Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Közpénzből javasolták a kommentek tiltását

2009.09.18. 17:53 - eroica

Címkék: média meggyes polgári kultúra

http://www.magyarmegmaradas.hu/images/giro-szasz-andras-szazadveg.jpgMeggyes Tamás esztergomi polgármester népszerűségének emelkednie kellett volna. Legalábbis a legutóbb a villájánál közpénzből csónakázótavat építettő városvezér népszerűsége érdekében már  készült egy tanulmány – mondani se kell: közpénzből. Mégpedig a jobboldal egyik stratégája, Giró-Szász András által vezetett Strategopolis Kft. jóvoltából.

A stratégiai tanulmány ára – 2,5 millió forint volt – nem olyan nagyságrendű, hogy ez okozta volna a város  18 milliárdos adósságát. Így hát nézzük a tartalmat: „azokat a konkrét lépéseket, amelyek [célja] ...végső soron Meggyes Tamás politikai támogatottságának és népszerűségének növelése az esztergomi lakosság körében”. Szó esik a helyi tévéről, újságokról, és főként új jobboldali portálról meg külön polgármesteri blogról.
 
Lássuk, hogyan lesz népszerű Meggyes Tamás: „a blogok és a fórumok segítségével a jobboldalnak a Szeretgom.hu-hoz hasonlóan vitát kell generálnia” „Kezdetben természetesen többen lesznek majd a [városi] ellenzék táborából átszűrődő provokátorok, akik mindent elkövetnek, hogy ellehetetlenítsék az új szolgáltatások működését. A provokátorok és az online vitatérben mozgó ellenzékiek visszaszorítása érdekében a fórumokat magas szinten kell majd moderálni, a polgármester blogját pedig egyáltalán nem szabad kommentálhatóvá tenni.
 

Szóval: NO COMMENT.

 

PS: A polgármesteri hivatal szerint a napvilágra került anyag nem az igazi. "Az átírt, majd napilap által beszkennelt változat létrehozása már az új, Gyurcsány-féle titkosszolgálati módszereket feltételezi".

Ha előkerül a tanulmány igazi, Gyurcsány-talan változata, akkor értesítéssel leszünk.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

33 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr991391122

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kampány-stratégia közpénzen 2009.09.18. 19:39:21

Ha a köz pénzét kell elkölteni, akkor semmi sem drága. Ha ebből a közpénzből a saját politikai hatalmát tudja megerősíteni Meggyes, az méginkább megéri. mármint neki. Mi az a 2,5 millió + áfa, ha Meggyest kell fényezni belőle? Aprópénz.Még április végé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank'Leó 2009.09.18. 18:28:49

Meggyesről eddig is tudtuk, hogy a hetvenes évek bunkóbb fajta járási párttitkárára emlékeztet.

Az országos szintű Giró-Szásztól azért meglepő volt.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.09.18. 19:44:49

Giró-Szászra és a századvéges Kitta Gergőre abszolúta nem haragszom, egy munkát kaptak, elvégezték, a tanulmány is kifejezetten üdítő olvasmány volt - én magam is sokat profitáltam belőle a Szeretgom kapcsán (például az addigi sötét hátteret lecseréltük vidám, fehér-kék háttérre). Kicsit mondjuk nehezteltem, hogy azt a tanácsot nem merték megadni Meggyesnek, hogy tessék részt venni a Szeretgomon folyó társalgásban - nyilván ennek is megvolt a maga oka.

Szóval Giróék nem tehetnek róla, hogy aki a munkát adta, az egyrészt olyan amilyen, másrészt nem értette meg mindazt, amit leírtak neki.

Például biztos vagyok benne, hogy nem ők adták azt a tanácsot a polgármesternek, hogy az UD Zrt.-hez tartozó IP címről valaki elkezdjen rágalmakat írni a Szeretgomra:

www.szeretgom.hu/content/38277-orzo-vedo-szabadsagharcosok-a-szeretgomon

Biztos vagyok benne, hogy nem ők tanácsolták a városvezetésnek, hogy rágalmakat szórjanak egy amerikai off shore szerveren működő honlapon keresztül most már gyakorlatilag mindenkire (még a Magyar Nemzet újságíróira is):

ifjuesztergom.com/index.php?option=com_content&view=article&id=91:kovacs-gaborek-a-magyar-nemzetben&catid=1:frisshirek&Itemid=4

Biztos vagyok benne, hogy nem ők tanácsolták Meggyeséknek, hogy hazudják azt a pártvezetésnek és a KÉSZ rendezvény rendezőinek, hogy feltüzelt Jobbikos tömeg fog Orbán Viktor ellen tüntetni - holott ugye Meggyes elleni demonstráció szerveződött a városban.

Biztos vagyok benne, hogy Giró-Szászék hetek és hónapok óta a fejüket fogják, hogy ekkora politikai baklövéseket épeszű ember nem követ el, mint amikbe Meggyes belement.

Meggyesre elég rendesen rákattant most a médiaés a blogoszféra. Kiváncsi leszek mikor szánja rá magát a narancsospárt valami lépésre.

A hallgatás struccpolitikája úgy tűnik nem válik be.

viks 2009.09.18. 22:04:55

Egy ilyen javaslat ám elég normális. Én ugyanezt javasoltam X polgármesterek, nem jobbos-balos, egy weboldal terv kapcsán.

Van ahol egyszerűen moderálni kell a tartalmi integritás érdekében. Csak egy példa: de jó lenne ha a velveten nem minden nőről szóló cikk után azt kellene olvasnom, hogy a tisztelt állampolgár dugná- e, vagy nem.

Az igazi művészet abban rejlik, hogy tudod megfelelően nyitott módon szűrni a tartalmat. Ezt nevezik tulajdonképpen konzervatív megközelítésnek, és mivel a Fidesz konzervatív párt, ez egyáltalán nem vág hanyatt. Ahogy az Index hozzászólások alján sem a felirat, hogy a tartalmat szűrik. Vagy az is wowowow?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.09.18. 22:18:07

Jajj, hogy ez mennyire jellemző és még mennyire szánalmasabb...
Hát tényleg, pont ez a jó megoldás.

states1 2009.09.18. 22:28:11

Ugyan már, a baloldali politikusok, pártok, sajtótermékek blogjait is cenzúrázzák, ami érthető, hiszen nehogy már az én pénzemen az ellenzéknek biztosítsak teret. Ezen a téren semmi különbség sincs a két oldal között. Az pedig már unalmas, hogy Medgyessel akarja a mindennapi betevő korrupciós ügyét a baloldal elfedni. Ez már kezd kontraproduktív lenni...

phaidros 2009.09.18. 22:30:02

@viks: " és mivel a Fidesz konzervatív párt, "

aha, persze... muha az aha elé... :)

phaidros 2009.09.18. 22:32:47

@states1: hát lassan van is akkora, hogy takargathatja azzal. Meggyesnél nagyobb barmot ma nehezen találsz. A személye kitűnően alkalmas arra, hogy az egész pártot bemocskolja.

Ez az állandó "mi és ők" nem fáj nagyon?

Nem lenne jobb annak nézni, ami, függetlenül a színétől? Szemét, rohadt, korrupt gazember kiskirályoknak? NEM az oldal számít, csak az erkölcs.

gitáros 2009.09.18. 22:35:52

@phaidros:
" és mivel a Fidesz konzervatív párt, "
Miért, hát nem az?
Most éppen.
Vagy az tavaly volt?

Walter Melone (törölt) 2009.09.18. 22:40:24

A jobbklikken is ezt a receptet követik. És még jónéhány jobboldali portálon.

Van egy olyan érzésem, hogy 2010-től a moderátorok országa leszünk....

Rwindx 2009.09.18. 22:52:56

@states1: Őszintén szólva téged sem értelek miért véded a védhetetlent nem itt először. Te is tudod a lényeget, de csak azért mert meggyes egyelőre a fideszhez tartozik nem kéne megvédeni, sokkal inkább azt elérni hogy a fidesz megszabaduljon tőle. Elhiheted, ha holnap esetleg kibasznák, holnapután eszébe jut hogy ő mindig is szocáldemokrata volt, csak a fasiszta fidesz elnyomta párton belül. Ennek az embernek nincsenek elvei, kizárólag a maga kiskirályságához ragaszkodik, tökmindegy milyen színekben. Láttunk már már ilyet nem?

Alenius · http://mental.puruttya.hu/ 2009.09.18. 23:01:22

Ez az egész Fidesz-fogylés olyan izzadtság szagú. Bizonyára lopnak fideszesek is. Bizonyára hazudnak is. Ez egy ekkora szervezetnél kivédhetetlen, törvényszerű....
De...

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2009.09.18. 23:12:14

@Alenius: Nincs de. Szerintem.
A Fideszre is rohadtul ráférne a megtisztulás. Ha lehet még a kormányrakerülés előtt. Ehhez az ilyeneket, mint Meggyes el kell takarítani a közéletből.

Shitting Bull 2009.09.18. 23:13:28

@Walter Melone: mondj egy olyan "jobbos" fórumot, ahonnan nem üldözik el az általuk balosnak tartott fórumozókat!
Én még nem találtam ilyet.
Sajnos a narancsos bukta párt tagsága, bár előszeretettel titulálja komcsinak az őket ellenzőket, közelebb áll Rákosi elvtársékhoz, mint a jobboldalhoz.

schawo2 2009.09.18. 23:39:41

Nem azért az egyhúszért, de melyik mai politikai "erő" nem rőtvörös kommunista. Ezért is olyan ádáz a viszály, hiszen ugyanazt a tábort kívánják megszólítani, megszerezni.

Átvitel honvéd 2009.09.18. 23:43:02

Nem áll össze a kép.

Politikai pártokról, politikusokról az ember -- tapasztalati alapon -- sokat elhisz. Megesik. Ez a Meggyes se' épp' egy matyóhímzés...

Giró-Szász azonban nem politikus. Egy ilyen kényes dolgot (saját szakmai hitelességét ilyen mértékben veszélyeztető dolgot) pláne ilyen amatőr módon csinálni, nos, szerintem nem vall rá. ...Kíváncsi vagyok, mi derül még ki az esetről.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.09.18. 23:50:11

@Borbíró Piroska: Jogos a fölvetés, Giró-Szász az, akitől meglepő ez a dolog.
Az önkormányzat egyelőre csak cáfolt meg gyurcsányozott, de nem közölte az eredeti szöveget.
Szólunk, ha majd többet tudunk.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.09.19. 00:36:07

Mit lép szégyenében a Fidesz?"

Cigányok tüntettek Molnár Oszkár edelényi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő ellen, mert azt találta mondani, hogy a környékbeli cigányok között egészen általános gyakorlat, hogy a nők terhességük alatt olyan gyógyszereket szednek, amitől a gyerek visszamaradott lesz. Persze azért, hogy emelt családi pótlékot kapjanak. Ezen kívül, szerinte, terhes nők gumikalapáccsal is verik a hasukat, ugyanezért.
Nyilvánvaló volt, hogy ez a hónapok óta lappangó hír előbb-utóbb a nagypolitika szintjére emelkedik, bár inkább azt lehetett volna gondolni, hogy a gátlástalan Jobbik veti föl.

A gondola.hu írt erről pár hónapja – bár ott még az újszülött fejére zacskót húztak, és gumikalapács se volt. Kifogásunkra, miszerint talán hitelt érdemlő tanúk kellenének, azt tudták válaszolni, hogy nekik csak egy a dolguk: leírják, amit hallanak, és nem gondolhatjuk, hogy a tanítók, a védőnők meg az orvosok mernek tanúskodni cigányok ellen. (Tőlük félnek, nem a lelkiismeretüktől!)

Molnár, a jeleskedő képviselő vizsgálatot ígért. Hogy miért nem előbb vizsgált, aztán beszélt, az talány. Vagy nem annyira az. Most, hogy kiderült, a kiskunlacházi gyerekerőszakoló gonosztevő nem cigány, sőt a cigánygyilkolók sem azok, hát kell valamivel témázgatni, hogy szinten tartsuk a feszültséget.

Molnár Oszkár nem amatőr újságíró. Ha nem áll elő tanúkkal, bizonyítékokkal, akkor alkalmatlan politikusnak, sőt főbenjáró bűncselekményt követ el. Kínzáshoz, gyilkosságokhoz asszisztál. Ha arra hivatkozik, hogy a neki mesélők nem mernek tanúskodni, akkor váltson le és jelentsen föl mindenkit, aki neki sugdosott. Itt ugyanis mindennél súlyosabb bűnről van szó, följelentési kötelezettséggel. És ne neveljen, ne gyógyítson, ne vezessen és ne képviseljen embereket, aki ilyesmikről alaptalanul pusmog. Ha nincs bizonyíték arra, hogy a gyerekek nyomorítása tömegesen előfordul Magyarországon, akkor ez minden idők egyik legravaszabb vérvádja - még a hivatásos rasszisták között is szokatlanul aljas.

Már csak az a kérdés: mit lép szégyenében a Fidesz? Ja, és persze az ügyészség. Mert nem tüntető cigányok dolga lenne a számonkérés.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.09.19. 00:43:29

Ja, és amit kihagytam, az augusztusi események - tehát az önkormányzati cégből munkaidőben utasításra fórumozók miatt bejelentést tettem a rendőrségen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt (önkormányzati cégben utasítást adni arra, hogy a polgármester imázsát javítsa valaki közpénzből, hogyismondjam, nekem gyanús volt).

Az ügyészség válaszának érdemi része (elutasították az egészet természetesen):

www.metaprime.hu/users/cserepj/ugyeszseg.jpg

Fat Jew Biatch 2009.09.19. 00:44:02

Ja, a giroszkóp, azt ismerem. Az demoncsrálja a perdületmegmaradást. Irinyi János fedezte fel 1817 május 17.-én du. 4 (16) óra 43 perckor. Ő lett aztán Felföldi Róbert nagy magyar színiigazgaztó dédükapja és ándergráund díva úgyszintén. Namost ez az ember egy vegetáriánus, ami másokal is megesik néha.

Fat Jew Biatch 2009.09.19. 00:47:05

Ez az Irinyi János találta fel ezen kívül Amerikát, és azt az eljárást, hogy a gyufásdobozt illetlen (trágár) szövegekkel, és képekkel díszítsük.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.09.19. 00:50:39

Az első linkről elérhető mind a két tanulmányverzió: a városháza által publikált - benne értelmetlen, félbehagyott mondatos, és a sajtóhoz kikerült, valószinűleg mobiltelefonnal fényképezett változat is, amiben a félbehagyott mondat egész, teljes és értelmes.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.09.19. 00:54:04

De ami nekem egyértelműsítette azt, hogy a fényképezett oldalak is a Századvég/Strategopolis konyháján készültek az az, hogy olyan "beszivárgást" ír le abban a változatban a szerző, aminek a nyomai visszakereshetőek, megtörténtek, "kiváncsifáncsi" nicknévvek a hozzászólás is olvasható, például itt:

www.szeretgom.hu/content/17594-esztergom-felszolitja-a-kormanyt?comment=14528#comment14528

turorudi · http://check.blog.hu 2009.09.19. 01:21:59

És bazmeg, hogy beleült abba a Zucukiba, amit másnap kapott promóciós értékkel az autógyártól, mikor kigyulladt az előző autója. Ezzel tényleg csak az a baj, hogy a Suzuki-gyár éppen Esztergombában van és ott örvend adókedvezményeknek.

Edward Nygma 2009.09.19. 07:05:11

A magyar politikus korrupt, hatalmához minimum 10 körömmel ragaszkodik és kötelességének érzi herdálni a közpénzt. Választási év közeledtével meg felveszi a játszósruhát és szardobálásba kezd.

_dave_ (törölt) 2009.09.19. 07:49:46

@Edward Nygma: igaz, de nem úgy, mind meggyes, aki pépesre veri a feleségét, medencét építtet közpénzből (ezért már kúrcsányt is utáltam) utána meg csodálkozik, hogy dicsak, milyen primitiv parasztok laknak esztergomban, hásze' nem szeretnek.

meggyesnek sürgősen el kéne tűnnie a balfenéken, mert ebből a sárból a fideszre is fröccsen. ha maszopos lennék, az ilyen témákra ugranék, felelősségre vonnék, s bezony igazam is lenne.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.19. 07:56:18

Nagyon találón írta valaki, valóban egy bunkó járási párttitkárra emlékeztet :D

Van szerencsém ismerni a múltját ennek az embernek, röviden: egy műveletlen, akarnok, gátlástalan szerencselovag.

Szerintem a lényegi kérdés az, hogy miért nem dobják már ki végre a pártból, ill hány ilyen gátlástalan szerencselovag várja még a Fideszen belül, markát dörzsölgetve a 2010-rs választási győzelmet?

(Persze, persze, tudom hogy az mszp meg az szdsz is tele van hasonlókkal, csak ez a kérdés most nem róluk szólt.)

borzzz 2009.09.19. 08:30:10

@cserepj: Én megértem az elfogultságodat, meg hogy nem akarod kihagyni ezt a jó lehetőséget az önreklámra, de hidd el, egy határon túl ez már kontraproduktívvá válik.

A cenzúrával pedig az a gáz, hogy olyan mint a kurválkodás. Nem lehet kicsit meg erényesen meg észszerű mértékben művelni. Vagy kurva valaki, vagy nem kurva.

(A cenzúra nem tévesztendő össze a moderálással, amely ellen jobb helyeken külön és nyilvános fórumon tiltakozni lehet, vitatkozni a moderátorral stb.)

Bal A Tone 2009.09.19. 08:43:07

Emlékszem én ennél durvább támadásra is a szabad sajtó és a szólásszabadság ellen. Orbán kormányon nem egyszer csak a haveri médiát engedte be a rendezvényeire.

A "független" "közszolgálati" MTV-t például, amelynek akkori elnöke egy korábbi fideszes képviselő volt. Vagy a Magyar Nemzetet, amelyben 0db kritikus cikk jelent meg a 4 év alatt az Orbán-kormányról, ami világcsúcs.

A többieknek kuss volt.

Esztergomban is ez megy, csak kicsiben: a kritikus hangokat elhallgattatják. Már előre röhögök mi lesz áprilistól, hogy fog görcsölni és pattogni a független média, akikből bohócot csinálnak majd Viktorék.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.09.19. 13:05:27

@borzzz:

Kösz, nem önreklámnak szántam, odafönt írta valaki, hogy "Nem áll össze a kép." - ebben akartam segíteni.

6.Lenin 2009.09.27. 21:01:02

eroica!

09.0918!
Már neked is elment a kedved ettől a blogtól?


süti beállítások módosítása