gondosan felállított sátor mellett egy kis közmunkára invitálja az egész napi gyaloglás után odaérkező Éhségmenet résztvevőit. Hárman is ’vették a lapot’, és éjfélig lapátolták a havat.
A sajtó meg a hírt vette, de igazán Tállai államtitkár produkciója volt ütős. Meg is szondáztatta a közmunkára jelentkezőket – ekkor tűnt fel a menetelőknek, hogy államtitkár uram kicsit bávatagon beszélt, jó volna, ha ő is belefújna abba a szondába.
 
Igazi népmesei történet lett ebből a KépviselőFunkyn: „Elkerekedett Tállai András szeme, ő bizony meg nem fújja azt. Egyesek azt mondják, azért, mert ő sem volt akkor már szomjas, de mi a szóbeszédre nem adunk, legyen annyi elég, az istennek se fújta meg.”
Pörgött tovább a népköltészet a „Munkát, kenyeret” menet résztvevőinél, született egy népdal erről. Pontosabban egy átirat a „Kecskebéka felmászott a fűzfára” című nótára (íme, a nóta, harmonikával). Mi tagadás, a nóta szövege is adja magát az átköltésre.
 
"A Tállai megitta a pálinkát
Úgy kínálta Imrének a közmunkát
Így se volt jó, úgy se volt jó, sehogyan se volt az jó
A Tállai az elvonón volna jó."
 
 
De térjünk vissza a népköltészetből a sajtó világába. A BM cáfolt: 'Valódi bizonyíték van viszont arra, hogy Tállai András államtitkár józan volt, hiszen az aznap levett minta alapján elvégzett véralkohol vizsgálat negatív eredményt mutatott. Kép és hangfelvétel tanúskodik továbbá arról, hogy Tállai András készségét fejezte ki, hogy megfújja az alkoholszondát.'
 
 
Ez komoly! Magyarország önkormányzati államtitkára olyan súlyosnak érezte a dolgot, hogy egyenesen véralkohol-vizsgálatot végeztetett. Bizonyára saját költségen – hacsaknem kormányzati feladatot teljesített Mezőkövesden, s annak szerves részét képezte nem-részegségének bizonyítása. (Mindazonáltal készek vagyunk mi is közzé tenni Államtitkár úr vizsgálati eredményét, és az összes bizonyító erejű kép- és hangfelvételeket. Sőt, kifejezetten szeretnénk.)
 
 
Alkohol ide-vagy-oda, azóta nagyobb médiumok tudósítói is meg-megjelennek a 3-as úton menetelőknél. Sőt, a cseh közszolgálati tévé két külsős munkatársa is forgatott a helyszínen (és ott lesznek hétfőn is, amikor a menet Budapestre érkezik.)
 
Riporterük jól beszél magyarul, szlávos akcentussal. Tóth Imre közmunkás – akinek a neve a nóta-átiratban is felbukkan – riporton kívül is elbeszélgetett vele. A fiatalember elmondta, hogy Kassán lakik.
Tóth Imre, munkanélküli olvasztár ekkor saját magára fordította a szót. Azonnal megkérdezte a szlovák fiatalembert: nem tudja-e, hogy a Kassai Vasműben van-e munkás-felvétel, mert oda is elmenne. 
Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr584085515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinkainka 2012.02.10. 18:52:26

Csak ki ne derüljön, hogy terhes!:)))


süti beállítások módosítása