Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Az új földesúr és jobbágyai

2013.08.07. 20:53 - Fidelio

Ami manapság történik, ahhoz gyakran egy Mikszáth kellene, hogy megírja. Mi most egy Jókai regény címét, az Új földesúr-t idézzük. De vannak itt éhbéren tartott jobbágyok is.

Mészáros Lőrinc rendes gázszerelőként kezdte. A kétezres évek második feléig vállalkozását kizárólag a piacról építette, a politika nem érdekelte.
Aztán megváltozott az élete, Orbán Viktor közvetlen közelébe került. Ő lett a Puskás fociakadémia vezetője, azt mondják, mindent elintéz, amit a miniszterelnök kitalál.

Orban_Meszaros_Lorinc.jpgA fociakadémia vezetője és a Főnök 

Olyan lehetőségek, pályázatok nyíltak meg előtte, amelyekről korábban álmodni sem mert. A kormányváltás óta két év alatt 5-szörösére nőtt a cége árbevétele, tavaly már 5600 millió Ft-ot ért el. (Tavaly több közbeszerzést nyert el, így a Tápió menti csatornafektetést, s másokkal együtt a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás másfél milliárd forintos tenderét.)
Mészáros láthatólag jó áron nyerte el az állami beruházásokat. Így szokás ez ma, a versenytársak feltűnő módon nem indulnak Simicskával szemben sem, vagy lehetetlen ajánlatokat adnak be.
Mészárosnak olyan jó árat sikerült elérnie, hogy az árbevétel 20%-át osztalékként ki tudta venni. Itt vegyünk egy lélegzetet. Ekkora nyereség békeidőben is nagyon-nagyon szép, most pedig évek óta súlyos válság van az építőiparban. Egy magyar építési vállalkozó örül, ha nulla nyereséggel, de működtetheti a cégét.

Meszaros_Lorinc.jpg
Egyébként Mészáros cége egy rendes magyar vállalkozás, még a középvállalkozási körbe is belefér, amit az állam támogatni szokott abból a megfontolásból, hogy ezek teremtik a munkahelyeket.
Idén áprilisban a cég meg is tartotta a közgyűlést Felcsúton, ahol Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix döntött arról, hogy a cég a tavalyi év után 800 millió forint osztalékot fizet Mészáros Lőrincnek.
Földi halandó nem látott még egyszerre ennyi pénzt, de olyan embert sem, aki látott már ennyit. Talán ahhoz hasonlítható, hogy egy képviselői fizetés havi 1 milla, az évente tb-vel együtt 15 MFt körül van. Mészáros osztaléka tehát 50-55 képviselő bére, jóval több, mint amibe a KDNP-frakció kerül az országnak. (A parlamenti létszám csökkentésén megtakarítható összeg harmada-negyede máris tudjuk, hová került.)

Meszaros_L_osztalek.jpg
Nem sajnálnánk mi az osztalékot Mészárostól, ha rendes magyar vállalkozóként kenyeret ad sok ember kezébe. Az adatok szerint lám, 225 főt foglalkoztatott.
Szép nagy szám … volna, ha nem tudnánk, hogy mennyit fordított bérköltségekre a Mészáros-cég: tavaly 157 millió Ft-ot. Sokaknak feltűnt már, hogy bérekre ötödannyit költött a cég, mint osztalékra. De ennél érdekesebb, hogy mekkorák ezek a bérek:
Ennyi pénzért 137 fős állományi létszámot lehet foglalkoztatni, minimálbéren. Nem tudhatjuk, milyen statisztika szerint számolta ki Felcsút ura a dolgozóinak számát, de okkal feltételezzük: éhbéren foglalkoztatta őket.

Meszaros_Levai_Hatvanpuszta_1.jpgAlcsútdoboz, Hatvan-pusztai majorság: egykor József főhercegé volt, most Mészáros bérli

Utóirat:
Mészáros Lőrinc nemcsak sikeres építési vállalkozó, hanem szorgos földműves is. Az állami földbérlet-pályázaton az érdekkörébe tartozó Búzakalász 66 Kft. 1320 hektárt szerzett meg. A földterület után uniós támogatásként évente 100-120 millió jár.
Láthatjuk, nem ez az igazán fontos tétel Lőrinc számára. Inkább érdekesség, hogy a Búzakalász-földek egy része Lévai Anikó szántói mellett fekszenek.

GM

Ha tetszett a cikk, kérjük szavazz ránk a Goldenblogon. Csak két kattintás (a rendszer megbízható, csak a hitelesítés miatt kér adatokat)!
http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=4391

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

203 komment

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr275449859

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Takaros portára vezet a slag a közkútról a Street View szerint 2013.08.08. 10:44:50

A Google kamerás autója érdekes képeket rögzített Ózdon a Mátyás király utca egyik udvara előtt. A Street View nem barátja a vízlopással a cigányokat vádoló ózdi polgármesternek. A felvétel itt készült. (Via 444.hu)

Trackback: Marék rizsért dolgoztat Orbán spanja Felcsúton? 2013.08.08. 10:42:28

Magának a bevétel 20%-át, míg 225 alkalmazottjának összesen a bevétel 3,5%-át adta. Tipikus magyar vállalkozó. Cége múlt évi bevételének közel 20%-át vette fel osztalékként, míg 225 alkalmazottja összes bérköltségére a bevétel 3,5%-át fordította. Més...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvp 2013.08.08. 12:57:20

Egy dolog egyertelmuen latszik, mepedig az, hogy a lakossag nagyobbik resze partallastol fuggetlenul nem kedveli a gazdagokat. Ezt a problemat ugy lehet felodani, hogy megszuntetjuk a gazdag (nagytokes) reteget. Az egyik oldal kedveert a kulfoldit, a masik oldal kedveert a belfoldit. Ezt legegyszerubben allamositassal lehet elvegezni, mivel ilyenkor az osszes magantoke (partallastol fuggetlenul) az allamhoz kerul. Amennyiben az allam vezetoi tisztessegesek (tudom, hogy ez ellentmondas), akkor az osszes nyeresegkent kivett penz eloszthatova valik a munkasosztaly tagjai kozott vagy visszaforgathato termelesnovelo vagy egyeb kozcelu fejlesztesekbe. A megoldassal az egyetlen gond az, hogy nem nagyon vannak tisztesseges politikusaink, akik meg vannak, azok neha annyira rossz megoldasokat mondanak a legegyszerubb problemara, hogy annal szinte barmi jobb.

A fenti vallalkozonal pedig kellene egy rendes vagyonosodasi vizsgalat, tovabba egy belso ellenorzes az allami palyazatok korrektseget tekintve. Tovabba vegig kellene gondolni, hogy ha az allam csinalja meg a fejleszteseket allami iranyitas alatt, akkor nem lett-e volna sokkal olcsobb?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 13:13:12

@Ándi bácsi: Tavaly 4,6 milliárdos bevételből volt 1,264 milliárd adózott nyereségük. Ugye erre mondják, hogy pofátlan extraprofit?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 13:14:30

@kvp: Minek vagyonosdási vizsgálat? Tisztán kivett a cégéből egyetlen év alatt 800 milliót, legális a pénz forrása, el tud számolni vele.

Bruteman 2013.08.08. 13:17:18

@Ándi bácsi: Nézzél már tükörbe...

Lehet terelni a témát, hogy akkor hányan kerestek hány hónap alatt semmit, de a posztnak sem ez a lényege.

A poszt lényege az a különös, nem emberi léptékű Felcsút környéki vagyonosodás, amit ráadásul a válság által leginkább sújtott iparágon belül sikerült közbeszerzéseken keresztül véghezvinni, ahol minden piaci szereplő áron alul csinálna már meg bármit. Ennyi a lényeg, nem a te szarrágásod...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 13:17:56

@Ándi bácsi: A mérleghez beadott kiegészítő mellékletben ez áll: "Az átlagos állományi létszám a 2012. évben 137 fő volt.'

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 13:24:39

@Blogger Géza: A bérköltség elérhető az eredménykimutatásban itt: e-beszamolo.kim.gov.hu

157 millió átlagosan 137 embernek... Átlagosan havi bruttó 2 ezerrel fizetett a minimálbér felett az alkalmazottaknak. Persze amennyiben van vezető a cégnél normális fizetéssel, akkor mindenki más minimálbért keresett...

Lencsés István 2013.08.08. 13:35:15

Már rég nincs földesúr és jobbágyok sincsenek , az egy másik korszak volt , nagyon régen ....

2013.08.08. 13:38:11

Ha ennyit ki bírt venni akkor pofátlanul magas árakon dolgozott. Egy ilyen esetet ki kellene vizsgálnia a rendőrségnek mert felmerül a gyanú, hogy valami piszkos ügy áll a dolog mögött - hisz itt csomó közpénzről van szó. Ha beigazolódik, hogy csomó pénzt lenyúltak akkor vagyonelkobzás a lenyúlt összeg mondjuk kétszerese és 5 év börtön. Ok nem fantáziálok tovább, de én a közpénz felelőtlen kezelését gyakorlatilag gyilkossággal egyenértékű bűnnek tartom...

lavór 2013.08.08. 13:41:12

"...nekik 137 millió forint bért fizetett."

És még örüljenek, hogy egyáltalán fizetett nekik, és nem közmunkásokkal dolgoztat állami pénzen.

Már a magyar foci is jobban teljesít! 2013.08.08. 13:45:57

@kvp: "Egy dolog egyertelmuen latszik, mepedig az, hogy a lakossag nagyobbik resze partallastol fuggetlenul nem kedveli a gazdagokat."

A gazdagokat, mi? Idióta.

Meridian74 2013.08.08. 13:46:10

@ODIV: "Az építőipar nem így működik. Nem alkalmaznak egész évben 200 embert, amikor az építkezések többsége tavasztól őszig tart."

Tudjuk. De éppen ezért kellene annyi bért kapniuk, hogy egséz évben meg tudjanak élni a melósok. Télen ne a segélyért álljanak sorba, mert azt meg nem az építőipari vállakozó fizeti, hanem te, aki egész évben gürcölsz. Felfogtad? Vagy segítség kell hozzá?

LallyPop 2013.08.08. 13:49:41

@Online Távmunkás: forrás? mit jelent az átlagos létszám? Ez 8 órás munkaidőt jelent?

LallyPop 2013.08.08. 13:51:27

@Meridian74: Ha annyi bért kellene kapniuk, miért nem mennnek oda, ahol annyi bért kapnak?

fvipera 2013.08.08. 13:52:28

@Ándi bácsi: 2006-os önkormányzati választások óta a fidesz ellenzékben is lopott. mi ebben a furcsa?

ODIV 2013.08.08. 13:59:10

@Meridian74: Igen én felfogtam amit mondasz, csak te nem érted miről beszélek. Egy vállalkozás nem jótékonysági intézmény, akkor sem, ha jelen esetben egy közpénzszivattyúról beszélünk.

Neked kéne felfognod amit én mondtam. Nem olyan dologgal kellene támadni egy maffiabandát, amit egyszerű tényekkel tudnak cáfolni. Azokat a dolgokat kéne előtérbe helyezni, ami bármelyik nézőpontból is bűncselekménynek tűnnek.

Rázzuk az öklünket, hogy milyen alacsony a cégnél az átlagbér. Két nap múlva küldenek az MNO-nak egy időarányos átlagbért amiből kiderül, hogy 130ezer bruttót fizettek azoknak a munkásoknak, akik egy-egy projekten 3-5 hónapot dolgoztak. De a fix létszámuk csak 30-50 fő, a többi idénymunkás.
Ezzel elérjük, hogy lám-lám a hülye bolsi megint nem érti hogy működik egy vállalkozás, csak megpróbálja besározni a tisztességes vállalkozót, aki legalább néhány hónapra munkát ad a tartósan munkanélkülieknek.

Az ugye már senkit nem érdekel, hogy ez a cég állami pályázatokon 20%-os profitfelárral tud nyerni, amikor valós versenyben a profit 2-3%-os lenne. De erre már senki nem lesz kíváncsi, senki nem fog erre rákérdezni, ha mégis, akkor meg már senki nem fogja meghallani.

Kovács Terpentin 2013.08.08. 14:11:25

Ez az emberek. Ne foglakozzatok a félrevezető provokátorokkal. Jelen esetben Ándi bácsi. Direkt terelnek, kötekednek, hogy ami a posztban van ne legyen téma. És ha nem téma, rövidebb ideig emlékszel rá és nem fogod másnak is elmesélni. De ahogy nézem egyre kevesebben vannak és egyre gyengébbek a próbálkozások. Már csak egy utolsó nagy és véres rohamot kell túlélni, ami szeptembertől kb márciusig tart majd!!!!
CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!!
Az összes ilyen írnok egyszer majd el kell számolol a lelkével és amikor egyedül fog haldoklani, megbánja és sírni fog...

CSENDES 2013.08.08. 14:15:37

@Mária: Ne haragudj, de ez az én szakmám. A bruttó bér nem tartalmazza a járulékokat. Azért hívják bruttónak, mert a dolgozótól levonandó szja-t és járulékokat tartalmazza. A munkaadó által fizetett járulékokat pedig nem .

felcsutisuttyo 2013.08.08. 14:16:19

FELCSUTI HÜVELYKMUTYI SE..... sutyerákok egyesülete...he hamar végetek lesz NEMZETI GAZEMBER BŰNÖZŐK!!!!

Meridian74 2013.08.08. 14:17:05

@Ándi bácsi: ez a legrosszabb okfejtés amit valaha is hallottam. Mert nincs más lehetőségük. De te ennél tovább már nem is tudsz gondolkodni. Miért nincs más lehetőségük? Elmagyarázom sötét egyeske, azért, mert az ilyen vállalkozók tönkreteszik a tisztességes vállalkozókat. Csak ezért nincs _már_ más lehetőség.

CSENDES 2013.08.08. 14:18:03

@Ándi bácsi: Nem ez a kérdés, mert 2010-ben már lehetett 850 milliós árbevétele, hiszen akkor volt kormányváltás. A kérdés az, hogy 2009-ben, 2008-ban mennyi volt az árbevétele.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.08. 14:18:43

@Ándi bácsi:

"Miért keresnénrk keveset?"
- Tehát bruttó százezer alatti kereset ma Magyarországon nem kevés.

" Fogalmad nincs mennyit keresnek, ahogy a poszternek se."
- Viszont a rendelkezésre álló adatok alapján meg lehet határozni az átlagkeresetet, ami nevetségesen alacsony.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.08. 14:19:38

@Ándi bácsi: Levezettem neked, ha 180 a 255-ből csak két hónapot dolgozott, akkor is elég kevés pénzért.

Mária 2013.08.08. 14:21:00

@CSENDES:

"Ne haragudj, de ez az én szakmám. A bruttó bér nem tartalmazza a járulékokat. "

Ezt én se írtam.

Ezt írtam:

"A bérköltség a bruttó bér mellett a munkaadói járulékokat is tartalmazza."

LallyPop 2013.08.08. 14:21:58

@ODIV: 'amikor valós versenyben a profit 2-3%-os lenne.'

Ez jó. Én valós versenyben hozzá sem nyúlok molyan dologhoz, amin nincs min. 100% nyereségem. Persze az építőiparban sem 2-3%ért kaparnak.

LallyPop 2013.08.08. 14:22:48

@Meridian74: Na ha nincs más lehetőségük akkor mehetnek kezet csókolni. Ilyen a kapitalizmus.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.08. 14:23:41

@Blogger Géza:

1) Nyilvánvaló, hogy a bérköltség és az átlagos létszám ellentmondásban van.
- Mire lehet ebből következtetni?

5) Mi köze egy 2014-től megjelenő államigazgatási megtakarításnak (kevesebb képviselő) egy cég 2012-es osztalékához? Semmi.
- Arányok érzékeltetésére a hasonlat mindenesetre jó volt.

ODIV 2013.08.08. 14:23:51

@Ándi bácsi: 100% aha. Álmodj királylány!

LallyPop 2013.08.08. 14:24:09

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A rendelkezésre álló adatok alapján nem lehet meghatározni semmit.

Ha igen, akkor mutasd.

LallyPop 2013.08.08. 14:25:09

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: És a 255öt meg a 180at honnan tetszik venni? Tőlem? Mert a hasamra csaptam?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.08. 14:32:22

@Ándi bácsi:

Az osztás fogalma ismert előtted?

"És a 255öt meg a 180at honnan tetszik venni? Tőlem? Mert a hasamra csaptam?"
- Hasadra csaptál? Azt hittem ez komoly érv volt. Csapj újra a hasadra, és azt is kiszámolom. Osztani kell hozzá, és a bérkalkulátor használata. Ennyi.

CSENDES 2013.08.08. 14:34:21

@Mária: Mégegyszer, mert nem figyeltél. Éppen azt mondom, hogy a bruttó bérköltség nem tartalmazza a munkaadói járulékokat

LallyPop 2013.08.08. 14:35:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Már csak az a kérdés, hogy akkor milyen alapon állítod, hogy éhbérért dolgoztat a fószer?

CSENDES 2013.08.08. 14:38:16

@Ándi bácsi: Biza, jó lenne egy kiegészítő melléklet, mert abban kötelező elem nem csupán az átlagos állományi létszám, hanem a fizikai és nem fizikai dolgozók átlagbére, továbbá az összes átlagkeresete, valamint a személyi jellegű költségek megbontva fizikai nem fizikai állományra.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 14:38:40

@Ándi bácsi: Fuss neki még egyszer, írtam a forrást:" A mérleghez beadott kiegészítő melléklet"

Ha nem találod magadtól a hivatalos céges adatokat, akkor nézz szét itt: e-beszamolo.kim.gov.hu

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 14:44:49

@Mária: Nincs igazad. A bérre rakódó járulék a bérköltségen kívül van szerepel az eredménykimutatásban. 157,3 millió volt a bérköltség, ehhez jött még hozzá 46,7 millió járulék és 167 ezer egyéb személyi jellegű kifizetés.

Arra kíváncsi lennék, hogy mi a 225 fős létszám forrása, mert a mérleg mellékletében 137 fős átlagos létszám szerepel.

komplikato 2013.08.08. 14:53:45

"Az állami földbérlet-pályázaton az érdekkörébe tartozó Búzakalász 66 Kft. 1320 hektárt szerzett meg. A földterület után uniós támogatásként évente 100-120 millió jár."

Ez az a bizonyos földterület amit közpénzen közmunkások művelnek?

Véletlenül sincs köze a céghez akik az Auchan mellé épült Nemzeti Dohányboltokat ellátják, ugye?

Mária 2013.08.08. 14:56:22

@Online Távmunkás:

Valóban, a bérköltség, a személyi jellegű egyéb kifizetések és a bérjárulékok az három külön tétel, bár mindhárom a munkavállaló alkalmazásával kapcsolatban fellépő költség. Pongyolán fogalmaztam.

komplikato 2013.08.08. 14:59:13

@Ándi bácsi: "Minden jobbágy teljesen önkéntesen dolgozik ott, és kezet csókol. Ha nem tetszik mehetnek máshova."

És tényleg!

CSENDES 2013.08.08. 15:00:12

@Online Távmunkás: Köszi, már nézem, mert megtaláltam egy cikkben.
Na ez az amire már válaszolni is tudok. 4.6 milliárdos bevétel mellett volt neki 1,264 milliárdos adózás előtti eredménye, amit komoly 0,039 milliárdos (ez 39 milliót jelent) adó terhelt különbözőkedvezmények miatt.
Adózott eredménye így 1,264 milliárd volt

Árbevétel arányos adózott eredménye így 27%-os volt. Na ez az ami durva.

Viszont aq tájékoztató adatok között nincs arra vonatkozóan adat, hogy ez a bizonyos bérköltség és létszám hogyan oszlott meg a mezei dolgozók és a menedzsment között, tovább, hogy személyes közreműködők milyen tiszteletdíjat vettek fel.

CSENDES 2013.08.08. 15:04:57

@Mária: De már dőlnek is az adatok.
2013 évre vonatkozóan kilátásainkat pozitívan befol
yásolja az áthúzódó feladataink
mennyisége valamint konzorciumi partnerként benyújt
ott pályázataink száma. Ez idáig
aláírásra került munkák:
Zánka üdül
ő
épületek felújítása 1 Mrd Ft.,
Tápióság csatornaépítés 1,9 Mrd Ft.,
Esztergom hulladéklerakó rekultiváció 0,8 Mrd Ft.,
Dunavértes hulladéklerakó rekultiváció 0,8 Mrd Ft.
,
Felcsút Centerpálya építése 1,0 Mrd Ft.értékben.

CSENDES 2013.08.08. 15:15:16

És Ándi bácsinak üzenem, hogy 2008-ban 100 millió FT volt az árbevétel, 2009-ben volt már 996 millió FT. Ez az igazi dinamikus növekedés. Miből jött ez össze?

És 2008-ban 100 millióra jutott 6,6 millió adózás előtti eredmény. Na persze akkor még az anyagjellegű ráfordítások a bevétel 82-83 százalékát tették ki.

LallyPop 2013.08.08. 15:21:06

@CSENDES: Miért tőlem kérdezed? A faszi sikeres vállalkozó volt, majd vette az üzenetet és beállt nemzeti oligarchának. És még mindig több adót fizetett be 2012ben + a 100akárhány melós után mint a kommentelők összesen életükben.

Megjegyzem az építőiparban egyáltalán nem mindennapos a bejelentett munkahely.

Jól tette, a helyében én is ezt tettem volna.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.08. 15:26:29

@Mária: pláne, ugye, hogy fölösleges az az egyetem... :S

Meridian74 2013.08.08. 15:27:40

@Ándi bácsi: nincs több kérdésem, leülhetsz, megbuktál. Jövőre újra próbálkozhatsz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.08. 15:44:29

@Ándi bácsi: Utolsó szoponc. Jó lenne, ha az elvátsaiddal együtt mostmár elkussolnátok! Ne bosszantsátok a népet...

Tiltsuk Bea 2013.08.08. 15:45:27

Háromszor veri ezt magán vissza Lúdas Matyi, Döbrogi úr!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.08. 15:47:52

@milyen szép a Vértes, ó: Felcsút olyan, mint Morodor. Onnan árad a sötét... :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.08. 15:51:29

@ODIV: Feljelentést? Nyilván Polt alig várja, hogy vádat emeljen. És ha meg is tenné, Szájerné alig várja, hogy elítélhesse Viktor spanját. Erre gondoltál?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.08. 15:58:40

@Blogger Géza: Géza, neked mennyi a bérköltséged? Tudod, amiért az adófizetők pénzéből nyomod itt a propagandát? :-)

ODIV 2013.08.08. 15:58:40

@maffiabaloldal az új mantra 2014re: Valahol el kell kezdeni.
Az sem megoldás, hogy az ellenzék ordas demagógiával és csúsztatásokkal operál. Úgy tesznek, mintha direkt saját magukat akarnák hitelteleníteni.
Ha csúsztatásokkal támadod az ellenfelet, miközben átesel a valós problémán, akkor a végén már senki nem vesz komolyan.
Csak sajnos ezeket nem érti meg sem a Szanyi, sem a Scheiring Gábor.

Ha heti 5-10 feljelentés landol az ügyészségen, akkor legalább belerohadnak a papírmunkába, és egyre átlátszóbb lesz, hogy 1000 ügyből egyik sem jut el nyomozati szakaszba.

De persze beszélhetünk arról is, hogy a Mészáros Lőrinc miért nem ad minden munkásának egy ajándékkosarat a 800 milliós nyereségből. Nyilván ezzel sok szavazatot lehet szerezni.

komplikato 2013.08.08. 16:04:59

@ODIV: Ja értve, akkor földmutyiban kiosztott EU támogatású földek közpénzen közmunkással megműveltetése teljesen okés?

kiwirágós kivirradtig 2013.08.08. 16:11:09

@Ándi bácsi:
Látom, vadász, te szopni jársz ide (meg segget nyalni, de ez más kérdés).

A bevétel meg a nyereség közti különbséget meg kéne tanulnod. Addig hülyeség veled bármiről is szót váltani.

ODIV 2013.08.08. 16:11:47

@komplikato: Te tényleg ennyire hülye vagy, esetleg csak a közönségnek produkálod magad? Most ez hogy jön ide? Mondtam egyáltalán a földtörvénnyel kapcsolatban valamit?

Na én kiléptem, mert újra megbántam, hogy kommentet írtam.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.08. 16:23:02

@Ándi bácsi:

Sehol sem írtam, hogy éhbérért dolgoztat.

Bár lássuk be, ma itthon bruttó százból a melós ...................

zobod 2013.08.08. 16:32:05

A felső tízezer olyan mint a női lábak, nem kritizálni kell, hanem közéjük kerülni. A cikk szerint már a kormányváltás előtt is egymilliárdos forgalmú vállalkozása volt az illetőnek, vagyis egy talpraesett ember, aki tud boldogulni hátszél nélkül is.

komplikato 2013.08.08. 16:38:40

@ODIV: "Most ez hogy jön ide?"

Nem is tudom. Poszt címe? Címszereplő sötét tevékenysége? Ennek szerecsen fürdetése? Ha nem érted fogd rá a melegre.

ODIV 2013.08.08. 16:40:22

@komplikato: De én nem arról beszéltem. Az amit leírtam semmilyen formában nem kapcsolódik az általad leírtakhoz. De szerintem hagyjuk egymást.

Roan 2013.08.08. 16:42:12

@Ándi bácsi: Nem ez a sikeres vállalkozó volt, aki polgármesterként elengedte a cége tartozását az önkormányzat felé?

Az viszont akkor is felháborító, hogy közbeszerzésen hízott cége ilyen nyereséggel tud dolgozni, amikor más, hasonló profilú cégek piaci körülmények között épp, hogy csak vegetálnak. De azok biztos azért nem nyertek, mert olyan drágán dolgoznak...

komplikato 2013.08.08. 16:45:13

@zobod: Azért volt róla egy szép poszt, hogy 2000-2002 közötti érdekes tevékenység folytán hány olyan cégecske volt akik mit ad Isten 2010-re pár milliós cégből milliárdos forgalmúak lettek. Hogy fogalmazzam finoman, hogy "nem kicsi hátszéllel".
Eme folyamat célja pedig az volt, hogy sikeresen felvásárolják egy kis "ellenszél" segítségével a médiát egyesek. Meg is történt.

komissarlajos 2013.08.08. 16:46:05

Emberek! Eddig a lencséspityu és a bloggergézu volt az alja. Na, de ez az ándifater! Nem semmi. Lehet még valamit alulmúlni?

csak egy néző 2013.08.08. 16:53:04

@komissarlajos:
Lehet, hogy Ándi bácsi a Lencsés Pistike és a Gejza faterja.
De ehhez a családhoz tartozhat valamilyen rokoni fokon ez a barom Zsigó Robi is.

zobod 2013.08.08. 17:15:13

@komplikato: szóban forgó illető 2010 előtt sem volt kispályás, tisztes középvállalkozó volt, aki most ugrott egyet. Nem egészen világos nekem, hogy mi a probléma. Az lenne a jó, ha kormányzati potenciállal bíró pártok közt paktum lenne arról a vállalkozói körről, amelyik érdemes arra, hogy útját egyengessék ha önerőből esetleg elakadna. Dél-Korea összes, mostanra világverő nagyvállalata így jött létre, de Japán, Kína, az egész dinamikusan bővülő dél-amerikai és ázsiai térség is szép számmal tud felmutatni olyan privát vállalkozókat, akik megerősödését a politika támogatja.

LallyPop 2013.08.08. 17:29:13

@Online Távmunkás: Mit jelent az általad nem belinkelt adat? 137 db. 8 órás éves megszakítatlan munkaviszonyt?

LallyPop 2013.08.08. 17:31:01

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Milyen bruttó száz? Honnan a faszból veszed ezt?

LallyPop 2013.08.08. 17:32:17

@Roan: Valami hivatkozás arra amiről beszélsz...? Van-e?

LallyPop 2013.08.08. 17:33:53

@komplikato: Kiktől vették meg a médiát? Kik? A jogos örökös tulajától?

Hol olvashatunk erről?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 18:10:22

@Ándi bácsi: Kétszer linkeltem, de te is kikeresheted a KIM honlapján ahelyett, hogy úgy acsarkodsz, hogy fogalmad sincs a tényekről. Átlagosan 137 fő dolgozott náluk.

VadMacs 2013.08.08. 18:10:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerronn:
Olvasni? Ez nem bizonyíték egy vérbeli narancsbirkának.

Bezzeg a főnökeinek mutyizása, azokról ő sem siet olyan "bizonyítékokat" szolgáltatni, amely az ő hazugságait igazolná, csak szánalmas libsibolsizásra telik olyankor... :)

dobzse.laci 2013.08.08. 18:15:24

Ugyan én okádni bírok az összes narancskommunista seggfejtől, de az osztalék kontra bérköltség összehasonlítás tipikus fideszbolsevik demagógia.
Jó, hogy nem már extraprofit-számolgatás a luxusétteremben :)

Az már érdekesebb lenne, ha az árbevételből levonjuk az állami, önkormányzati, minden egyéb (akár EU-s) közpénzeket, akkor mennyi marad?
Na, emberünk annyit is ér.

LallyPop 2013.08.08. 18:18:07

@Online Távmunkás: És ez mit jelent? 8 órás foglalkoztatást?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 18:19:57

@Ándi bácsi: Csak néhány példát sorolok, hogy mi van jobboldali kézben: Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Heti Válasz, Demokrata, Metropol, Hír TV, Echo TV, Lánchíd Rádió, Class FM, Music FM, Index, plakátcégek. A közmédiának a tulajdona nem, csak az irányítása...

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2013.08.08. 18:32:58

szeretnék bekerülni a szerencsekerékbe. gátlástalan vagyok, hazudni is tudok. név/cím a szerkesztőségben, konkrét fizetés megjelöléssel!

LallyPop 2013.08.08. 18:34:54

@Online Távmunkás: Kérdeztem hogy mi van jobboldali kézben?

A 2 legnézettebb médium, a TV2 és az RTL szélliberális, továbbra is, mellesleg a 'jobboldali' legolvasottabb Index is.

kpityu2 2013.08.08. 19:08:14

Legalább mindenki tudja hová kerül a befizetett adója.

CyberDog 2013.08.08. 19:38:32

Úgy látszik a pocakos futbalettista már készül a vereségre. Az a pénz már kint van egy svájci bank széfjében, és nem forintban.
Ez a nímamd, stróman polgármester meg majd elviszi a balhét.

CyberDog 2013.08.08. 19:57:32

@Ándi bácsi:
Hazudsz mint egy fideSS-es.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.08. 20:34:31

@Ándi bácsi:

Akkor egy kis gond van a szövegértéseddel.

Megszokott séma egyébként amit követsz. nincs igazad, le is vezetik többen, erre elkezdesz a forrásokban kételkedni (Én adtam forrást, mitől annyi), majd elkezdesz olyan dolgokat kérdezni, amivel igyekszel a témát terelni.

Időközben azt sem veszed észre, bár lehet tudsz róla, csak egyszerűen nem zavar, hogy önmagadnak is ellent mondasz.

Aranyos továbbá, hogy a kommentek visszaolvasására való buzdításomra
(Írtam 18:01:40-kor) te már öt perc és 40 másodperc után adod a választ, hogy nem derült ki, aminek a visszaolvasásból ki kellett volna.

Legalább arra ügyelnél, hogy ne ilyen hamar lehessen téged leleplezni, hogy majomságokat írsz. Hogy tudtál volna kevesebb mint hat perc alatt több mint százötven kommentet végigolvasni, értelmezni? Ebből is látszik, hogy tégedet nem kell komolyan venni, mert nem vagy vitapartner, mindössze az a lényeg, hogy ideírhass valami kötözködő dolgot.

CyberDog 2013.08.08. 20:41:30

@Lencsés István:
Amit a gazdád éppen lelkesen ujraépit.
Irány a feudalizmus, ugye te anoním?

CyberDog 2013.08.08. 20:59:40

Ándi bácsi 2013.08.08. 14:22:48
: Na ha nincs más lehetőségük
akkor mehetnek kezet csókolni. Ilyen a
kapitalizmus.
Hát nem fidióta barátom. Ilyen a fideSS-izmus.

LallyPop 2013.08.08. 21:00:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A kedvedért újra megnéztem.

A rendelkeésre álló adatok alapján a poszt hazudik, mert nem annyi a munkavállamó mint írja.

És mivel sem az átlagfizetést nem tudod meghatározni a rendelkezésre álló adatok alapján, sem azt, hogy ki hány órát dolgozott, fogalmad sem lehet róla hogy keveset kerestek, vagy sokat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.08. 21:39:07

@Ándi bácsi:

Az átlagfizetés kiszámításához a bérekre fordított összeget elosztjuk a dolgozók számával.

Általános iskolai matek.

LallyPop 2013.08.08. 21:44:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem tudod hogy a dolgozók idénymunkások, 4 órában foglalkoztatottak-e, ami nem ritka az építkezéseken.

LallyPop 2013.08.08. 21:45:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 4 órás építőipari melóért havi 100 bejelentve pl. királyság.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.08. 23:20:05

@Ándi bácsi:

Építkezésen 4 órás munkás? Aha persze.

Bár temérdek olyan esetről tudok, ahol négy órára jelentik be a delikvenst.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.08.09. 00:49:38

ez egy kamu hogy olyan keveset kaptak volna a melosok, akkor tenyleg inkabb kimentek volna keccsölni Londonba
siman es egyszeruen zsebbe kaptak a fizuka nagyobb reszet, csak az most a kerdes hogy az a 800 millio egy resze is igy ment-e, vagy valami kreativabb modszert talaltak ki
szerinem kreativ modszer volt, mert az osztaleknak mar durva az adotartama

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.09. 09:35:10

@Ándi bácsi: Spéder Zoltán és Nobilis Kristóf szélliberális? Én mást hallottam. Nobilis vette meg az UFI-t is, a Fidelitas újságját...
Gondolom nem tűnt fel, hogy a nyíltan ballib indexesek "közös megegyezéssel" távoztak pár éve és az Origónál, 444-nél és hasonló baloldali portáloknál vannak.

A TV2 korábban erősen szoci volt, manapság sokkal közelebb áll a jobboldalhoz, még hírigazgatót is cseréltek, hogy a hatalomhoz dörgölőzhessenek. Egyébként a TV2 és az RTL Klub lényegesen kevesebbet politizál, mint az M1, Duna TV, ATV, Hír TV. Valószínűleg azért, mert nem magyar politikusok a tulajdonosok. Nem tudott a Fidesz elég pénzt összeszedni az RTL Klub megvásárlására (most a TV2-vel próbálkoznak).

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.09. 09:41:48

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 16% osztalékadó + 14% EHO, de az EHO maximum 450 ezer forint. Vagyis 800 milliónál 16,05625% az adó.
Lehet, hogy az EHO maximumát fel kellene emelni és máris jutna pénz a kórházakra?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.09. 09:43:32

@Ándi bácsi: Építkezésen 4 órás munka? Valójában napi 8-12 óra a jellemző az ilyen nagyságrendű építkezéseken.

Lencsés István 2013.08.09. 10:46:09

@CyberDog: 1 . Nincs gazdám . 2 . Újra hosszú ú . 3 . Anonim rövid i . 4 . Nem vagyok anonim , ott a nevem , tanulj meg olvasni IS .

Roan 2013.08.09. 11:11:34

@Ándi bácsi: Azért volt kérdőjel a végén. Vagy az egy másik hasonlóan sikeres ember volt?


süti beállítások módosítása