Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A saját kerületét fenyegette Spaller?

2010.04.19. 06:25 - eroica

Címkék: pataky attila angyalföld xiii spaller endre

A fidesz egyetlen vesztesre álló országgyűlési képviselője, az angyalföldi Spaller Endre kampányzárót tartott. A kerületi kampányrendezvények hangulatát felülről, színvonalát alulról suroló rendezvényt azonban nem Pataky "Isten, haza, asszisztens" Attila beszólásai tették igazán érdekessé. A videón viktóriát mutató, Spaller finoman megfenyegette a kerületét (a videón 0:35 -től):

Nem kell félnetek jó lesz

"Lehet, hogy én fordultam másodiknak, de ezt muszáj megfordítani, hiszen Angyalföld nem lehet ellenzékben. Nem lehet Angyalföld egyedüliként ellenzékben, nem állhat a vesztes oldalon."

Tudjuk, hogy minden kormányzat hajlamos a kormánypárti vezetésű önkormányzatokat támogatni, de az Orbán(-Torgyán) kormány alatt ennek igen kemény gyakorlata volt. Nemcsak Budapest és megyei jogú városok kárára módosították a normatívákat, de volt, hogy csak fideszes városok tartozását engedték el és a címzett támogatásoknál is erősen jobbra húztak:

A címzett támogatásokból ellenzéki önkormányzatok alig kaptak. Az 1999-ben megítélt 30 címzett támogatás kedvezményezettjei között két ellenzéki önkormányzat volt. A 2000-ben támogatott 38 település között egyetlen ellenzéki város sem volt, 2001-ben ismét akadt két ellenzéki vezetésű önkormányzat a 30 kedvezményezett között. Ebben az évben a megítélt támogatási összeg 70,3%-a jutott kormánypárti településnek, 17,6%-a független, 12%-a pedig ellenzéki önkormányzatnak. A parlamenti többség például 40 belvízelvezető csatorna építésére benyújtott pályázatból 38-at elutasított. A két kedvezményezett pályázat egyikét hogy, hogy nem Alcsútdoboz nyújtotta be. [Nem is értjük miért éppen Orbán falujának sikerült a pályázat - ff]

Zolnay: Az Orbán-kormány és az önkormányzatok

Prdig nemcsak fenyegetéssel lehet próbálkozni. Illés Zoltán például jótékony élelmiszer-osztással árusítással foglalkozik.

Na még egy kis füllentés

Spaller egy másik érvet is bedobott az index tudósítása szerint: 'a kerület érdekeit jobban képviselhetné ő "a legalább 250 fős" kormánypárti frakcióban, mint ellenfele - a kerület polgármestere, Tóth József - "egy megosztott, ötven fős frakcióban" '. Spaller itt "elfeledkezett" arról, hogy pártja budapesti listáján ő a választókörzet elvesztése esetén is képviselő lesz. Tehát ígyis-úgyis ott lesz a Fidesz frakcióban, és keményen dolgozni fog Angyalföldért.

Győzelme  tehát annyit jelent, hogy Tóth József polgármester helyett a kerülethez egyáltalán nem kötődő Sió László is bejuthat a parlamentbe a Fidesz-listáján. Vajon az elkötelezett anygalföldi lobbista Spallernek miért jó, ha a kerületét eggyel kevesebb ember képviseli?

A Fidesz egyébként máskor még ennyire sem kényes a jelölt helyi képviseletére. Újbudán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei listán induló Simicskó István a jelölt.

Szegény Spallert az ág is húzta

Az index szerint rendezvényen Mészöly Kálmánnak volt egy őszinte kijelentése: "abba még belemennék, hogy a Tóth Jóska nyerjen, de mindenhol máshol nyerjen a Fidesz".

A "remény tavaszának" hírnökeként fellépő Pataky Attila pedig végig polgármester_urazta Spallert. Pataky emellett  dicsérte is a polgármestert, amit már nem kellett volna: a polgármester ugyanis épp Spaller vetélytársa, az MSZP-s Tóth József.

A rendezvényen szép tavaszi idő volt.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr551933051

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Angyalföld: ez a harc lesz a végső 2010.04.19. 12:28:29

Az MSZP története az MSZMP hosszúra nyúlt hattyúdala. Az angyalföldi vereség jelentheti a Kádár-rendszer szimbolikus lezárását. (Kép: retronom.hu) A választás második fordulója előtt a legnagyobb figyelem a XIII. kerületre irányul. Itt található ugy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.19. 11:31:02

Éééééééééééés?
2006. őszi önkormányzati választáson ez volt az általános szocikampány mondanivaló.

Ez mindig is így volt: aki kormánypárti polgármester vagy képviselő, előnyösebb lobbihelyzetben van.

eml 2010.04.19. 13:03:28

Béna jelölt, nem tud határozottan beszélni.

marselluswallace 2010.04.20. 11:00:16

Ez a csávó valóban elég béna, de abban igaza van, h inkább tartozzanak az erős kormányhoz, mint a bukott vesztesekhez! Hisz nagy szavak nélkül kijelenthető, hogy a jövő a Fidesz kezében van!

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.04.20. 12:18:57

@marselluswallace: "kijelenthető, hogy a jövő a Fidesz kezében van! "

Szerintem a múlt van a Fidesz kezében!

eml 2010.04.20. 13:37:04

@Tűzfal: A múlt, amit a jövőben épít. Talán így valahogy.

jocó993 2010.04.20. 16:15:13

Ez a Spaller annyira szánalmas, hogy már fáj. Még a beszéd is a nehezére esik szegénynek, és el nem tudom képzelni hogy képviselné ez a kerületemet. A Pataky meg egy Fidesz-seggnyaló. Biztos nagyon nagy nyomorban élt az elmúlt nyolc évben, azért lakik Budán egy kastélyban és teszi be a valagát egy húszmilliós terepjáróba.


süti beállítások módosítása