Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Az alkalmatlan ejtőernyős gazdasági biztos lehet

2009.11.24. 15:07 - Fidelio

https://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/06/repassy.jpgNovember 5-én Répássy volt az ügyeletes, ő kommentálta a hírt, hogy a kormány Andor Lászlót jelölte uniós biztosnak. A szokásos lendületes Fidesz-stílusban azt mondta: „méltatlan és alkalmatlan embereket ejtőernyőztetnek hosszú évekre szóló fontos pozíciókba”.

Azóta volt idő tájékozódni, a Financial Times ezt megtette. A lap úgy ítéli meg, hogy Andor akár komoly súlyú a gazdasági és pénzügyi biztosi feladatkörre is eséllyel pályázhat. A dolog természetesen nincs lefutva, Neelie Kroes lehet a magyar szakember legesélyesebb versenytársa, de a lap szakemberei a finn Olli Rehnt (2004-2009 között az EU bővítéséért felelős biztos) is el tudják képzelni. [Napi Gazdaság]

Bizonyára a Fidesz is tájékozódott. Ennek eredménye lehet, hogy a mai Népszabadság helyreigazítást közöl. Elismeri, hogy valótlanul közölték, miszerint Szájer József nevezte Andort kommunista bankárnak. A valóságban Répássy frakcióvezető-helyettes mondta ezt.
 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr161549017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidélio 2009.11.26. 16:04:14

Az index mai híre szerint nem vált be a FinTimes jóslata:

"A foglalkoztatás- vagy a regionális politikáért felelős tárcát ... kaphatja meg ... Andor László.

A kormány eredendően is fejlesztéspolitikai tárcáért lobbizott. A foglalkoztatáspolitikai tárca az EU költségvetésének tíz százaléka felett rendelkezik, a regionális politikai ennél is több felett. Magyarország lobbierejét ugyanakkor a foglalkoztatási tárca növelné jobban."

Álmainkban látjuk Répássy ajkait, ahogy alig mozogva kiejtik azt a szót, hogy 'bocsi'. De már az is álomszép volna, ha ezt Szájer mondaná. Nem azt, hogy komcsi, hanem: bocsi.


süti beállítások módosítása