Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Nagyon vezet a Fidesz

2009.01.22. 15:54 - eroica

Címkék: közvéleménykutatás

A Medián közvéleménykutatása szerint továbbra is nagyon vezet a Fidesz. A két nagy párt aránya 61:29 a biztos választók között, a teljes népesség körében pedig 42:19 (a másik nagy párt azér' még az MSZP). Érdemi változás nem történt, annyira nem, hogy a HVG csak a Hét nap rovatban hozta le az eredményeket.

Az összes politikus népszerűsége csak az online verzióban jött le, amiért jómagam – nyomtatott előfizetőként – neheztelek. http://hvg.hu/hvgfriss/2009.04/200904_Valtozatlan_pesszimizmus.aspx

A nagy vesztes a köztársasági elnök, 5% csökkenéssel, ez statisztikailag (is) ’szignifikáns’ Az ő népszerűsége éppúgy 52%, mint Kósa Lajosé. Ha eltekintünk a nem túl szignifikáns Szili Katalintól, akkor őket Orbán Viktor (50%) és Pokorni Zoltán (49%) követi.

A helyezéshez gratulálunk gratulálunk a Fidesz-politikusoknak. Persze ők is tudják, hogy nem a közvélemény-kutatást kell megnyerni, hanem majd a választásokat. Az pedig csak annyival lett közelebb, amennyi idő eltelt. Nem változott ugyanis azok aránya, akik az előrehozott választást tartják a legjobbnak, mint akik a jelenlegi kormányt.

Jó hír az MSZP-nek: Gyurcsány feljött 23-ról 25%-ra.

Jó hír az SZDSZ-nek: Kóka feljött 13-ról 16%-ra.

Bár ez utóbbi két változás nem szignifikáns.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr15895775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ManWithNoName (törölt) 2009.01.26. 22:03:42

Érdekes hogy a barátaim, ismerőseim közül még soha senkit nem kérdeztek meg közvéleménykutatás szempontjából...!
Talán azért, mert nem szaporítanák a Fidesz szavazóinak táborát.
A véleményem szubjektív :)

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.01.27. 20:18:52

@DesignPhoto:
Nem hiszem, hogy a közvéleménykutatások nagyon trükköznének. Egyébként nagyobb eséllyel kérdezik meg azt, akinek van vonalas telefonja, és persze azt, aki többet van otthon ezért elérhetőbb. Az időközi eredmények is körülbelül visszaigazolják a felméréseket. Persze úgyis a választások fognak számítani :-).

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.01.30. 00:01:07

"Jó hír az SZDSZ-nek: Kóka feljött 13-ról 16%-ra." Ez mitől jó hír a szadinak?


süti beállítások módosítása