Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Konzervatív fölény a társkeresőn II.

2009.08.24. 10:38 - eroica

Az előbbi írásunkban egy társadalmi értékőrző konzer hölgyet mutattunk, demonstrálandó, hogy a Fidesszel együtt a konzervatív értékszemlélet hangoztatása is megerősődött. A most következő hölgy kicsit hátrébb, de jó helyen van a rangsorban, és szintén elnyerte - konzervatív értékekre kihegyezett - szimpátiánkat.  Láthatóan erősen kötődik az autóhoz, mint státusz-szimbólumhoz, kézenfekvő, hogy ő inkább a fiskális konzervatív, kisruha kisállam-elvű vonulatot képviseli. 

Érdemei alapján - meritokrata módon ítélve - ő is megérdemel néhány idézetet a Wikipédiáról.

A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll).

 

A társadalmi hierarchia létezése egyszerre szükségszerű, illetve törvényszerű, és a mesterséges egyenlősítő kísérletek csak erőszakkal képesek elérni céljukat, ezért helytelenek.

Ennek megfelelően szükség van az úgynevezett uralkodó elitre.”

"Mint minden ideológiánál, a konzervativizmus esetében is lehetséges egy tágabb értelmezés, mint önálló tudatforma, társadalmi attitűdök, minták és viselkedésformák együttese."

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr741329187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása