Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Hende áldozat – vagy le kellene mondania?

2013.09.19. 22:01 - Fidelio

Ne legyen kíméletes a bíróság azzal a két autóssal, aki lezárta az utat, hogy ralizhassanak. De mit keresett ott Hende Csaba villogóval?

2000-ben történt, hogy a Nógrádi László miniszter szolgálati AUDI-val száguldott egy lakossági rendezvényre, és a gépkocsija eltaposott egy Trabantot. A benne ülő fiú meghalt, menyasszonya megúszta életveszélyes sérülésekkel.

Nogradi_trabant.jpgEz maradt a Trabantból 13 éve

Ma este Hende Csaba „rezsicsökkentő” lakossági fórumra igyekezett Szécsénybe, villogva (megkülönböztető jelzést használva). A történet nagyban különbözik a korábbitól. Nógrádiék áldozatai óvatlanul kanyarodtak rá a főútra, nem vették észre az AUDIT-t, amelyik éppen az ő sávjukban előzött valakit. Most két f***fej lezárta az utat, hogy szórakozzon. A karambolozó autós pedig megrögzött száguldozó, akit már több mint húszszor büntették meg gyorshajtásért.

Nyilván nem először csinálták. Most is magabiztosan állt ki valaki, hogy jelezze az útlezárást. Értjük ugye? A szól az arra autózó földi halandónak, hogy itt most nincs közlekedés a közúton, mert magánprogram van.
Konkrétan ez az a helyzet, amikor az ember szívesen venne egy határozott rendőrséget. Vagy egy belügyminisztert, aki – ha nem is két hét, hanem két év alatt – rendet tesz. Hát nem tett. Talán most fog intézkedni, hogy egy miniszter ralizás áldozata, kórházba kellett szállítani.
Vajon eddig nem volt súlyos baleset az ilyen esetekben? Az emberek ilyenkor kötelességtudóan megvárják, amíg az amatőr ralibajnok eleget száguldott, és haverja utat enged? Vajon nem tesznek följelentést? Vagy igen, de a rendőrség tesz a dologra, és az állampolgár 30 nap múlva megkapja a választ, hogy nem sikerült a tettest megtalálni?

Hende Csabát tehát sajnáljuk, és reméljük, a rendőrség és a bíróság ezúttal teszi a dolgát.

Hende_togaban.jpg

Csakhogy. Erős a párhuzam a 2000-es történettel. Itt most nem az a lényeges, hogy mindketten fideszesek, ebben az országban más fontos emberekkel is megtörténik ilyesmi.

Konkrétan az, hogy lakossági fórumra menet villogva-szirénázva száguldanak, mert feltétlenül jelen kell lenniük. S közben nem tartják be a KRESZ-t és a megkülönböztető jelzésre vonatkozó szabályokat. Idézzünk a egy akkori cikkből (Magyar Narancs):

„Aki elolvassa a KRESZ kék fényre vonatkozó szabályait, azonnal el tudja dönteni, hogy Nógrádi László indokolatlanul és jogszerűtlenül adott utasítást a megkülönböztető jelzés használatára, sofőrje pedig a szabályokat megszegve vezetett. A jogszabályok egyértelműek: a buszpályaudvar átadása nem lehet indoka a jelzés bekapcsolásának vagy bekapcsoltatásának. Továbbá: a kék fénnyel haladó autót vezetve a közlekedési szabályokat át lehet ugyan hágni, de minden esetben meg kell arról győződni, hogy a közlekedés többi résztvevője lehetővé tette-e a továbbhaladást. A vizsgálat eredményétől függetlenül kijelenthető, hogy sem a bekapcsolás, sem a vezetés módja nem felelt meg a követelményeknek.”
„Ahhoz természetesen nem fér kétség, hogy Nógrádi Lászlót … e balesetért felelősségre vonni nem lehet.”

Nógrádi László mégis lemondott. Mit tesz Hende Csaba?

FRISSÍTÉS: A baleset helyszínétől 15 kilométerre lakó Dömsödi Gábor szakújságíró cikke az Autó2-ben.

... A 2122-es úton – ami egy keskeny hegyi út – megkülönböztető jelzéssel haladt a minisztert szállító kocsi, ami nonszensz, ugyanis ezen biztonságosan csak 60 és 90 km/h közötti sebességgel lehet haladni, akkor meg minek a villogó? Gyorsabban menni, kanyart levágni azzal sem lehet, egyszerűen azért, mert nem látszik, nem hallatszik semmi ilyen földrajzi körülmények között. Így értek Hende Csabáék addig, ahol egy ember megpróbálta leállítani őket, mert az utat lezárták. Jogtalanul, azért, mert autóversenyre próbálgatták magukat a helyi spílerek, de ezt akkor még nem lehetett tudni. Lehetett volna itt földcsuszamlás, ahogy korábban volt is, vagy csak egy elakadt autó, kidőlt fa, vagy baleset. Hiába a megkülönböztető jelzés, csak megkérdezem ilyenkor, hogy mi ez az integetés. Hátha segíteni kell egy sérülten, és az azért fontosabb, mint a lakossági fórum a rezsicsökkentésről! De nem. A sofőr kikerülte az integető embert, és villogva ütközött a helyi menőknek. Az eredmény két mentőhelikopter, szerencsére csak könnyebb sérültek, újságcikkek. Megjegyzem, az, hogy ez az út életveszélyes, az szintén az útrezsit csökkentő politikusoknak köszönhető, akik csak a felét újíttatták fel, mert elfogyott a pénz. Vannak olyan kanyarok, amelyek túlzás nélkül életveszélyesek, és itt megy a gyerekeinket szállító iskolabusz is szembe a kőszállító kamionokkal, amatőr versenyzőkkel, fontoskodó politikusokkal.

Az is tény, mit szépítsük, hogy megyénk szülöttei, ezek a ralisok ostobák a végtelenségig. De nem is bízunk rájuk közpénzt, minisztert, drága autót és egy hadsereget.

GM

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr595524348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.19. 23:08:38

EZ a cikk komoly?

Neee, baszdmeg, neeeeee!

Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.09.20. 08:29:41

Jó hogy nem azért zárták le az utat, mert egy sóderszállító kereszbe fordult. Gondolom a kék villogótól annak is fel kellett volna szívódnia, hoszen épp egy pohos politikus rohan a halaszthatatlan lakossági fórumra.

A kenyénycsávók összemérték a pöcsüket, és az jött ki, hogy mind faszfejek.

toportyánzsóti 2013.09.20. 08:30:53

@belgabela: Korrekt az önképed,vitéz pufajkás.

toportyánzsóti 2013.09.20. 08:38:53

Angyali oldal megint belefutott a való világba,majd hoznak 1 törvényt a barkácsjogászok snasszan.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.20. 08:45:14

Nincs semmilyen párhuzam a 2 eset között, ez egy műbotrány most.

gz0zg74 2013.09.20. 10:12:35

Talán ha a következő milliárd "összecsipegetése", ha nem lenne olyan sürgős, akkor kevesebb rendezvényt és programot bevállalva akár normál tempóval is oda érhetne a tisztelt politikus !
A másik oldalt vizsgálva pedig az a megfelelő törvények gyengeségét jelzi,( amelynek javításáért nem "száguld" senki) ha valaki , ahogy a hírben leírták, már 20-szor volt büntetve gyorshajtásért, akkor nemhogy miért vezet( remélhetőleg vezetői engedély nélkül) hanem egyáltalán miért nincs rács mögött? Ez nem egyedi eset, csak nem mindenki akad össze egy miniszterrel....

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.20. 15:20:50

@Prof. Dr. Sün: rosszul tudod!!!
ha kamion keresztbeall, akkor is JOGA van a Miniszter Urnak berongyonia 120 -al a kanyarba, hiaba integet egy csomo majom az ut szelen!!!

mondjuk viccesebb lett volna a dolog, es nekem sokkal jobban tetszett volna a kamnionos / soderszallito szenario, minthogy egy szamomra veszelytelen embert (a ralist) igy meghurcoljanak!!!
hurcolnak meg a kamiont vagy a soderszallitot!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.20. 15:22:28

@Prof. Dr. Sün: rosszul mondtam!!!
nem joga hanem kotelessege!!!

"Erre valószínűleg nem is lett volna szükség: egy védett személyt szállító személy aligha teheti meg, hogy megáll egy út szélén integető civil láttán. Ez nyilvánvalóan ellenkezik a biztonsági előírásokkal."

A nevem Senki 2013.09.20. 22:34:56

Erre a vérszánalmas írásra már trollkodni sincs kedvem.

kisjuci 2013.10.23. 23:33:55

a lány sem úszta meg... egyrészt az életveszélyes sérülés nem megúszás, a szerelme elvesztése sem.

különösen annak fényében, hogy belehalt a kórházban az életveszélyes sérüléseibe...

(nem szabadna engedni hogy okkal, ok nélkül szirénázva menjenek...)


süti beállítások módosítása