Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Schmitt, a tróger és a szállítómunkások

2012.07.30. 19:33 - Fidelio

Hazánk korábbi köztársasági elnöke elköltözött az elnöki rezidenciáról. Normális esetben kit érdekelne ez? De itt és most Schmitt Pálról van szó, és a közel négy hónapról: amióta lemondott.

Számolgathatnánk, hogy ennyi idő alatt hány darab "olyan" kisdoktorit lehetett volna megírni.

Vagy mondhatnánk, hogy most már értjük, miért nem volt Londonban az olimpia megnyitóján: cipelte a zongorát, amit tavaly állami pénzen vásárolt magának.

Schmitt_zongora.jpg

De próbáljuk komolyan venni, elvégre egy korábbi köztársasági elnökről van szó. Az ő javadalmazásáról és dilemmáiról.

Lássuk be, nem volt könnyű eljutni a költözködésig. Ott volt a kérdés, lemondjon-e arról, hogy az állam biztosít nekik méltó lakhelyet. Hirtelenjében azt mondaná az ember, hogy „egy túróst, egy szövegtolvaj bukott politikusnak”, de ez egyoldalú nézet. Merthogy "ami jár, az jár”, s azt magától az elnöktől tudjuk, hogy ő ezen komolyan elgondolkodott. (Idáig eltelt több mint egy hónap, s közben megválasztották az új elnököt.)

Morális mérlegelésben az elnök arra jutott, hogy ’jár’. Meg is írta, hogy kéri méltó elhelyezését. El is különítettek erre 150 millió forintot május közepén. (Másfél hónapnál járunk.) A döntés május végén került nyilvánosságra. (Két hónap.)

SP_nincs_doktor.jpg

Az elnököt elhatározásában megerősítette, hogy a törvények egyre nagyvonalúbbak lettek: a volt elnököknek kezdetben csak 2 évig járt a javadalmazás, majd 5 évig, de a kétharmados többség úgy döntött: életük végéig megilleti őket.

Sőt. Egy ’sarkalatos törvény’ szerint ez a juttatás egy bukott, lemondott elnöknek is jár.

Ha jár, akkor jár. Hiába morgolódtak egyesek a sajtóban: „Schmitt valóban mindent megkap. Hiszen olyan ő, mint a pornó. Bármikor felismerjük, ha szembe jön velünk. Bár definiálni, hogy mi ő, azt elég nehezen tudnánk.”

Schmitt és most.jpg

A fordulat június első felében történt: Schmitt Pál megtudta, hogy az ország nehéz gazdasági helyzetben van. Június 18-án (két és fél hónap) olvashattuk, hogy emiatt döntött úgy: „nem fogadja el a kormány egyébként törvényes felajánlását”. Schmitt Pál megelégedett a mindenkori elnöki tiszteletdíjjal (jelenleg 1.500.000 Ft/hó), gépkocsi-használattal és sofőrrel, kétfős titkársággal, valamint térítésmentes egészségügyi ellátással.

A többi már szűk másfél hónap alatt lezajlott. Pedig el kellett dönteni, hogy melyik a saját lakást választják (II. kerületi villa és két nagy értékű lakóparki lakás közül). Beköltözhetővé kellett tenni, és a szállítómunkásoknak át kellett cipelniük a holmikat, köztük a 2,5 milliós zongorát.

Schmitt_London.jpg

Végül is nem volt hiábavaló az elmúlt száztizenvalahány nap. A költözködés így július végére esett: a londoni olimpia megnyitójának idejére – egyúttal – a Los Angeles-i olimpia megnyitójának évfordulójára. Ahol, tudjuk, a magyar sportolók nem indulhattak, mert a szovjet elvtársak bojkottot hirdettek, amihez a Magyar Olimpiai Bizottság is csatlakozott (főtitkár: Schmitt Pál). Pedig akkor már lehetett tiltakozni (említsünk meg három nevet: Jacsó István ellene szavazott, Békesi László és Bogár Pál tartózkodott).

Schmitt Pál nem tiltakozott. Maradt is a MOB főtitkára, majd elnöke, egészen, amíg köztársasági elnököt csináltak belőle. De egyszer minden véget ér.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

54 komment

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr884687290

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt Pál plagizált doktorija: számok, tények, grafikon 2012.07.30. 23:35:01

Nézzük a Schmitt-botrány tényeit számokkal, grafikonnal, érzelmek nélkül! 215 számozott oldalból áll a dokumentum 10 oldalnyi diagram és táblázat tartozik hozzá 16 oldalnyi teljes szövegazonosság található a dokumentumban Klaus Heinemann tanulmányának ...

Trackback: A méltatlan bulvárkacsától a lemondásig – Ki mit mondott az ország legkétesebb hírű doktorijáról? 2012.07.30. 23:33:58

Ki mit mondott az ország legkétesebb hírű doktori disszertációjáról! Idézetek jobboldali politikusoktól, akik az első naptól kezdve összezártak Schmitt Pál mögött a plágiumgyanús kisdoktori ügyében. A hvg.hu január 11-én írta meg, hogy plágiumgyanús Sc...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.W. Booth 2012.07.30. 22:55:47

A fehér féreg búvóhelye

Kapitány_1 2012.07.30. 23:01:39

Schmitt Pál, Magyarország egyik legutáltabb embere lett 2 év alatt. A becstelenség és gerinctelenség nem lett kifizetődő ilyen értelemben, a történelem az alja közt említi majd Magyarország históriájában - ha egyáltalán emlékszik majd rá valaki 4-5 év múlva. Egy senki lett belőle.

ex-dr. vuk 2012.07.30. 23:04:41

Keremszepen a zongorat hova viszi? Allami penzen vettek, tehat az ALLAME! Nem az ove!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.07.30. 23:16:32

azért nincsen ám igazatok!
Ő országunk kirakati babája.
Amilyen a kirakat, olyan a bolt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.07.30. 23:17:50

@ex-dr. vuk:
Eh nem érted.
Ő abban a korszakban volt igazán aktív, mikor a gyár a munkásé volt.
Ezért hazavitte.

Void Bunkoid 2012.07.30. 23:35:52

Azért jó ha az idekommentelők figyelembe veszik, hogy valószínűleg nemcsak ez a blog figyeli a Fideszt, hanem - legalábbis szerintem - a Fidesz is figyeli a blogot, szal figyeljetek oda véreim, mert ha nagyon csúnyát írtok, majd jön éjszaka a fekete Volga, akarom mondani Merci a sok csúnya tekes bácsival, akik visznek majd Recs....ja Felcsútra füvetnyírni a fociakadémián :)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.07.30. 23:45:06

Visszamenőleg nem lehet elvonni a rokkantnyugdíjakat!

A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja hétfőn arra szólította fel a rokkantakat, hogy társadalmi harccal szerezzék vissza rokkant nyugdíjukat, melytől megfosztották őket. A csoport véleménye szerint a magyar kormány a nemzetközi normákkal ellentétesen cselekszik azzal, hogy megszünteti a baleseti és a rokkantsági nyugdíjakat, s megszüntette a társadalombiztosítási védelmet.

Míg az Európai Unió tagállamaiban emberhez méltó körülményeket biztosítanak a korhatár alatti rokkantaknak, Magyarországon kiszolgáltatottság vár a súlyos betegekre, segélyszerű havi ellátásból kell tengődniük. Ez az összeg az egy főre jutó létminimum fele, vagy harmada. Fokozatosan az öngondoskodás irányába terelik a megváltozott munkaképességűeket. Az új alaptörvény szerint a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni. A fiatalokat élethosszig tartó munkára kötelezik a folyton emelkedő öregségi nyugdíjkorhatárral. Komoly terhet rónak rájuk beteg szüleik ellátásával.

Az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport megírja, hogy a legtöbb rokkantnál kísérő társbetegség a depresszió, a szorongás, a kilátástalan élethelyzet miatti stressz. Egyre többen panaszkodnak arra, hogy elvesztették minden reményüket, emelkedő tendenciát mutatnak az öngyilkosságok. A statisztikai kimutatás szerint naponta 7-8 ilyen eset történik.

Kérdést tettek fel a kormánynak és a parlamentnek: nincs-e lelkiismeret furdalásuk az emberéletek pusztulása miatt!? Közönséges rágalomnak minősítik, hogy a rokkantak csalók, ingyenélők és naplopók volnának, akik csak a munkát akarják kerülni. Visszautasítják a kormány-propagandát, miszerint a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná vált a rokkantak ellátása miatt. Hippokráteszi esküjük megtartására intik az új komplex felülvizsgálati rendszer keretében eljáró orvosokat, hogy ne fordulhasson elő többé, ami egy 51 éves tüdőrákos férfival történt: orvosai gyógyulttá és rehabilitálhatóvá nyilvánították, átképzésre küldték, majd nem sokkal utána betegségébe belehalt.+++

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.07.31. 00:01:39

@Void Bunkoid:
Én konkrétan bevettem a leszarom tablettát.
Az úgy jó?

Amidazophen 2012.07.31. 00:07:22

@Kapitány_1: Irod: "Egy senki lett belőle."

Ez persze nem igaz, tévedsz. Már előtte is az volt, egy nagy senki.

Kis ember 2012.07.31. 01:16:46

Azért egy 2.5 milliós zongora nem egy nagy durranás. Ha a saját pénzén vette, vigye, ha nem, akkor hagyja csak ott szépen, akkor nem az övé. De ennek az árát kipécézni elég amatőrségre vall. Egy jobbfajta zongora 8-9 milliónál kezdődik és itt sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1119.snc4/148107_129465170440795_100001319395880_150860_2699969_n.jpg van egy fasza Bösendorfer 45.000.000, azaz negyvenötmillióért. :)

reccs 2012.07.31. 01:34:53

@Kis ember: A tárogatót tartani rajta jó lesz a 2,5 millás is.

TiZ 2012.07.31. 04:57:09

Elképzelem, amikor az új helyen megszámolja a zongora lábait. Egy, kettő, három... és felkiált.
- Azok a gazember szállítók kitörték az egyiket!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.31. 05:35:53

Erről nem tudtam, hogy csak 2 évig járt korábban a javadalmazás, már így is pofátlanul sok, amikor nekem csak 1,5 hónapnyi boldogság jár. Életfogytig esetleg csak börtönt adnék. Esetleg legyünk olyanok, mint valamelyik ősi indián nép, hogy a királyt mandátuma végén feláldozzuk. :D :D

Belnc 2012.07.31. 05:38:12

Nagyon jó poszt!

Schmitt Pál tökéletes mintaképe a magyar jobboldalnak, egyszemélyben képviseli mindazt amit ma a Fidesz művel: lopás, csalás, hazugság, elvtelenség, gerinctelenség, kritikátlan seggnyalás, végtelen ostobaság.

Egyesek annyira belebolodnultak a "csak ne a szocik" nézetbe, hogy már a legképtelenebb dolgokat is elnézik a Fidesznek, sőt még meg is magyarázzák maguknak, hogy mindez igenis így van jól és minden a lehető legjobb irányba halad. Fel sem merül bennük, hogy a Fidesz is változhatna, hogy Orbán Viktoron túl is van élet. Illetve lehetne, ha egy valóban demokratikus pártról beszélnénk...

Dinkainka 2012.07.31. 05:38:26

Hogy is mondja a Biblia, trógerként kezdte, trógerként fejezte be?
Nem, ezt valahol másik könyvben olvastam.
Azért ciki, hogy a Himnuszt sem ismeri, se a szövegét, se a dallamát. Ő hagyta jóvá a londoni Himnuszt.
És mellékesen mindenkinek garantálta a nyugdíját!

Annamarias 2012.07.31. 06:12:08

Nem tudom mi lesz az elkövetkező 10, 20, 30, 40,50 évben a rend itthon de h lesz olyan mikor mosdatjak smitpalit az is biztos...

nyanyus 2012.07.31. 07:14:00

Ha erre az emberre gondolok, akkor egy végtelen nagy szomorúság és szégyen önt el. Ez a pasas képviselte a legmagasabb szinten Magyarországot és többek között engem is, holott én aztán nem tartottam rá igényt és gondolom, hogy mások se.

becike4 2012.07.31. 07:16:21

@nyanyus: Ki a tököm fog 50 év múlva emlékezni erre a meztelen csigára?

becike4 2012.07.31. 07:17:39

@becike4: Annamariasnak szántam.

AzHofi 2012.07.31. 07:47:37

ilyen férgekkel szoktam horgászni

sulcus (törölt) 2012.07.31. 08:21:50

Nem is értem a rémHír TV kitűnő oknyomozó riporterei miért nem foglalkoznak a témával?

sulcus (törölt) 2012.07.31. 08:25:02

@Void Bunkoid: Bocs de a TEK-es bácsik AUDI Q7-el közlekednek.Függöny helyett setét fóliával.

fda 2012.07.31. 09:11:15

Szép kis törvény. Amíg elnök volt, akkor is zsírosra kereste magát azon, hogy mindenhova el kellett mennie mosolyogni és lezabálni a megnyitó után a svédasztalt az állófogadáson. Ja, aláírni amit a titkárság előkészített és rámutatnak a papírra, hogy hova írja a nevét.

De hogy mindez élete végéig járjon? Melyik állás az, hogy kirúgnak/kénytelen vagy felmondani/bármi okból megszűnik és életed végéig kapsz minden korábbi juttatást?

Másfél milliós jövedelem mellé hogy kerül egyáltalán szóba a lakás? Azt nekem sem adott senki, hanem a fizumból vettem. Ha zongorázni akarnék, azt sem adnak, hanem a fizumból vennék.

fda 2012.07.31. 09:15:47

@Bukik a rokkanttörvény is, EU és törvény ellenes!:
"megszünteti a baleseti és a rokkantsági nyugdíjakat"

Nem megszünteti, csak nem adja annak, akinek nem jár. Ismertem valakit, akinek 20 ezerbe kerültek a rokkant papírok, aztán röhögve elment a saját cégébe dolgozni. Na az ilyenektől veszik el, egy kisvárosnyi ember csalt ezzel

DR. INKVIZITOR 2012.07.31. 09:19:17

Kedveseim!
Nem értem a kicsinyes hozzáállásotokat az ex-elnök tekintetében.
Ebben a k. félázsiai országban nagyon sokan élnek rosszul, ezért legalább néhányan éljenek jól!

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2012.07.31. 09:29:30

Jónapot!
Én kéremszépen mérnök vagyok.
Ha teszemfel kiderül, hogy történetesen a diplomámat úgy lapátoltam össze, és igazából nem is nagyon van, és engem kirúgnak evégett, tessék mondani a fizetésem jár életem végéig? Kapok kocsit is meg lakást is meg lehetne még esetleg titkárnő is? Olyan csinos fajta, ha lehet szőke kéremszépen.

Maradok tisztelettel,
stb. stb.

Roy 2012.07.31. 09:44:56

@Void Bunkoid: Ki a fenét érdekli mit figyel a Fidesz. Ne félj tudják, hogy mi az emberek véleménye róluk, de magas ívben sz@rnak rá.
Míg kormányon vannak a 2/3-al mindent megtehetnek.
Nem kell rinyálni.

Roy 2012.07.31. 09:51:39

@fda: Sajnos rosszul tudod. Nem azt mondom ezzel, hogy nincsenek csalók, de sajnos olyan súlyos beteg emberektől is elvették a rokkant nyugdíját akik képtelenek dolgozni.
A úgynevezett csalók egy része meg a munkanélküliség elöl menekültek rokkant nyugdíjba.
Nem szűntek volna meg a munkahelyeik, talán nem kellett volna ezt a lépést megtenni. Nézz már szét Magyarország északkeleti, és délkeleti részén. Ott mennyi esély van a munkára?

Annamarias 2012.07.31. 09:52:31

@don brada: Szőke titkarnot milyen mellmerettel igényli?

Annamarias 2012.07.31. 09:56:40

@becike4: Hidd el, így szokott ez lenni.. Valami marhaság okán elorantjak, kimosdatjak a szarbol, rehabilitálják és szobrot állítanak neki.. vagy valami ilyesmi :)

egy atlag 2012.07.31. 09:58:06

@don brada: viszont rólad nem az a kép alakul ki a környezetedben, hogy gerinctelen bűnöző vagy. választhatsz. leveted emberi mivoltod és elmész politikusnak.

Achilles 2012.07.31. 10:05:53

Hát ez szörnyűség, de tudok egy megoldást:

Legyen Magyarország az USA 51. tagállama!

www.facebook.com/Magyarorszag51

nyomj egy like-ot!

bgp 2012.07.31. 10:14:12

@ex-dr. vuk: Már bocs, de minden amit plagibá vett, állami pénzen vette, hiszen az állam (azaz mi) tartjuk el.

hopptarisznya 2012.07.31. 10:21:39

@Belnc: "Schmitt Pál tökéletes mintaképe a magyar jobboldalnak" ... ehhez keepest kitaszitotta a jobbodal, nem ugy mint Gyurcsaanzt, aki sokkal nagzobb buunt kovettet el, hisz a sajat feleseegeenek csaladjatol lopta el, es adta be egz az egzben a szakdolgozatat, meeg a cimet sem irta at. Schmitt legalabb leforrditott tobbszaz oldalt. Ees a lebukaas utan nem kezdte el saarozni a dolgozat jogos tulajdonosaat, mint Csotaany, aki hazugnak nyilvaantitotta a koraabbi csaladjat Ugyhogy a helyzet megint az, hogy a fideszes jobboldal sem patyolattiszta, de a baloldalt millioszor romlottabb, aljasabb banda..

hopptarisznya 2012.07.31. 10:22:33

bocs az eluuteeskeert... angol bilentyuzet

nyanyus 2012.07.31. 10:30:00

@becike4: Én már ma sem akarok emlékezni rá.
Ott kezdődött az egész nálam, hogy nem fogtam fel ésszel, hogy hogy került ilyen magas pozícióba egy minden rendszert kiszolgáló talpnyaló.
Hallottam, hogy Svájcban még a kutyája kajáját is elszámolta hivatalos kiadásnak.

Netuddki. 2012.07.31. 10:53:47

Ez már "történelem". A shit az orbán szégyene. Szerintem nagyon is így volt tervezve ez az egész. Félidőben majd valamilyen indokkal leváltják aztán benyomják a helyére az ádert, hogy legyen aki a következő kormány dolgát megnehezíti.
Viszont a shit beleszart az orbán ventilátorába és nemigen akart távozni. De erre is volt megoldás...

Guillaume sous guillotine 2012.07.31. 10:55:43

nem tudom miért kell még egyet rúgni egy földön fekvő emberben. elvették a doktoriját, lemondott a közt.el. megbízatásából lemondott a NOB tagságáról. szánalmasok vagytok

régi_vendég 2012.07.31. 10:59:07

egy hónapja ott vásárolt a kati asszonnyal a budaörsi ikea-ban, kettesben. egy szimpla skodával voltak (pont mellettük parkoltam), biztos az új kéróba kellett néhány zongoraszék. némán pakoltak, nem volt puszilkodó néni meg kézrázogató bácsi. jah és hogy nincs ott londonban, még a vívás is jobban megy! :-)

Netuddki. 2012.07.31. 11:05:57

@hopptarisznya: "Ugyhogy a helyzet megint az, hogy a fideszes jobboldal sem patyolattiszta, de a baloldalt millioszor romlottabb, aljasabb banda.."

Kedves fidesz bértroll!
Bírlak benneteket amikor azon rugóztok ki a nagyobb tolvaj. Annyira szánalmas.
A becsületesek szemében mindannyian tolvajok vagytok...

"hopptarisznya 0 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2011.09.06. óta tag."

Netuddki. 2012.07.31. 11:08:48

@Jari Litmanen: Muhaha!
"Földön fekvő ember"? Lóphaszt! Anyagilag nagyon is jól jött ki ebből az egészből ez a féreg...

"Jari Litmanen 0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2011.10.22. óta tag."

reccs 2012.07.31. 11:20:34

@hopptarisznya:

Nem taszította ki a jobboldal, csak amikor már nem lehetett tovább sunnyogni és nagyon égő volt, eldugták. Ma is tagad és az egyetemet mocskolja a saját bűnéért, pedig nyilvánvalóan bűnöző. Te meg nyilvánvalóan bűnpártoló vagy.

Netuddki. 2012.07.31. 11:31:35

@reccs: Á, csak egy kis fideszbértroll. Azért védik még mindig ezt a férget mert kínos az orbánnak. Gyakorlatilag az orbánon kéne számonkérni a plagibát. +a plagibá összes juttatását amit érdemtelenül még hosszú éveken keresztül felvesz.
De mindegy. Egyszer csak számon lesz kérve. Az orbán is és a shit is...

Frizuravarjú 2012.07.31. 11:39:51

" kezdetben csak 2 évig járt a javadalmazás, majd 5 évig, de a kétharmados többség úgy döntött: életük végéig megilleti őket."

Sebaj, majd a Jobbik kormány elveszi a jogtalan javadalmazásokat.
Visszaveszi még az offshore bankszámlákról is a pénzt, aztán kötheti föl magát a sok tolvaj gazember.

abaka 2012.07.31. 11:58:08

Ugy latszik nagyon uborkaszezon van...

laci0011 2012.07.31. 12:01:32

@hopptarisznya: Meddig gyurcsányoztok még vajon,egyik szart felesleges a másik szarral igazolni.Az egész nemzeti kerekasztal bűnbanda.Igyál coca colát!

Szalacsi_Dezső 2012.07.31. 12:03:39

@Annamarias: "Szőke titkarnot milyen mellmerettel igényli? "
120 G :-))

J.László 2012.07.31. 12:26:57

A libernyákok még mindig Schmitten rágódnak? Ez lett a negyedik örökös témájuk?

Roy 2012.07.31. 12:33:08

@hopptarisznya: Gyurcsán mit lopott, mit plagizált? Bebizonyították? Te meg ítélkezel. Schmittnél bizonyítást nyert a plágium, akkor gondold, hoy Gyurcsnynál nem igyekeztek bebizonyítani? Az meg, hogy a volt sógor mit mondott az nem bizonyíték.
Úgy véled, hogy Gyurcsány bement éjjel maszkkal a fején, hogy ellopja a dolgozatát?
Nem védem, de útálom amikor mionden bizonyiték hiányában ítélkeznek emberek, és ez bárkire vonatkozik.

sulcus (törölt) 2012.07.31. 15:48:48

@Jari Litmanen: Én megértem, hogy megértő vagy vele, a helyesírásod alapján...
Azért ne sajnáld annyira, még nem jelentkezett a területileg illetékes munkakereső központba!

sulcus (törölt) 2012.07.31. 16:06:53

@Jari Litmanen: Ja,még annyit, hogy aki létező, vagy elhunyt hírességek celebek, sztárok nevét használja nicknévnek, az bunkó!

pucros 2012.07.31. 16:25:21

Mi ezzel a gond? Az emberek emberének zongorája az emberek zongorája, és ahogy az emberek embere mindig az emberek embere marad, akárhova költözik, ugyanúgy az emberek emberének zongorája is az emberek zongorája marad, akárhova szállítják.

Más: annyira jó dolog vásároltatni magamnak, még rémlik gyerekkoromból az érzés. Nagyon ritkán sikerült, de óriási volt....


süti beállítások módosítása