Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

És ki figyeli a baloldalt?

2009.07.01. 00:01 - eroica

Címkék: blogszemle

A Fideszfigyelő hat hónapos. Itt az ideje megköszönnünk a sok látogatást, meg a kommenteket, javaslatokat, letolásokat. Szerintünk is még van hová fejlődnünk. Számvetés helyett inkább a leggyakoribb kérdésre válaszolünk: Miért az ellenzéki Fidesszel foglalkozunk?

 
A kormány, olyan amilyen, de ebből még nem tudható, hogy az ellenzéke jobb lenne-e a helyében. Márpedig az ellenzék fő erejének teljesítményével önállóan alig valaki foglalkozik. Olyan blogból is kevés van, amely a Fidesszel megközelítőleg annyit foglalkozna, mint a kormánnyal. (Bár ezen kevés között akadnak igen jók, mi is szorgosan olvassul ezeket).
 
Ennyit rólunk, Fideszfigyelőkről. S mivel a kormányzat, a baloldal figyelése is fontos, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb, ezzel foglalkozó blogokat, egy kis szubjektív hírverés érdekében.
 
Konzevatórium. Ki mással kezdhetnénk, mint a tavalyi Goldenblog Mainstream-kategória győztesével. Tudjuk, hogy ők tevékenységüket: „politikai megmondó blognál igényesebben szeretnénk művelni” Ez gyakran sikerül, de nem kellene a csepeli vagy angyalföldi baloldaliakat csuklóból „munkanélküliek”-nek és „lumpenproletárok”-nak nevezni.
 
Reakció. A legszimpatikusabb pártközeli gárda. A Fidelitas lapjaként indult Utolsó Figyelmeztetésként, de a belőle kinőtt Reakció blog mégis jó. Igaz, hogy egyik fő arcuk (turul2k2) Tarlós és Szájer fórumokat moderál, de ettől még véleménye nem követi szigorúan a Fideszét. A fontos időszakban, az EP-kampány idején csak nem-Fideszes rendezvények aktivistáit égették, de legalább rendszerint jó humoruk van. Kár, hogy – az index-címlapra kerülő posztjaik ellenére – kevesebb kommentelőjuk van, mint a Vastagbőrnek.
 
Vastagbőr. A kormány ekézését ügyesen színesítik bulvárhírekkel és cigányellenes kirohanásokkal. A rend kedvéért nagyon néha írnak a Fideszről is, a Jobbikról soha.
 
Jobbklikk. Navracsics és baráti köre a blogon megvalósítja Szíjjártó Péter értelmiségi változatát. Kifejezetten ízléses külső mellett alapvetően kormánykritikával foglalkoznak. Bár volt, hogy lefüleltük Navracsics úr szelektív érzékenységét vagy gazdasági csúsztatását, de a belőtt színvonalat tartják.
 
Szabadság Kör. Örök kedvencünk a háromnegyed részben Fideszhez köthető emberekből álló „civil kör”. Időnként ügyesen tudják ezt a képet kelteni magukról a médiumokban.
 
Bársonyosreform. A keményen kormányt ekéző blog egy mukk nélkül maradt abba. Ami lökött dolog, mert még azt gondolhatjuk, hogy megbocsátottak Gyurcsánynak.
 
Baj Van Itt Gordon (bajvanbajnai.blog.hu). A blog az egész kormányt kritizálta így a Bársonyosreformhoz hasonlóan jó kiegészítője lehetne a Fideszfigyelőnek. A kampányban feléledhetnek.
 
Kettősmérce (Nem keverendő össze a Magyarinfó.blog.hu-n, található Kettősmérce bloggal, amelyik már kicsit régebben nevezi így magát). A „balliberális lakájmédiát” ostorozza. Lehet, hogy ez teszi helyre az egyensúlyt, bár a baloldali mádiatúlsúlyt kevésbé érezzük, amióta a jobboldal véleményét két tévé (Hírtv, Echo), a Lánchídrádió, két poltikai napilap és több hetilap is derekasan tolmácsolja. Ja, és még számos blog, istenéltesse őket!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr131216752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuruckergeto 2009.07.01. 09:51:12

Hogy "Miért az ellenzéki Fidesszel foglalkozunk?"
Szerintem azért, hogy valami jót is lehessen mondani róluk! Az ellenzékiség az Ő fő erejük, csak ahhoz van tehetségük, hogy minden jó kezdeményezésben megtalálják a rosszat és még csírájában elfoljtsák azt, majd a populista kommunikációjukkal 101-szer elmonják, hogy a koprmány nem csinál semmit.
Azt már láthattuk, hogy amikor valamit tenni kellene a haza felvirágoztatásához, akkor már szinte hivalkodóan kerül előtérbe a tehetségtelenségük.
2002-benm szerencséjük volt mert akkorra már a Bokros csomagnak köszönhetően kezdett egyenesbe jönni a költségvetés, amibő féktelen osztogatásba kezdtek...

6.Lenin 2009.07.01. 20:35:44

eroica!

"Szerintünk is még van hová fejlődnünk. "

Igen,van bőven.Szurkolok neked.

"A kormány, olyan amilyen, de ebből még nem tudható, hogy az ellenzéke jobb lenne-e a helyében. "

Ez nagyon OK,lenne,de!

Miért van az,hogy kialakult egy olyan tendencia Mo-on,
ha az egyik hülye,hülyét csinálunk a másikból is.
Fő az egyensúly.
Lejáratni mindent,embereket,intézményeket,politikát,erkölcsöt ,stb....

Azt kritizálni a másikban,amit az enyéimnek nagyvonalúan elnézek.Ez lenne a jövő?
Lesz ebből "normális" ország?
Talán ez lesz a normális?

Szóval rossz az irány:

"A kormány, olyan amilyen, de ebből még nem tudható, hogy az ellenzéke jobb lenne-e a helyében. "

Majd mi bebizonyitjuk,hogy az ellenzék se különb.Viszont ez igen árulkodó.

Miért baj,ha az ellenzék hülye?Megint mi fogunk nyerni.Ja,hogy az is baj?Hát persze,mert mi is hülyék vagyunk.Akkor nyerjen a jobbik,és tényleg nyerni fog a Jobbik,sajnos.Hála nektek.

2009.07.02. 00:58:12

@6.Lenin: vazzeg lenin, nem vag egyedül!

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.07.02. 02:07:58

Sajnos a Vastagbőrből, ami régen a kedvencem volt, most egy szelíden Jobbik fanatikus blog lett. És azon a szinten ahol ők vannak, sokan támogatják a Jobbikot, nincs nagy magyarság-öntudat, inkább a mutyik és a bűnözés az ő problémájuk. Amiben igazuk is van, csak sajnos egyre durvulnak ők is.

A reakció egész jó, néha olvasom, a konzi is tetszik, vannak rajta nagyon jó cikkek. A többit nem ismerem, de mindenképpen köszi az összefoglalást, majd megnézem őket :)

szempontpuska 2009.07.02. 15:24:36

mint relatíve fiatal blog (még) nem sértődünk meg, hogy kimaradtunk a szemlétekből :-)

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2009.09.11. 19:22:25

@kuruckergeto:
A fidesz és az mszp egy és ugyanaz.
Ismerik egymást a régi kolesztársak kisztitkárok mszmp kb tagok. A távközlés lehetőségeivel élve egészen biztosan sokat kominikálnak egymással. A cél azonos csak a mérték más.
A fidesz műellenzék és az emberek elégedetlenségét mutatja, hogy csupaán az elég szó hajtogatásával is sikert érhettek el az ep-n.


süti beállítások módosítása