Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán, a zsidózás és a pártszabályzat

2009.10.15. 20:48 - eroica

Címkék: orbán navracsics polgári kultúra molnár oszkár

Kattintson a bezáráshoz!"Ha Orbán szerint Molnár Oszkárra e [párt]paragrafus nem húzható rá, akkor 1. Orbán vagy nem ismeri a párt alapszabályát, vagy 2. Hazudik. 3. Ha ismeri, és nem hazudik, akkor Molnár Oszkár nem sérti meg a szövetség érdekeit, illetve 4. Molnár nem sérti a szövetség jó hírnevét. Ez utóbbiból nyilvánvalóan az következne, hogy a Fidesznek már olyan a híre, hogy Molnár Oszkár azt megannyi cigányozással és zsidózással sem sértheti tovább, de ezt mégsem feltételezhetjük. A talpig úriember Navracsics nyilvánvalóan fölháborodottan ki is kérné magának."


Kellemetlen lehetett Navracsics Tibornak, aki pár éve még fölháborodottan kérte ki magának Gyurcsány Ferenccel szemben a parlamentben, hogy ő vagy pártjából bárki antiszemita volna, amikor néhány napja tisztázó beszélgetésre kényszerült Molnár Oszkárral.
Hiszen Navracsicsról lehet ugyan rosszat gondolni, de azt semmiképpen sem, hogy ne lenne úriember. Mármost, úriemberek önként és dalolva a legritkább esetben szoktak tisztázó beszélgetéseket folytatni olyanokkal, akiknek a nézetei számukra vállalhatatlanok. Így okkal föltételezhető, hogy ez kínos lehetett számára.


A kínosság érzetét tovább fokozza, hogy Navracsics nem akkor érezte szükségszerűnek ezt a tisztázó beszélgetést, amikor Molnár Oszkár arról beszélt, hogy cigány asszonyok szándékkal kárt okoznak magzatuknak a fogyatékos gyerek után járó magasabb támogatásért, hiszen akkor még föl sem merült a fehér asztal melletti beszélgetés igénye. Kit érdekelnek a cigányok? Annál inkább akkor, amikor kiderült, hogy az edelényi polgármester olyanokat mond, hogy ő előtérbe helyezi a magyar érdekeket a zsidó nagytőkével szemben, amely be akarja kebelezni az egész világot, illetve, hogy nagyarányú zsidó bevándorlás várható Magyarországon, s ezt támasztja alá, hogy Jeruzsálemben magyar nyelven folyik a gyerekek tanítása. Ez már a Fidesznél is kiverte a biztosítékot, a zsidók, ugye, zsidók, ki tudja, hátha jól jön majd az IMF az Orbán-kormány alatt is, ha már nagytőke, ugyebár.


Navracsics úriemberségét látszik alátámasztani, hogy a megbeszélés után nem volt képe kiállni, és magyarázni a magyarázhatatlant. A Fidesz szűkszavú közleményben tudatta, hogy a frakcióvezető és Molnár Oszkár egyetértettek: a kirekesztés elfogadhatatlan. Slussz passz. Molnár Oszkár így a Fidesz tagja maradhat, sőt, majd az edelényiek eldöntik, hogy induljon-e jövőre, hiszen ez így demokratikus, és a Fidesz mégiscsak demokratikus párt. Már hogyne lenne az!


Orbán Viktor pártelnök is megmagyarázta, hogy ő ugyan kissé kínosan érzi magát Molnár Oszkár kijelentései miatt, s ha volna rá okuk, ki is zárnák, de a pártalkotmányuk szerint erre nem lenne mód. Nos, e dokumentum 10. paragrafusának 1/A pontja szerint "a tag kizárható a szövetségből, ha a szövetség alapszabályát, programját, a szövetség érdekeit, illetve jó hírét egyébként súlyosan sértő magatartást tanúsít", vagyis ha Orbán szerint Molnár Oszkárra e paragrafus nem húzható rá, akkor 1. Orbán vagy nem ismeri a párt alapszabályát, vagy 2. Hazudik. 3. Ha ismeri, és nem hazudik, akkor Molnár Oszkár nem sérti meg a szövetség érdekeit, illetve 4. Molnár nem sérti a szövetség jó hírnevét. Ez utóbbiból nyilvánvalóan az következne, hogy a Fidesznek már olyan a híre, hogy Molnár Oszkár azt megannyi cigányozással és zsidózással sem sértheti tovább, de ezt mégsem feltételezhetjük. A talpig úriember Navracsics nyilvánvalóan fölháborodottan ki is kérné magának.


Ha már az érdekeknél tartunk: vajon nem érdeke a Fidesznek, hogy a Jobbikkal szemben még jobbikat állítson? Orbán leszögezheti, hogy nem köt koalíciót szélsőségesekkel, de nem is kell, még a végén identitásválságba kerülne. A Jobbik valóban fenyeget egy kicsit, odalehet a kétharmad, kellenek a Molnár Oszkárok. Meg a talpig úriemberek is, akik olykor tárgyalóasztalhoz ülnek velük, tisztázni a nézeteiket. Jóízűt beszélgetnek. Ha a cél úgy kívánja, minden összeegyeztethető, és összenő, ami összetartozik.

Tóth Ákos, Népszabadság

A cikkben meg lett állapítva, Navracsics úr talpig úriember. Mi reméljük afölött is az.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

11 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr511452800

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Molnár Oszkár rasszista 2009.11.18. 07:20:03

Az a csávó, aki egy demokráciában megengedhetetlen kijelentéseket tesz, a friss hírek szerint újra képvieslő lesz - elég jó eséllyel. És ne legyenek kétségeink a felől, hogy egy nem éppen a belső demokráciájáról híres pártnál ez miként szavazódott meg....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2009.10.15. 22:45:23

"A cikkben meg lett állapítva Navracsics úr talpig úriember. Mi reméljük afölött is az."

Ez 1 nagyon kultúrált és kurva vicces megjegyzés.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.10.15. 23:40:50

Egész jó kis poén. Nagyon jól minősíti a Fideszt, hogy nem vágták ki Molnár Oszkárt a büdös francba az első ilyen megnyilatkozásakor. Készülhetünk kitartással a szebb jövőre...

6.Lenin 2009.10.16. 20:56:45

@bm613:

Az MSZP és az SZDSZ már nincs abban a helyzetben.Már nagyon kevés embert érdekel,hogy a bukott pártoknak bizonyos dolgokról mi a véleménye.
Néhány nap/hét múlva megkezdődik a pártlisták összeállitása ,lesz kiboritott bili bőven és sokkal érdekesebb sztorikkal,mint ez az Oszi gyerek.Az lesz az igazán érdekes buli.
Az a vergődés,amit ez a két párt produkál,szánalmas.

Rom Leo 2009.10.18. 15:18:21

Amikor Zuschlag mókázott a holocaust áldozatain, lemondott képviselői mandátumáról. Molnár Oszkárban ez fel sem merült.

Ez a különbség a - Wittner Mária révén is - nácikkal kokettáló, a maga módján "kicsit náci" Fidesz és az MSZP között.

6.Lenin 2009.10.19. 12:52:21

@Rom Leo:

"Amikor Zuschlag mókázott a holocaust áldozatain, lemondott képviselői mandátumáról."

Ez ebben a formában nem fejti ki a valóság minden részletét.
Rövidebben,ez nem igaz.Nézzél utánna.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.10.19. 13:23:35

@6.Lenin: Melyik részletét nem fejti ki a valóságnak, hogy lemondott képviselői mandátumáról?

"Zuschlag hétfőn bejelentette, hogy lemond. A képviselő kérdésünkre ismét elismerte, hibázott. "Ellentétben a jobboldallal, én le tudom vonni a következtetéseket" - mondta."

index.hu/belfold/zuschle7543/

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.10.22. 15:23:36

@6.Lenin:
Lemondott, de akkor már úgyis kezdett mindegy lenni neki. Amúgy, mivel Gy ment, ő még mindig az aktuelle bűnbak,m hiszen még megy az ügye, bele lehet marni

6.Lenin 2009.10.22. 20:30:07

@Nyaligátor:

Látom nem hallgattad meg, amit belinkeltem,vagy nem érted mit is mond.
Segitek,elmondta ,hogyan működik/működött a Párt!
Meg tisztán elmondta,pénzért mondott le.
"bele lehet marni",csaknem ő az MSZP Terézanyuja?
Ez jó!

Krumpli Bogart 2009.12.19. 23:41:39

Nem az a lényeg, hogy lemondott-e "utána", hanem az, hogy egyáltalán zsidózott. Nem vigyázott a szájára és elszólta magát... Az antifasiszta demokrata... Aha!

Szúrófény 2012.07.24. 04:48:22

@6.Lenin: Két költő, nyakig Arany, onnan Tompa!

Tocqueville aranyköpéseiből

Be kell látnunk, hogy az emberek érzelmei általában mindig oda húznak, ahol az erő rejlik. Meghódított országokban nem sokáig él a hazaszeretet.
Ezeket, az embereket, kik már oly erősen függnek a központi hatalomtól, már hiába bízzák meg azzal, hogy időről időre megválasszák e hatalom képviselőit: szabad akaratuknak ez oly fontos, ám oly ritka gyakorlásában nem képes meggátolni gondolkodási, érzelmi, cselekvési képességének fokozatos elveszítését s azt, hogy lassacskán az emberi szint alá ne süllyedjenek! 952. old.


süti beállítások módosítása