Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Jelszóval védik a BKV-menetrendjét...

2013.05.25. 20:53 - eroica

Az Orbán-rendszerben mindent szeretnek központosítani. Az Orbán-rokon Vitézy Dávid vezette BKK sem hagyhatta, hogy a BKV-menetrendre kíváncsi utasok a BKV honlapján tájékozódjanak. A menetrend már csak a BKK oldalán elérhető, így viszont eléggé kiütköznek a rendszer hibái. Ahogy a VEKE észrevette, a rendszer ma többször elérhetetlenné vált. Az igazi meglepetés azonban a magyarul nem tudó utasokat fogadja. Az egyetlen idegennyelvű tájékoztató jelszóval van védve.

BKK_menetrend_angol_jelszo_jelszoval_vedett_BKV_Vitezy_David_kozossegi_kozlekedes_budapesti_kozlekedesi_kozpont.jpgJelszóval védett az angol nyelvű menetrend

Persze vannak nagyobb gondok is a budapesti közlekedésben, de miért kell megszüntetni egy működő rendszert, ha nem tudják rendesen működtetni az újat?

Egyébként három BKK-val kapcsolatos hír az elmúlt hétből:

1. Orbán Viktor vállalásához képest négy napos csúszással sem hozott érdemi döntést a kormány a BKV finanszírozási gondjainak megoldásáról. A végül a Magyar Közlönyben ma, május 24-i dátummal megjelent kormányhatározat csak halogatja a kérdést. Ez ellentmond a miniszterelnök írásos ígéretének, és annak, amivel korábban egy kormányülésen ezek szerint csak hitegették Tarlós István főpolgármestert.

2. Sem az autósok, sem a gyalogosok nem járnak jól azzal, hogy körülbelül egy hete nem működnek a jelzőlámpák Budán, az Árpád fejedelem útján, a Komjádi uszodától a Zsigmond térig. A kereszteződésen átkelni veszélyes, mert az autósok nem tartják be a szabályokat és nincs rendőr a helyszínen. A BKK csak hétfőre ígér javítást.

3. Vitézyt sokan támadták, hogy a buszok átfestése olyan, mint amikor a süllyedő hajón festik a korlátot. Vitézy akkor megígérte: csak az újakat festik és azokat, amelyeket egyébként is kéne. Most azonban mégis átfényezték a reptéri a viszonylag új buszokat. A VEKE kommentárja az eset kapcsán: "Ez egyértelműen öncélú pénzszórás és cinikus melldöngetés, semmi más. Mindezt akkor teszik, amikor épp a kormánynál próbálnak meg pénzt szerezni. A méregdrága Mercik üzembe állítása kapcsán is lehetett hallani olyan kormányzati véleményeket, hogy ha Budapestnek erre telik, akkor van elég pénzük minek kilincselnek. Erre itt a következő hasonló eset."

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr835318014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.05.28. 22:58:33

Most már nem védik jelszóval, viszont csak az oldal fele töltődik be (és nem pdf jön be, mint a magyarnál, hanem a vonal megjelölése alatt legördül, viszont a fenti jelenség miatt nem látszik.

na__most__akkor 2013.06.17. 12:53:55

A BKK menetrend egy fos, összehasonlítva a régivel.

Leszarom. Mindig, minden egyre rosszabb lesz.

Nincs térkép. Ami "térkép" címen jön, az egy fos. Próbáld meg... Nincsenek utcák, terek, nevek, semmi. SEMMI.

Nincs menetrend egy busz/villamos/troli/akármi vonalra. Csak egy megállóra, és 2467873.pdf (1.pdf, 2.pdf ... címen kapsz meg minden vonalat.

na__most__akkor 2013.06.17. 12:57:45

www.bkk.hu/koszontjuk-a-bkk-menetrendi-oldalain/?url=menetrend/ az van.

Volt busz, troli, villamos, metró (hajó...).
Most minden össze van öntve egy fazékba. Válogasd ki!

Leszarom. Mindig, minden egyre rosszabb lesz.


süti beállítások módosítása