Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Tarlós, a történelem, és a széparcú lányok

2009.07.06. 10:17 - Fidelio

Címkék: tarlós istván polgári kultúra

http://www.dinnerinthesky.com/imgs_new/dinner_exclusive.jpgMúltkor itt a Fifin kicsit elmélkedtünk Tarlós kapcsán arról, hogy miért nem lenne baj, ha a francia himnuszban tényleg szerepelne a "szebb jövőt" (nem szerepel). Egy bloggertársunk Frankbodza egy jópofa személyes történettel írt az esettel összefüggésben.

 

"Szebb jövőt!"- búcsúzott Tarlós a tüntetőktől, azután pedig arra hivatkozott, nem tudta, kik, mikor köszöngettek így, de ha tudta volna, akkor sem érti, miért kellene bizonyos szavakat törölni a magyar nyelvből, és milyen igaza van! Ha már az embernek jogában áll hülyének lenni, ne aprózza el!

Pár évvel ezelőtt, október 23-án, a Szent Jupát vendéglőben ebédeltem egy széparcú lánnyal. ... A lány ekkor huszonhét éves volt, közgazdász diplomával a zsebében intézte két Kft. ügyeit, nagy, kíváncsi szemekkel nézett múltba és jövőbe, csak úgy szívta magába a tudást mindenhonnan. Első generációs értelmiségi vagy, mondtam neki egyszer, fene se tudja, miért, így derült ki, hogy elképzelése sincs róla, mi lehet az első generációs értelmiségi. ... Most meg, ahogy várakoztunk az ebédre, egyszerre közelebb hajolt hozzám, és majdnem suttogva megkért, hogy igazán csak nagy vonalakban, néhány szóban esetleg, vázoljam fel neki, mi történt 1956-ban? Nahát. Ilyen kérdésre az ember lágyan, finom-kitartó türelemmel kell válaszoljon, körülbelül, ahogy a szüzességét veszi el valakinek.

Itt muszáj megjegyeznem azonban, hogy Tarlós István, Budapest leendő főpolgármestere nem huszonhét éves, és egyáltalán nincs szép arca. Így aztán az, hogy a huszadik századi magyar történelem elemi tényeivel - saját bevallása szerint - nincs tisztában, minimum kizárja, hogy a Szent Jupátban együtt ebédeljünk. A többiről nem is szólva.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr291229267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2009.07.06. 20:07:47

Mit nem adnék,ha valaki nekem is elmagyarázná,NÉHÁNY SZÓBAN,mi is történt 56-ban.

Talán még a gyufacimke gyüjteményemet is odaadnám,pedig sose gyüjtöttem gyufacimkét.

Ez az egész agyament faszság,ki,mit mondott,hogyan köszönt,ha végignéznénk a történelmet,valójában csak makognunk szabadna.
Talán még azt sem mert hallottam,hogy 1 árpádsávos gorilla agyonvert 1 csimpánzt,mert más volt a politikai nézete,a banán elosztásának a kérdésében,úgy 200 ezer évvel ezelőtt.

Azért az már kezd gáz lenni,egyesek jogot formálnak,egy demokráciában,ki,mit mondhat,hogyan köszönhet,természetesen,ha nem a saját bandájáról van szó.

kuruckergeto 2009.07.06. 21:41:48

Én akkor hinnék a Tarlósnak, ha néha az is előfordulna vele, hogy valakit elvtársának hív. Ugyanis ezt a szót is a középkor óta használják az emberek azokra akik elviekben társaik!
Nem kívánatos pejoratív értelmet is csak akkor kapott amikor Lenin és Sztálin gyilkos hordái kezdték így szólítani hasonszőrű tettestársaikat.

Én is úgy gondolom, hogy ha egy szókapcsolatot bármilyen bűnös szándékú embercsoport - legyenek azok akár fasiszták vagy kommunisták - hivatalossá teszi saját kommunikációjában, akkor azt már nem illik használni mert az kíméletlen korszakokat idézhet meg, és sértheti mások érzéseit.

6.Lenin 2009.07.06. 21:54:08

@kuruckergeto:

Szerintem más a megoldás.

Be kell mutatni az embereknek,őszintén,miért voltak rosszak azok az eszmék és követőik,hogy soha többi ne legyen lehetőségük megtéveszteni az embereket.

Hogyan köszöntek,milyen ruhában jártak,szarni rá.Nem az a lényeg.
Természetes 1 mércének kellene léteznie és arra is fel kellene hivni az emberek figyelmét,vannak olyan gazemberek is,akik kihasználják mások tragédiáját a saját mocskos kis céljaik érdekében.

A "ne ölj" parancsnak nincsenek alpontjai,mellékletei.
Nincsenek kivételek.Mindenkire vonatkozik(kellene).

a többi faszság,sok esetben éppen olyan aljasság,ami ellen tiltakoznának.


süti beállítások módosítása