Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A tékozló nagypapa

2009.05.25. 14:28 - narancshéja

Címkék: pozsgay imre

http://img.index.hu/cikkepek/0707/belfold/pozsgay.jpgPozsgay Imre a Fidesz megtért házikomcsija, most a hithez való viszonyáról valott. A konferencia ugyan a "A keresztény egyházak küldetése és nemzeti felelősségéről", de a volt reformkommunistát nem hagyta magát korlátozni. A tőle megszokott szerénységgel, saját megigazulásáról és bátor tetteiről beszélt az összefoglaló tanulsága szerint.


Az egyházakat nagyobb szerephez kell juttatni az oktatásban és a társadalomban - sürgette Pozsgay Imre. A Kádár-korszak végének egyik meghatározó pártállami politikusa kitért arra, milyen hosszú úton és nagy kerülővel jutott el odáig, hogy tiszta lelkiismerettel beszélhessen egyház és állam viszonyáról. Mindenesetre nem mulasztotta el megemlíteni: egy külföldi rendezvényen már 1988 novemberében szót emelt az egyházak szabadsága érdekében.


Végül megtalálta az orosz és török elnyomásnál is ördögibb népelnyomó eszközt: az "államháztartási hiányt".

Pozsgay szerint a török vagy az orosz sem tudta lelkileg-szellemileg meghódítani az országot. De ami most van... Úgy vélte, az államháztartási hiány az egyik legördögibb eszköz az úgynevezett liberális értékrend fenntartására és erősítésére. A kormányzat ugyanis megtakarítás címén azokat az értékteremtő közösségeket sújtja, amelyek kényelmetlenek a jelenlegi állam számára.


Valóban kár volt fölhalmozni ezt a nagy államháztartási hiány, valamikor 2000 és 2006 között. Próbálkoyok, de nem tudok vissyaemlékeyni arra, hogy valaha felszólalt volna Pozsgai polgár-társ a hiánynövelő költekezés ellen. Nem szólalt fel Orbánék 70 százalékos rendvédelmi dolgozói béremelése, se Medgyessy "ördögi népelnyomó" 50 százalékos béremelése ellen.
Isten nevében, a haza üdvére!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr711142731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2009.05.26. 21:54:09

"a Fidesz megtért házikomcsija"

Egészen pontosan miért tartod Fidesz-közelinek Pozsgayt? Utoljára MDF színekben indult választáson, 98-ban, azóta pedig sehol... Biztosan van rá magyarázatod, ha már egyszer leírtad. :)

Egyébként biztosan azt is tudod, miért Pozsgay volt az egyetlen akit meghívtak Lakitelekre anno, a "rendszerváltás hajnalán"... mint ugye hivatalban lévő "komcsi". :)

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.27. 16:12:33

A "Nemzeti Konzultáción" és azóta több fideszes rendezvényen szerepelt, szólalt fel, gondolom már nem MDF-es.

freehckr 2009.05.27. 16:40:56

@eroica:
"és azóta több fideszes rendezvényen szerepelt"

Ezeket nevezzük talán "konferenciáknak", vagy "szakmai előadásoknak", és ezeken általában részt vesznek jobboldali kötődéssel aligha vádolható szakemberek, szakértők is, pl: Surányi, Szűrös, Rácz Jenő és így tova... Tehát akkor ezek szerint Rácz Jenő ugyancsak a Fidesz "házikomcsija", mert ő például erősen kampányolt a Fidesz érvei mellett a tavalyi szociális népszavazás előtt.

Tulajdonképpen amennyiben kíváncsiak vagytok arra, hogy melyik "politikai szekértábor" kelti a gyűlöletet, erősíti a "megosztottságot" a társadalomban (legalábbis csak szeretnék), akkor nézzetek tükörbe, kedves "szerkesztők". :)

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.28. 10:26:30

@freehckr: "Ezeket nevezzük talán "konferenciáknak", vagy "szakmai előadásoknak""

Ja, Kossuth téri elméleti konferencia (a szintén nemzeti konzultáns Szűrössel együtt):

www.dunatv.hu/print/itthon/toroczkaiekpeticiotadtakatamagyartelevizioban.html

freehckr 2009.05.28. 18:34:30

@eroica:
...vannak persze néha olyan történések, amikor a mind nagyobb figyelemfelkeltés céljából jobb- és baloldalnak együttesen kell felszólalnia. Ilyen volt az általad idézett demonstráció is. Mi is történt akkor? Ja, megvan... gazdáid lebuktak. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.30. 12:35:52

ez a pozsgai, de utálom.
tipikus komcsi. gondolom ő se látta még a zeitgeistot, de szerintem föl se tudná fogni.
azt se tudja, h tele van a fidesz is bilderbergesekkel, hazaárulókkal.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.30. 12:38:24

@freehckr: sajnos a gyűlőletszitást a te oldalad kezdte.
még a kilencvenes évek elején, hát h is kezdte volna az ún jobboldal, mikor minden sajtó balos, hazaáruló komcsi kézben volt. 60 évig gyűjtögethettek rá a pénzt, és kapcsolatrendszert.


süti beállítások módosítása