Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Eü doboz helyett: brutális bilincselés (+kép)

2012.04.30. 19:38 - eroica

Címkék: bilincs józsefváros kerékbilincs 8ker viii kerület középső józsefváros

A hajléktalanok után az autósok is megtudhatják, hogy milyen a fideszes rendpártiság. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester kerületében ugyanis a szabályos parkolóhelyen megállókat is megbüntetik. Józsefváros egy csendesebb forgalmú kétirányú utcában azért büntetnek meg autósokat, mert nem a megfelelő irányban teszik le a kocsijukat. A közlekedésben szerintem is fontos a rend fenntartása, de ezt a szabályt egy csendes utcában, ilyen szigorral érvényesíteni értelmetlen. Miért jobb, ha az egy szabad parkolóhelyet látva nekiállnak forogni az autók ebben a kisebb forgalmú kétirányú utcában? Hogy aztán a kiálláskor esetleg újra forogjanak - kétszer is jobban zavarva a közlekedést? (Kép: Váradi Tamás)

Ti egyetértetek ezzel a gyakorlattal?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

156 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr554481130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dekás dezső 2012.05.01. 10:17:23

hááát...
biztos megfordította valaki az autót, amíg távol voltam, mert amikor itt hagytam, még arra nézett az orra:PP

nagy általánosságban nyilván úgy kell szabálytalankodni, hogy ne tudjanak megbüntetni. sokaknak erről szól az egész élet, sajnos... még szomorúbb, hogy köztük jó páran szabályalkotók...

Gera 2012.05.01. 10:18:34

Jogosnak tartom, hogy ezért büntetnek és a valóságtól meg a józan észtől teljesen elrugaszkodottnak, hogy 60ezerre. Hol élnek ezek? Lehet, hogy 2milliós fizetéssel ez aprónak tűnik, de itt vannak emberek, akiket hónapokra taccsra vág egy ilyen. Engem még sose büntettek szabálytalan parkolásért és nem is fognak, meg ki is tudnám fizetni, de akkor is gusztustalan ez a rabló mentalitás az államtól.

krausz2 2012.05.01. 10:18:37

Ez a blogoló- eroica- !! Rémisztően buta ember lehet!
KRESZ-ből politikát csinálni és FIDESZ figyelőként aposztrofálni hát ehhez már pofa kell.
Nem kell félni ha más kormány lenne az ellen keltene hangulatot. Miért? Mert Ő csak a kuplerájban érzi jól magát.
Remélem nem újságíró!!!!

KevinMulder 2012.05.01. 10:25:31

Aki erre azt mondja, hogy elavult szabály, az már elavultam született ...

dekás dezső 2012.05.01. 10:27:08

@Gera: ez is csak azt a közhelyes-szemét hozzáállást tükrözi vissza, hogy annyit érsz, amennyi pénzed van. dehát ilyen a világ...
ha csóró vagy, kuss a neved, mert pillanatok alatt el lehetetleníthetnek bagatell csipcsup szarságok miatt.
ha viszont van della akár szabálytalan is lehetsz, ha úgy tartja kedved.:P

HgGina 2012.05.01. 10:31:09

@lionking:
"személyes szabadságában mozgásában korlátozni?"

Ki korlátozza? Kit korlátoz?
Alternatív megoldások: láb, kerékpár, roller, taxi, BKV.

Egyébként egyetlen esetben nagy körültekintés mellett indokoltnak tartanám ezt a szabályt toleranciával kezelni. Ha egy olyan mozgáskorlátozott, aki kerekesszékkel tud csak közlekedni, akkor a kiszállás ilyen módon sokkal nagyobb biztonságban van, ugyanúgy a többi autós is, akit még nem is tartana fel. És a megfelelő kilátást egy beépített kamerával is meg lehetne oldani, ami segíti a kiálláskor, bár tudom, hogy ez manapság túl optimista elképzelés.
Nem keveset autózgatok én se egy-egy háztömböt kerülgetve, mire találok parkolóhelyet. Én is beállhatnék szembe, de valamiért még sosem tettem meg.

pandras11 2012.05.01. 10:31:54

Lefotózza, látják a szörnyű büncselekményt, a nyilvántartásban megnézik van-e priusza, ha nincs akkor figyelmeztetik, ha van büntetnek, és teljes erővel továbbra is az új hobbi ellen lépnek fel. ( nem használnak irányjelzőt kanyarodásnál. ) Vagy ennyi mérlegelést sem lehet az íróasztal mögött ülőkre rábízni? Valószínűleg emiatt van ( korrupció)!!!

KevinMulder 2012.05.01. 10:34:38

@zum trucc: A TE mentaitásoddal van baj, ami egyben jellemzi az egész országot.

Te nem fogod a szabályt betartani, mert ugye más se tartja be. Így felesleges akármilyen törvényeket hozni. Először lehessen parkolni összevissza. Utána nagyobb kocsival a másikat eltúrni. S a végén, akinek harckocsija vam, az mindent visz.

Azt kellene megérteni, hogy egy normális ország úgy működik, hogy a legkisebb szabályokat is betartjuk. Főleg ha az teljesen logikusan van levezetve.

Ausztriában kb 10-15 évvel ezelőtt kezdték meg a masszív trafipaxolást és szinten minden utcában legalább egyszer végigmegy a rendőr, pontosan az ilyen szabálysértések után kutatva. Az eredmény? Élhetőbb város, mert tudod hogy mi hogyan működik. Nyugodtabb közlekedési morál, mert tudják, hogy ha kilengés van, akkor akkorát kapnak, hogy arról kódulnak. Huszonmilliós autók megállnak a járdánál átengedi a gyalogost, stb.

S mi mit teszünk? Hőbörgünk, hogy elavult, szar, szüntessük meg. Ezért nem halad ez az ország sehova ...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.01. 10:35:03

S.Pál az ország első embere-FIDESZES- volt aki lopott, csalt, hazudott. Gyurcsány egy bukott ember, csak egy fideszes dakota rúg döglött lóba!
Eközben hova tűnik a hírekből a fideszes szarháziság, Orbán Viktor be nem vallott házátalakítása? Hol van Ángyán József állítása, amelyet Budai Gyula sem cáfol, miszerint az állami földek 77 százalékát fideszes figurák kapják? Hol a Közgép-Simliska-sztori? Hol az adóemelés tételeinek tisztázása, hogy mindez mennyi terhet rak majd a családokra?
Miért vagyunk szégyenszemre bóvli kategória, miért drága az euro és a benzin, miért keresnek jól a fideszes seggnyalók...stb...stb.
Ezekről kéne beszélni az orbáni diktatúrában!

És takarodj a Vajdaságból, ne kampányolj, ne keverd a szart itt is, mert ahol "segítettél" mindenhol buktak! /Románia, Szlovákia.../

HgGina 2012.05.01. 10:35:11

@vmaast: mit is kell "lekommunikálni"? Tán azt a KRESZ-szabály, amit a jogsi megszerzésekor is már meg kellett tanulnod?
Ezen nincs mit ragozni. Ez a szabály, és nem is nagy művészet betartani. Jól van ez így.

mirx 2012.05.01. 10:39:20

Mondjuk a lajtától nyugatra egy ilyen parkolásért úgy megcsapnak, mint tót az anyját, szóval nem tudom, mi ebben a dráma, és Gerának van igaza, mert a büntetés jár, de könyörgöm, a minimálbér 130%-a?!

Vajon a németek mit szólnának, ha rosszul parkolásért 2000 eurós büntit kapnának? Szerintem lebontanák a Reichstagot.

névtelen valaki 2012.05.01. 10:41:37

A fotón bemutatott helyen mindkét oldalon felfestett parkoló van. A parkolóban úgy állsz, ahogy akarsz, mert a közlekedésből kivont terület.Azért sem büntetnek, ha az útra merőlegesen felfestett helyre orral vagy farral állsz be.
Az emlegetett szabály olyan esetben alkalmazandó, ha kétirányú úton nincs felfestve semmi, szaggatott felezővonal van, ill. záróvonalat festettek, de ha a parkoló jármű és a záróvonal közti helyen még az autóbusz is elfér, lehet várakozni külön engedély(felfestettP)nélkül.Ezekben az esetekben tilos a forgalommal szemben várakozni.
Térjünk vissza az elejére:Ha benn állsz a felfestett parkolóhelyen, szabályos, bármilyen irányban állsz.Az, hogy hogy kerültél oda, senkinek semmi köze hozzá, amíg rajta nem kapnak!FONTOS! A rendőrnek--hangsúlyozom:aRENDŐRNEK kell rajtakapni, hogy szabálytalanul közelíted meg a parkolóhelyet!Ha ott vagy, azért győződj meg, nem figyelnek-e a távozásodra, mert ha az elfoglalása szabálytalan volt, akkor az elhagyása is az lesz.
A rendőr is csak akkor büntethet meg, ha a folyamat közben rajtakap!
A bemutatott helyen nem lett volna szabad büntetni, , pénz visszakövetelés,+kárigénylés.

HgGina 2012.05.01. 10:45:00

@TheRminator: a 6-os nem korlátozás nélküli. Van egy korlát, 90, ha másképp egy tábla nem rendelkezik.

l3v1 2012.05.01. 10:47:11

"A hajléktalanok után az autósok is megtudhatják, hogy milyen a fideszes rendpártiság."

Finoman szólva is túl van lihegve, ez a szabály akkor is szabály volt, amikor nem a Fidesz kormányzott. Soha nem volt szabad szembeoldalon forgalommal szembefordulva parkolni. Az idiotizmus nem mentség.

vmaast 2012.05.01. 10:48:11

@HgGina: Nem erre gondoltam. Azt lehetett volna (de mint írtam is szinte feleslegesen), hogy tessék jobban odafigyelni azokra a dolgokra, amik az elmúlt években ellenőrzés hiányában kikoptak az autósok emlékeiből. Van még bőven ilyen, nem csak a parkolási irány. Egyébként jól van ez így ;-)

s.o.v.i.e.t. 2012.05.01. 10:48:46

amikor meg közlekedsz és kitekeri eléd szembe a két irányúban, akkor meg csak pislogsz.. ez egy teljesen helyes és okos KRESZ szabály. betartatni meg be kell valahogy. most egy kicsit túllőttek a célon. de ettől még a szabályok betartatása szükséges -- mindamellett, hogy kirájunk [ezért vagy másért] opjon apróhandját egy taligával,

HgGina 2012.05.01. 10:52:34

@névtelen valaki: már ne is haragudj, de hol látsz te a képen felfestett parkolót, ami a közlekedésből kivont terület?
Én ott csak sima sávelválasztó szaggatott vonalat látok. Amennyire én tudom, a parkolóhely felfestése folyamatos vonal, és a járdára merőleges. Azok a T- és L-alakú micsodák, amelyekből néhány szlovák meg nigériai rendszámú batár kilóg.
Szóval a fenti esetben a pénzvisszakövetelés egy nagy árnyékra vetődés. De az általad említett lehetőség valóban meggondolandó egy pályakezdő, de eléggé agilis ügyvéd számára a feltörekvéshez. Százezres kuncsaftköre lehet belőle.

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.01. 10:54:42

A sírás helyett két dolgot kellene számításba venni:
1. Aki a forgalommal szemben állt be, az ugyanúgy fog kiállni is. Potenciálisan balesetet okozva, feltartva a szembe forgalmat, stb.
2. Aki vétett, és nem ismeri be - mert nem ismeri a KRESZT, vagy az itt jelenlevőkhöz hasonló lázadó ifjú korát éli - az nem fizet büntetést. Kivéve, ha a büntetés fizetés bilincslevétellel jár, mert akkor fizet. Nem 8, vagy 30 napon belül, hanem azonnal.

Ez van, gondolkodni kellene, ez kivételesen egy olyan KRESZ szabály, aminek még értelme is van. És a Fideszhez annyira nincsen köze, mint a dobostorta receptjének.

névtelen valaki 2012.05.01. 10:55:10

@névtelen valaki: A fotóból a számomra az kiderül, hogy záróvonal nincs .Egyéb korlátozó tényezőt nem látni, tehát elvileg a megközelítés is szabályos.
Ha a másik oldalon van egy útra merőleges parkoló, abba állnék be vagy esetleg ott lakom és szeretnék a kapun bemenni, az is szabályos ha nincs tiltó tényező(Pl.:balra kanyarodni tilos, kötelező hal. ir. jelző tábla, stb)

HgGina 2012.05.01. 10:55:53

@l3v1: dehogynem volt szabad. Csak annak kb. 100 éve. :)

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.01. 10:57:41

@krausz2: Apród nem volt, 20 Eurod már volt. Ez sem rossz üzlet, de szerintem legközelebb már lesz apród is. Mert viszel magaddal, ha ilyen helyre mész parkolni.

satya1963 2012.05.01. 10:58:52

Kedves kommentezők!
Mikor ébredtek már fel végre mindenki elbujik egy sz...papír felett amire ráírt egy idióta szabály címén.Persze nem azt mondom, hogy nem kellenek a szabályok de nem az értelmetlen szabályok lassan azt is szabályozzák és bilincsel büntetik akinek a fing nem a megfelelő irányból jön ki. jó lenne ha az egész szaros bagázs követné viktort és kivonulna a politikábol az életből de még az országból is már ha valaki befogadja őket.
Szebb jövöt mindenkinek ezek az ugynevezett szabályok nélkül.

becike4 2012.05.01. 10:59:22

Mindenkivel egyetértek,aki azt írja,hogy be kell tartani a KRESZ-t.De azoknak a tetveseknek is,aki ránk uszítják a köztereseket,rendőröket,közben a Mi pénzünkből alájuk tolt luxus autókba véletelenül radar detektort szerelnek valószínűleg nem azért,mert be kívánják tartani a sebesség korlátozást.És a többi törvény betartásáról nem szóltam egy szót se,pedig lenne mit

névtelen valaki 2012.05.01. 11:00:35

@HgGina: Akkor mi nem ugyanazt a fotót nézzük!
Ahol ugyanis tábla jelzi a parkolót meg automata is van, meg szaggatott vonallal (nem folyamatossal, mert azt nem volna szabad átlépni)ki van jelölve az mi?

HgGina 2012.05.01. 11:01:23

Nem tudom, észrevette-e valaki, de arra kíváncsi lennék, az útszűkület és útfelbontás táblák mit keresnek a bal oldalon?
Ha kétirányú az utca, akkor logikusan a jobb oldalon a helyük, vagy esetleg mindkettőn. De nem csak a bal oldalon. No meg aztán az utca végéig nyoma nincs munkaterületnek.
Tisztelettel javaslom, hogy a fele büntetést a táblát szándékosan kint hagyó útkezelő fizesse! Természetesen saját zsebből, nem pedig a mi adónkat egyik zsebéből a másikba átrakva.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2012.05.01. 11:05:15

Egy forgalmas 4 sávoson érthető, hogy nem szabad átmenni a másik oldalra parkolni, de a poszt szerzője egyértelműen leírja: miért jobb ha egy ilyen kis utcában forgolódni kezd az autós, hogy aztán induláskor újra ezt tegye?
Persze, hogy a szabály egyértelműen rendelkezik, csak ha a szabály nem életszerű, akkor csak arra jó, hogy szívassuk magunkat. Akik ezzel a büntetéssel egyetértenek azoktól csak azt kérem gondoljanak arra, hogy az a szabály a jó, ami nem nehezebbé, hanem egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi az életet.
A 90-es években volt egy szabály - nem néztem utána, hogy ma is van-e - de aki azt kitalálta az vertem volna orrba először, aki meg ennek okán büntetett azt másodszor:
a lerobbant motoromat tolni is csak bukósisakkal szabad. Próbáljátok ezt ki nyáron 30 fok felett és közben találjatok elfogadható érvet arra, hogy miért is szükséges ez!
Nem lehet és nem is kell minden szabályt minden lehetséges helyzetre kialakítani. A végrehajtónak (rendőr, közterület-felügyelő stb.) kellene emberi léptékkel mérlegelni.
Aki egy nyílegyenes, nappali fényben úszó, tök üres 4 sávoson hajnali 4-kor megfordul a záróvonalon, elkerülve egy több kilométeres kerülőt (megtörtént eset), vagy egy ekkora utcában nem forog, hanem beparkol szemben, vagy a motorját bukó nélkül tolja, vagy szintén nulla forgalom mellett visszatolat a jól belátható egyirányú utcában 10 métert a hirtelen észrevett parkolóhely érdekében ahelyett, hogy megkerülné az egész tömböt... ezeket véletlenül sem büntetném. Akkor sem, ha a szabály akármit is ír - tudván, hogy egyetlen szabályt sem lehet minden helyzetre leírni "így parkolni tilos, kivéve ha...".
Egy dolog az írott szabály és egy másik az ember és, hogy élni kell, méghozzá úgy, hogy mindenkinek jó legyen.
A "szabály az szabály" érvelést én nevetségesnek tartom.

HgGina 2012.05.01. 11:06:08

@névtelen valaki: Ha te itt látsz parkolótáblát, akkor sas lehetsz. Ha legalább lenne egy másik kép, ami egyértelműsíti a felfestésnek parkolóhely-kijelölő funkcióját, akkor igazat adnék neked. De így sajnos nem. Erre alapozva még a végén valaki az M1-esen a jobb szélső sávot parkolónak hihetné.
A parkolóóra elhelyezése meg sajnálatosan ritkán van összhangban a fizetős parkolóhelyek elhelyezkedésével a Kárpát-medence közepének környezetében.

HgGina 2012.05.01. 11:09:39

@csongorbela: a 4-sávoson van menekülőút, ha index nélkül kiáll. Ebben az utcában meg nincs. Tehát logikusan a 4-sávoson nyugodtan menjen szembe, itt meg ne!
Ennyi.

öregmogyi 2012.05.01. 11:11:03

a sok "jogosozó" baromnak jelezném, hogy máshol egy tilosban parkolás is max 10 ezer szokott lenni. Ezt viszont kevésbé súlyos vétségnek gondolom, így a 11-50 ezer közötti tétel igencsak horror.

Ha én kaptam volna, biztos ugyanilyen szintű kárt okozok a kedves önkormányzatnak, már csak a saját lelki nyugalmam érdekében is.

HgGina 2012.05.01. 11:11:31

@névtelen valaki: ha idéznéd a parkolásra kijelölt, forgalom alól kivont terület megkülönböztető felfestésének szabályát, és abban ott van a szaggatott, akkor készséggel igazat adok neked. Én ilyet nem találtam, biztos felületes voltam.

öregmogyi 2012.05.01. 11:13:03

@tundrazuzmo: "Ez van, gondolkodni kellene, ez kivételesen egy olyan KRESZ szabály, aminek még értelme is van."

mivel nem hallunk tömeges balesetekről hasonló helyzetből így ezt az agymenésedet akár el is felejtheted...

TheRminator 2012.05.01. 11:13:34

@HgGina: Létezik korlátozás nélküli főút, autópálya magyarországon ? Én még nem láttam ilyet magyarországon.

fidesz = házmesterek pártja 2012.05.01. 11:14:47

Ezzel az intézkedéssel, kivételesen egyetértek.
Tessék betartani a KRESZ-t!

fidesz = házmesterek pártja 2012.05.01. 11:15:38

@öregmogyi: igaz. Ahogy olyan balesetről is ritkán hallani, amit a kedves járdán biciklizők okoznak, mégis baromi irritáló a dolog.

KevinMulder 2012.05.01. 11:16:36

@tundrazuzmo: Gondolom próbáltám már Te is papírpénzt betuszkolni ott, ahol csak érmét lehet ...

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.01. 11:17:44

@vazallus: "Csak az ilyenek miatt tele van az út, remegő lábú családapákkal akik 60-al mennek már a főúton is , mert az a tuti, nehogy ne vegyen észre egy 60-as táblát, mert rámegy a fél fizetése aztán megöli otthon az asszony."

Ja de demagóg... A remegő lábú családapák lába inkább az adrenalintól remeg, ha nem haladhatnak 90 helyett 120-szal. És ha ebben az úri passzióban egy 60-as tábla akadályozza őket, akkor az nem véletlen. Az esetek többségében egy barátságos kanyar is jár a táblához, amelybe nem érdemes 120-szal beleszállni, hanem tényleg lassítani kell.

Én sebességhatár +10%-kal autózom, és soha nem volt még városon kívül problémám. Városban volt már fotózkodás, de azt magamnak köszönhetem.

A fél fizetésről pedig csak annyit, hogy aki nem keres több százezret, az már a benzinár miatt sem fog sokat autózni. Aki pedig a tiltás ellenére nyomja, mert nem érdekli, hogy 5-10 perc előnyért (nagyjából ennyit lehet Magyarországon nyerni, ha 130-140 helyett valaki 180-nal megy) plusz fél tank üzemanyaggal fizet, az hidd el, hogy a büntit is ki tudja csengetni.

KevinMulder 2012.05.01. 11:18:19

@csongorbela: Ha állandóan ott forgolódik, akkor talán van helyismerete. Ha van, akkor olyan irányból megy be az utcába, hogy ne kelljen forognia.

KevinMulder 2012.05.01. 11:20:23

@öregmogyi: A médiába csak az kerül bele, ami már elég véres. A kis koccanások (amelyeket az ilyenek okoznak) nem érik el a lécet.

Az sem volt benne a híradóban, hogy anyád megszült. Ezen logika alapján nem létezel és felesleges volt eddig is élned.

névtelen valaki 2012.05.01. 11:24:52

@HgGina: Leírtam a tényeket.Magasról..nem érdekel hogy valaki elhiszi-e vagy sem.Nem azért írtam hogy elhidd, hanem azért hogy TUDD!
Valamit még tudnod kell:én nem most kezdtem a KRESZt olvasgatni, keresgetni a szabályokat, mint ahogy Te . A munkám része.
A tények:Az adott helyszinen jogtalan a bünti, az általam fentebb leírt helyeken jogos.A félreértés elkerülése végett írom, én is rendpárti vagyok, büntessenek ahol szabálytalanság van, de itt speciel nincs!

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.01. 11:25:48

@öregmogyi: "mivel nem hallunk tömeges balesetekről hasonló helyzetből így ezt az agymenésedet akár el is felejtheted..."

Azért nem hallunk balesetekről, kedves mogyoró, mert az emberek betartják a szabályt. Aki nem tartja be, az kap kerékbilincset.

Viccet félretéve: sok más KRESZ szabállyal kapcsolatban sem hallunk tömeges balesetekről, és mégsem törlik el azokat a szabályokat. Csak a tömeges balesetek hallatán kellene a jogalkotónak reagálnia? Ne is tegyünk a vasúti átjáróba sorompót, majd csak akkor, ha tömeges balesetek lesznek? Rossz hírem van, van sorompó, van brutális tiltás is, és sajnos tömeges balesetek is vannak, mert minden héten akad legalább egy paraszt, aki a tilos jelzés ellenére a sínekre hajt.

A szabály léte, szükségessége, és a tömeges balesetek száma nem függ össze. Se egyenesen, se fordítottan nem arányos.

fidesz = házmesterek pártja 2012.05.01. 11:32:12

@tundrazuzmo: na ez nem igaz. Nem tartják be a szabályt! Én nem tudtam (nincs se autóm, se jogsim), hogy parkolni csak menetirányban szabad. Ezt a szabályt lépten-nyomon megsértik, ahol sokan parkolnak az utcán.
(hogy mi értelme ennek a szabálynak, az egy más téma)

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.01. 11:32:33

@KevinMulder: "Gondolom próbáltám már Te is papírpénzt betuszkolni ott, ahol csak érmét lehet ..."

Nem, dehogy. Ha ilyen helyre megyek, ahol még soha nem jártam, és idegen pénzzel kell fizetni, akkor elég parás (vagy előrelátó) vagyok ahhoz, hogy 10 percet utánanézzek interneten vagy haveroknak telefonáljak, hogy mi a teendő arrafelé.

Most 10 percet töltök vele, nyugodtan a szobában, cserébe a helyszínen, forgalmi szituációban, idegen helyen nem kell pánikolnom, hogy honnan lesz apróm, mit fogad el az automata, jaj, jaj, sietek is, már rég meg kellene állnom. Idegeskedést, balesetet, kerékbilincset előzök meg egy kis rákészüléssel.

Ez nagyjából akkora rákészülést igényel, mint a keréknyomás ellenőrzése hosszabb út előtt, vagy annak latolgatása, hogy van-e elég üzemanyag a tankban egy 4-500 km-es útra.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.01. 11:36:37

@vazallus: Én maximálisan megértelek téged is, sőt vannak dolgok, amiben igazat adok neked. Jelen hozzászólásod 90%-ával például azonosulni tudok.

DE!

Sajnos nehezen lehet úgy szabályt értelmezni (és a KRESZ akármennyire fura az pont olyan jogszabály, mint bármelyik másik amit be kell tartani), hogy ha így van akkor ezt lehet csinálni (pl. ha rossz az út, akkor nyugodtan lehet menni felfestéstől függetlenül bárhol, aztán majd csak lesz valami), ha meg patent az út, akkor csak a sávodban. Ha jobbra tarts van, akkor az az autópályától ezen posztban szereplő mellékutcáig érvényes előírás. Nincs kivétel. (a BMW-s hasonlatod sajnos igaz, az ne félj nem lesz megbüntetve soha.)

@S.A.: Én nem éljenzem, csak annyit mondtam, h a szabály az szabály, illik betartani. Egyébként abban neked is igazat adok, h vannak dolgok, amiket felesleges túlspilázni és leszabályozni (speciel ez az én szememben nem olyan, de nem vagyunk egyformák), de ettől a kormánytól pont felesleges azt várni, h lazítson, amikor minden erejükkel azon vannak, hogy eltapossák a kisembert. És igen, ez is az államháztartás bevételének növeléséhez tartozik. Sajnos. Tetszettek volna forradalmat csinálni. Nem fülkét, amolyan igazit... De most még 2 évig minimum szívhatunk, ebbe jobb ha beletörődünk.

eMJe 2012.05.01. 11:36:46

ez hol brutális? miért? hatásvadász cím

egyébként meg benne van a KRESZ-ben,nem tudom, miért kell csodálkozni. esetleg azt nem tudod felfogni posztoló, miért van a szabály? akkor már régen rossz, de segítek. parkolásnál, de főleg kiállásnál van gáz belőle (bocs, ha valaki már felvilágosított)

a büntetés mértékén már inkább lehetne vitatkozni

krausz2 2012.05.01. 11:50:27

@tundrazuzmo:
Tudod bennem is felmerült,Szlovákiában, hogy csak azért bilincs mert magyar, ezért volt időm megnézni a környezetet, hogy a többivel mi van és képzeld rend van.
Szóval nálunk a sok korrupt pakolóőr helyet rendőrség és 1 éven belül óriási változás lenne.Gondolj csak bele átmész Ausztriába és a rendet látod, na ezen indulnak el a Szlovákiában is. És mi? Itt ülünk a magunk teremtette
felfordulásban és mindenki a minimálbérről beszél amikor
büntetésről van szó.A körút közepén szarik a nyugdíjas kutyája majd ö tovább sétál,
A villamos síneken sétálnak át mert nekik úgy rövidebb.
A padon alszik a "hajléktalan" mer ő szabad ember!
A kapualjban vizel a kedvenc kutyus és részeg.
Az araszoló forgalomban az orom előtt dobja ki az ablakon az üres kólás doboz a "szegény minimálbéres"a
20 éves BMW-ből.A mellékutcában az út közepén pakol a szegény sofőr a teheratóval. Na ezért Ausztriában "lefejeznék"!
A II.ker.-ben a Rózsakert pláza előtt a forgalmi sávban -rendszeresen- parkolnak a DT-s, az állami, és a beugrok egy percre egyéb szegény autósok.Mi köze ennek a minimál bérhez? Ha nincs pénzem jobban odafigyelek,drága étterembe sem ülök be.
A agyunkban kellene először a rendnek megszületnie
de ez láthatóan a bunkó cikkírónak sem megy.Na itt a baj!!!

ladislaus 2012.05.01. 11:51:10

helyes hogy bilincselnek! bassza meg aki nem tud vezetni! Miért sír a pofátok? És igen biztos OV tehet erről, ő utasítja a köztereseket személyesen ezekre! fasz indexes bagázs!

KaPé 2012.05.01. 11:51:34

Mutyiországban mindenki hozzászokott, hogy a kis stikliket el lehet simítani, meg lehet úszni. Aztán amikor már nem lehet, akkor jön a sírás, hogy rendőrállam. Szánalmas emberek vannak.

ladislaus 2012.05.01. 11:54:17

@nemsirunk: és amíg elsétál addig a kocsi a levegőben lóg? Gondold végig mégegyszer!

Steppenwolf 2012.05.01. 11:56:47

Nem tudom, nálunk hosszú évek óta büntetnek a menetiránnyal szemben parkolásért, pedig nem fideszes a polgármester, egyszerűen tiltja a KRESZ. Lehet, hogy a Fidesz figyelése helyett a közlekedési szabályokat kellene figyelni, vagy legalábbis tisztában lenni velük és akkor nem születnének ilyen idióta paranoid fideszfóbiás posztok.

Shopping 2012.05.01. 11:57:03

Egy dolgot tehetünk .

Ha kiderül egy újabb sunyi kaszálási módszer, minél előbb TEGYÜK KÖZZÉ!!!!!!!!!!

Így kevesebb embert tudnak megszivatni.

Mert ismerjük el, eddig ezért nem büntettek!!!!!!
Az állam nem ad pénzt a működésre ezért kényszerülnek a szervek a kaszálásra.

Tigriske 2012.05.01. 11:58:40

Én is szabálykövető vagyok a vezetésben, de ezt én is túlzásnak tartom. Sokan írják, a szabály az szabály. Ez így is van, oka van, hogy tiltják a menetiránnyal szembeni parkolást, viszont a kerékbilincs az szerintem is húzós.

Én ennél naponta látok kb. 100x veszélyesebb parkolást - pl. teherautó jóformán a kereszteződésben megáll árut pakolni (na mindjárt jönnek a teherautó trollok védeni a mundért, hogy de tőle ne várjam el, hogy 200 métert cipeljen az áruval) - amiknél kb. nulla a szankció.

A kerékbilincs amúgy is a legrosszabb módszere a büntetésnek, mert az csak fenntartja a jogsértést még akkor is, ha esetleg a tulaj már meg akarná szüntetni.

De ha valahol ilyen köcsögök, akkor tessék csak forgolódni az utcában, le kell szarni kit tartasz fel, ez úgyis egy olyan leszarunk mindenki mást ország.

fidesz = házmesterek pártja 2012.05.01. 11:58:52

@krausz2:
".A körút közepén szarik a nyugdíjas kutyája majd ö tovább sétál"
Tudod bunkókám, épp a nyugdíjasok többsége az, aki még felszedi a kutyaszart. A te korosztályodra (sacc/kb. max. húszas éveid elején jársz) inkább jellemző, hogy otthagyják.

darthvad 2012.05.01. 12:19:33

Mindenkinek aki szerint "a szabály az szabály" és aki nem érti hogy az ilyen típusú büntetésekkel mi a probléma azt kívánom hogy egyszer jól büntessék meg 50-300 ezer forintra valamilyen hasonló nagyságrendű hibája miatt. Tavalyelőtti útjavítás után ottfelejtett 20-as táblánál 45-el, 20 éve nem használt vasúti átkelőnél 50-el haladva, vagy mert rossz helyen gyalogolt át az úttesten, esetleg számla nélkül dolgoztatott egy vízszerelővel, ne adj isten tudta nélkül hamis ruhát vett valamelyik kínai boltban, vagy mert nem jutott el hozzá egy önkormányzati jogszabály valamelyik új adóról amit aztán nem fizetett be stb-stb-stb.

fidesz = házmesterek pártja 2012.05.01. 12:24:39

@darthvad: ökörséget írtál! Ha az EÜ dobozos cirkusszal kapcsolatban írod, akkor még azt is mondhatnám, hogy igazad van, hiszen a géz, a ragtapasz nem romlik meg az állásban (bár, hogy mennyire marad steril, az már kérdéses, erről nincs információm), ezen felül meg fogalmam sincs, minek kell lennie egy autó dobozában.
Viszont azt egy jogosítvánnyal rendelkezőnek illik tudnia, hogy milyen szabályok vonatkoznak a parkolásra.
Piroson átsétáló gyalogosokat is büntettek nemrégi, a Keleti pályaudvar környékén...

Tigriske 2012.05.01. 12:41:20

@A fidesz a cukorbetegek kiirtására készül: igazad van, csak tudod a kaotikus parkolási lehetőségek miatt a belvárosban nem lehet ennyire egyoldalúnak lenni.

Gyanítom ezek sem azért álltak meg a szembejövő sávban, mert 2 méterre a túl oldalra állni, hanem mert egyszerűen ott volt hely. (ha mégsem akkor a lustaságukért megérdemlik a bilincset).

Szóval a gond itt az, hogy rohad ez az ország, minden tekintetben de az emberektől, a pórnéptől, attól elvárják a folyton jogkövető magatartást ellehetetlenített körülmények között is.

fidesz = házmesterek pártja 2012.05.01. 12:49:50

@Tigriske: OK, hogy ott volt hely, de akkora munka megfordulni egy autóval? (nem tudom, sohasem próbáltam)

oláh cigány 2012.05.01. 12:54:33

A Kresz betartása kötelező! Szerintem minden állampolgár erre törekszik, viszont ha meglát egy megkülönböztető jelzés nélkül közlekedő "Jóskát",s utána még neki áll feljebb, leg -szívesebben leütném, ledöngölném a sárga földbe! Négy éve történt, hogy félméter miatt/gyalogosátkelő előtt parkolás/ 10000Ft-ra büntettek K.barcikán. Mikor az intézkedő nevét megkérdeztem, megvolt sértődve!Meg kellene nézni a tisztelt/kisbetűvel/ Urak viselkedését is, és úgy hozni a törvényeket, hogy nemcsak a szegényebb réteg kerüljön bele a renitensek közé! A lézerblokkolóról,s a detektorról nem is beszélve! Üdv.

zum trucc 2012.05.01. 13:09:07

@KevinMulder: Figyelj, nem az én vélt hibáimról kellene vizionálnod mindenféle butaságot. Tudod-e, én mit gondolok rólad? (Még annál is sokkal lealázóbbat.)
Ugye valójában fogalmad sincs, mert ezt mint témától idegen információt nem írom most le. Te is tartsd magad ehhez az elvhez.
Alapvető jogelv, hogy a büntetés legyen arányos az elkövetett vétséggel. Mondjuk 2000 forint.
Ha valaki ostoba rendpárti, akkor persze fizethet 50 000-et.
Az igazi rend sosem a kaszárnyák rendje.

fórumtag 2012.05.01. 13:11:29

Ismét sikerült összeugrasztani a népet valamivel. Ez megy naponta minden kommentelhető fórumon. Mi lenne ha egyszer végre nem utálnánk egymást hanem egy emberként elérnénk, hogy szavunkat/kommentjeinket *ott fent* is meghallják végre. A *fentiek* meg abban a tudatban hoznának törvényeket meg büntetnének, hogy példamutatóan ők is betartanak MINDEN szabályt, törvényt.
Ennyit akartam csak mondani, lehet tovább lehülyézni, bunkózni egymást.

igazi hős 2012.05.01. 13:12:32

Aki mentegeti a forgalommal szemben megállókat, az fordítva parkolásból kiálláskor próbáljon meg egyszer meglátni és lehetőleg nem elütni a szembe szabályosan, azaz az út szélén közeledő bringást. Ja, az nem megy, de "majd a puhatestű vigyáz magára", ugye?

tobias2 2012.05.01. 13:22:53

A szabályt módosítani kellene azzal, hogy ha kormánypárti képviselő vagy politikus parkol le menetiránnyal szemben, akkor az összes többi autóra kell a bilincset tenni.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.05.01. 13:30:30

Ennyi agyhalott hülye gyereket már rég láttam egyszerre!

Megszerzed a jogsidat, vizsgázol a KRESZ-ből. Megszeged az ott leírtakat és a Fidesz a hibás. NÓÓRMÁLIS!?!?

hipokrita 2012.05.01. 13:33:02

Ez a legértelmetlenebb KRESZ-szabályok egyike. Pl. én egy szűk utcában lakom, egy sávnyi az úttest, ami kétirányú. A házunk előtt pont 1 autónak van hely. Nyilván ha az egyik irányból érkezem, nem fordulok meg (a következő sarkon lehet), hogy mindig a menetiránnyal párhuzamosan álljak.
Várom, mikor büntet meg egy túlbuzgó közterületis a saját otthonom előtt.
Egyébként a kerékpárosokat sem veszélyezteti a dolog, én legalábbis ki szoktam látni.

Nick Leeson 2012.05.01. 13:43:59

Sajnos lassan észre kell venni, hogy ez bármekkora mocsokság is a kormány és a rendőrség részéről, ezek minden pénzt be fognak szedni ami csak adódik büntetés címén!!!

Tehát kér lehetőség marad.
1. Betartunk mindenféle idióta, szar szabályt betű szerint
2. Tovább nyeljük a büntetést.

Több lehetőséget én nem látok...

Tigriske 2012.05.01. 13:46:55

@A fidesz a cukorbetegek kiirtására készül: nem, biztos nem nagy munka, csak gyanítom nem gondolták, hogy ilyenért bilincselés jár. Én sem gondoltam volna, és ha nincs hely, hát lehet, hogy én is így álltam volna be...., mert amúgy parkolóhelyre állok, nem tartok fel mást....

anal intruder 2012.05.01. 14:09:23

Mekkora intelligencia szükségeltetik ahhoz, hogy belássa vki, a szabályokat betartva nem válik megbaszhatóvá, ha meg áthágja a szabályokat- legyenek azok akár kevésbé jók is - akkor bizony a zsebébe nyúlhat?!?
Fidesz?Elnyomás?Mi a tököm köze van a Kresznek a Fideszhez?Az ember ilyenkor gondolkodik el azon, mindegy, hogy valaki jobbos vagy balos, mindkét oldal tele van agyhalottakkal, akik még szavaznak is négy évente.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2012.05.01. 14:13:44

flex...a bilincset meg a polgármester ablakán beküldeni....másikat viktornak,h dögöljön meg...

Ostoba Ballib Troll 2012.05.01. 14:15:07

Le a fideszes Kresszel! Modern, európai Kreszt akarunk!

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.01. 14:15:35

@Nick Leeson: "a kormány és a rendőrség részéről, ezek minden pénzt be fognak szedni ami csak adódik büntetés címén!!!"

Tényleg? És mire hivatkozva szedi be? Szabályosan parkolok szabályosan vezetek, rendben van az EÜ csomag, izzókészlet is van, biztosítás rendben, műszaki rendben, forgalmi rendben, gépjárműadó befizetve. Háromszög van, láthatósági mellény van, minden van.

És ha gyorsan hajtok, akkor benne van, hogy megfognak. De nem szoktak megfogni, mert nem hajtok eszetlenül.

Akkor most mire hivatkozva is büntet meg?

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.01. 14:17:59

@Ostoba Ballib Troll: "Le a fideszes Kresszel! Modern, európai Kreszt akarunk!"

Így van! Egyébként is kimutatja majd a Honesty International, meg a Velencei Tavi Bizottság, hogy nálunk KORLÁTOZOTT a parkolásszabadság! Aztán a végén nem kapunk hitelt a kocsmában!

énisfélek 2012.05.01. 14:18:38

"Szerinted mi vele a baj, hogy 2 másodpercig szembe megyek a forgalommal?"

Ha ez alatt a 2 másodperc alatt be is parkolsz, akkor semmi.
Minden más esetben pedig takarodj a szembe jövők sávjából.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2012.05.01. 14:20:23

itt nem szabalyokról van szó...a szabalyokat lehet rugalmasan értelmezni,kezelni...más attól sírna,h a sok parkolókereső autó mennyire szennyezi a levegőt...emberség kérdése ami a magyar hivatalnokokból több évtizede kiveszett...ugyanezek a szarházi közterületes (hivatalnokok) megbüntették embert mig másnak segítséget nyújtott...azzal indokolták "h,nincs joguk elbírálni az esetet, nekik az előírás szerint kell büntetni...remélem a mentő is megáll majd minden pirosnál amikor a k. mamájukért megy...

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2012.05.01. 14:23:00

elakadásjelző 3szöget ablakba...az műxik még...???

nemsirunk 2012.05.01. 14:29:03

@ladislaus: Nem kell ezen ennyit problémázni. Ez a szabály is a gyengeelméjűeknek készült, akik képtelenek önállóan létezni, akiknek még a reggelijük elkészítéséhez is szabályokra van szükségük. Abból kell kiindulni, hogy a fordítva parkolás nem jelent semmivel nagyobb veszélyt, ezért nem kellene tiltani. Aki így áll be, annak kötelessége legyen meggyőződni a táblákról, ez az ő felelőssége. Igen, amíg elsétál a táblához és az alatt megbüntetik, (mondjuk ez is egy kreténség lenne, 1-2 perc alatt büntetni...) az is az ő baja, gondolja át hogy beválalja-e. Ha nem, akkor beállhat valahová szabályosan és kész.
De hogy még egy ilyen jeletéktelen szabályszegésért is kerékbilicset tesznek, az meg már a köcsögség csúcsa.

fidesz = házmesterek pártja 2012.05.01. 15:24:19

@énisfélek: azért ez nem ilyen egyszerű! Mert - emlékeim szerint - azt sehol sem tiltja a KRESZ, hogy parkoláskor tolass! Márpedig olyankor a sáv forgalmával ellenkező irányban kell haladnod. :-)

tetro 2012.05.01. 16:01:17

évekig laktam egy olyan igazán forgalmas budapesti utcában, ahol rengeteg autó parkolt így. láttam két balesetet konkrétan amiatt, hogy az így parkoló autó a szembesávba próbált elindulni, amire ugye senki nem számít... ez a szabály egyáltalán nem ökörség. az olyan kis utcákban, ahol sokszor csak néhány tíz méteren belül veheted észre a másik autót, iszonyatosan veszélyes, ha valaki keresztbe vág olyan helyen a sávodon, ahol erre nem lehet számítani. aki csak így talál parkolóhelyet, annak számára szerintem egy megoldás létezik. nem kell bejönni a belvárosba autóval. vagy szépen nyugodtan keresgessen helyet. sok megteszik ezt, sokan nem állnak meg szemben a sarokra vészvillogóval hogy az egész kereszteződés beláthatatlan legyen, sokan nem parkolnak le kapukban... szóval ez egy lehetséges dolog, és nem is olyan nagy erőfeszítés. persze ha jobb tizenöt másodperc előnyért mások épségét kockáztatni...

Nick Leeson 2012.05.01. 16:06:35

@tundrazuzmo: Egy rendőr mindig talál okot a büntetésre (ha akar). Az hogy mindened rendben van az szép dolog, de tuti biztonság soha nincs. Viszont ha kitalálják, hogy ebből kell növelni az állami bevételeket, akkor mindenkiről le fognak minden bőrt húzni.
"Ugyanis ők erre lettek felhatalmazva!" 2/3...emlékszel?

cenzuratroll bosszanto 2012.05.01. 16:23:02

Korrekt.

Így kell ezt csinálni.

A magyar máshogy nem tanul, csak ha a zsebére megy.

Ha ez kell a rendhez, nem nagyon érdekel, ha lekaszálják a népet.

naneee3 2012.05.01. 16:25:07

Ne aggódjatok, közelg a KRESZ-módosítás melyben Fényességes Vezetőnk által kezdeményezett módosítás a kerékpárosok ittas vezetésének engedélyezéséről (v. kötelezővé tételéről?) intézkedik!

Unerwünschter Gast 2012.05.01. 16:46:04

Kíváncsi vagyok, indít-e valaki próbapert az itt történt megbírságolás miatt. Itt ugyanis egyértelműnek látszik, hogy a szaggatottal elválasztott sáv kijelölt parkolóhely ( várakozóhely).

A kijelölt várakozóhely viszont nem része az úttestnek.
( Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része.)

A hivatkozott jogszabály viszont az úttesten való megállás és várakozás módját írja elő. De az itt látható autók nem az "úttesten" parkolnak.

ReplacementChiller 2012.05.01. 17:00:22

A külvárosi részeken egy csomó utca van, ami elvileg kétirányú, gyakorlatilag nem fér el egyszerre két kocsi egymás mellett. Rettegjenek csak az ott lakók, megbirságolják-e őket vagy birka módjára tegyenek 50-100 méteres köröket, hogy megforduljanak, feleslegesen zajongva és szennyezve a levegőt.

Reggie 2012.05.01. 17:13:27

@Unerwünschter Gast: Hm. Ez nem egy utolso szempont. De ez a mondat is ezt implikalja: "24. § (1)174 Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó,..."

névtelen valaki 2012.05.01. 17:14:05

A menetiránnyal szembeni várakozást (mint fentebb írtam ez a mostani cikk szerinti nem tartozik ebbe a kategóriába és ráadásul szabályos is )nem azért tilos, mert ki-ill beálláskor nem látsz, elüthetsz valakit,ütközhetsz.Ezek bármikor előfordulhatnak egyenes haladáskor is.
Az olyan kétirányú úton, ahol nincs kijelölve az út mellett parkolási lehetőség, azért nem lehet szemben is állni a forgalommal, mert ha valaki szintén leparkol csak az út másik oldalán, nem lehetne eldönteni ki volt hamarabb, ki szűkítette le az utat, ahol esetleg a mentő, tűzoltó nem férne el.
Büntessék azt, aki szabálytalan, de higgyétek el, rengeteget büntetnek szabályosan közlekedőket is, olyan rendőrök, akik nem eléggé felkészültek és úgy vannak vele, hogy a napi mennyiséget feltudja mutatni a főnökének hogy dolgozott, a delikvens meg harcoljon az előadóval az igazáért, aki a legtöbbször szintén felkészületlen és szó szerint leírja a bünti indoklásába amit a rendőr megállapított.

névtelen valaki 2012.05.01. 17:17:11

@Unerwünschter Gast: Korrekt amit leírtál, hasonlót írtam én is 10 óra körül, de úgy látszik sokan nem olvasták-vagy nem fogták fel mert azóta is hülyeségeket írnak.

szobatars 2012.05.01. 17:19:48

Azért ha a bilincselést esetleg megszüntetik, még ne ünnepeljetek úgy,, mintha választást nyertetek volna. Amúgy sem hiszem, hogy éppen ez a legnagyobb gond a jelenlegi kormánnyal. A szabályokat meg be kell tartani, s ha értelmetlennek gondoljuk, akkor meg kell változtatni. Petíció, javaslat, stb. ahogy egy jogállamban szokás...esetleg foglaljatok el egy hidat, ha azt hatásosabbnak gondoljátok, de annak meg van az a veszélye, hogy akkor végképp nem különböztök majd az akkori hídfoglalóktól..pedig benneteket más fából faragtak, nem?

De addig is, értelmesebb dolgokon agyaljatok, mert ebből még mindig nem lesz választási győzelem 2014-ben. Akkor meg, 2018-ig, még 6 év a bilincsnek...persze, lehet szabályosan parkolni és akkor esély sincs a bilincsre.
Meg erre a posztra.. :-)))

halaloszto 2012.05.01. 17:28:34

a hulye autosok nem tudjak a kresszt,

vajk

ravnagad 2012.05.01. 17:31:46

@tetro: Azok a balesetek konkrétan azért történtek, mert nem figyeltek. Elindulás előtt és haladáskor is figyelni kell a környezetet, nem bambulni és vakon bízni a szabályokban. Akár ki is tolathat a parkolóhelyről a szabályosan álló, neki is figyelnie kell és az ott közlekedőknek is. Ennek semmi köze ahhoz, hogy merre áll az autó orra parkolás közben.

ravnagad 2012.05.01. 17:34:56

@névtelen valaki: Ezt nem értem. Ha szemből érkezve áll meg és szűkíti le az utat, akkor meg lehet állapítani, hogy ki volt az első?

lutria 2012.05.01. 17:40:38

Így parkolni tényleg szabálytalan,de nem a múlt hét óta történik ilyesmi és eddig valszeg rengeteg parkolóőr/közteres/rendőr elment mellettük és látta ezeket az autókat és eddig nem szálltak rájuk.Vajon most mi másért történhetett -a pénzbehajtáson kívül-talán rengeteg baleset történt emiatt?
Mostantól bizonyára megszűnik ez a szabálytalankodás,úgyhogy újra előszedhetik a mobil parkolni tilos táblákat,vagy más ügyeskedést hogy meglegyen az előírt bevétel.

halaloszto 2012.05.01. 18:54:07

@lutria: a hulye parkolooroket meg koztereseket is vegre felvilagositottak a hatalyos kresz-bol?

vakj

dennisthemenace 2012.05.01. 19:29:37

@mirx: Ezek szerint Anglia a Lajtától keletre van, mert nem szólnak ilyenért. Igaz, itt a rendoroknek iq-juk van, a rendorfonok meg nem fekszik gatyára vetkozve az utcán...

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2012.05.01. 19:57:04

@KevinMulder: Ha állandóan ott forgolódik, akkor nyilván kívülről tudja, hogy éppen melyik oldalon lesz üres hely...
?
Ha meg "idegen" de éppen ott keres parkolóhelyet, akkor jobb forgolódni? Kevésbé veszélyes?

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2012.05.01. 19:58:39

@névtelen valaki: Ha mindkét irányban jól áll az autó, akkor lehet tudni melyik érkezett később és miatta nem fér el a mentő? Függ ez a kocsi irányától?

névtelen valaki 2012.05.01. 20:06:44

@ravnagad: Persze hogy nem, én sem értem, de volt, van és lesz is még rengeteg idióta, minden logikát nélkülöző jogszabály.

krausz2 2012.05.01. 23:30:56

@A fidesz a cukorbetegek kiirtására készül:
Bizony -bizony így néz ki egy hülye kies hazánkból
aki az interneten szeretne kort azonosítani.
Egyébként lassan 3 annyi idős vagyok mint te saccolod fasz fejkém...

WinstonTaylor · http://www.monstersgame.hu 2012.05.04. 07:34:02

Józsefváros egy csendesebb forgalmú kétirányú utcában azért büntetnek meg autósokat, mert leszarják a KRESZ-t.
Felháborító, hogy a magyar ember nem szarhat le kedve szerint bármilyen, számára picit is kényelmetlen nemzetközi rendeletet. Olyannyira korlátozzák az emberek jogait Magyarországon, hogy törvénybe sincs iktatva a leszarás szabadságának a joga! Felháborító, hogy mennyire korlátozzák Magxarországon az emberek szabadságát mindenféle nemzetközi, világon mindenhol betartandó szabályokkal az embereket, ráadásul mégcsak nem is magxarok találták ki a KRESZ-t! :S

WinstonTaylor · http://www.monstersgame.hu 2012.05.04. 07:35:40

Hogy képzelik, hogy nem mehetek szembesávban?! Ha én parkolni akarok akkor parkolok bazzeg.

WinstonTaylor · http://www.monstersgame.hu 2012.05.04. 07:42:38

@lutria: Mobil táblára csak rendőr intézkedhet tudtommal, parkolóőr meg ugye szabálytalanul parkolót nem büntethet. Nem hiszem h rendőrség ok nélkűl rakna ki ilyesmit, viszont építkezéseknél sok ilyen maszek táblát látni.


süti beállítások módosítása