Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Már az utcaátnevezés se megy a Fidesznek?

2013.08.19. 02:05 - eroica

Lassan 21 hónapja bóvli kategóriában van az ország és már csak Bulgáriánál teljesítünk jobban a régióban. 

jobban_teljesit_Bulgarianal.png
Van azonban valami amiben fáradhatatlan a Fidesz. Ez az utcaátnevezés. Persze a helyben lakók sokszor tiltakoztak az átnevezések ellen és sok átnevezésnek nem volt túl sok értelme, de a Fidesz legalább elérte amit akart. (Bárcsak az egymillió munkahellyel is ilyen jól állnának...). Azonban a 18. kerület közismerten béna fideszes önkormányzatának az átnevezést is sikerült elszúrnia. Az átnevezés elleni 400 tiltakozó aláírás nem érdekelte őket, amikor szerintük Borics Pál szobrásznak szerettek volna emléket állítani. A képen látszik, hogy ez majdnem sikerült. Lehet, hogy túlságosan haveri volt a táblás cég, lehet hogy Schmitt Pál segített önkéntesen, de az eredmény elég lehangoló.

Ha tetszett írásunk, kérjük szavazz ránk a Goldenblogon. Csak két kattintás (a rendszer megbízható, csak a hitelesítés miatt kér adatokat)!
http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bid=4391

Borcsi_elrontott_utcanev_tabla_Borics_Pal_szobrasz_pestlorinc_18_kerulet_szemeretelep.pngAz elírt tábla (Kép: Petrovai László)

Egy 18. kerületi blog, a Lőrinci magazin szerint más szimbolikus dolgokban sem remekel az önkormányzat: az augusztus 20-a tiszteletére kitett magyar zászlók például látványosan gyűröttek, bár a Békemenet eddig nem tiltakozott a nemzetgyalázás miatt. Persze az önkormányzat a kevésbé szimbolikus ügyekben sem teljesít jól. A blogon több történet olvasható, de ez a kedvencünk: a kerületi pénzből működő tévé három napig ugyanazt a képkockát mutatta. A problémát valószínűleg azért nem javították, mert a tévét senki nem nézi kevesen nézhetik.

A kerületi Fideszt mégse neveznénk teljesen életképtelennek, hisz a trafikmutyiban jól teljesítettek. A több trafikhoz jutott a közismerten Fidesz-közeli Tabán Trafik Kft., de a Fidelitas alelnöke és volt képviselő-jelöltje is nyert. A trafikok jó része "természetesen" iskolák mellett nyitott meg.

Végül muszáj említenünk, hogy lehet, hogy a helyi Fidesz nem annyira Borics Pálnak akart emléket állítani, hanem az Horthy-korszak alatti illegális kommunistának minősített Pataki István utcáját akarták elvenni. (Kőbányán átnevezték a róla elnevezett teret és művelődési házat a szobrát pedig áthelyezték.) Pedig Pataki Istvánra azért emlékeztek, mert ellenállt a nyilas rémuralomnak és a nemzeti radikális Bajcsy-Zsilinszky Endrével egy napon, karácsony szenteste végezték ki Sopronkőhidán. Utolsó levelében családjától búcsúzott.

"Kedveseim! Teljesen nyugodt és megbékélt vagyok. Halálraítéltek. Utolsó gondolatom Ti voltatok. Margitkám, tőled külön búcsút veszek. Húgom vagy, de egy kicsit mindig példaképem is voltál. Erős egyéniség vagy és ne törj meg most sem. Haladj megkezdett utadon és összeszorított fogakkal, küzdj, verekedj életed céljáért, mert érdemes. Most is azt mondom, hogy érdemes volt. Anyám, ne sírj! Sok keserű órát okoztam Neked, de most bocsáss meg nekem, gondolj szeretettel fiadra, aki úgy vágyott a szeretetre. Tőletek kaptam a legtöbbet. Köszönöm, hogy úgy szerettetek és féltettetek. Emmike, kishúgom, gondolj majd az életben arra, hogy volt egy bátyád, aki Téged nagyon szeretett, és aki meghalt egy eszméért, mert érdemes volt érte meghalni. Lacikám, igyekezz enyhíteni a többieknek azt a fájdalmát, amit halálommal okoztam. Apám! Öreg fiú. Tudom, hogy nagyon szerettél, és fáj Neked, hogy elmegyek. Vigasztaljon az a tudat, hogy olyan családod van, akikért érdemes élni és dolgozni. Tedd meg értük ezután is, és dolgozz értük, szeressétek egymást, mert az életnek tartalmat csak a szeretet ad. Bocsássatok meg nekem, hogy bölcselkedem, de higgyétek el, így érzem, jólesik nekem ezt veletek utoljára közölni, és így azt érzem, hogy köztetek vagyok és beszélgetünk. Mindenkitől búcsút veszek, hisz név szerint nem tudnék mindenkit felsorolni. Drága Anyám, Apám és Húgaim, forró szeretettel ölel benneteket Pista" 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr885466366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2013.08.19. 02:23:25

Kérjük Pataki István leszármazottait vagy ismerőjét, hogy jelezze hogyan helyes Pataki nevének írásmódja. A Pataki elterjedtebb, de a Pataky István szakközépiskola például y-nal írja a nevét.

dr. jenőke (jenőke) 2013.08.19. 06:25:49

a helyi Fidesz nem annyira Borics Pálnak akart emléket állítani, hanem az Horthy-korszak alatti illegális kommunistának minősített Pataki István utcáját akarták elvenni.

És bemutatni azt is, hogy megtehetik.
Ismertem Borics Pált, de mindig Sirokon találkoztam vele. Úgy érzem, igazán ott érezte otthon magát. Az e fajta utca elnevezés ellen biztosan tiltakozott volna, hiszen erősen öntudatos ember volt, nem akart volna egy antifasiszta helyére lépni. Az érdemeknek súlya van, Ő máséra nem vágyott, úgy hogy elvegyék.
Borics Sirok szülöttjeként szülőfalujában kellő elismerést kapott.

toportyánzsóti 2013.08.19. 09:03:46

Narancsmaffiózóktól hülyébbek és erkölcstelenebbek nem vezették még Magyarországot.Ideje már az Ángyán úr patkányirtásának!

tobeor 2013.08.19. 12:37:17

Hatalmas meglepetést okozott nekem ez a blog ezzel a levéllel, amit a poszt végén van.

Egyszerűen lenyűgöz. Bevallom eddig nem ismertem ezt a Pataki Istvánt, de ez a levél amit a kivégzése előtt írt, ez engem lenyűgöz. Hogy valaki a halál torkában ilyen nemes egyszerűséggel, méltósággal, nyugodtan, egyben szeretetteljesen és tisztán írjon, ez számomra döbbenetes. Ez egy nagy ember volt, nagyon nagy, egy igazi emberi nagyság.

Jhonnyq 2013.08.19. 13:04:21

@tobeor: Igazad van...Ilyen emberek ma màr nincsenek de a rendszer ami megölte èppen újra épűl...
Ha a levél olvasàsa közben (joggal) ràz a hideg,akkor abba gondolj bele,hogy milyen jövő vàr rànk ha a fideSS tovàbb uralkodik.
Születnek-e ehhez hasonló levelek a jövőben?

tisztapista 2013.08.19. 13:15:21

Borcsi Pál a Felcsút II. vezető masszőrje. Róla szól az utcanévtábla. A többi csak képzelgés.

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.19. 13:20:57

Egyre szánalmasabb "ügyeket" sikerül előhozni. Ez egyre nagyobb kétségbeesésre és pánikra enged következtetni. Ilyenkor az ember simán megtesz olyat is, amit józan állapotában eszébe nem jutna...

xvxvxv 2013.08.19. 13:34:21

@Vigyázz autókihajtás!: gusztustalan egy népség vagytok, tik fideszgecik. igazi gerinctelen bolsevikok vagytok, olyanok, akikben semmi morális tartás nincs - bár állandóan gondviselőztök, erkölcsöztök, csak hazudni tudtok, szemforgatva tettetni a hülyét, a másik embert lenézni, miközben megdagadt nyaki ütőerekkel tizenötmilliómagyaroztok egy-egy diabolikus vonulás alkalmával, de csak cselédnek kell nektek a bozgor magyar - ahhoz az úri élethez, amelyikhez az undorító fajtátok az anyagi tehetséget mindegyszerűen lopással teremtette/teremti meg.

Conchobar 2013.08.19. 13:36:24

" a kerületi pénzből működő tévé három napig ugyanazt a képkockát mutatta. A problémát valószínűleg azért nem javították, mert a tévét senki nem nézi kevesen nézhetik" - Ez briliáns következtetés. Mi néznivaló van egyetlen képkockán? Pár perc múlva biztosan elunja az ember az egyetlen képkocka nézését. Az sem életszerű, hogy valaki betelefonáljon (mikor kismillió csatorna közül választhat): 'adjanak mást ahelyett a képkocka helyett, mert én mindenképpen ragaszkodok ahhoz a csatornához'

Achmed, a hitetlen 2013.08.19. 13:36:42

Nálunk is sikerült egy szocdem újságíróról elnevezett utcát átnevezni. Az érdekes az, hogy a fickó a fehérterror ellen emelt szót, emiatt lőtték agyon.
Kezd nekem nagyon úgy tűnni, mintha valakinek a fideszben nem tetszenének azok az alakok, akik a nyilasok és seggnyalóik ellen lázadtak, ezért tüntetnék el az emléküket is.

Achmed, a hitetlen 2013.08.19. 13:41:03

@xvxvxv: Köszi, már a "számon" volt egy ilyen kirohanás nekem is. De hozzá kell tennem, hogy én ugyanígy vagyok a baloldalinak nevezett maszopos és - hál' Istennek megdöglött - szadeszos bandával is.

vladimir964 2013.08.19. 13:45:10

Ez az egész utcanév átnevezősdi a kisebbségi komplexusoktól frusztrált, szegénységtől sújtott, még mindig feudalizmusban élő Kelet-Európa sajátossága.

Antikommunista, antiszemita 2013.08.19. 13:52:07

Itt is a Töcsi a főszerkesztő, mint az Egyenlítőnél?

Conchobar 2013.08.19. 13:54:24

@vladimir964: Rá se ránts! Előbb-utóbb Kelet-Európa (az oroszok, ukránok és beloruszok) is eljut a kommunizmusba

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2013.08.19. 14:00:06

Ez nem ér, ne báncsátok Bulgáriát, fényévekkel előrébb van, mint Magyarország. Elég csak megnézni a hitelbesorolását.

Néhány adat:

kiszamolo.hu/itt-talalsz-magas-kamatokat-eurora/

16%-os államadósság és a többiek.

Úgyhogy bár úgy állnánk, mint Bulgária...

esef 2013.08.19. 14:02:49

ezekre szoktam mondani, "nem baj, hogy extra szar lett megint, de legalább nemzeti"... :D
undorító, féreg, mutyizó banda

☉ ☾ 2013.08.19. 14:09:54

Ez mind semmi.

Látnátok a Fehérvár TV műsorát és a havi legalább 30 milliós költséggel kiadott Fehérvár nevű "lapot". Már ahogyan kinéz a logójuk, az elmond mindent. Szánalmas.

Na az ám a szenny és a szakmai zéró, nem egy elrontott utcanévtábla.

komplikato 2013.08.19. 14:14:00

@Conchobar: Egy normális moralitású országban alap lenne, hogy betelefonáljanak nem működik. Így tényleg pénz és áram pocsékolás, nem? Normális helyeken élő normális embert igen is zavarna.

lutria 2013.08.19. 14:22:56

Nálunk a Koltói Anna utca szúrta a szemét a fideszeseknek(gondolom azért mert kommunista volt),akit a nyilasok öltek meg 1944-ben,és elnevezték Vermes Miklósról(középiskolai fizika-kémia-,matektanár)akinek annyi kötődése van a kerülethez hogy itt volt tanár,-és valszeg szintén ugyanakkora komcsi volt mert minden kitüntetését és címét 1954'-87' között kapta a pártállamtól...

Conchobar 2013.08.19. 14:32:00

@komplikato: "Egy normális moralitású országban alap lenne, hogy betelefonáljanak nem működik" - Normális embertől meg az az alap, hogy előbb kérdez (mi történt? szándékos?), minthogy állítana valamit. Sőt, a normális ember nem kérdezősködik minden szirért-szarért, hanem teszi a dolgát: tévénézőként keres egy számára megfelelő csatornát és nézi, műsorszóróként pedig ellenőrzi, kimegy-e a tv-kre a műsor

Conchobar 2013.08.19. 14:39:36

@komplikato: "Így tényleg pénz és áram pocsékolás, nem?" - Némely tv-csatorna esetében olyankor is van pocsékolás, mikor műsornak nevezett dolgot sugároz, nemcsak monoszkópot (de olyankor is csak a notórius betelefonálók telefonálnak)

bioLarzen 2013.08.19. 15:00:10

A nyilvánvalóan liberálkomenista Pataki elleni tiltakozásul igazán átnevezhetné a fidesz Pataki Attilát is...

bio

bioLarzen 2013.08.19. 15:04:15

@Kiszámoló: Igen, a táblázat a növekedést mutatja csupán, a kiinduló és végállapotot nem. Ez kb. olyan mintha én nyernék az idén lottón, Bill Gatesnek meg lenne egy rossz éve - azért az éves pénzügyi gyarapodást mutató képzeletbeli listán én megelőzném - oda se neki, hogy még úgy is nagyságrendekkel több pénze lenne dollárban, mint nekem forintban :D :)

bio

Mr. Mojo 2013.08.19. 17:06:49

Milyen megható. A fidesz megöl mindenkit, jajj jajj, úgy rettegek, hiszen nincs így jövőnk. Hála Istennek, van fidesz-figyelő. Nélkülözhetetlen.

Vombatus Ursinus 2013.08.19. 18:12:30

Hát ez tényleg gáz... Még a nevét sem tudják leírni azok, akiknek ez lenne a dolga.

Vombatus Ursinus 2013.08.19. 18:17:39

@bioLarzen: Pataki Attila már átnevezte magát Pataky Attilának és telesírta a bulvársajtót zálogház-tulajdonosként, hogy a szemét bankok most forgatják ki a vagyonából. Muhaha! :)))))

regress 2013.08.19. 19:39:25

@Mr. Mojo: ne rettegj kisköcsög, a szellemi fogyatékosokat sehol nem bántják

bioLarzen 2013.08.19. 21:42:04

@Vombatus Ursinus: Na, kb. ennyire vagyok otthon Patakyban :)

bio

Mr. Mojo 2013.08.20. 07:55:44

@regress: Akkor Te biztonságban vagy a kurva anyáddal együtt.


süti beállítások módosítása