Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Varga Mihály buktatta le Orbánék 200 millás IMF-propagandáját

2012.10.31. 01:04 - Fidelio

Az őszi parlamenti szezon Orbán kamu-listájával indult. A Fidesz-frakció sárvári ülésén Orbán ismertetett egy IMF-követeléslistát.

A füllentés azonnal kiderült: Orbán még azon a héten elismerte, hogy az IMF ilyet nem állított össze.

Hazudnak renduletlenul.jpg

Kisebb tehetségű politikus egy ilyen lebukást aligha élt volna túl: nemzetközi összehasonlításban ez csak Berlusconi-szintű machinátoroknak sikerül.

Egy hónap múlva már egész reklámkampány épült a jól bevált trükkre. A 'baráti' I.M.G. Inter Media Group Kft. 200 millió forintért hirdetett a legnagyobb újságokban, valamint Simicska óriásplakátjain: "Nem engedünk az IMF-nek".

imf hirdetések.jpg

A buktára most majdnem három hetet kellett várni, de kedden megtörtént – még működik a parlamenti nyilvánosság. Varga Mihály MSZP-s kérdésre ismertette, mik voltak az IMF elvárásai (inkább javaslatok, mint követelmények, de hagyjuk a finomkodást). A lényeg, hogy nem szerepel köztük sem az ingatlanadó sem a családtámogatás csökkentése.

Népiesen szólva, mindkét kék színű hirdetés – ami a képen látható – ordas nagy hazugság. Ami a harmadikon olvasható: "Tiszteletet! Bizalmat!", azzal egyetértünk. Azt mi elsősorban saját kormányunktól várnánk.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr754880305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.10.31. 04:37:34

Amitől a kormányzat tart, hogy mivel jelenlegi hazugságai elkoptak és időszerűtlenekké váltak, még nem régen eszméknek hirdetett tételei merő szólamokká lettek, a behódolás aktusa már senki részére sem jelent különösebb izgalmat, nemcsak nevetséges, hanem unalmas. Azt az embert, aki behódol, az aktus már nem mocskolja be, és morálisan nem alázza meg, emberi rangjában nem degradálja eléggé. Ezért olyan újabb hazugságszisztémára van szükség, amely az ámításnak mérgezettebb módszereit alkalmazza, s amely az embert még az eddiginél is sokkal becstelenebbé, s ezzel a kormányzást könnyebbé és biztosabbá teszi, hiszen a polgárság minél korruptabb, a hatalom helyzete annál szilárdabb. Egyébként is, a kormányzat nem elégszik meg azzal, hogy a nép engedelmeskedjék, arra is szükség van, hogy a kormányt dicsőítsék. Hamvas Béla: Államvezetés hazugsága 1968.


süti beállítások módosítása