Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kondor Katalinnal erősített józsefvárosi médiatúlsúly?

2009.11.20. 12:31 - narancshéja

Azon jót lehet vitatkozni, hogy kinek van médiatúlsúlya országosan. Azonban a helyi önkormányzati sajtóban tudnak az igazán durva  dolgok kijönni (mindkét oldalon). A mostani józsefvárosi polgármester-választás kapcsán külön érdekes megnézni a Józsefvárost, a fideszes képviselőtestületi többség befolyásolta VIII. kerületi lapot.  Markáns jerlenséget  figyelhettünk meg az elmúlt időszakban: Kocsis Máté fideszes alpolgármester, nemcsak az SZDSZ-es polgármester-helyettesnél szerepelt többet, hanem az összes nem-fideszes politikusnál. (A táblázatban a mélynarancs: Kocsis Máté, a világos narancs a többi fideszes politikus, a zöld pedig az összes többi politikus megjelenéseinek száma).

Módszertan: Önkormányzati közleményben, fogadóóra hirdetésben, és olvasói levélben leírt nevek nem kerültek számításba. Véleménycikknél csak a szerzőt került számításba mivel a benne szereplőket a véleményt-szerző határozza meg. Egy cikkben több politikus is megjelenhet, de minden szereplőnek csak egy megjelenése számít.

Ráadásul, a kampányidőben, a legutóbbi számban (a fizetett hirdetéseket leszámítva) a polgármester-jelöltekről a következő számú megjelenés volt. Kispál Gergely (LMP) 1 - Komássy Ákos (MSZP) 1 - Takács Gábor (SZDSZ) 2 - Kocsis Máté (Fidesz) 6. Az arány nem magyarázható a hivatali munkával sem. Hiszen Takács Gábor alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket; mégis csak a harmadannyi megjelenése van, mint a Fideszefiatal csillagának. A Jobbik a kerületben nem indult, talán azért, mert nem áll tűlük olyan messze Kocsis Máté. Kocsis korábban elismerte: a MIÉP ifjúsági szervezetének tagja volt.

Kis színes: A kerületi lap arról sem számolt be, hogy Józsefváros 'sportarca', akit a Fidesz jelölt erre a tisztségre, egy férfimagazinban vetkőzött le.

A száraz tények után álljon itt egy interjú néhány részlete, magával Kondor Katalinnal. Továbbra is a józsefvárosi jobboldal és a sajtó kapcsolatáról.

Ki ne emlékezne Kondor Katalinra, aki hajdan kiváló rádiós volt, majd hosszabb ideig kevésbé kiváló rádióelnök. Ekkoriban a baloldal erősen bírálta, a Fidesz rádió függetlenségének harcosaként mutatta be. Kevéssé ismert, hogy egy ideje a fővárosi VIII. kerület Palotanegyed részének ’polgári’ lapját szerkeszti. Mi is csak a „Nyóckerben” zajló polgármester-választási kampány miatt említjük meg. Kondor dolgozik az Echo TV-nek is, amelynek nézettsége bizonyára felülmúlja az említett lap példányszámát.


Nem meglepő, hogy az Echoban riportot készített Kocsis Mátéval, a VIII. kerületi fideszes polgármester-jelölttel, aki - kerületi fő-fideszesként - Kondor lapjának kiadója is egyben, de most erről nem esett szó. A videó itt, de a lényeget kiemeltem:
[...]
Kondor: Vegyünk egy-két konkrét példát a programból, amelynek az én legnagyobb döbbenetemre, olyan része is van minden ígérvényüknek, ami nagyon precíz, nagyon konkrét dolgot tartalmaz.
[...]
[a kerületi kötődésről]
Kocsis: én magam is jól ismerem a kerületi problémákat...
Kondor: Hiszen ott született és ott is lakik...
Kocsis: Így van, minden ideköt ehhez a kerülethez.
[...]
[a szakmai kérdésekről, és azok megoldhatóságáról]
Kondor: Honnan fogja előteremteni erre a pénzt? ...
Kocsis: át kell a[z önkormányzatok] költségvetését strukturálni. ... forrásátcsoportosítás, a pénzek átcsoportosítása
Kondor: ez ugye azt jelenti, hogy...
Kocsis: megoldható
Kondor: ... át lehet őket csoportosítani, tehát, hogy ez nem ördögi mesterség.
[...]
[a nem-szakmai ellenségről]
Kondor: "azért nem idézek többet a programból, mert csak nagyon kevés időnk van hátra" ...
Kondor: "A Fidesz eddig nagyon sokszor félt attól, hogy úgymond ellopják az ötleteit, programjait lemásolják, és akkor aztán persze nem valósítják meg, de kampánycélokra nagyon jól föl lehet használni ezt. Ön nem fél?"
Kocsis: Az én programomat az ellenjelöltjeim, úgy, itt-ott-amott ellopták. Rengeteg példát tudok hozni. Például a szocialista ellenjelöltemnek a programcíme az a 2006-os fideszes esztergomi polgármester programcíme."
[A „Gyarapodó Józsefváros” programcímből a gyarapodó szó olyan mindennapi, hogy ennyi erővel Volksbank vagy a Pásztó is „elopta” a "gyarapodó" szlogent. De persze ha föltétlen lopásról van szó, akkor az esztergomi Fidesz meg Gyurcsánytól „emelte el”, aki már 2005-ben használta egyszer a szlogent]
[...]Kondor: Sok sikert kívánunk önnek (másodperc szünet) is.
 

P.S. Érthető Kocsis Máté érzékenysége a "szolgenlopásra" hiszen pártjának olyan saját szlogenjei voltak, mint a Forza (Hajrá) Magyarország, az Új Egyezség, az Új többség, és az Új irány Magyarország.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr871539499

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kocsis Máté Fideszes alpolgármester beint 2009.11.20. 16:01:13

Nem rég kaptuk ezt a képet "Kocsis Mátétól" válaszul a Kocsis Mondjon le cikkünkre! :D Persze, nem hisszük, hogy ezt valóban Kocsis Máté küldte volna, de a feltörekvő politikus-palánta a Neveadán kirándulgat éppen (amikor a kép készült, most ...

Trackback: Kocsis Máté lépjen vissza! 2009.11.20. 15:31:40

Lépjen vissza Kocsis Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje a vasárnapi választáson való indulástól, mert a kampány során alkalmazott nemtelen eszközeivel több kárt okoz, mint hasznot - kéri Komássy Ákos, az MSZP józsefvárosi polgármesterjelöltje.Visszalé...

Trackback: Új lendületet Józsefvárosnak! 2009.11.20. 15:31:12

Új lendületet ígért a kerület rehabilitációs munkáiban, közbiztonság-fejlesztésében, bérlakás-politikájában megválasztása esetére csütörtöki kampányzáróján Komássy Ákos, aki a szocialista párt jelöltjeként verseng Józsefváros polgármesteri tisztségéért...

Trackback: Becslés: 17-20 millió forintból kampányolhatott Kocsis Máté 2009.11.20. 15:19:24

A fideszes, mszp-s, és szdsz-es jelöltek máig nem számoltak el a tételes kampányköltéseikkel, annak ellenére, hogy levélben kértük erre őket. A kérésnek egyedül az LMP jelöltje tett eleget. Egy néhány nappal ezelőtti részletes kimutatás alapján 347.650...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AP! (törölt) 2009.11.20. 17:59:38

ez ubuntu logó, nem politikusi megjelenések száma, te :)

Frank'Leó 2009.11.20. 18:36:42

@Anyádnak Palánkot!: Forgasd el valahányszor 90 fokkal, akkor meg mentőöv.


süti beállítások módosítása