Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán-rezsim – orrvérzésig

2013.05.07. 20:44 - Fidelio

Épp holnap lesz egy hónapja, hogy a rendőrségen agyonvertek egy embert. Másfél hete pedig egy képviselő verte meg az élettársát, csonttörésig.
A két történet az Orbán-rezsim arculatára világít rá.

Nem újdonság ez, csak eddig kevéssé volt a dolog véres. Sőt, Orbán kedélyesen beszélt a pofozkodásról: „adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést".

Ezek persze csak szavak voltak – amit Orbán, mint a párt elnöke, a Fidesz kongresszusán mondott el, a küldöttek nagy tapsától kísérve. Orbán előtte az Unió soros elnöke volt, ebben a minőségben persze nem osztott sallert, senkinek nem eredt el az orra vére. Ő szépen hazajött, s az övéi előtt ezzel a szöveggel jófejkedett.

Jó eséllyel ott volt a derűsen tapsolók között Balogh képviselő is. Ő is tudja, hogy kell viselkedni: nem az esküvőn verte meg az élettársát, csak utána, otthon. De akkor nagyon. Nem orrvérzésig, hanem orrtörésig (meg koponyaalapi törésig, de az most szerencsére nem volt halálos).

Láthatta Balogh képviselő, a vezér is mást mutat kifelé, és mást csinál otthon. Orbán akkor is így tesz, amikor nem emberkedik, hanem csak trükközik. Amikor pávatáncol: „úgy kell előadni, mintha barátkoznánk".

komondor_Balogh.png
Nemcsak, az a kérdés, hogy Balogh József milyen mintát látott a vezértől. Hanem az is, hogy miként lehet egy ilyen brutális ember országgyűlési képviselő. (Az ’asszonyverés’ sem először történt, voltak is ennek jól látható nyomai. De az élettársa akkor azt vallotta, hogy leesett a létráról...)

Ez a képviselőség sem egyszeri kisiklás. Balog a párt kecskeméti választókerületi elnöke, s tudjuk, a választókerületi elnökök leginkább esélyesek, hogy újból képviselőnek legyenek.

A Fidesz véleményét, pontosan követhetjük a hivatalos süketelésekből: „meg kell várni a vizsgálat végét”, „csak ő maga mondhat le a képviselői helyről”. A lényeg: Balogh maradhat polgármester, maradhat képviselő („függetlenként” együtt szavazhat a Fidesszel), s nem lesz időközi választás. Balogh mókás magyarázkodásait – vak komondorról – pedig a Fidesz szerint addig is komolyan kell vennünk, hiszen még tart a vizsgálat.

Simonka_tokon_rug.png
Lazításként nézzük meg Simonka György kedélyes képét, amit a netre feltöltött – ő is Fidesz-képviselő és választókerületi elnök. Kisgyerek, szép nagy képernyő, humor: hogyan kell elbánni politikai ellenfeleinkkel.

Nehezebb ügy a kihallgatás közben „péppé vert arcú” ember története. A két brutális rendőr valószínűleg nem Fidesz-tag, sőt azonnal eltávolították őket, ami rendben is van. Ők, a kis halak ezt nem is ússzák meg. A Pintér-féle rendőrségre viszont sokkal inkább jellemző az a reakció, hogy a felettesek följelentették – a már halott – embert, hogy rátámadt a két rendőrre („lesett a székről, meghalt, és közben megverte a rendőröket”).
A megyei rendőrségről egyebekben pedig el kell olvasni ezt a cikket. Csak két dolog kiemelve: a főkapitány-helyettest korábban jogerősen elítélték közokirat-hamisításért. Egy társa pedig kihallgatás közben vert meg úgy egy embert, hogy annak szétrepedt a szemgolyója. A hivatalos verzió szerint őalatta is összecsuklott a szék. Ő ma a megyei rendőrség vizsgálati osztályának vezetője.

A Fidesz-székházat védő gyilkosról, aki a tüntető fiatal lányokat húzgálta, most ne is vesztegessünk szót.

Ennyi is elég, hogy ne vegyük készpénznek Orbán emlékezetes mondatát: „hiszünk a szeretet és az összefogás erejében”.

GM

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr565286988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.08. 10:40:09

Ez erőltetett.

Úgy lett volna ez jó, ha a koki és sallert nem veszed bele, mert a bár FIdeszen belüli dolog, de erőltetett összekapcsolni, mert azért ott nincs szó fizikai agresszióról. Az agyonvert ember pedig ugyan fizikai agresszió, de nem Fidesz.

Az egy jó post lett volna, amelyik összeszed pár Fideszen belüli fizikai agresszióról szóló mintát, és rákérdez, komolyan, hogy miért ilyen emberek a képviselők a Fideszben. Egyébként máshol is.

Miért nem válogatja meg egy párt jobban a képviselőit?! Mi az a mechanizmus, amellyel ezek kerülnek oda?! Miért ilyenre szavaznak az emberek?!

Mert ugye helyben azért kéne ismerni azt, ha egy ember ilyen karakterű.

Axxtro 2013.05.08. 18:03:09

Ez a "rezsimezés" a posztkommunista szemétládák végét hozza el 2014-ben.

A magyarországi álbaloldal, már túllépett minden erkölcsi határon.

Nincs semmi olyan, amit meg lehetne tárgyalni vele.


süti beállítások módosítása