Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Fidesz program: lássuk a régit!

2009.05.14. 00:37 - eroica

Címkék: program

A Fidesznek az új programját ma mutatták be. Bár a terjedelmes dokumentum bemutatásához összeterelték a Fidesz krémjét és a kiadványt látványosan felmutatta Orbán, de az még egyáltalán nem elérhető a Fidesz honlapján. Se a beszámolónál nincs meg, se a dokumentumtárban, de még a médiás dokumentumtárban sem az van. És máshol se található.

UPDATE: Ami múlik az csak késik. Ma, május 14-én, a program bemutatása után kb. 23  órával, 15:26-kor felkerült a program. Hogy mi a fészkes fenének kellett megvárni ezzel a beszédvideókat és magának Orbán Viktornak a szó szerinti beszédleiratát azt nem értem. Ekkora baj csak nem lehet abból, ha valaki enélkül kezdené elolvasni. Szóval a "bátraknak", Orbán beszéd nélkül, közvetlenül itt az új program (a lap alján).

Kattintson a bezáráshoz!


Így, ha nem elégszünk meg a "konferencia", már régebben is hallott, paneljeivel, akkor nincs mit tenni. Lássuk az előző programot! Ezt ugyan a Fidesz sosem használta, alig emlegette és Orbán még a bemutatóján is inkább aktuálpolitizált, de akkor is a mienk. S mivel volt két ember, aki megpróbálta komolyan venni, nézzük milyen. A két közgazdásztól kiemelnék néhány gondolatot bár teljes cikkük adja az indoklást, amelyeket érdemes elolvasni.Elsőként Vonyó Tamás gazdaságtörténész, közgazdász. Főként a programnak a megvalósíthatóságáról, finanszírozhatóságáról:

"Mit is taralmaz az Erős Magyarország programja?

Tervekből, célkitűzésekből és álmokból nagyon sokat. Az ezek elérésére szolgáló konkrét lépésekből már jóval kevesebbet, de még mindig jóval többet, mint azok finanszírozásáról, anyagi forrásairól.
...
Az ún. második Széchenyi-terv négy pillérre épülne ... E pillérek mindegyike egyenként is százmilliárdos nagyságrendű bevételkiesést, illetve kiadásnövekedést sejtet évről évre. Kérdés, hogy ezt a hatalmas összeget az eleve nehéz helyzetben lévő államháztartás mely szegmenseiből szíveskednek majd a program végrehajtói elvonni. [A cikk hosszan végigveszi, és nem találja meggyőzőnek a négy pillér eredményességét.]
...
A program gazdasági fejezete fölöttébb hiányos. Nem foglalkozik az egyes ágazatokkal, a külkereskedelemmel, a pénzügyi szektorral, a hitelpiacokkal és egy sor nagy jelentőségű kérdéssel.
...
"a Fidesz ... olyan programot tesz a választók elé, amelynek végrehajtására nyilvánvalóan nincs és a közeljövőben nem is lesz elegendő pénz."

Vonyó Tamás cikke a teljes kifejtéssel.


Bauer Tamás, közgazdász a sorok között azt próbálta kiolvasni, hogy honnan akarhat, kimondatlanul, elvenni a program:


"Hasonlóan jár el a program, amikor csak a családi adókedvezmény visszahozataláról beszél, de nem szól semmit a családi pótlékról: maga a kifejezés elő sem fordul a szövegben. A családi pótlékot 1998-2002-ben csak elértéktelenítették, nem változtatva annak nominális összegén az akkori, magasabb infláció mellett. Ez most aligha elég: lehet, hogy most már nominálisan is csökkenteni vagy megszüntetni tervezik?"

"...[Nem] bontja ki a program a teljes igazságot, de figyelmes olvasóinak észre kell venniük, hogy honnan kívánja elvenni a Fidesz azt a pénzt, amelyet az általa kedvelt célokra csoportosít át." A "nyugdíjasoktól, a szegényebb családoktól és az infrastruktúra-fejlesztésből". Konkrétan kifejtve a cikkben, amely alátamásztja ezt az állítást.

Az idézetek és a teljes cikkek alapján talán megállapítható: Ennél a réginél könnyebben lehet használhatóbb és őszintébb a Fidesz új programja. Reméljük hamarosan arról is tudunk majd beszélni.

 

P.S

Bár azt nagyon nem értem, hogy az "Igen, Magyarország többre képest", hogyan tudták "A vision for Europe" (Egy vízió Európának) címre lefordítani, az anno Kádárral bratyizó Martens Néppárti elnöknek, mindesetre így is jó volt.


Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr51120490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2009.05.14. 16:32:35

"Se a beszámolónál nincs meg, se a dokumentumtárban"

Adatok ... Dokumentumok... http://fidesz.hu/index.php?Rovat=10027

Alul 12-es betűmérettel (lehet neked ez túl pici volt, azért nem találtad): "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség 2009-es európai választási programjának letölthető változata". Klikk: http://fidesz.hu/download/program2009_magyar.pdf

Nem nagyon megy ez nektek. :)

Egyébként rájöttem, ti nem is "Fidesz figyelő", hanem a Teller-leveles, az MSZP pártalapítványa által közpénzekből busásan finanszírozott, és néha Szonda kutatási adatokat hamisító "Népszabadság tallózói" vagytok, ugyanis már nekem kínos, hogy érveitek alátámasztására onnan idéztek be ostoba írásokat tartalmazó linkeket. :) Ez olyan, mint hogy kérjük ki a bűnöző életmódot folytató, többszörösen büntetett előéletű emberek véleményét a rendőrség munkájáról, valószínűleg csupa rosszat hallanánk tőlük... :)

Ray  · flavors.me/raymund 2009.05.14. 17:48:10

micsoda comment, igazi polgári

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.14. 17:59:49

@freehckr: Engem vagy a többi olvasót nézed hülyének? Amikor a cikket publikáltam (május 14. 00:37), a programbeharangozó után 8 órával még nem sikerült feltenni a programot. Hiába linkeled, hogy most hol van a program, azt a helyet ugyanis tegnap én is belinkeltem, mint egy lehetséges helyet, ahol nem volt (a te kedvedért: a most áthúzott szövegrészben ez a "dokumentumtár" hivatkozás).
Az, hogy azóta nagyon helyesen felkerült a program, nem azt jelenti, hogy a másik nem volt képes észrevenni azt (elég nagy a kép). A google tárolt változatában még mindig nincs fenn, ami azt jelenti, hogy nemrég került fel. (Nem tudom, hogy a Google tárolt mennyi ideig őrzi a régi képet, de nézd meg, a tárolt változat frissüléséig még te se láthatod itt: 209.85.129.132/search?q=cache:RKwhbwOOv8YJ:www.fidesz.hu/index.php%3FRovat%3D10027+dokumentumok+site:fidesz.hu&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a ).

Legközelebb meg inkább arról kommentezz kérlek, hogy mit tartasz ebben a programban jónak (biztos van ilyen), mert annak lenne értelme. A csipőből tüzelést meg hagyd meg a kandúrmacskáknak.

freehckr 2009.05.14. 18:50:31

@eroica:
"Engem vagy a többi olvasót nézed hülyének?"

Én most olvastam ezt is, azt is. Megnéztem... ott volt. Senkit nem nézek hülyének... te se tedd. :)

"a programbeharangozó után 8 órával még nem sikerült feltenni a programot"

Micsoda hanyagság... ehh. :D Mondhatnám hogy neked sem sikerült túl gyorsan javítanod a posztodat, de nem mondok ilyet, gondolom nem "főállásban" vagy propagandista. :)

"Legközelebb meg inkább arról kommentezz kérlek"

Nem kívánságműsor szerintem, majd ha "kielemezted", és írsz róla pár gondolatot (nem a Szabad Nép Őszödön is megemlített "fölkészített publicistáit" linkeled be), akkor majd lehet hozzászólok. :)

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.15. 14:28:23

Legközelebb meg inkább arról kommentezz kérlek, hogy mit tartasz ebben a programban jónak

@freehckr: "Nem kívánságműsor szerintem, majd ha "kielemezted", és írsz róla pár gondolatot ... , akkor majd lehet hozzászólok"

Látom nem hagyod magad szellemi teljesítményre kényszeríteni:-)


süti beállítások módosítása