Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A Fidesz a határon túli magyarok ellen?

2010.10.21. 06:35 - eroica

Címkék: nemzet fidesz magyarság határon túli magyarok

Nemzeti ügyekben köztudottan csak egyetlen igazság létezhet. Aki nem azt képviseli az hazaáruló, de minimum borvizező, ferdeszándékú himpellér (picit más szavakkal).

2010 májusában a kettős állampolgárságról szóló szavazás előtt meg is lett mondva Az Igazság. A Fidesz egyik fő jogásza, Répássy Róbert volt a Nemzeti Együttműködés Centrális Erőpártjának kikiáltója. Egyértelműen a határon túli magyarok érdekében utasította el a kettős szavazati jogot:

“Bár elvileg lehetséges lenne, a Fidesz elképzeléseiben nem szerepel, hogy a kettős állampolgárság mellett szavazati jogot is adjon a határon túli magyaroknak. Ha a más országokban élő magyarok szavazati jogot kapnának, akkor leértékelődne a lakóhelyükön nekik járó választójoguk. Ez gyengítené ottani parlamenti képviseletüket, márpedig a budapesti országgyűlés nem fogja tudni megoldani az ő minden problémájukat. A kettős állampolgárság csak Magyarországon jelent jogokat vagy kötelességeket. Az állampolgár lakhelyén a másik – például román vagy szlovák – állampolgárság az irányadó.”

http://www.hirado.hu/Hirek/2010/07/~/media/News/Hirado/Hirek/2010/07/01/09/repassy2.jpg.ashx
NINCS DE!

Tehát, hogy a legmegátalkodottabb nemzetvesztők is értsék, a kettős szavazati jog:

- Leértékeli a határon túli magyarok ottani voksát.

- Gyengíti az ottani parlamenti képviseletüket.

(-És egyébként is, az a számít, hogy ki hol lakik).

Ez elég világos, egyenes beszéd volt. Eszerint, aki szavazati jogot akar a határon túliak magyaroknak adni, az rosszat tesz nekik.

Csak azt nem értem, hogy akkor most miért javasolja ezt a Fidesz. Illetve sajnos egy ötletem van.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr602387593

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szavazójog anomáliái 2010.10.26. 19:09:24

Amióta az Alkotmány-előkészítő Eseti Bizottság alelnöke meglebegtette az állandó magyarországi lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok esetleges szavazójoghoz jutását, az önmagát mértékadónak tartó médiaelit ízekre szedte a javaslatot és ördögtő...

Trackback: Választójogot a határon túliaknak? 2010.10.25. 14:30:23

 Bizonyára hallottál arról, kedves Árpád, hogy a Fidesz berkeiben újra felmerült az a lehetőség, hogy a határon túli magyaroknak az állampolgárság mellé szavazati jogot is adjanak. Egyelőre még nincs teljesen kidolgozva a koncepció, nem tisztázott...

Trackback: A Fidesz a határon túli magyarok ellen? 2010.10.24. 14:37:03

Nemzeti ügyekben köztudottan csak egyetlen igazság létezhet. Aki nem azt képviseli az hazaáruló, de minimum borvizező, ferdeszándékú himpellér (picit más szavakkal).

Trackback: Passzuskulcs! Adjátok vissza legyeinket! 2010.10.22. 18:18:22

Vélhetően kiveszik az alkotmányból azt a passzust, amely a választójogot állandó magyarországi lakhelyhez köti, mondta Fideszes Alkotmányelőkészítő Gergely. A szóban forgó módosítás célja az, hogy a magyar nosztalgia-állampolgársághoz folyamodó határo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.09. 17:27:56

Nagy az elégedetlenség, a belső feszültség a Fidesznél. Sok helyen diktatórikusan leváltottak, megszüntettek embereket alapszervezeteket, ezekben forr az indulat.
Sok "normális" tagnál és szimpatikusnál tűrhetetlen az orbáni diktatúra, a fejetlen, átgondolatlan, hibát hibára halmozó kormányzás.
Sok helyen gyenge a kormányban az emberanyag.
A populista, erőfitogtató intézkedéseken kívül szinte nincs normális döntésük.
Egyre többen szeretnék Orbánt eltávolítani, háttérbe szorítani.
Nem véletlen sok "fidesz arc" hallgatása.

Talán az EU elnökség ideig óráig megmenti Orbánt, de soha nem volt még ennyire erős a belső ellenzéke.


süti beállítások módosítása