Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Illés búbos banka-szakértője ellenőrizte a vörösiszapot?

2010.10.06. 18:52 - eroica

Címkék: katasztrófa tragédia bauxit ökológiai ajka devecser kolontár vörösziszap ömlés

A kolontári vörösiszap-ömlés után Orbán, Pintér és Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár hamar emberi felelősségről és felelősségre vonásról kezdett el beszélni.

Nos kiderült, hogy két héttel a gátszakadás előtt, szeptemberben ellenőrizték a MAL  vállalat vörösiszaptározóját a környezetvédelmi hatóság emberei. Mégpedig a területileg illetékes Környezetvédelmi Felügyelőség talált mindent rendben.

Illés Zoltán májusi kinevezése után 10-ből 8 felügyelet vezetőjét cserélte le nyár elején, indoklás nélkül. A legnagyobb port éppen a Közép-dunántúli csere kavarta. Ide ugyanis Zay Andrea, Illés korábbi személyi titkára került, akinek legkomolyabb szakmai teljesítménye az volt, hogy részt vett az andornaktályai Búbos Banka Környezetvédő Kör alapításában. (És persze Illéshez hasonlóan a terézvárosi Fidesz önkormányzati képviselője volt, de ez nyilvánvalóan nem játszhat szerepet egy szakmai kinevezésnél). Egyébként pedig tanár végzettségű és pedagógusként dolgozott és tiszteletre méltő környezeti nevelési munkát végzett, amikor a felügyelőség élére szólította Illés a haza.

Persze nem tudjuk kizárni, hogy a búbos bankákhoz kiválóan értő tanárnő kinevezése kifejezetten javította a felügyelőség működését és csak valami vörös szabotázs miatt nem észlelték két héttel korábban a bajt. Természetesen az is lehet, hogy a bajt egyszerűen nem lehetett észlelni, sem akkor, sem két héttel később. Csakhogy a mindenképpen emberi felelősséget kereső, és a céggel szemben már az előzetes letartóztatást is belengető fideszeseknek, most a saját csókosuk szakmai emberük háza táján is körbe kell majd nézniük. Reméljük ezt is ésszerű keménységgel teszik majd. Mi azért figyelni fogjuk.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

7 komment

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr832351312

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Búbos Banka Kör és a sherwoodi Rúzsa Sándor 2010.10.07. 10:17:12

Teljes értetlenségben leledztem eddig, hogy Illés Ranger Zoltán miért nem nyilatkoztatja ki a mindet megmagyarázó igazságot a kolontári vörösiszap ügyében. Csak egy vérszegény "Mindenki térdre, imához!" felszólításig jutott, majd néma csend.E...

Trackback: Búbos banka-szakértő ellenőrizte a vörösiszapot? 2010.10.07. 09:08:27

A kolontári vörösiszap-ömlés után Orbán, Pintér és Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár hamar emberi felelősségről és felelősségre vonásról kezdett el beszélni. Fideszfigyelő

Trackback: Illésahibás! 2010.10.07. 02:48:03

Zoli, nincs más dolgod, mint lemondani. Ez nem is kérdéses. Mert ki lehet nevezni hobbiermészetvédő extitkárnőt zsíros állásba. Lehet jutalmazni a szolgálatait, még ha általános iskolai tanárnéniként inkopmetens is ezen a téren. Láttuk, meg lehet t...

Trackback: Bevezető és a 0001-es 2010.10.06. 20:23:19

Napi egy kép a miniszterelnök úrról. Részemről kommentár nélkül. Kezdjük... Kolbászos  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.10.07. 05:46:16

Erre en is befizetek. A legszomorubb, hogy egyedul ezt az illest tartottam valamire (1 ft/ev fizetessel max) a '98-'02 garniturabol... Tulbecsultem.

Pékszakállú Henceg 2010.10.07. 10:25:43

Magam sem fogalmazhattam volna meg jobban! Első perctől feltűnő volt Illés izgágasága, most már legalább tudjuk, hogy miért akarta másokra kenegetni gyorsan a sz@rt.

tolapá 2010.10.08. 09:57:14

Én cseppet se lepődtem meg.

kisse 2010.10.12. 18:48:31

Mielőtt mindenki kinevezi magát szakértőnek, csak meg kellene nézni a jogtárat, és a környezetvédelmi ellenőrzésekre vonatkozó jogszabályokat!!! A természetvédelmi felügyelőség, nem építési hatóság, nem ellenőrizheti az építmények állapotát!! amúgy Dr. Zay Andrea környezetvédelmi szakjogász, kémia-környezetvédelem, biológia-technika szakos. Lehet jobban tudja látni egy joghatóság teendőit!

de ezt már Illés is elmondta:
„Illés szerint nem igazak a cég korábbi állításai, amik szerint a hatóságok is rendszeresen vizsgálták a tározó állapotát. Illés hangsúlyozta, hogy a környezetvédelmi hatóságoknak ez nem feladata, nincs törvényben előírva, hogy a talaj szerkezetét, a töltés állapotát ellenőrizzék az ilyen létesítményeknél.
A szabályozás hiánya nem mentesíti a felelősség alól a Mal Zrt-t, mert a cégnek folyamatosan, saját hatáskörben ellenőrizni kellett volna a tározó falának állapotát.”

Forrás: index.hu/belfold/2010/10/10/buzgarok_okozhattak_a_katasztrofat/

űrlakó (törölt) 2010.10.16. 13:27:17

kissenek!

Zaj Andrea 2010. január 22-ől környezetvédelmi szakjogász, ha
az.
Nézd meg a google keresőn: Diplomaosztó (2010.január 22.)

Miközben egy álatalános iskolát igazgatott és a Budapesten 06.kerületének fideszetes képviselője volt, még 2010. szeptembéreben is!
Keresd meg:
www.terezvaros.hu/testuleti/2010/20100819/ugy0817m.pdf vagy
google keresőn: budapest-terézváros, 2010. szeptember -
Testületi, bizottsági előterjesztések.

Ezekután állítsa bárki-akárki a szakértelmét a környezetvédelem területén! Mikor bizonyította tudományos szinten és szerezte meg a szakmai gyakorlatot?

No, és az emberi felelősség? "Képes vagyok-e a feladatomat ellátni?" Ő keresztény ember, aki - önéletrajza szerint , hogy katolikus iskolában taníthasson - valamelyik egyházmegye, egyik egyházi vezető személyétől kapott ajánlást!

Forrásnak ajánlanám a családi hátteret és a lelkiismeretet!

Éhesló 2010.10.19. 18:33:33

Az illés és a protezsáltja is csont hülye.
Ennyire telik buktortól és csapatatától, no.
De van még lejjebb is!

galambduc (törölt) 2010.11.03. 19:36:23

@Éhesló:
A protezsáltnak "\komolykapcsolata\" van a túloldalon is is!
sárgabarack,tonhal,retek,alma,tengeri,o(szt), sz(_ázfelé szakad a húr!)
Tudja ezt már a réges-régi buktor pacsat!
Túr a vakond a mélyről!


süti beállítások módosítása