Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Majd mi kormányzunk, ...merre is?

2009.01.28. 17:17 - eroica

Címkék: program

A Fidesz kedden a parlament felosztását javasolta.  

Dávid Ibolya cserébe csak annyit kért: „a Fidesz részletesen fejtse ki, hogy mi az a gazdasági program, amellyel rendbe tenné a ... válságot”. 

Egy normális országban valóban illik megmondania, hogy mire készül, aki kormányozni akar.

 Ehhez képest a Fidesznek „európai választási” programalkotó vitasorozata sem erről szólt. Amint megírtuk, az első rendezvényen Orbán inkább arról beszélt, hogy „az egységes nemzetet csak az egységes jobboldal tudja megteremteni”. (Igaz is, ha legutóbb nem jut be más jobboldali párt az Országgyűlésbe, akkor most annak az elnöke nem mondana ilyen kellemetleneket.)

  

P.S.: A program fontosságának hangsúlyozásában váratlan szövetséges adódott. Schmitt Pál akár az MDF beépített ügynöke is lehetne a Helyi Témának adott nyilatkozatával: „A kilábaláshoz jó tervekre van szükség, jó programokra és jó kormányzásra!” - Történetesen igaza van.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr22908595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2009.01.29. 13:30:00

hmm, mondjuk a kormány is dobhatna valami programot, elvégre ők irányítják hat(!) éve ezt a kurva országot...
tudom, tudom, ne is mondjátok: az ellenzék folyamatos gáncsoskodása tett mindent lehetetlenné

Buga_Jakab 2009.01.29. 17:13:10

@dr. Wilbur Swain: Így teljesüljön minden kívánságod - "dobtak" egyet:

"Jelentősen csökkenteni kell egyszerre az szja-t és a tb-járulékot. Olyan mértékben kell csökkentetni, hogy megváltozzon a munkáltatók és a munkavállalók hozzáállása. El kell törölni a vállalati- és a magánszemélyek különadóját."
Legalább három forrásból kell megteremteni az adócsökkentés forrását: radikálisan kell szűkíteni az adórendszerben létező mentességeket, növelni kell az általános forgalmi adót, be kell vezetni a vagyoni típusú adózást egységes, társadalmilag igazságos, a mai terheknél nagyobb terheket nem jelentő, egységes vagyonadó formájában.
www.hirszerzo.hu/cikk.1000_milliardos_atalakitas_-_percrol_percre_a_parlamentbol.95828.html

Nem tudom, hogy erre vártál-e, de szerintem most el lehetett volna indulni az ökoadók felé. Komolyabb tétel lehetne az üzemanyagok jövedéki adójának növelése (a vagyonadó helyett, mert az aligha jön össze). Most éppen lecsökkent a benzin ára, most lenne itt a pillanat.

Üdv: Jakab

patomio 2009.01.29. 19:57:14

"Egy normális országban valóban illik megmondania, hogy mire készül, aki kormányozni akar."

öszöd után ezt az érvet khhhm ,hogy mondjam fura a fidesz ellen felhasználni.

Rwindx 2009.01.29. 21:25:07

@Buga_Jakab: Ezt pontosan hányadik is idén? :)

Ja, a zászlóshajók már a révbe értek? Vagy zátonyra futottak valami vízlepte nagy ívű programon?

Ez talán "tisztább" képet ad mindeki számára a kormány határozott terveiről :D
inforadio.hu/hir/belfold/hir-254021 - "Gyurcsány adópolitikai elképzelései hétről hétre" címmel

Mäjer 2009.01.30. 01:38:27

Milyen ország az, ahol az ellenzéknek kell programot adnia? Ne vicceljünk már.

Gabbesz 2009.01.30. 01:42:29

@Mäjer: Milyen az, ahol nem? Máshol pontosan tudod, mi az alternatíva. Nálunk nem.

redriot77 2009.01.30. 09:46:20

@Mäjer: ha elhasználódik az autód, és újat, más típust akarsz helyette, akkor gondolom Te is olvasol teszteket, utánajársz hogy mire számíthatsz, vagy nem? Esetleg úgy veszel új autót, hogy "mindegy-hogy-milyen-csak-ne-olyan-legyen-mint-a-mostani"?

Ha nyilvánosságra hoznak egy részletes programot, még mindig ott van náluk a lehetőség hogy ne legyen minden pontja igaz. Az, hogy minden miniszterelnöki nyilatkozat után jön Navracsics és belemondja a kamerába hogy az adókat csökkenteni kell és hogy mindennek Fletó az oka, az nem program, nem alternatíva.

Rwindx 2009.01.30. 10:11:56

@redriot77: szerintem a mostani sodródáshoz képest minden alternatíva. Tény, ettől a fidesz még mondhatna valamit, bár ennek elsősorban a szerepe akkor lenne ha valóban lennének választások. Mivel gyf úgy markolja a kormányrudat hogy mi is beleroppanunk, ezért ennek nagyon kicsi az esélye. Egyébként emlékszem amikor a fidesz előállt javaslatokkal az adórendszer kapcsán: az mszp-szdsz úgy söpörte le mintha nem is lett volna. Pontosan ugyanúgy mint ahogyan az Oriens féle javaslatot, vagy a 4 nagy javaslatait. Gyakorlatilag nevetséges, dilettáns, a hozzánemértés látszatát tovább erősítő indokokkal (sapka-nincs sapka).

Ha meghallgattad a választmány előtti beszédét, akkor láthatod hogy ez az ember nem a Földön él, de ez egy dolog, a rosszabb hogy mindennap másik bolygón. Az ember nem tudja hogy nevessen mert ez kabaré, vagy sírjon mert szétbasszák az ö és a családja, a gyerekei jövőjét hosszútávra.

Ami külön tetszett a kabaréban, amikor a konkrétumok hiányáról beszélt, és hogy most konkrétumokra van szükség. Tette ezt annak fényében hogy sem akkor sem egész nap nem bírt egy konkrétumról sem beszélni. Buga Jakab említi az "új programot", nos ebből konkrétumot megint semmit nem tudhattunk meg (valószínűleg ez is ugyanolyan handabanda mint a korábbiak) Ilyen olyan változások lesznek, itt-ott emelnek itt-ott eltörölnek, erre-arra, csökkennek. Ennyit egy általános iskolás is tudott volna produkálni de ettől sem egy adószakértő, sem egy cégvezető nem tudja mire is számíthat idén, ha tervezni szeretne, akár csak egy hangyapöcsnyivel jobban mint ahogyan a kormány.

redriot77 2009.01.30. 11:30:21

@Rwindx: abban igazad van, hogy a jelenlegi kormány olyan szinten tehetetlen és cselekvőképtelen, hogy azt nehéz alulmúlni. Ott volt tavaly a nagy szakértői konferencia, még akkor valami nagyon halvány, alig kimutatható remény pislákolt bennem hogy most végre cselekedni fognak, de nem. Azóta sem csináltak semmit. Ha korábban próbáltak is valamit, az is leállt, kifulladt, 2%-ban valósult meg, azt amiért csinálták nem teljesíti.

"Ilyen olyan változások lesznek, itt-ott emelnek itt-ott eltörölnek, erre-arra, csökkennek. "

Erre számítok én is. Látszatintézkedések, alibi-kormányzás. Csináljuk is meg nem is. Ezzel az a gond, hogy a világ közben nem áll meg. Minden alapja meglesz Fletónak, hogy 2010-ben elmondja a mégegyszer az ösződi beszédet. Mert nem csinálnak semmit, csak a székükbe kapaszkodnak.

Épp ezért lenne jó, ha a Fidesz nem csak a kormány alkalmatlanságát szajkózná, hanem pontos, részletes programot, felelősségtudatos viselkedést mutatna. Az "aggyuk a döntést a zemberek kezébe" stílus nekem nem tetszik. A zemberek nem akarnak adót fizetni, sőt semmit sem, de elvárják hogy kapjanak cs.pótlékot, magas nyugdíjat, olcsó legyen a fűtés, stb. Nem gondolkoznak távlati tervekben.

A politikusoknak kéne ezt tenniük, maguktól, nem a zembereket kérdezgetni hogy mit nem szeretnének fizetni. (lásd népszavazás tavaly.)

Rwindx 2009.01.30. 12:57:49

@redriot77: Úgy látszik abban egyetértünk hogy a ami most van az fenttarthatatlan. És abban is hogy a fidesz is sok hülyeséget mond. De mivel nincs semmilyen más kézzelfogható alternatíva (speciális EU kormányzás esetleg? :) ) Ezért a fidesz fog jönni, tudjunk meg róla mielőbb minnél többet a gyakorlatban. Rosszabb nem lesz. Viszont annyi előnye lesz ha el lesz hajtva a dilettáns párt dilettáns kormányaival együtt hogy 2 opció lesz ezzel:
1. A fidesz dilettáns módon csinálja majd a dolgokat, ez esetben ők ugyanúgy el lesznek hajtva mint a mostaniak. Addig is ennél rosszabb már nem lesz (ha folyamatában nézzük, egyébként meg nincs vége még...). Mire el lesznek ők is hajtva, addigra a mostani kicsi alternatívok megerősödhetnek. És ezzel sikerül lecserélni a teljes jelenlegi poltikai "elitet". Szóval nem kevés előny származna a dolgoból.
2. Megteszik, amit meg kell tenni. Ez esetben örülhetünk.

Olyan alternatíva nincs sajnos, ami rövidtávon biztosan jót hoz nekünk. Csak esélye van. Viszont ha minden marad változatlanul, esély sincs.

Buga_Jakab 2009.01.30. 20:18:17

@Rwindx: "Jakab említi az "új programot", nos ebből konkrétumot megint semmit nem tudhattunk meg "
Lehet, hogy nem olvastad el a két bekezdést, amit tegnap átmásoltam?

Azóta többet lehet tudni :
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=109342

A lényege ugyanaz. Idemásolom a portfolio.hu címeit, de a cikk érdekesebb:
Hogy megérje dolgozni, lényeges könnyítések az szja-ban
... és a tb-járulékoknál
Az élet nem (csak) habostorta
Bruttósítanának, hogy lehessen adóztatni
A hiánycél sérthetetlen

Üdv.: Jakab


süti beállítások módosítása