Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Szemérmetlenül hazudik az államtitkár

2013.03.19. 12:00 - eroica

Ma a parlamentben a rezsicsökkentésről, az emberek és a szolgáltató cégek terheiről is folyik a vita. Ennek keretében Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Világgazdaság újságírójának tudósítása szerint kijelentette.

"Bevallom, az első hetekben nem jutott eszembe, ami egy profitorientált cégnek eszébe juthatott, hogy továbbhárítanák ezt a fogyasztókra."

Elsőre persze sajnálni is kezdhetnénk a szegény, naiv államtitkárt, de ennél azért jobban ismerjük a Fideszt. Hiszen 2010 óta másról se beszél a kormány, mint hogy az adóemeléseket nem fogják a bankok/ nagyáruházak / energiacégek áthárítani, az eredményt meg látjuk a számláinkon.

Fonagy_Janos_Fidesz_parlamenti_kepviselo_NFM_Nemzeti_Fejlesztesi_Miniszterium_orszaggyulesi_allamtitkar.jpgNagyon meglepődött?

Ennél is szebb azonban, hogy Fónagy bizonyíthatóan tudja, hogy a cégek a mindenféle különadókat átháríthatják. Ugyanis 2008-ban ő maga beszélt arról, hogy a Gyurcsány-kormány alatt bevezetett kismértékű energiacég-adó, a "Robin Hood adó előbb-utóbb lecsorog majd a fogyasztókhoz".

Szóval Fónagy tudja, hogy a cégek áthárítanak, de eljátssza az ártatlan naivot. Ügyes.

Ui.: 2008-ban nem csak Fónagy, hanem az egész Fidesz és a fideszes médiai is a Robin Hood adó áthárításáról beszélt. A Népszabadság alapos gyűjtéséből néhány példa:


László Tamás (Fidesz szakpolitikus) szerint a szocialisták által megszavazott új adó a rezsiköltségek további emelését, így a villanyár emelkedését is maga után vonja. (Fidesz.hu, 2008. 11. 12.)

Nehezíti a helyzetet - és további emelkedéseket hoz - a Robin Hood adó miatt kialakuló költségáthárítás - mondta Szijjártó Péter, (2008. 11. 27),

A védelmünkre hozott Robin Hood-törvény is több bajt hoz ránk, mint hasznot. Azt ma már mindenki elismeri, hogy a jogszabállyal bevasalt milliárdokat is a fogyasztók fizetik meg majd. (Magyar Nemzet, 2008.11.27)

Szóval ne legyenek kétségeink: a kormány által beszedni tervezett harmincmilliárdos összeget a fogyasztóknak visszaszámlázzák majd a társaságok. S tegyük még azt is hozzá: Robin Hood jelenléte jelentős versenyhátrányt okoz a nemzetgazdaságnak, a tervezett adó nem piackonform. (...) A Robin Hood-adót azokkal fizettetnék meg, akiknek nincs közük az energia árához, hiszen az olajtermelőknél és a gázkitermelőknél jelentkezik a nagy nyereség, azok pedig nem Magyarországon termelnek. (Magyar Hírlap, 2008. 09. 23.)

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr345145116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolondok közt viktor a király 2013.03.19. 17:08:52

Ha csak az államtitkár hazudni, meg lennék nyugodva. De az a baj, hogy hazudik ez az egész fidesz csürhe, kicsitől a nagyjáig.

megfigyelt 2013.03.19. 17:30:02

@bolondok közt viktor a király: A hazugság kamatozik,mig az igazmondás bukáshoz vezet /lásd ÖSZÖD /

baraboo 2013.03.19. 17:31:38

Szemérmetlenül hazudik az államtitkár? (Melyikük nem?)
Ez sajnos annyira mindennapos, hogy nem kelti fel az érdeklődést...
Bezzeg, ha azt írná; Igazat mondott az államtitkár!, na, az igen, az már lenne valami :))

Utána a következő cikk címe ez lehetne: Igazat mondott, hát úgy kirúgták, hogy repült, mint Nils Holgersson a vadlibák hátán.

Doberdo 2013.03.20. 11:07:39

Persze az is lehet, hogy nem hazudnak, csak nem bontják ki az igazság minden részletét. Ez a magatartás maga a politika, mint
azt Gyurcsány Ferenc óta jól tudjuk. Csak van egy nagy különbség. Amennyiben a szocialisták csinálták volna a mai helyzetet, akkor már a békemenet régen elfoglalt volna minden közintézményt....


süti beállítások módosítása