Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Trafikot kopogtatóért

2013.05.09. 22:43 - Fidelio

Lopni egyszerre kell nagyot. Nem összevissza kis tételekben, ahogy hajdan a kisgazdák csinálták. Torgyán doktorral egy beszélgetés 2 vagy 3 millió.
Akkor is látszott, hogy a Fidesz-közeli Vegyépszer a profi. Autópálya-építés 600 milliárdért.

Nem aprózza el a Közgép sem, ld. a Szajol–Püspökladány vasútvonal felújítását: 162 milliárdért. Az eredeti pénzügyi keretet személyesen orbán Viktor emelte meg 24 milliárddal. Kevés szereplő, garantált hallgatás, nincs lebukás.
Szajol_Puspokladany_kozlony_1.jpgMert lám, mi történik, ha sokan vannak a buliban: tízezernyi trafik-pályázó. Sok-sok kis politikus sündörög a döntés közelében. Kedélyes beszélgetések a Fidesz-frakcióban:
„Te is adtál be?” – kérdezik az egyik önkormányzati képviselőt, mire a polgármester rávágja: „helyes, helyes, ne a szocik győzzenek!”
Bizony, ilyen magabiztos és ilyen pancser volt Szekszárd fideszes polgármestere. Sőt, még pancserebb: később közleményben tagadta le, hogy volt ilyen megbeszélés.

szekszard_pm.jpgKözleményben tagadta le, hogy volt ilyen megbeszélés

Ez eddig egy kisgazdapárt-szerű vicces történet lenne.
Még az is mókásnak mondható, ahogy Lázár a Philip Morrist látja a „trafikbalhé mögött”. Tehát a dohánymulti intézte el, hogy országszerte fideszes politikusok meg rokonaik nyertek el trafikokat? A szekszárdi polgármester is a Philip Morris aknamunkája miatt buktatta le magát? Vajon ennek mi köze van ahhoz, hogy korábban Fellegi Tamás miniszter cége adott tanácsot a Philip Morrisnak?
(Lázártól nem meglepő ez a földszintes multizás, hiszen bizonyára van rá igény. Az már kínosabb, hogy a Heti Válasz nevű igényesebb hetilap címlapon hozta ezt a földbuta szöveget. Biztos megvolt az okuk rá.)

Ott válik az ügy komollyá, amikor Lázár megnyugtatja az olvasót: „ha csupán ennyi történt, abban nem látok kivetnivalót”.
Tisztelettel, itt most elmúlthúszévezni fogok. Az elmúlt húsz évben még szégyellték a pártok, ha rajtakapták őket.

Lazar_heti_valasz.jpg

Az igazi csúnya mondat viszont a szekszárdi polgármestertől hangzott el, egy helyi vállalkozó neve hallatán: „Hány kopogtatócédulát hozott be?!” Hiszen ő „kurva sok megrendelést kapott a Fidesztől”.
Ilyen szépen még nem kapcsolódott össze a politika a korrupcióval. Persze tudtunk eddig is visszaosztott pénzekről, de ott még közvetve történt egyik vagy másik párt finanszírozása. Itt most közvetlenül vásárolják a politikai szolgáltatást.

Ilyesmiről beszélt a Transparency International magyarországi vezetője március végén: "Már lefizetni sem kell". Magyarország eljutott a „state capture” állapotba (az állam foglyul ejtése), amikor egy-egy érdekcsoport fogságába kerül az állam. Konkrétan megfogalmazta, amit most látunk:

„Egyértelműen ilyen például a dohányforgalmazási törvény ügye, ahol világosan látni lehetett, hogy a törvény magánérdekeket szolgál.”

Utóirat: Ahhoz, hogy a szekszárdi trafik-ügy kipattanjon, kellett még valami.
Volt egy tisztességes ember is a szekszárdi Fidesz-frakcióban, Hadházy Ákos állatorvos. Tisztelettel írjuk le a nevét..

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr875292095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo81 2013.05.10. 01:52:29

Még sok ilyen ÁKOS kéne!!!


süti beállítások módosítása