Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A Csipak-villa, az erkölcsi világrend és a Magyar Hírlap

2011.10.11. 06:50 - Fidelio

Címkék: magyar hírlap villa építés törvénytelen csipak péter stefka istván

Történelmi döntést hozott a II. kerületi önkormányzat: a tulajdonosnak le kell bontania a 1800 nm-es villáját (nem írtunk tévedésből túl sok nullát: ezernyolcszáz négyzetméter). Ráadásul a tulajdonos nem akárki: Csipak Péter építési nagyvállalkozó. A neve leginkább az V. kerületi „Zeppelin”-házról ismert, amelynek érdekében műelmék-épületeket rombolt volna le. Leginkább emiatt tartják őt Rogán-közeli vállalkozónak.

Ennek fényében tekinthető mérföldkőnek a döntés, mégha egyelőre ez csupán elsőfokú határozat. Nem szokás nálunk épületeket bontásra ítélni: kipengetik a tulajdonosok a bírságot és megkapják rá a fennmaradási engedélyt. Így történt ez a szóban forgó villa esetében is egyszer már, 2008-ban.


A zöld vonalak a telekhatárokat jelölik, a piros ameddig Csipak önkényes kerítéssel "elfoglalta" a tájvédelmi körzetet

A mostani ügy valóban súlyosabb. Csipak ugyanis 2000 négyzetmétert lekanyarított a tájvédelmi körzetbe tartozó erdőből, s oda építtette a garázst, hat kocsiállással. Ezzel együtt meglepő, hogy a Fidesz-vezetésű önkormányzat a Fidesz gazdasági érdekei ellenében érvényesíti a jogállamiságot. Az ’index’ meg is pendíti azt a feltételezést, hogy a lépés nem független a kerületben zajló időközi választási kampánytól, ami Balsai helyéért zajlik. Sebaj. Ha ez is van mögötte, akkor is jó hír, ha a gátlástalanság elnyeri büntetését. (Lám, milyen jól elősegíti a parlamenti demokrácia a jogállam működését…)

Üdvözölte a döntést a Magyar Hírlap publicistája. Ez is rendben van, örülhetünk együtt más világnézetűekkel, amikor az erkölcsi világrend – most éppen – helyrezökken.

De nem tudunk együtt örülni. Az még a kisebb baj, hogy Stefka kolléga gyurcsányozik egy jót. Ő ilyen, ahogy a viccbeli Mórickának is mindenről eszébe jut egyvalami. De itt más probléma is van, elfelejt gondolkodni. Nézzük csak a Dózer c. cikk velejét:

„Igen, dózer kell ide. Dózerolni kell ezt a korrupt, csaló, folyamatosan törvényszegő, megvesztegethető magatartást, amely mint a szú, szétrágja Magyarországot. És véget kell vetni egyszer és mindenkorra a kivételezettségnek is. Miért van az, hogy amit az egyiknek lehet, azt a másiknak nem? Ha ez továbbra is így marad, akkor sosem lesz erős országunk. ...

Persze ez az állapot csak addig tart, amíg az orrára nem koppintanak. Most valami ilyesmi történt, igaz sajnos még nem Gyurcsánnyal, hanem csak Csipak Péterrel, akinek a II. kerületi önkormányzat precedensértékű döntése értelmében le kell bontania hatalmas villáját, mivel csaknem kétezer négyzetmétert hasított ki engedély nélkül a Budai Parkerdő védett területéből. Ezt a stílust a magyarországi kommunisták s az ő pártállami rendszerük honosította meg. ...

Véget kell vetni ennek az ámokfutásnak, kivételezettségnek, mások és a közösség kárára történő egoista akaratérvényesítésnek. ..."

Stefka úr! Kedvelnénk mi az Ön vehemenciáját, ahogy hirdeti, hogy véget kell vetni egyesek kivételezettségének. Csakhogy van egy bökkenő. Mit is tett az Önök lapja Csipak Péter villája ügyében? Merthogy ez az arcátlan erdő-beépítés nem most derült ki. A sajtó már több menetben próbálta az ügyet közvélemény elé tárni, annak ellenére, hogy tudhatók Csipak jó (sőt: jobb) kapcsolatai. Egyáltalán nem volt biztos, hogy a sajtós erőfeszítéseknek komolyabb foganatja lesz.

Jól jött volna akkor, ha a Magyar Hírlap is segít. Épp azért lett volna példaértékű, mert a kemény föllépést jobb-ról is követelték volna. Egy olyan lapban, amely mostanában inkább eljut egy hivatalba,mint más sajtótermék, gondoljunk csak arra, milliókért rendelte meg a lapot az igazság bajnoka, Papcsák Ferenc polgármester Zuglóban.

De nem. Ha a Csipak névre rákeres az ember, akkor mindössze egyetlen nyúlfarknyi nulláshírt talál az Önök oldalán, a teljes hírt idézzük: "A Jobbik feljelentést tett ismeretlen tettes ellen törvénytelen, tájvédelmi területen történt építkezés miatt a BRFK-n Csipak Péter ingatlanberuházó építkezése kapcsán – mondta Bodor Zoltán II. kerületi képviselő." [Jaj, micsoda szórend! A BRFK-n történt az építkezés? – De ne akadjunk fönn ilyen apróságon.]

Ennyi. Egy szó sincs arról, hogy Csipak 2000 négyzetmétert erdőt épített be, és ezt légifelvételek is bizonyítják. Hogy nagyméretű arcátlanságról van szó, és dózerolni kellene. Én megértem azt is, ha Önöknek nehéz a helyzetük a Magyar Hírlapnál. Egy olyan tulajdonos mellett, aki Orbánt Kossuth reinkarnációjának tartja, nyilván a miniszterelnök szolgálatába kelletik állítani az újságot. S most Orbán egyik legszorgosabb parlamenti végrehajtójának, Rogánnak a legjobb barátjáról volt szó. Megértem, ha csak csendben, "okosba" akarták a hírt kezelni.

Akárhogy is, egy országos napilaptól ez vagy súlyos mulasztás, vagy sunyiság. Nem tudjuk, de meg is kérdezzük olvasóinktól.

 

Stefka úr, nem áll most jól az erkölcsi dózer szerepe. De van egy átfogóbb baj is az országmentő vehemenciával: „mint a szú, szétrágja Magyarországot” … „kivételezettség” … „ezt a stílust a magyarországi kommunisták s az ő pártállami rendszerük honosította meg” ... „ámokfutás” … (ismét) kivételezettség … „közösség kárára történő egoista akaratérvényesítés".

Hogy stílszerű legyek: hogy kerül Pilátus a Credo-ba? A Csipak-ügybe a komcsik s az ő pártállami rendszerük? Hiszen Csipak zsenge ifjúként érte meg a rendszerváltást. Ha valamitől vérszemet kaphatott, akkor az a gyakorlat, amit a hegyvidéki kerületekben is tapasztalhatott. És a Belvárosban, ahol Rogán hivatalának segítségével csinált nagy üzleteket, s ahol kis híján műemlék házakat eldózerolt. Erről az ügyről még a Heti Válasz is beszámolt, de az Önök lapja egyáltalán nem írt róla.

Stefka úr, egy dologért köszönet jár Önnek. Nagyon jó példát adott arra, milyen álságos az a hevület, amivel az erkölcs bajnokaként mennydörögnek (meg komcsiznak közben). No meg arra is, hogy mitől nem lesz normális ország Magyarország. Egy pillanatra sem képesek a „dolgot magát” nézni: egy sima vállalkozói pofátlanságban azonnal pártpolitikát látnak. Még akkor is, amikor a pártatlan jogállam egy pillanatra működik.

 

Ui.: A Magyar Nemzet csak most, a bontási határozat után számolt be a Csipak-villáról, ők eddig még nulláshírt sem hoztak róla és a Magyar Hírlaphoz hasonlóan hallgattak a tervezett V. kerületi műemlék-bontásról.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr73293282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.10.11. 08:11:24

Nekem az a szomorú érzésem, hogy ez olyannyira a kampánynak szól, hogy utána vissza is fogják vonni. A látszat kedvéért Csipak belement, hogy ez legyen a nagy hír, aztán majd mégsem így lesz. Talán még kárpótlásul kap is valamit a jó hírneve rongálásáért cserébe...

K.Z 2011.10.11. 13:04:58

Hát ez a Csipak alaposan elvéthette a lépést a Fidesznél. Valakit nagyon nem fizetett ki.

aser 2011.10.17. 11:29:24

Lehet -e többet megtudni erről a szeretett vezér kedvencről?
Mert a térképről ítélve legalább egy hektáros telke van a budai hegyekben.Márpedig ez mindíg is drága hely volt.
Honnan volt Csipaknak erre pénze?
Talán ez is megérne egy újság cikket.

dr yetee 69 2011.10.31. 23:30:32

Mióta ujságiró Stefka?

embersport 2011.12.29. 10:32:49

A Stefka nyalógépet még a Kádár agitprop intézetében szabadalmaztatták

vakuljmagyar 2012.01.31. 08:26:12

aser: én sem tudom ki, de felteszem valami nagyon nagy családos lehet, ha ekkora ház kell neki. Vagy az is lehet, hogy beteg gyerekeket akar ott a jó levegőjű környezetben vendégül látni. Vagy csak eltévesztette a nézést, amikor a kitűzést csinálták. :)))
Van egy-két ilyen ház a III.kerületben is az erdőben.


süti beállítások módosítása