Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán: Én engedtem ki a baltást – oszt’ jó napot

2012.09.11. 17:38 - Fidelio

Másfél hétig hallottunk a hivatalos magyarázkodást a baltás gyilkos kiengedéséről. Most végre megszólalt, aki a döntést „kimondta”. Igen, ahogy eddig is nyilvánvaló volt, Orbán döntött.
Ennél többet is mondott. A döntés tudatos volt, annak összes következményével együtt. "Semmi nem történt a döntésünk után, amivel ne számoltunk volna előtte".

Baltaarc.jpgSzafarov még a börtönben is rátámadt az őrökre, de szerencsére akkor már nem volt nála balta
(A képet a Hírcsárda állította össze)

Innen nézve igazán szánalmasak a hivatalos magyarázkodások:
Navracsics jogi halandzsája, arról, hogy az azerieknek börtönben kellett volna tartaniuk Szafarovot.
Selmeczi szavai, amikor megpróbálta, úgymond, ’lezárni’ az ügyet.

Selmeczin lassan gúnyolódni sem illendő, de hát, egy ilyen színvonalú szájast alkalmaz szóvivőnek a kétharmados kormánypárt.
Navracsics számára azért még nem testhez álló ez a csicska-szerep. De egyre többször vállalja. Lelke rajta.

Ma viszont kiderült: miközben ment ez a porhintés, addig a Fidesz elnökségében is kemény vita folyt. Úgy tudni, leginkább Kövér akadt ki. Nyilván, mint pótolhatatlan második ember ezt megengedheti magának, de máskor is megmutatkozott, hogy van benne valamilyen következetesség. Morális alapon érvelt, és idézte Bayer Zsolt (a máskor mocskos-szájú publicista) cikkét, hogy egy pénzügyi megállapodás ígéretéért a kormány eljátszotta a becsületét.

Ne lepődjünk meg, hogy ezek az – ellenfelekkel kíméletlen – harcosok mondtak markáns véleményt. A helyzet ugyanis morálisan vállalhatatlan: minden jóérzésű ember számára, aki nem szereti baltás gyilkolást, és nem szereti, ha a politika szemérmetlen üzleteléssé válik. (Ez utóbbit Orbán sem tagadta, csak pontosította: „A kiadatás nem az üzlet tárgya volt, hanem az alapja”, vagyis hozzájárulhatott az azeri kapcsolatokhoz, ami természetesen segített volna a hitelfelvételben is.)

orban_balta.jpg

"A kiadatás nem az üzlet tárgya, hanem az alapja volt"

Éppen a jobboldal számára kínos igazán morálisan az ügy. Ők követelik leginkább a bűnözők szigorú megbüntetését. Például, hogy az életfogytiglan valóban életfogytig tartson (többnyire joggal követelik).

Ráadásul Szafarov nem egyszerűen egy brutális gyilkos, hanem egy keresztény ember gyilkosa. Emiatt szólalt meg a katolikus püspöki kar, az örmény keresztény testvérekhez szólva. Nyilatkozatukban rutinos angolna módjára kerülték ki a morális problémát. (Említsünk meg egy bloggert, a hithű keresztény Balavány Györgyöt, aki ma is érdemben írt az ügyről.)

Ráadásul azokat az örményeket aláztuk meg a gyilkos szabadon engedésével, amelyik nép a maga ’erdélyi’ problémájával küzd: egy tömbben élő örmények azeri területen (Hegyi Karabahban). Ráadásul ők – kihasználva a szovjet idők zűrzavarát, fegyverrel létre is hozták Hegyi Karabah autonómiáját.

Ennyi tellett a hazai jobboldaltól több mint egy hét alatt ebben a súlyos ügyben:Egy-két morgolódós újságcikk, egy belső vita a Fidesz-központban, meg egy óvatos nyilatkozat a keresztény testvérek számára. Bayeréknek eszükben sincs ’Békemenetet’ szervezni, hogy nem adjuk el pénz reményében az önbecsülésünket. Nemzeti elkötelezettségükről ismert személyiségek egyike sem vállalta a nyílt bírálatot. A Jobbik sem, amely a Fideszt nemzeti oldalról szokta előzni, az sem mondott érdemben semmit. Van egy veretes kifejezés, amit a nemzeti oldalon szokás használni: 'magyarságteljesítmény’. Nekik most ennyi volt. (Összehasonlításként: Más esetben, akár egy érdesebb ellenzéki nyilatkozata ennél többszörte nagyobb hullámot tud verni.)

Ormeny_judaspenz_1.jpg

Magyarként cudar érzés látni ezt a keresztény jelképet: Júdáspénz

Így vizsgázott le a jobboldal. A fideszeseknek – Kövér László miatt – talán adhatunk egy gyönge kettest. Sajnos a holdudvarnak csak elégtelent.

Ezek után igazán az a kérdés, a Fidesz megmaradt híveiben van-e annyi morális érzék, hogy elgondolkozzanak ennek a nemzeti-keresztény elitnek a morális teljesítményén. Mondhatja-e Orbán most is, hogy ’oszt jó napot’?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

4 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr694770421

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BREAKING! Martonyi lemondott - Itt az új Külügyminiszter! 2012.09.12. 09:43:57

Tovább gyűrűzik a Safarov-botrány! Megvan a baltás gyilkosság első vezéráldozata! A Vincentblog kormányközeli forrásokból szerzett értesülései szerint a kora reggeli órákban Martonyi János benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek. Távozása nyilván...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.09.11. 20:22:09

Reméljük ezután el is vonultatják mint skicc plagit.Kezd vállalhatatlanná válni ugyanúgy ez a morálnélküli szélkakas.Nagyon benézték ezt a kommunista keltetőből jött liberálisból díszkereszténnyé átvedlett ,csuti megváltót...

pilincka 2012.09.12. 01:19:08

Már egyszer leírtam, most megismétlem, mert úgy érzem n agyon kívánkozik, hogy ez egy CIGA (Cinikus, Impertinens, Gátlástalan, Arrogáns) párt. Természetesen fejétől büdösödik a láb. (Hofit idézve)

antiforradalmár 2012.09.12. 07:42:40

Bírom, hogy milyen sokáig sunnyogott, hagyta, hogy a többi szerencsétlen össze-vissza hazudozzon az ügyben!

Darm Flóra 2012.09.12. 09:20:48

@antiforradalmár: ahogy mondod! ez a hab a tortán! a tortán ami nem csokiból van:))!de nagyon barna...


süti beállítások módosítása