Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Százmilliók kamupártoknak, amiknek még logója sincs

2014.03.11. 22:58 - eroica

A Fidesz nemcsak a választókerületeket alakította a saját érdeke szerint. A választási törvénnyel megkönnyítette a listaállítást és a listát állítókat százmilliókkal jutalmazta. Ezzel nem csak a kormánnyal elégedetlen szavazótábort aprózza, hanem olyan troll-pártok indítását is megkönnyítette, mint a Bajnaiék nevét ellopó "Együtt 2014" párt. Az ellenzéket aprózó pártokat segítő százmilliók azonban beindították az olyan kalandorokat, akiknek semmilyen politikai céljuk nincs, csak a pénzre mennek. (A százmilliók "kampányra" költéséről persze kell számlát adni, de ez a számlagyárak országában nem jelent nagy korlátot.)  Az ajánló aláírások megszerzéséről, kicseréléséről durva történetek vannak.

Ma kikerült a szavazólap tervezete és kiderült: két párt még a logóját sem adta le a választási irodának.

Valasztas_2014_Szavazolap_18_lista_part_Fidesz_LMP_Jobbik_Kormanyvaltok_Osszefogas_kozos_lista_MSZDP_Munkaspart_kamutpartok_Egyutt_2014_Uj_Dimenzio_Part_Uj_Magyarorszag_Part_bizniszpart_logo_nelkul.jpg

Érdekes, hogy a két "logótlan" párt a Zuschlag-hoz köthető Új Dimenzió Párt és Új Magyarország párt. Érdekes, hogy míg Zuschlag könyvét az állami milliárdokat kapó Fidesz-közeli Századvég adja ki, addig Zuschlag barátai a Fidesz választási rendszerével kaszálhatják be a százmilliós támogatást.

A két pártnak persze van valami logó-féléje, de a két gagyi rajzolat nem vehető komolyan. Az Új Dimenzió Párt logója a honlapjukon pixelhibás, a facebook-ra kitett változat széle pedig le van vágva.

Uj_dimenzio_part_logo_honlap_ujdimenzio_hu_kamupart_bizniszpart_valasztasi_csalas_szazmilliok_penzmosas.jpg
Zuschlag barátai még nem adták le a logót a választási bizottságnak

Az Új Magyarország Pártnak a honlapján nem szerepel a logója. A facebook-on pedig csak ez a pixelhibás igénytelenség szerepel:

Uj_Magyarorszag_part_logo_kamupart_bizniszpart_valasztasi_csalas_szazmilliok_penzmosas_valasztas_2014.jpgEzzel a logóval akarnak százmilliókat választókat nyerni

A párt logó nélküli honlapján a people.jpg kép várja a látogatókat. Események nincsenek, a fórumban egyetlen bejegyzés van, a "tagság" és a "rólunk" menüpontban pedig egyetlen tag neve sem szerepel. Az egész honlapon nincs túl sok hír így könnyű volt megállapítani, hogy egyetlen párttag vagy jelölt kiléte derült csak ki, Táncsics Péteré. Táncsics Pétert, a párt ügyvivőjét 2004-ben zárták ki az MSZP-ből, mert Zuschlaggal együtt fiktív alapszervezeteket alapított. Ezután kicsit furcsa a Tagság menüpont kezdő sorát olvasni: 
"Az Új Magyarország Párt tagjai civil, az életüket eddig politikától mentesen élő személyek!". Tehát az egyetlen ismert párttagjukra nem igaz, amit a tagságukról állítanak...

Uj_Magyarorszag_part_logo_nelkuli_honlap_nyitolap_kamupart_bizniszpart_valasztasi_csalas_szazmilliok_penzmosas_valasztas_2014.jpgA honlapon nincsenek események, egyetlen jelölt neve derül csak ki

Persze minek is fektettek volna energiát abba, hogy legalább a jelöltjeik listáját feltegyék a honlapjukra. A parlamenti Fidesz-többség által kinevezett választási bizottság közölte, hogy nem fogják ellenőrizni az ajánlásokon szereplő aláírások hitelességét.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

 Ui.: Kovács Szabolcs az "Új Dimenzió Párt" vezetője elismerte, hogy az Új Magyarországért párttal jelöltek ajánló aláírásgyűjtése során „a törvényesség keretein belül” támogatták, segítették egymást.

A 444 összegyűjtötte, hogy a két párt feltűnően azonos helyeken tudta összeszedni az ajánló aláírásokat:

Uj_dimenzio_part_Magyarorszag_azonos_valasztasi_ajanlo_alairas_valasztas_terkep_valasztokorzet_valasztokerulet_2014_udp_ump_animated.gif

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr395854606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szivar 2014.03.12. 00:20:09

"...beindították az olyan kalandorokat, akiknek semmilyen politikai céljuk nincs, csak a pénzre mennek."

Emlékeim szerint ez az elmúlthúszonévben is így volt. :(

program készítő 2014.03.12. 12:37:00

Szégyenletes fidesz választás 2014.Fizetett médiabirodalmak harca a közpénzért.

nnnnnnnn 2014.03.12. 12:57:28

demokrácia van. csomó párt közül lehet választani.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.03.12. 13:17:11

Mire fel a rinya? Együtt, PM, MLP, DK...Ezeket a "pártokat" az elmúlt 1-2 évben alapították!!! Le merném fogadni, hogy csak a mani miatt... :)

Simplicio 2014.03.12. 13:24:51

Szégyen, hogy ilyen aláírás-hamisító bizniszpártoknak ad százmilliókat a Fidesz. Persze nekik semmibe sem kerül és hátha leszednek egy-két tized százalékot a valódi ellenzéktől. Mi meg fizethetünk.

Simplicio 2014.03.12. 13:27:26

jobbdemokrata: A "rinya" arról szól, hogy a Fidesz többek közt Zuschlag haverjainak ad százmilliókat. Ez téged nem zavar?

oszt jónapot 2014.03.12. 13:52:33

@Simplicio: Ezeket az se zavarná, ha Orbán az arcukra fosna.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.03.12. 14:09:51

@oszt jónapot:

Igazad lehetne...de a feltételes mód helyes, mert Orbán nem fosik az arcunkra...Ellenben a tietekre a nagy összefogós pártok igen, és ti élvezettel nyalogatjátok még egymás képéről is azt! :D

oszt jónapot 2014.03.12. 14:20:40

@jobbdemokrata: Látom egyszerű egybites világképű fideszes vagy.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.12. 14:21:35

@jobbdemokrata:

"mert Orbán nem fosik az arcunkra..."

Ebben egyetértünk, NER-jobbágy. Orbán nem fosik a pofádba, csak fosat. A hübéreseivel. Te pedig jó szolgaként alázattal türöd...

Nyehehehhehhehehehhee

Felcsúti Pufi 2014.03.12. 14:39:05

A fidesz vérprofi a kavarásban és a sunyi kommunikációban. Valszeg a mi “propagandaminiszterünk”, a fidesz kommcsi igazgatója és sleppje tanulmányozta a göbbelsi hazugsággépezet működésmódját,s rájöttek: ugyanez nálunk is műkszik. A mélyszegénységbe taszított emberek “30 rezsidénárért” hajlandók mindent/mindenkit elárulni,akár pártot is alapítani. Hazugságcunamival (ugye ne azt figyeljük,amit mondanak, hanem amit tesznek) folyamatos védekezésre kényszerítik az ellenoldalt. A fidesz békemenet szervez,miközben mozgósítja csapatait, harcias szólamokkal uszít. Stadionokat épít – de hát chilei,délszláv példák is mutatják,hogy ezek könnyen átlényegülhetnek koncentrációs táborokká. A „nemzeti” szó kisajátításával a nacionalista érzelmekre apellál: igazi nemzetiszocialista párt. A fideszes teljes foglalkoztatottsági ígéret olyan,mintha a 30-as években sikerként kommunikálták volna, hogy „Kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk”. Most még csak félmilliónál tartunk,de Mo egyre jobban teljesít. OV is paktumot kötött az oroszokkal - a rezsihazugság fenntarthatósága érdekében. Őfelsége gyáván kitér a TV-viták elől. Programok bemutatása helyett bűnbakkeresés megy, továbbá az “árja”,hithű fideszesek helyzetbe hozása, a területi revízió reményének elhintése a határon túli magyarok közügyekbe való bevonásával – szavazataikért cserébe, stb. Már várom,hogy az alapszabályban mikor írják elő kötelező köszöntésként a „Heil Orbán” formulát. Talán majd ha sikerül összecsalni az újabb 2/3-ot.

Alkibiadesz 2014.03.12. 14:47:49

Volna egy ötletem, hogy milyen módon szerezhetne még több pénzt Zuschlag úgy, hogy közben a karakterét se kelljen megtagadnia. Tegyen ajánlatot a magyar társadalomnak, miszerint x millió forintért nyilvánosan közösül egy disznóval.
Ha igaz amit, a "könyvében" erről a társadalomról állít, akkor gyorsan össze fog gyűlni az általa annyira óhajtott pénz.

gúnyolódó közös képviselő 2014.03.12. 14:51:22

Ijesztegetnek az új 2/3-dal, de én valahogy nem látom ezt az elégedett tömeget. Persze megnézhetem majd a békemeneten (tényleg, most mégsem az oroszokért lesz?), de oda biztos viszik a márc. 15-i statisztákat is.

kvadrillio 2014.03.12. 15:05:20

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt
Centrum Párt
Civil Mozgalom
Együtt 2014
Élőlánc
Humanista Párt
Kalózpárt
Liberálisok
Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Magyar Politikai Reform Párt
Magyar Nemzeti Rend Párt
Magyarországi Szociáldemokrata Párt
Munkáspárt
Munkáspárt 2006
Modern Magyarország Mozgalom
Negyedik Köztársaság Párt
Népi Front
Nemzeti Forradalmi Párt
Nemzeti Munkáspárt
Pató Pál Párt
Párbeszéd Magyarországért
Szabadelvű Polgári Egyesület
SZDP
Szociális Unió
Zöld Baloldal

....ÉS EZEKRE KÖLTENEK AZ UNIÓS 8.000 MILLIÁRDBÓL..., NEM AZ 5 MILLIÓ LÉTMINIMUM ALATT ÉLŐRE, A 2 MILLIÓ MUNKANÉLKÜLIRE, ÉHEZŐRE...STB...STB...... BASSZAMEG !

kvadrillio 2014.03.12. 15:08:35

@kvadrillio: NA...MEG A 2 MILLIÁRDOS HOLOKAUSZT-EMLÉKMŰRE A SZABADSÁG TÉRRE, AHOL CSAK A II. VILÁGHÁBORÚ ALÓL MAGYARORSZÁGOT FELSZABADÍTÓ SZOBORNAK VAN HELYE, SEMMIFÉLE MÁS EMLÉKMŰNEK !!!

kvadrillio 2014.03.12. 15:19:19

Az országos listáért egy párt legkevesebb 149 millió forintot kap a kampányra a költségvetésből, de minél több az egyéni jelölt, annál több ez a támogatás: 106 jelölt esetén már 597 millió jár az államtól. Az egyéni jelöltek pedig külön is kapnak pénzt: fejenként egymillió forintot, kincstári számlára. A pénzzel részletesen el kell számolniuk, és ha a jelölt két százaléknál kevesebbet ér el a választáson, vissza is kell fizetnie az elköltött pénzt. Az országos listára kapott pénzzel a pártnak az Állami Számvevőszék felé ugyan el kell elszámolnia, de azt akkor sem kell visszafizetnie, ha egyetlen szavazatot sem kap a választásokon.
Ennyi pénz jár az országos listáért
- 53 egyéni jelölt állításáig 149 millió,
- 54-79 jelölt esetén 298,5 millió,
- 80-105 jelölt esetén 447,75 millió,
- 106 jelölt esetén 597 millió forint.

A Fidesz-KDNP, a baloldali Összefogás és a Jobbik már napokkal ezelőtt leadta az íveket (a Fidesznek és a baloldalnak már az első napokban sikerült mindenhol átugrania a lécet), így nekik mind a 106 egyéni választókerületben biztosan lesz jelöltjük. Bár Schiffer András, az LMP társelnöke hétfőn reggel azt mondta, megvan mind a 106 indulójuk, a Választás.hu-n délben csupán 64 hivatalos jelölt szerepelt. Ez az országos lista állításához elég, de megnehezíti a mandátumszerzést, ha

Kim lr Szen 2014.03.12. 15:30:35

Mit nyavajogtok? Viktorék is így kezdték és lám mi lett belőlük. OK, most már nem fog mindenkinek székház, meg bánya jutni, de különben sem volt taggyűlés.

Pipas 2014.03.12. 16:34:32

@kvadrillio: "NEM AZ 5 MILLIÓ LÉTMINIMUM ALATT ÉLŐRE, A 2 MILLIÓ MUNKANÉLKÜLIRE, ÉHEZŐRE...STB...STB...... BASSZAMEG ! "

Szóval azt állítod, hogy 5 millióan élnek a létminimum alatt és nem kapnak semmi pénzt az államtól? Hm... ez azért elég hihetetlen, nem?

szivar 2014.03.12. 18:35:13

@Pipas: Jól látod. Nem ezt állította.

szivar 2014.03.13. 00:54:47

@Pipas: Ha jól sejtem akkor az, hogy elbasszák a sok kreditet a pártok támogatására, s közben olyan hülyeségekre már most sincs elég pénz (állítólag), mint az egészségügy, oktatás, stb, stb.

2014.03.16. 06:00:22

@program készítő:
Tömeg manipulálása

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nem létező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nem létező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak).


süti beállítások módosítása