Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A Fidesz Retkese - Csibésztallér 2009 jelölés

2009.12.12. 02:21 - eroica

Címkék: veszprém hudvágner tamás

https://m.blog.hu/fi/fideszfigyelo/image/fidesz_politikus/hudvagner_tamas_veszprem.JPGA mi jelöltünk Hudvágner Tamás, aki idén megszavazta, hogy egy veszprémi tér harmada értékbecslés és pályáztatás nélkül kerüljön  ... Hudvágner Tamás tulajdonába.

Mi nem vagyunk olyan jólelkűek, mint a Fidesz. Mi nem közfunkcióra jelöljük őt, hanem a szerintünk egyik legjobb politikai gunyorblog, a Holdrabló "nemes" versenyére. A Csibésztallér 2009 a "kirívóan csibészes vagy röhejes viselkedésű" politikusok rangsorolására szolgál.

Szerény véleményünk szerintünk önmagáért beszél a jelölt "csibészsége" (micsoda finomkodó stílusa van a Holdrablónak!).  Most csak újraismertetjük  akkori ügyét.

Erre sajnos azért is szükség van, mert - amíg a "balliberális lakájmédia" a BKV ügyeiről lelkiismeretesen beszámolt - addig a fideszes polgári, értékelvű média máig nem írt egy szót sem a veszprémi fideszes képviselő ügyéről, a tér "önértékesítéséről". Amíg a sajtó (baltól jobbig) lelkesen cincogtatta Retkes Attilát, vajon etikus  volt-e, hogy kulturális kiadványára pénzt kapott attól a kuratóriumtól, amelynek maga is tagja (jogosan kapta, de etikátlanul).  (A túlsúlyos 'polgári'  sajtó hallgatása persze a százmilliós köztartartozású Kövér-nyomda és a Magoszos szavazási trükközés elkussolása után már nem lep meg.) És sajnos Veszprémben nincsenek olyan tényfeltáró blogok, mint Esztergomban.

Szóval a Csibésztallér-jelöltről:

Jókor, jó helyen

A fideszes képviselő véletlenül tudott arról, hogy a Veszprém város értékesítené a Dózsa tér harmadát, így ajánlatott tett, amit ingatlanbecslés és pályáztatás nélkül elfogadtak. A „telekkiegészítésnek” keresztelt akcióban Hudvágner képviselő úr által megszerzett terület kétszer akkora volt, mint az eredetileg a téren lévő telke.

Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet

Azt, hogy legalább megpróbálni illett volna a pályáztatást, a gazdasági bizottság (szintén fideszes) elnöke simán elhárította sokatmondó indoklással: „ugyan ki pályázna erre az ingatlanra azokkal a szigorú feltételekkel, amit az önkormányzat előírt?”  Ne feledjük: a veszprémi önkormányzatban három éve a Fidesz írhatja a szabályokat. (Kb.: ”A mi pályánkon úgyis mi írjuk a szabályokat, más csapat minek is indulna, ha tudjuk ki a győztes”.)
 
All you need is lóvé
 
Az már csak hab a tortán (jogilag: súlyos formai hiba), hogy Hudvágner a szavazás előtt nem jelentette be érintettségét. Tudom, hogy a Fideszben a vegyépszeres autópályaépítések óta még büszkének is szokás lenni a pályáztatás nélküli üzelmekre, de azért a történet vége erős volt. Miután Hudvágner képviselő úr személyesen is megszavazta, hogy neki árusítsák ki a közvagyont, közölte: „nincs lelkiismeretfurdalásom”.
 
Használt autót mindenesetre nem vennék tőle.

 

UPDATE: Családjában nemcsak Hudvágner Tamás vállalkozik. Testvérének és édesapjának cége nyerte el a városi önkormányzattól egy építendő parkolóház üzemeltetését. Mivel a bírálóbizottság anyagát nem hozták nyilvánosságra, ezért nem tudjuk, hogy valóban a  Hudvágner család kft-je adta be a legjobb pályázatot. A tervezett "Győzike dizájnos" épület  mindenesetre érdekes, a vesztes pályázó szerint pedig hazudott pályázatukról a fideszes bizottsági elnök.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr351591808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása