Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Magyar Nemzet címlap: Orbán neonácikkal van egy pártban

2009.06.29. 15:45 - eroica

Címkék: magyar nemzet polgári kultúra

A Magyar Nemzeté a hét legbelemenősebb sajtótámadása. És a legnagyobb öngólja is. Azon nincs mit csodálkozni, hogy Dávid Ibolya önállósodása óta MDF-ellenes a „polgári napilap”. Most is derekasan nekiment Bokros Lajosnak. Azon kezdtek el felháborodni, hogy Bokros Lajos kikkel ült egy európai parlamenti frakcióba. A lengyel „Jog és Igazságosság” valamint a lett „Hazáért és Szabadságért Párt” mindjárt a Magyar Nemzet címlapjára kerültek, mint „nosztalgiázó nácik, homofóbok és rasszisták pártja”. Egy polgári kultúrájú olvasó gondolhatja ezt ezekről a pártokról (bár ezt eddig a polgári napilap valahogy nem írta le). Csakhogy a most kikáltott váddal van egy bökkenő. Ezek a pártok az elmúlt öt évben a Fidesszel voltak egy frakcióban. Sőt most is együtt vannak az Európai Néppártban. Így tehát az „ilyenekkel” barátkozó Fideszre is igaz a Magyar Nemzet (mostani) sugallata: madarat tolláról..


Azonban a „polgári napilap” erősebb következtetéseket is le tud vonni. Abból, hogy a lettországi párt „tagjai tavasszal a lett SS veteránjaival vonultak fel Rigában” egyből arra következtetett, hogy a párt európai parlamenti képviselője is „neonáci”. S bár a „neonáci” lett pártnak csak egyetlen képviselője van, a Magyar Nemzet szerint Bokros „neonácikkal ül egy frakcióban”, nem tudni, ez a polgári többesszám honnan jött.


A Magyar Nemzet logikájával egyértelműen neonáci, a Magyar Gárda alapításánál is bábáskodó, Bencsik András. Hiszen a Budapestet védő „bajtársias viselkedésű” és barátságos SS-katonákról cikkező Demokrata hetilap főszerkesztője. S mivel Bencsik és más hasonló gondolkozású képviselő is Fidesz-tag, érdeklődéssel várom, mikor lesz a szélsőségek miatt (most) aggódó Magyar Nemzetben címlapon: Orbán Viktor neonácikkal van egy pártban.

 

A Polgári újságírásról – kommentár helyett ízlelgessük a sorok szép kicsengését

 

A Magyar Nemzetre az van kiírva, hogy polgári napilap. ... azt gondolom, aki Magyarországon az utóbbi húsz évben figyelte a politikai folyamatokat, a polgári jelző alapján tudja, hogy nem egy egyenlő távolságot tartó sajtóterméket tart a kezében. ... Az újságírók és a publicisták is sokszor lefutnak felesleges tiszteletköröket, úgy tesznek, mintha nem létezne ez az elfogultság, és ez szerintem problémát okoz.
... Ki kell mondani, ettől még lehet valaki tárgyilagos, ettől még lehet objektív, és ettől még lehet méltányos.


Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr471215746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MPéter 2009.06.29. 17:58:09

Én nem szeretnék veled elkezdeni vitatkozni, de mindenki figyelmébe ajánlok egy hasonló témában írt cikket itt:
kettosmerce.blog.hu/
Egész más szempontból vizsgálja az általad leírt kérdést a "Bokros és az EU-szkeptikusok" című blogbejegyzés. Szerintem mindenképp érdemes elolvasnia még annak is, aki esetleg nem ért vele egyet, de véleményem szerint az általa leírt logikus érvelés még a legelkötelezettebbeket is gondolkodásra készteti!
kettosmerce.blog.hu/

buckaroobanzai 2009.06.29. 23:33:29

@MPéter:
Hát, nekem azért elég egyoldalúnak tűnik ez amit belinkeltél. Mióta logikus érvelés az, hogy valaki pontokba szedi az elfogult véleményét? Tegyük hozzá, az MSzP megérdemelten fog nagyot bukni jövő tavasszal, nem is érdemelnek jobbat, de ettől még nem tudok biztos lenni benne, hogy Orbán majd tényleg nem csinál semmi olyasmit amit az író/blogger (nemhogy logikus, hanem úgy általában BÁRMIFÉLE érvelést nélkülöző) bejegyzésében felsorol.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.06.30. 09:34:36

@buckaroobanzai: Kedves Buckaroobanzai! Nyilván MPéter erra a cikkre gondolt a Bokrost illetően:
kettosmerce.blog.hu/2009/06/26/bokros_es_az_eu_szkeptikusok
Bár nem is értem, hogy keverhetted össze az Orbán Viktorról szóló "pontokba szedett"-et. Igazán demagóg és populista egy ironikus íráson az érveket számon kérni. Elvárnám, hogy akár a Bokros-féle, vagy bármely másik cikkem ellen értelmes érveket hozzál fel. Tudom, hogy nehéz manapság baloldaliként érvelni, de próbáld meg. Vagdalkozni, személyeskedni persze könnyebb.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.06.30. 11:32:37

ÚRISTEN! Csak most vettem észre, hogy képes voltál belinkelni a Blikk szégyenteljes cikkét a fideszesről, aki náci egyenruhában pózolt. Gyomorforgató, de tényleg. Ilyen a baloldal és médiája. Köztudomású, hogy kiderült az illetőről, hogy előszeretettel fényképezkedett szovjet kommunista egyenruhákban is. Ugyanis a történelmi katonai ruhák szerelmese. Nagy bűn. És nem hiszem, hogy Te ezt nem tudtad volna pontosan. Csak voltak mestereid (Havas, Azurák, Friderikusz...), akiktől megtanultad, nem baj az, ha igaztalanul ütsz nagyot az ellenfeleden, a lényeg, hogy legyen, akivel elhiteted.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.06.30. 11:32:41

ÚRISTEN! Csak most vettem észre, hogy képes voltál belinkelni a Blikk szégyenteljes cikkét a fideszesről, aki náci egyenruhában pózolt. Gyomorforgató, de tényleg. Ilyen a baloldal és médiája. Köztudomású, hogy kiderült az illetőről, hogy előszeretettel fényképezkedett szovjet kommunista egyenruhákban is. Ugyanis a történelmi katonai ruhák szerelmese. Nagy bűn. És nem hiszem, hogy Te ezt nem tudtad volna pontosan. Csak voltak mestereid (Havas, Azurák, Friderikusz...), akiktől megtanultad, nem baj az, ha igaztalanul ütsz nagyot az ellenfeleden, a lényeg, hogy legyen, akivel elhiteted.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.08.11. 14:12:13

@proeskontra: Az a Fidesz-képviselő már a Jobbik politikusa. Nyilván csak "a történelmi katonai ruhák szerelmese" volt.

Elég szégyen, hogy ilyen nézetekkel képviselőt és bizottsági elnököt csinált belőle a Fidesz.
barikad.hu/node/21958

(Amúgy kinek is a tanítványa vagy proeskontra? :-).


süti beállítások módosítása