Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Újságczikk a jobb és a még jobb oldalról

2010.03.01. 12:23 - eroica

Címkék: jobbik bayer zsolt

http://epa.oszk.hu/00800/00804/00443/100magyar.jpgA jobboldalon belül a "ki a nemzetibb" verseny már egy most előkerült Bayer cikk előtt elindult. A Jobbik megerősödéséig a Fidesznek monopóliuma volt a "nemzeti oldalra", amivel rendesen élt is. Loppert Dániel azzal lett a Fidesz ifjúsági tagozatának vezetője, hogy Medgyessy Péter nyilvánosan lehazaárulózta. Az Orbán által sokáig "bátorító szeretettel" figyelt Jobbik azonban megerősödött, jobboldaliságban is.  A Fidesz ellen is használni kezdte a nemzeti jelzőt. Kemény belharc indult meg a "ki jobban nemzeti" címért.

Egy polgári körös fórumon Mráz Ágoston a Nézőpont "elemzőjeként" például kifejtette, hogy a "jobbik a nemzeti érdekei ellen van". Ezt azzal a magvas indoklással bizonyította, hogy "a Jobbik Orbán Viktor ellen is van". (A polgári körös fórum témája éppen a: "A magyar érdekről - Okosan" volt).

A legutóbbi körben Bayer Zsolt egyenesen azzal vádolta Vona Gábort, hogy "10-20 millió oroszt" akar betelepíteni az országban.

A "válasz" nem is maradt el. A jobbikos barikád.hu leközölte Bayer Zsolt 1994-es cikkét, amelyben az akkori liberális Fideszhez hasonló nézőpontból az akkori "nemzeti oldalról". A cikk olyan "nemzetietlen" és "egyházellenes" kitételeket tartalmaz, mint "közröhej az autópályák felszentelése" és Horthy rendszere embertelen és tisztára moshatatlan volt.

Kenderestől Rózsadombig

Rögeszmémmé vált, hogy a most leköszönő koalíció Horthy újratemetésekor vesztett el végképp mindent. Mert ugyan magára haragította a társadalom majd minden szeletét, mert nyelvhasználatában és hatalmi külsőségeiben úgy tett, mintha nem történt volna meg Magyarországon egyfajta társadalmi modernizáció, s mind a mai napig ismeretlen fogalom lenne a társadalmi mobilitás, mert nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy átestünk már egy kívánatos és egészséges szekularizáción, így pedig az autópályák felszentelése nem egyéb közröhejnél - tényleg, ne csináljunk Krisztusból bohócot! -, de ezek "apróságok". Kenderesen veszett el végképp minden. A kormányzó sírjánál nyilvánult meg az új hatalmi elit azon szándéka, hogy az elmúlt negyven évet zárójelbe téve, Kádár diktatúráját Horthy embertelen és tisztára moshatatlan rendszerével "haladja meg".

Ezt nem lehetett beadni hajdani hárommillió zsellérnek, cselédnek, s az ő utódaiknak.

Ráadásul a kakastollas csendőrkalaphoz szúrt, gatyát, lajbit öltöttek, "népben-nemzetben" gondolkodtak, vidék- meg kert-Magyarországról beszéltek és megvetették a züllött, a liberális, a gyökértelen városlakókat.

Úgy tűnik, Horthy sírja mellől nehéz üzenni a népnek.

Úgy tűnik, a Puszták Népe gyökértelen, identitás nélküli embereket látott tolongani a sír körül.

A Magyar Demokrata Fórum négy választókörzetben tudott győzni. Az I., II., XI. és XII. kerületben. Egyszerűbben a Várban, a Rózsadombon, a Gellérthegyen és a legelegánsabb budai zöldövezetben.

Ezt lehetetlen nem észrevenni. És nagyon nehéz erről sértés nélkül bármit mondani. De az okokat mindenképpen meg kell vizsgálni. Egy alapos szociológiai felmérés szükségeltetik a négy kerület lakosságáról. Azt hiszem, igen tanulságos lesz. Mint ahogy az is, vajon az "urbánus", a Nagykörúton belüli" SZDSZ miképpen tudott minden fővárosi kerületben veszíteni, s vidéken nyerni.

Addig is, amíg a felmérések elkészülnek, kimondhatjuk, hogy "kert-Magyarország" odafenn van, a Rózsadombon. Kicsi kert, de legalább szépen művelt.

Hogy is hívták régen? Káderdűlő...

Ha igen, akkor ott lakik a keresztény-nemzeti újpolgárság.
Ennyit egyelőre az MDF társadalmi bázisáról...


(Bayer Zsolt, Népszabadság, 1994), a leirást köszönjük a Mandinernek.

Korábban Szijjártó röhincsélve bizonygatta, hogy a Jobbik az MSZP-nek probléma és nem nekik, most már a Mandiner Fidelitasos bloggere is elismeri, hogy a Fidesz szavazók 20 százaléka fogékony a Jobbik mondanivalójára (az "MSZP-hez túl közeli" Fidesz képe a Konzervatórium szerint is erősítheti a Jobbikot).

Lesz még itt néhány ki a nemzetibb menet.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr511799452

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbik: a két pofon kiosztva 2010.03.02. 09:04:34

Vona Gáborék most méretnek meg először. Kiderül, hogy valódi politikai erő-e a Jobbik, vagy csak szerencsés hullámlovas. (Fotó: jobbik.hu) A múlt héten új időszámítás kezdődött a Jobbik életében. Elkezdték őket komolyan venni. Ott kezdték el a pártot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simplicio 2010.03.01. 21:53:41

Jól de megváltozott Bayer. Most már ilyeneket ír: "a nemzet ... Kultúra, történelem, hagyomány, összetartozás, vérség. Minden más csak liberális hazugság. Minden más atomjaira hullottság, EU, tolongás a konc fölött, önfeladás, hamburger, kereszténység nélküli alkotmány.

Szóval BZS szerint az autópályák felszentelése az közröhej, de ha az alkotmány nem keresztény akkor önfeladás és hamburger van.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.04. 16:47:29

Annyira vicces lesz Orbán Viktor arca, amikor először ordítja neki a tömeg valami rendezvényen, hogy "hazaáruló"! Mert lesz ilyen is, ne legyen kétségünk effelől.

A Jobbik meglepő erővel szorítja a Fideszt az MSZP-re. Két év múlva, amikor - kétségtelenül a kényszerpálya miatt - a Fidesz nem fog igazán tudni felmutatni semmiféle szárnyaló felemelkedést, vaskos adócsökkentést, a munkanélküliség nagyléptékű csökkentését - akkor lesz igazán nagy szarban. És hogy utána mi lesz, az az igazán éredkes! Vissza a kommancsok? Vagy jönnek az árpádsávosok? Esetleg mindkettő? Érdekes lesz.

Ezzel együtt remélem, hogy a jelenleginél sokkal jobb teljesítményre lesz képes a következő kormány. Drukkolok nekik.


süti beállítások módosítása