Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Nem tetszik a külföldi elemzőknek a fideszes csontvázkeresés

2010.06.02. 00:01 - eroica

Címkék: fidesz csontváz

Már korábban megírtuk, hogy mennyire nyilvánvaló hazugságokon alapul a Fidesz csontváz-rettegdéje és azt is, hogy ezt a piaci elemzők már jóval a választások előtt átlátták.

Nos, meg is jöttek a jelzések a Morgan Stanley és a Barclay's elemzőcégektől:

"Az, hogy a Fidesz nem igazán foglalkozik a kommunikációjában az aktuális külpiaci befektetői hangulattal (amikor a befektetők a magas államháztartási hiányok és államadósság miatt aggódnak) az idei államháztartási hiány mértékével kapcsolatos Fidesz "felfedezésekből" is látszik ... A Morgan Stanley elemzője szerint jelentős annak a kockázata, hogy a következő hetekben egy "csúnya" főszámot jelez majd az idei államháztartási hiányra, ai azt jelenti, hogy akár 6% feletti deficitszám is kijöhet az új kormánytól". portfolió.hu

A Barclay's már nem fogalmazott olyan finoman:

"Aggasztónak" nevezte az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, hogy a Fidesz éppen egy olyan időszakban ragaszkodik a költségvetési felfedezésekkel kapcsolatos csontváz-retorikájához, amikor a költségvetési fenntarthatósághoz fűződő piaci félelmek miatt a befektetési eszközök egyébként is gyengülnek, különösen "Európa perifériáján". (MTI)

A Fidesz-ellenességgel nem vádolható Portfolió pedig úgy fordította le a külföldi és hazai aggodalmakat, hogy hátramutogatás, helyett inkább kormányzást várnának a piacok:

"A borongós nemzetközi hangulatban a befektetők már türelmük határán állhatnak, és nem azt várják egy kormányra került erőtől, hogy még mindig a választási kampányban használt retorikát hangsúlyozza, hanem azt, hogy végre a konkrét intézkedéseket nevezze meg (vagy legalábbis kormányzó erőként ne gazdasági vészhelyzetről és csontvázakról beszéljen, fokozva a piaci bizonytalanságot)."

Nyolc év alatt könnyen bele lehet szokni abba, hogy elég az ellenfél hibáztatása. De most már  inkább konkrét gazdasági tervek és intézkedések kellenének.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr912049580

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kókler politikus, avagy shortolja hazánkat a Fidesz: a bukásunkra játszik 2010.06.05. 14:27:12

Szavazz a forintért most!Szerettem volna elkerülni a politizálást a kóklerbróker blogon, de egyrészt a politika jelenlegi vezetői szóltak bele durván a gazdaságba, másrészt ilyen kókler politikusokat még nem sokat látott a világ (hacsak nem szándékosan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.06.05. 13:36:46

Jó a cikk, csak rövid.

A hatása a kókler politizálásnak annál hosszabb lesz :-(

Olvaslak, klasszaka a bejegyzéseid! Sok sikert!

Kemotox 2010.11.08. 10:13:21

Szépen sorban eljár ezen cikkek felett az idő!
Csoda, hogy még nincs törölve. Év vége felé ez a cikk is már kész égés!


süti beállítások módosítása