Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orwelli hazugság a választási regisztráció indoklása

2012.10.30. 02:41 - eroica

Sokan elmondták, hogy mennyire nincsenek érvek a választási regisztráció mellett. Mi is posztoltunk arról, hogy még az alkotmányt az ipadjén összematató Szájer József is csak csúsztatni tudott a kérdésben, Kósa Lajos meg durván felsült az erről szóló vitán.

Nevetséges volt Selmeczi Gabriella "nyugdíjvédő szenátor" érvelése is, miszerint a plusz regisztrációtól majd egyszerűbb lesz a választás. Most azonban újabb érvvel gazdagodtunk.

Hétfőn ugyanis a kétharmad elfogadta az Alaptörvény módosítását, hogy "Sarkalatos törvény a választójog gyakorlását kérelemre történő névjegyzékbevételhez kötheti." A módosításnak a következő volt az indoklása.

"A Javaslat — a választásokon és népszavazásokon való részvétellel kapcsolatos önrendelkezési jog kiteljesítése céljából — lehetővé teszi, hogy sarkalatos törvény a választásokon az ajánlás, a szavazás és a jelöltként indulás lehetőségét, valamint a népszavazáson való szavazás lehetőségét azok számára biztosítsa, akik előre jelzik, hogy e jogukat gyakorolni kívánják."

Tehát az, hogy a szavazást extra feltételhez kötik, az az önrendelkezési jog "kiteljesítése"! Ha kevésbé tudsz szavazni, az a szavazati jogod kiteljesítése... Ez a hazugság George Orwell 1984-ében bemutatott diktatúra gátlástalan kommunikációját idézi. Ahol a Párt három mindenhol látható jelmondata a következő: „A HÁBORÚ: BÉKE; A SZABADSÁG: SZOLGASÁG; A TUDATLANSÁG: ERŐ”. (Kép: prolidepp)

Orban_Viktor_1984.jpg

Ui.: Nehéz eldönteni, hogy a fenti indoklás cinizmusa meghaladja-e a "sportossági cenzust". Azt, hogy a mozgóurna igénylést a Fidesz jelenlegi szabályozása személyes részvételhez köt, ahogy ezt a TASZ szépen kimutatta. (Az alábbi kép is a TASZ munkája).

regisztracio_mozgasserult_mozgasaban_korlatozott_szavazas.jpg

Ui.

Elég szomorú, hogy ezt a módosítást is milyen egységben szavazták meg a kormánypárti képviselők. Sajnos megszavazta Ángyán József is, aki a földügyekben mutatott tényleg karakán kiállása miatt kezd egyre nagyobb népszerűséget szerezni. Tényleg kérdés, hogy miért szavaz meg mindent, s mennyire tekinthetünk el ettől, amikor róla véleményt alkotunk. (Kép: adlibitum.hu)
Angyan_Fidesz_valasztasi_regisztracio.png

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr904878142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apose 2012.10.30. 07:25:05

Rohadékos Fideszcsürhe, jobb lett volna ha az anyjuk lenyeli őket !

delfinem 2012.10.30. 07:59:38

AZ A SZOMORÚ, HOGY 2010-óta EGYRE ERŐSEBBEN ORWEL:1984 CÍMŰ KÖNYVE, A BELŐLE KÉSZÜLT FILM JUT ESZEMBE##

borvssoias 2012.10.30. 08:05:13

Aki le akarja váltani őket, az regisztráljon, és szavazzon ellenük. Nem kell ezt túlragozni... Ha elég elégedetlen van, úgysem maradnak.

5353 2012.10.30. 08:22:16

Ha jogom van valamihez, miért is kell külön jelezni, hogy élni szeretnék vele? ....de jelezni fogom.

5353 2012.10.30. 08:26:06

Az ügyfélkapun most regisztráljon, aki még nem tette meg, mert az önkormányzathoz be kell menni aláírni. Ne várjatok vele 2013-ig, mert akkora sorok lesznek, mint a 2010-es fideszbuszos választási körzetben.

bolondok közt viktor a király 2012.10.30. 08:34:02

Ángyán Úrnak is kár a blattot verni, ő is a király alamizsnájából él. Már egy ideje kezdem azt hinni, hogy ez is egy elterelő hadművelet a harcukban. A végén kiderül, hogy ő is több száz hold földhöz jutott, csak neki kellett felvállalnia jó zsaru szerepet.
Ezeknek már azt sem szabad elhinni, ha kenyeret kérnek.
Szar retek hazudozó banda.

zmzm 2012.10.30. 11:15:57

orbán =fidel Castró forradalmár = diktátor

antiforradalmár 2012.10.30. 13:25:45

Ráfáznak mert sokan fogják regisztrálni magukat csak azért is, hogy ez a szemét banda eltűnjön a süllyesztőbe, ugyanúgy mint a többi SZDSZ, MDF stb.! Leesik az álluk majd, amikor szembesülnek az eredménnyel: az ő kis kemény magjuk ( a fülkeforradalmárok ) 1,5 millióan és a másik tábor 5 millióan! Akkor majd ismét elmondhatja bohócka, hogy "sokan voltunk, de nem elegen!

pjm 2012.10.31. 09:56:41

A baj az, hogy a hatalom fél. Tudjuk, mikor a hatalom elkezdett félni gyorsan találtak maguknak egy osztrák piktort. Még örültek is, hogy a gyűlölt kommunistákat megregulázzák. Aztán pedig rengeteg megrendeléshez jutottak és az újjáépítésből is busás hasznot húztak. Biztosan ezt akarjátok? Simicskázók?

pjm 2012.10.31. 09:58:23

@bolondok közt viktor a király: ángyán úr úgy van vele, hogy azt a havi kettő millát csak nem hagyja ott, ha már megkapja. NEM alamizsnát kapnak a bérszavazók, hanem komoly pénzeket! Azt meg Te sem hagynád ott. Be van tervezve, kell a karácsonyi gumicsizmára.

maricska 2012.11.01. 06:07:13

Szerintem, akár bírósághoz, de az alkotmány bírósághoz is fordulhatunk, és nem vagyoni kártérítésért perelhetünk, diszkrimináció miatt, mert sérül az egyenlő bánásmódhoz való jogom. Én miért nem regisztrálhatok levélben?????????Jogom van nekem is a levélben való regisztrációhoz. Aki személyesen nem tud megjelenni, mert külföldön él, az miért szavazhat?? Hol voltak ezek az emberek akkor, amikor szükség lett volna rájuk? Már nem itt születtek, sőt sokan vannak akik nem is jártak még Magyarországon. Ők már oda tartoznak, a szülőhazájuk Erdély, ami már lassan 100 éve Románia. Már csak a leszármazottak élnek, azoknak meg az a hazájuk. Oda tartoznak. Hagyják nekünk megoldani a mi problémáinkat. A lányom német-magyar állampolgár, és nem mehet szavazni Németországba, mert itt él......és ez jogos.
M is levélben szeretnénk regisztrálni, ha nem tehetjük, fel kell jelenteni a Magyar államot, kirekesztés, és diszkrimináció miatt. hmmm???


süti beállítások módosítása