Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Fifi Retró: fideszes konfliktuskezelés

2009.07.10. 13:33 - eroica

Most, hogy a mikrofondobáló jobboldali polgármestertől hangos a sajtó. A Fideszfigyelő Retróban most arra emlékezünk, hogy nem is oly régen hogyan kezelte hivatali konfliktusát a Csongrád  megyei közgyűlés fideszes elnöke. A "napfény városában" ügyködő délies temperamentumú hölgy ugyanis megpofozta a megye jegyzőjét és a jegyző szerint az eset négy-öt tanúja "segítettek megfékezni az elnök asszonyt". A szegedi Tanács István írásában az ügy hátteréről is elmélkedett kicsit. Felmerült, hogy egy kissé drága egészségügyi megbízás ügyét akartak a hivatalra verni.

 Ha eljár a kéz

Az egyik verzió szerint szó sem volt fizikai erőszakról, csak munkahelyi nézeteltérésről. Először így nyilatkozott Magyar Anna, a közgyűlés elnöke. Csonkáné Balda Ilona főjegyző két napig hallgatott. Utóbb azonban kibökte, hogy történt erőszak, de nem az ő részéről. Bejelentette azt is, hogy közös megegyezéssel távozik posztjáról. Az elnök asszony erre úgy reagált, hogy összehívott egy rendkívüli közgyűlést, amely a főjegyző asszony tevékenységét vizsgálta volna - ezen azonban éppen az őt támogató többség, a Fidesz-KDNP-frakció nem jelent meg. Azt üzenték, ami történt, nem politikai kérdés, intézzék el az illetékes hatóságokkal. Időközben a főjegyző asszony meggondolta magát, és azt mondta, hogy mégsem távozik.

Akár volt nyakleves, akár nem, a történet jó látleletet ad a hatalomba készülő Fideszen belüli állapotokról. Először is: a két főszereplő valószínűleg nem alkalmas felelős politikai és közigazgatási beosztásba - ha másért nem, azért, mert nem bírják a gyűrődést. De ha nem alkalmasak, akkor hogyan kerülhettek oda? A hírek szerint úgy, hogy belső ellentétek feszítik a pártot, és a rivalizálók Magyar Anna személyében tudtak megegyezni - függetlenül attól, hogy mennyire tartották őt alkalmasnak. A történtek után biztosan visszahívták volna, ha nem lenne ott megint a kérdés: ha nem ő, akkor ki legyen az elnök? Arról nem is beszélve, hogy ha nem akar magától menni, jogi lehetőség nincs a lemondatására. A közgyűlési elnököt kezdetben bábnak tartották, mára pedig elszabadult hajóágyúként jellemzik a háta mögött. (Egyre több példa jelzi - keskeny az átmenet e két fogalom között.)
A legtöbben az üzemorvosi megbízások körüli botrányt sejtik a botrány hátterében: a megye a saját rendelőintézete helyett egy magáncéget bízott meg az intézményeiben dolgozók üzemorvosi ellátásával. Mit tesz isten, háromszoros árat kapott a privát cég, és kiderült róla, hogy korábban az egészségügyi bizottság fideszes elnökének érdekeltségébe tartozott. Valakinek el kellett vinnie a balhét, s alighanem az apparátust akarták szégyenpadra állítani.
Az önkormányzatok többségében már két éve hatalmon van a Fidesz. Kong a kassza, mégis jó lenne belenyúlkálni - hát azért küzdöttek, nem? Ezt csak a nagyon profik tudják feltűnés nélkül csinálni, úgy, hogy ne rontsák pártjuk esélyeit a legközelebbi parlamenti választáson. Az amatőröknek várniuk kell. És azt a legnehezebb. Nem csoda, ha fogy a türelem, és közben valakinek eljár a keze.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr591238353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása