Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Az új ombudsman, aki nem létezik

2013.08.08. 16:56 - Fidelio

Hosszan sorolta Áder János a leendő ombudsman jó tulajdonságait. Csak egyet nem említett, hogy tökös legény volna. Márpedig enélkül annyit ér, mint a férfiak mellbimbója: semmit, de nem lehet azt mondani, hogy nincs.

Akit érdekel, mit tart Áder egy ombudsman jó tulajdonságainak, íme: Kiemelkedő tudású jogász, államigazgatási gyakorlattal, jártas az alapjogi kérdésekben, korábban pártokhoz nem kötődő szakember. OK. Még azt is hozzátette, hogy foglalkozzon nemzetközi jogi kérdésekkel, ami már gyanús, hiszen egy ombudsmannál ez nem alapkövetelmény, de jól hangzik.
Megemlített még valamit, ami erősen gyanússá teszi a dolgot: Székely régebben, a vízlépcső kapcsán egyeztetett Szlovákiával vízmegosztási kérdésekben. Vajon mire jutott (semmire). Vajon mennyire küzdött? – mert semmi emléke nincs annak, hogy oroszlánként.

Szekely_Laszlo.jpgA tökéletes ombudsman Áderék számára

Háromféle ombudsman lehetséges:
1. Ostoba és aktívkodó, mint a felejthetetlen Schmitt Pál volt elnökként. Tüsténkedett, hogy ő majd a kétharmad motorja lesz, meg majd nagyot véd az anyanyelven. – A hatalomnak jó akart lenni, de azért már kezdett kínos lenni már a plágiumügy előtt is.
2. Hozzáértő és tettrekész: mint Szabó Máté ombudsman. – A hatalomnak kellemetlen. Nem véletlen, hogy szóba sem került.
3. Hozzáértő és lagymatag, alkalmazkodó: mint a Költségvetési Tanács, Kovács Árpáddal. (Nem véletlen, hogy nem hallunk róla, a korábbi Költségvetési Tanácsot viszont azonnal szétkergette a kétharmados hatalom). – A hatalomnak tehát ideális megoldás.

Ader_vidam.jpgÁder joggal vidám

Áder jó katona, megtalálta Székely személyében a megfelelő embert. Ügyes is volt, tegnapelőtt meghívta konzultálni a pártok képviselőit. Nem hallottuk, hogy a tárgyalópartnerei érdemi jelöltekkel érkeztek volna: akiket sajtótájékoztatón előtte-utána megnevezthettek volna. Hadd lássa mindenki, hogy lenne itt jó jelölt, nem egy lagymatag Székely László. (Schiffer most, Székely megnevezése után említette meg, hogy Székelynek miniszteri biztosként "egy rossz szava nem volt ahhoz", hogy a Ptk. több ponton is a szólásszabadságot és a tényfeltáró újságírást korlátozó szabályokat tartalmaz.)

Ennél is furcsább volt, hogy a konzultáció után Mesterházy még lelkes is volt: a jelölés alapelveiben "sikerült közös nevezőt" találniuk. Gondolom, sikerült megállapodni abban, hogy legyen hozzáértő a jelölt. Erről lehet azt gondolni, hogy a legjobb megoldás (a 2-es). Ha egy kicsit is ismerjük a Fideszt, akkor tudhatjuk, hogy ebből a Fidesznek legjobb megoldás születik (a 3-as).
És még egy meglepő mondat: „a megbeszélésen konkrét személyről nem esett szó” – vajon ki tanácsolhat olyat egy konzultációra induló politikusnak, hogy még tárgyalási pozíciót se vegyen föl? Hogyan történhetett ez, a taktikában egyébként kiváló Mesterházyval – az a legnagyobb rejtély az egész ombudsman-jelölésben.

Anselm_of_Canterbury.jpgAnzelmus mester nem egy politikai stratéga

Próbáljunk egy szép történelmi hasonlatot hozni, mi vezethetett az ellenzéknél ilyen tévedésre.
A középkorban Anselmus mesternek volt egy szellemes bizonyítása Isten létére. Mindenki el tudja képzelni a leghatalmasabb, legjobb lényt. Akkor elgondolható az is, hogy létezik. Márpedig, ha nem létezne, akkor nem lenne a legnagyobb. Szóval, létezik.
Mintha csak Anselmus szelleme lebegne az ombudsman-választás ügye fölött. Keressük a legjobb jogászt stb. stb.

A történet végén pedig ott áll Áder János, mint egy mai Anselmus mester, és a végén rámutat Székely Lászlóra: ő a legjobb, a legnagyobb, ő az ombudsman.

Hermann_Otto.jpgHermann Ottó természetbúvár. Az ő képére lövöldöztek részegen

Pedig nem sok független intézményünk van már, jobban kellene vigyázni ezekre. Legutóbb az energetika irányítása került fideszes pártpolitikus kezébe. Dorkota Lajos lett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. (Szakmai előélet: ügyvéd, képviselő, megyei kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott.)

Az alelnök Paróczai Csaba, igazi Mikszáth-i figura, akit jogerősen egyéves szabadságvesztésre ítélt a keszthelyi bíróság.
Ezek a „szakemberek” a magyar energetika következő hét évét határozzák majd meg, egy rendeletalkotási joggal rendelkező intézmény élén.

S ha túl komorra sikeredett volna az írás, álljon itt végezetül egy kedélyes történet, miért is ítélték el jogerősen Paróczai Csabát.
Paróczai a környezetvédelmi közigazgatási államtitkár titkárságvezetője volt, még az első Orbán-kormány idején. Egy hivatali vacsora után egy festményt az udvarra vittek, és Paróczai részegen több lövést adott le rá. Az akciót a többi vendég ovációval fogadta. Az ünnepség után Paróczai a festményt Budapestre vitte, ahol egy kukába dobta. A bíróság az ítéletnél enyhítő körülménynek tudta be, hogy Paróczai megtérítette a kép leltári értékét, 200 ezer forintot (a kép eszmei értéke kétmillió volt), és megfizette a művészt, hogy ”fesse újra” Hermann Ottót.
Így Paróczai csak felfüggesztett börtönt kapott. A próbaidő alatt nem lőtt széjjel Hermann Ottó-festményt, így ma már ő is becsületes állampolgárnak tekinthető, aki lám, alelnök is lehet.

GM

Ha tetszett a cikk, kérjük szavazz ránk a Goldenblogon. Csak két kattintás (a rendszer megbízható, csak a hitelesítés miatt kér adatokat)!
http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=4391

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr945451493

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2013.08.09. 13:37:47

Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, logikai és halmazelméleti elemeket is tartalmazó érve egyeseknek, a számtalan eddigi cáfolat ellenére még ma is helytálló és logikus. Pedig a cáfo...

Trackback: Legalizálná Gondolkozást az egyik párt 2013.08.09. 13:36:22

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt legalizálná a Gondolkozást, ha hatalomra kerülne.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.08. 19:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WLaci 2013.08.08. 20:36:53

Gulyás Gergő is lehetett volna ombucmanó, vagy akár a komondoros fickó.

kócsag 2013.08.09. 09:07:39

Figyelve a személyzeti politikájukat, bennem ámulatot kelt, hogy mindenhova találnak egy számukra nagyon ideális embert. Vezetnek valamiféle káderlistát, amire lehet jelentkezni? Érdekelne, hogy húzzák elő a kalapjukból ezeket a pofákat.

Lehet, hogy nem a közmunka, munkanélküliség miatt kellene panaszkodni, hanem jelentkezni kellene egy ilyen listára és ha megfelelően 'alkalmas' vagyok, akkor kapok egy jó állást. Van esélyem, mert szakértelem, végzettség, gyakorlat, szakmai siker nem mindig követelmény.

Lencsés István 2013.08.09. 10:48:08

Ha nem létezne , nem írnátok róla ....

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 12:15:26

Szerintem az ombucmanói tisztség nemhogy fölösleges, hanem a legtöbb esetben kifejezetten káros a társadalomra és a jogrendszerre nézve.

egysmás 2013.08.09. 12:17:46

minek ide ombuccman?

Csak akadékoskodik!
Ha nem lenne, minden működne!

egysmás 2013.08.09. 12:18:59

@panaszmuki: Jaja!

Mások jogainak korlátozása az kívánatos és hasznos!

LallyPop 2013.08.09. 12:20:05

Na mizu, a ballibek már egy ombudsmant sem tudnak jelölni?

Akkor ők a tökösek? Ezért kell őket választanom?

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 12:21:26

@egysmás: Az ombudsmanok pont ezt csinálják már elég régóta.

egysmás 2013.08.09. 12:22:58

@panaszmuki: Milyen jogod korlátozta az ombuccmanus?

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 12:39:19

@egysmás: A tiszta utcákhoz való jogomat.
Ahhoz való jogomat, hogy a közterületeket rendeltetés szerűen használhassam.
Például.
De még sorolhatnám napestig.

Lencsés István­ · http://lencsespityu.blog.hu/ 2013.08.09. 12:54:45

@Lencsés István: tudsz te ennel jobban is. lendulj mar bele picit, mert amit mostanaban produkalsz abban nincs semmi, nem lesz mirol cikkezni a blogban.

keveredj mar valami igazi vitaba, csinalj mar valamit ember. vagy nalad is nyariszunet van?

komplikato 2013.08.09. 13:04:25

@panaszmuki: Szerintem a tiszta utcához való jogodat a töketlen közterület felügyelet veszi el, amikor ugyan minden joga meg van rá, hogy a szemetelőket és gondatlan kutyatulajdonosokat megbüntessék, nem különben a lomtalanításkor saját szemetüket szétszórókat, de ők le vannak terhelve a csapdásított parkoló területek "szüretelésével", nem érnek rá.

Dour. ®. 2013.08.09. 13:06:38

@panaszmuki:
Jáájjj....
Te miben vagy közterületen korlátozva?
Az, hogy szellemileg, nos, az biztos.
Nos, csak egy példát.
Légyszi, légysziiííí ....

Sir Galahad 2013.08.09. 13:06:55

Értem én, hogy a szerzőnek nem tetszik Székely, de akkor ki tetszik? Vagy az ellenzéknek? Ha jól értem a cikket, nem merült fel alternatíva Székellyel szemben.

egysmás 2013.08.09. 13:12:25

@panaszmuki: nincs jogod rendeltetésszerűen használni a közterületeket?

flort 2013.08.09. 13:18:22

@Sir Galahad: "Ha jól értem a cikket, nem merült fel alternatíva Székellyel szemben." vs.

"2. Hozzáértő és tettrekész: mint Szabó Máté ombudsman. – A hatalomnak kellemetlen. Nem véletlen, hogy szóba sem került."

Ha jól értem, a köztársasági elnök jelöli az ombudszmant, tehát tök mindegy, kit tekintene alternatívának a poszter, nem?

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.09. 13:20:00

Ha jól sejtem, akkor az a probléma, hogy az új ombudsman nem egy olyan valaki, aki hivatali idejének minden másodpercét arra szánja, hogy elvtelenül ha jogos - ha nem betartson a kormánynak.

Így már nem is független, nem is megfelelő erre a poszte, usw... :)

WLaci 2013.08.09. 13:23:23

@flort: Szabó azért erősen túlértékelt, lásd a volt adatvédelmi ombuc írását:
mandiner.hu/cikk/20130809_jori_andras_volt_ombudsman_szekely_laszlorol

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 13:24:34

@komplikato: @Dour. ®.: @egysmás:
Kedves ombucmanónk döntése miatt a saját szarukban és okádékukban fetrengő hajléktalanok között/mellett/fölött vagyok kénytelen sétálni.
Ha titeket ez nem zavar, vigyetek belőlük haza lécci párat, hogy az utcákra kevesebb jusson belőlük.

Ide tartozik még a szintén ugyanezen döntése miatt a zebra elé letelepedő, aluljárókat elfoglaló árusok is.

És igen, pont az ombudsman miatt nem tudnak hatékonyan fellépni a közterületesek.

citrix 2013.08.09. 13:38:00

Új ombudsmanó... Mint a Tanúban:"Ne tessen csodálkozni, ha majd ő a tárgyaláson igen súlyos büntetést kér" (a védőügyvéd)..Itt tartunk,a Pártállam édes ölelésében.

egysmás 2013.08.09. 13:40:10

@Vigyázz autókihajtás!: Az ombuccmannak pont ez a feladata: őrködni az alapjogok felett.
Ha a kormányzat korlátozni akarja az egyik alapjogot, jön az ombuccmann, és vonyít.
Ha nem vonyít, pedig helyzet van, akkor az azt jelenti, hogy nem végzi a dolgát.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 13:42:44

@egysmás: Értetted a válaszomat?
Jogom lenne biztonságosan átkelni az úttesten, a gyalogosok számára kijelölt helyen.
Ezt a közelmúltban többször sem tudtam megtenni, mert aközterületesen az ombudsman döntése miatt nem tudnak fellépni az illegális árusok ellen, akik közül volt olyan, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhely elé települt ki.
Jogom lenne ahhoz, hogy fertőzésveszély nélkül járhassak, de a saját végtermékeikben fetrengő, mindenféle betegséget terjesztő hajléktalanok miatt elég nagy a rizikó, hogy valamit nyavaját összeszed az ember.

Nyisd ki a szemed, és vedd észre, hogy az ombudsman nem jogokat véd, hanem elenyésző számú emberek miatt nyírbáltatja a nagy többség jogkörét.
Mint ilyen, káros a társadalom egészére nézve.

flort 2013.08.09. 13:45:28

@WLaci: az bizony lehet. De a kérdés az volt, hogy a szerző kit? Erre írtam választ.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.08.09. 13:46:31

@panaszmuki:

Szórakoztató Valláskritika közösség megosztotta
8.038 ember kedveli · 3.382 ember beszél erről
www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika

Egyik Pártra Sem közösség is megosztotta
1.668 ember kedveli · 642 ember beszél erről
www.facebook.com/EgyikPartraSem

Lencsés István 2013.08.09. 13:48:13

@Lencsés István­: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Ékezetek használatát tanuld meg . 3 . A blogodban úgyis csak hazugságokat írsz , szóval mindegy . :) 4 . A neten nem cikk van , az az újságban van . 5 . Vita akkor van ha érvek ütköznek , nekem tényem van , azzal meg nem lehet vitázni .

LallyPop 2013.08.09. 13:55:13

@komplikato: A lomiscigókat meg a hajléktalanokat igen értelmes megbírságolni...:) Majd tanulnak belőle. Fizessünk ezért közpénzből további köztereseket, úgysincs munkahely..:DD

egysmás 2013.08.09. 13:55:57

@panaszmuki: Jogod van rá.
Ezt nem is vitatja el tőled senki.
Te vitatod el az ő jogát arra, hogy hogy ott legyen.
Pedig az is megvan neki.
Pont, mint neked.

A fenti problémák kezelhetők, csak akkor a kormány megoldani akarná őket, nem az ombudsman ellen hangolni a közvéleményt.
Ám, ez utóbbi _sokkal_ fontosabb célja a rezsimnek, mint az, hogy a te problémád meg legyen oldva.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 14:09:32

@egysmás: Nem volt joga rá.
Sőt, a kormány szigorítani akarta a törvényt, csak Szabó Máté közbeugatott.
Amúgy te ebben az országban élsz? Egyáltalán, ebben a világban?

egysmás 2013.08.09. 14:14:05

@panaszmuki: El akartak venni tőle egy jogot, egy olyan jogot, ami alapjog.
Alapjogot pedig nem lehet elvenni.
Azért alapjog.

Az, hogy az ÁNTSZ meg a közterületfelügyelet meg a NAV nem végzi a dolgát, ahhoz az ombudsmannak nincs köze.

Ezt a kormányon kell számon kérni, nem azon, aki a te jogaidra is vigyáz.

LallyPop 2013.08.09. 14:17:34

@egysmás: És hol található az alapjogok kőbe vésett jegyzéke?

Az az alapjog amit a fidesz annak mond. Majd megoldják a szarosokat.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 14:23:37

@egysmás: Igen, párezer embernek akarták korlátozni a jogát, emiatt inkább korlátozták az összes többinek.
Gratulálok, ha ezt jónak tartod.
Azt meg sem említem, hogy ez a párezer ember nem szimplán fölösleges, hanem kifejezetten káros tagja a társadalomnak.

A liberalizmus meg a legkárosabb eszme a kommunizmus óta.

Blogger Géza 2013.08.09. 14:25:12

@egysmás: Semmilyen jog nem korlátlan, Így az alapjogok sem, azok is korlátozhatóak (korlátozva is vannak mindenhol.) Pl a választási jog csak 18 éven felül alkalmazható, nem élhet vele, aki ki van zárva a közügyekből stb.

Amúgy én sem tartom helyesnek, hogy túl sok hatalom legyen egy ember kezében (hívják akár ombudsmannak is), és beszóljon azért, ha a BKV be akarja kamerázni a járműveit (ahogy nyugat-Európában), ha kiteszik a közös költséget nem fizetők listáját stb-stb. Ezeket jogszabályokban kell megszabni, az pedig nem egy ember feladata.

egysmás 2013.08.09. 14:25:37

@Ándi bácsi: Volt már olyan rendszer, amiben az alapjogok hasonló mentalitás szerint lettek kiosztva-visszavonva.

Megtapasztalhattuk, milyen, amikor a nemzeti-konzervatív keresztények gyakorlatoznak velük, meg amikor a kommunisták gyakorlatoznak velük.

Ha szerinted a fidesz, vagy bármelyik rezsim alkalmas arra, hogy vindikálja magának az alapjog adás-vétel jogát, akkor csak sajnálni tudlak.

Sir Galahad 2013.08.09. 14:25:47

@flort: Nem is annyira a poszter részéről vártam volna alternatív javaslatot, vele tudtommal nem tárgyalt Áder. Inkább az ellenzéktől, mert a pártokkal konzultált. Oké, nyilván mindenképp Székelyt jelölte volna, de legalább lehetett volna mondani, hogy volt más javaslat is.

flort 2013.08.09. 14:26:19

@Blogger Géza: az ombudszman csak ajánlásokat fogalmaz meg, nem? És stábja van.

egysmás 2013.08.09. 14:28:37

@Blogger Géza: Az ombudsmannak lenne hatalma?

Osztán miben?
Nyivákolni tud, de nincs sem rendeletalkotási, sem egyetértési, sem vétójoga!

Ő egy főnyivákoló, gyakorlati hatáskör nélkül.
Ha ez hatalom, akkor az valami unortodox hatalom.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.08.09. 14:29:10

az elmebeteg szabónál bárki jonn lesz...
hóesésvizsgálat bazdmeg....

LallyPop 2013.08.09. 14:29:30

@egysmás: Minden rendszerben így vannak kiosztva az alapjogok.

Persze az összes alapjogoddal kitörölhetik a seggüket a görögök, és kitörölhetnénk mi is ha a judeokomcsik rendszere folytatódott volna.

egysmás 2013.08.09. 14:31:14

@panaszmuki: Nem korlátozzák a jogaid.

A lehetőségeid korlátozása nem a jogaid korlátozása.
Pl. jogod van inni egy sört, de ha megitta előtted valaki, akkor nincs rá lehetőséged.
Ha fejed tetejére állsz sem.
Vagy jogon van használni egy padot a köztéren, de ha más ül rajta, akkor coki.
A jogod ettől függetlenül megvan.

flort 2013.08.09. 14:32:32

@Sir Galahad: ezt egyébként a poszter is fájlalta, te mégis elsősorban neki szegezted a kérdést ("Értem én, hogy a szerzőnek nem tetszik Székely, de akkor ki tetszik? Vagy az ellenzéknek?")

egysmás 2013.08.09. 14:33:25

@Ándi bácsi: Ahogy kitörölhetnénk a valagunkat, ha a Horthy rendszer megy tovább, és ahogy kitörölhetjük a valagunk, ha megvalósul az orbáni rendszer is.

Tudod, az a félelmetes, hogy Magyarországon nem az elnyomást tartják helytelennek az emberek, hanem csak azt, ha ők személyesen el vannak nyomva.
És ez tényleg félelmetes.

Blogger Géza 2013.08.09. 14:38:43

Egyébként a Költségvetési Tanács illetve Kovács Árpád rendszeresen nyilatkozik a médiában, lehet róluk hallani.

Blogger Géza 2013.08.09. 14:40:51

@flort: Elvileg igen, de sokan mégis úgy veszik, hogy amit mond, azt szentírásnak kell venni.

@egysmás:

Blogger Géza 2013.08.09. 14:42:23

@egysmás: Vagy mert mások egyáltalán nem tartják "elnyomásnak" azt, amit te annak vélsz.

egysmás 2013.08.09. 14:45:12

@Blogger Géza: Tehát, van egy hatalom nélküli kis senki, akinek az a feladata, hogy nyüszítsen, ha lát valamit, és mivel nincs hatalma, túlhatalma van, mert vannak, akik megfontolják azokat a szempontokat, amiknek alapján ő nyüszít, holott semmi nem kötelezi őket arra, hogy meghallgassák azt, amit mond.

Viszont az, hogy kiüresítse a rezsim az ombudsmani pozíciót, az egy akceptálható cél, mert akkor van ombudsman csak nem nem visít, tehát semmi gond.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 14:46:20

@egysmás: Vagy ostoba vagy, vagy troll.
Ha nekem és egy másik embernek is joga van sört inni, és elfogy a sör, akkor nem vagyok a jogomban korlátozva.
Ha jogom van sört inni, de hirtelen egy másik embernek joga lesz megakadályozni engem a sörivásban, azzal, hogy elállja az utamat, akkor sérülnek a jogaim.
Ezen kívül a többség érdeke mindig előrébb helyezendő jól behatárolható egyénekénél.
Ha hirtelen kiderül, hogy az, hogy sört iszom, káros a környezetemben élők 99%-ra, akkor igenis korlátozni kell a sörfogyasztásomat.
Ha viszont az derül ki, hogy 1%-űra sem káros, akkor nem szabad a jogaimat korlátozni, és az az elenyésző pár ember majd idomul.

♔batyu♔ 2013.08.09. 14:50:06

A libsik szinte azonnal elkezdik majd oktatni mit csináljon.

Remélem a többség érdekeit fogja képviselni, nem pedig a deviáns kisebbségekét. Nem csak bűnöző cigányokra gondolok, hanem libsikre is.

egysmás 2013.08.09. 14:51:48

@Blogger Géza: A mások elnyomását nem érzi elnyomásnak?

Keresztény?

egysmás 2013.08.09. 14:58:23

@panaszmuki: Nem akarok belemenni értelmi képességeid elemzésébe, mert bár azon keresztül csillogtathatnám éleslátásom és szónoki képességeim, számodra kellemetlen lenne.

Szóval, hibás az analógiád.

A hajlékonyoknak nem keletkezett az aluljáróban szarási joguk (ami mellesleg most sincs meg), nem eléd furakodnak, hanem előtted értek oda.

Te azt szeretnéd, ha nekik nem lenne joguk ott lenni.

czjanos 2013.08.09. 14:59:46

Nem a többség érdekét kell képviselni, hanem az alapvető jogaikban, méltóságukban sérelmet szenvedetteket. Lehet az egy ember, egy csoport, egy rassz, egy ország.

♔batyu♔ 2013.08.09. 15:21:13

@egysmás: Azt szeretném, hogy ne lakjanak ott.

flort 2013.08.09. 15:36:34

@Blogger Géza: mások meg a politikusokkal vannak így. Vagy a tévével. Bár nem számít, de egy ilyen földbe döngölő-stílusú kormány mellett szükség van valakire, aki a másik oldalt képviseli. Sőt, akkor is szükség lenne rá, ha nem ez a hátsó-balkáni politizálás folyna, hanem történnének pl. tényleges egyeztetés az érintettekkel, pártokkal, hatástanulmányok készülnének, azaz normálisan folyna a parlamenti munka.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 15:37:06

@egysmás:
"A hajlékonyoknak nem keletkezett az aluljáróban szarási joguk (ami mellesleg most sincs meg),"

Valóban nincs joguk rá, ellenben jogszerűen nem lehet fellépni azellen és amiatt, hogy odaszartak.

"Te azt szeretnéd, ha nekik nem lenne joguk ott lenni."

Ez így van. Remélem te sem szereted ott látni, hallani, és szagolni őket.

flort 2013.08.09. 15:38:19

Hú, mennyi helyesírási hiba, meleg van, bocs.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 15:49:27

@czjanos: Vagy akár egy teljesen konkrét személy is, mint én?
Miért az jogaim kerüljenek hátrányba a piréz bevándorlókéval szemben?
Vagy miért a pirézek jogai kerüljenek hátrányba az enyémekkel szemben?
Ki dönti el?

Nem jogokat kellen osztogatni, hanem a szabályokat betartatni mindenkivel.

Lencsés István­ · http://lencsespityu.blog.hu/ 2013.08.09. 15:56:38

@Lencsés István: ez meg mindig ugyanaz a sablonos faszkodas, tudsz te ennel jobbat is. talalj mar valaki ujat, akibe belekotsz, had induljon el ujra valami, hajra :)

egysmás 2013.08.09. 15:57:00

@panaszmuki: A faszt nem!

A kormányzat nem akar fellépni, mert ezzel téged tud hergelni az ombudsman, meg a liberálisok, meg a hajlékonyok ellen.
Simán fel tudna lépni mind az árusítók, mind az odaszarók ellen, csak épp trafipaxot kell venni meg üzemeltetni, meg a kisvállalkozásokat kell basztatni, meg azt kell lesni, hogy ozorán a hippik nem füveznek-e, meg efféle fontos dolgokat kell csinálni.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.08.09. 16:03:21

@egysmás: Hoztak rá törvényt, amit az ombudsman fúrt meg az AB-nál.
Ennyi.

flort 2013.08.09. 16:23:19

@panaszmuki: nem arról van szó, hogy a törvény alkotmányellenesre sikerült, de a szabályozás drasztikus átírása miatt csak az ombudszman fordulhatott az AB-hoz?

Tehát, ki a sáros?

czjanos 2013.08.09. 16:32:07

@panaszmuki: Na ja, de ha mindenki betartaná a szabályokat, akkor nem lenne szükség ombudsmanra ( és egy csomó, jól fizetett naplopóra) sem. Álomvilág.

egysmás 2013.08.09. 16:47:59

@panaszmuki: Magyarul, a fidesz alaptörvényének betartására ügyel az ombodsman, hogy nehogy a fidesz mamelukjai megszegjék a főnökeik által összeállított kodifikácós remeket.

És te azt szeretnéd, ha fidesz mamelukjai vezetnék az országot kényükre-kedvükre, akár még az alkotmányozó hatalom ellenében is.

Lencsés István 2013.08.12. 11:36:30

@Lencsés István­: Sajnos továbbra sem tudod hogy a mondatkezdés nagybetű , és az ékezeteket sem tudod kezelni , így ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . Ha neked a tény sablon , akkor hívd annak . :) Én SOHA senkibe nem kötöttem bele , a tényekbe kötöttek bele mások ( például te ) amik nem tetszettek nekik , van különbség . :) ;)

Lencsés István­ · http://lencsespityu.blog.hu/ 2013.08.12. 14:34:11

@Lencsés István: mas nem reagal a baromsagaidra, mi? :( lehet, hogy ez a lencses lufi is kipukkadt mar... hat sajnalom, azert szorakoztato volt, amig tartott.


süti beállítások módosítása