Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Csak a torka véres

2012.06.27. 11:50 - Fidelio

Sebtiben összeraktak egy költségvetést, amivel Orbánék bizonyítani akarják, hogy rendben van az államháztartás 2013-ra. Sikerül is elfogadtatni az Országgyűléssel. Csak a torka véres.

Múlt héten érdekes adatokkal lepte meg a Számvevőszék (ÁSZ) a nagyközönséget: a költségvetésben tervezett adóbevételeknek 30%-a nem megalapozott, és további 12% is csak részben. Lett is ebből egy kis adok-kapok Matolcsyék és az ÁSZ között. Matolcsy szokás szerint _általánosságban_ megdicsérte, hogy milyen körültekintően dolgoznak, ezen túl még szemére vetette az ÁSZ-nak, hogy nem létező adatokat kér.

Hm. Attól, hogy nincs adat, mindjárt megalapozott lesz a költségvetés? Nem inkább megszerezni kellene az adatokat? – kérdezné a naiv polgár, de ne komolytalankodjunk. Matolcsyról a nagy (tündér)mesemondótól mit is várnánk.

Matolcsy_.jpg

Érdekesebb a Számvevőszék szakmai korrektsége. Nyakukba kapták Domokos Lászlót a Fidesz volt Békés megyei elnökét, de így is komoly kockázatokra hívták fel a figyelmet. Még akár mondhatnánk is reménykedve: lám, a független állami szerv elfoglalása nem feltétlenül teszi tönkre (mindig) az adott szakmai szerv működését.

Domokos László ma az Országgyűlésben megismételte, hogy számos kockázatot tartalmaz a büdzséjavaslat a bevételi és a kiadási oldalon is. Majd hozzátette: az ÁSZ szerint a 2013-as költségvetés hiánycélja tartható.

Domokos beszélt még arról, hogy a csekkadó pénzügyi tranzakciós adóról el sem készült a jogszabály, ráadásul hatalmas bevételt terveznek (a GDP közel 1%-át), ami a "gazdasági szereplők magatartását is megváltoztathatja". Magyarul, fogalmunk sem lehet, mennyi folyik be. De ettől még a "hiánycél tartható".

Egyetértett a tranzakciós adóproblémáival Kovács Árpád, a nagy túlélő (volt ÁSZ elnök, most a kiherélt újjászervezett Költségvetési Tanács elnöke). Majd ő is megállapította, hogy a Tanácsnak nincs alapvető ellenvetése a jövő évi költségvetés megalapozottságáról.

Ennyi. Ahogy egyik kommentelőnk írta a Facebook-oldalunkon: "tündeszárnyakon robog a gyorsnaszád".

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

39 komment

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr264614364

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 10+1 intő jel: a NER olyan, mint egy átverős MLM-vállalkozás 2012.06.27. 20:06:22

Dolgozz keményen, légy hurráoptimista, hagyd átmosni az agyad: tíz plusz egy hasonlóság miatt kell azt gondolnunk, hogy az Orbán-kormány Nemzeti Együttműködés Rendszere olyan, mint egy rosszhírű, lehúzós multilevel marketing vállalkozás. * Íme a tíz ha...

Trackback: Tüntess a kaszárnyakapitalizmus ellen! Hozz magaddal még egy csekket! 2012.06.27. 19:53:58

  Flashmobot szerveznek szombaton délután 3 órára Matolcsy minisztériuma elé a 2013-as költségvetés terve és az új Munka törvénykönyve miatt. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy mindenki vigyen magával egy sárga csekket. A szervezők azt k...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.27. 12:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. mesterséges színezék 2012.06.27. 19:09:03

Bambata, Bambata játszik,
Szárnyat igéz a naszádra.
Mondd, hogy egy bandzsa fantaszta,
S meglátod, rácsap a szádra!

Guillaume sous guillotine 2012.06.27. 19:26:00

mivel még az adótörvényeket nem fogadták el jó hogy azt mondja az Ász hogy nem megalapozott. inkább az IMF diktátumok elé akarnak menni. joggal. inkább a magyar kormány írja a költségvetést mint az IMF.

Hertelendi 2012.06.27. 19:27:32

Igazából már nem is tudok mit mondani erre a baromra.
Nem csodálnám, ha a következő parlamenti ülésről kényszerzubbonyban vinnék el....

Hertelendi 2012.06.27. 19:29:28

@Jari Litmanen: Persze hogy a magyar kormány írja, de valós adatokra támaszkodjon és ne tündérmesékre...

Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) 2012.06.27. 19:37:05

Nosztalgiával tekintek vissza azokra az időkre, amikor Fletó és Veres Jani hibátlan költségvetési politikát folytattak. Igaz, hazudtak egy kicsit, hamisítottak is, az országot pedig csődbe vitték, de ők legalább nem voltak FASISZTÁK!

Nó parmezán! Nem törnek át!

spontan · http://erdekessegek.info 2012.06.27. 19:40:55

Érdekes lesz, ha végig ezt a "semmilyen hibát nem ismerünk el" stratégiát fogják folytatni. Minél tovább csinálják, annál nehezebb lesz kiugrani belőle, viszont a Matolcsy-álmok és a valóság kontrasztját egyre nehezebb lesz takargatni.

Hertelendi 2012.06.27. 19:44:08

A mérnökök és a dokik is mehetnek majd közmunkára és máris nincs munkanélküliség.

Itt az IMF, Orbán takarodsz végleg, azt igérted? 2012.06.27. 19:49:04

Hogy lettek pesti cégé a pécsi milliárdok ismét?

Bár hétfőn lezárult az évi 1,5 milliárdos üzletet jelentő pécsi közétkeztetési pályázat, maradtak még nyitott kérdések a győztest illetően. Továbbra is homály fedi, hogy miként vette az utolsó hiánypótlás jelentette akadályt a Hungast.
A pályázat akkor még folyamatban volt, így részletek csak később derültek ki.
A pályáztató, a pécsi Elszámolóház kikötötte, hogy a nyertesnek egy 4000 adag lefőzésére alkalmas havaria-konyhával kell rendelkeznie. A kitételen nem illik viccelődni, hiszen egy ilyen konyhára például olyan elemi csapások során lehet szükség, amely pécsiek ezreit teszi egyik pillanatról a másikra hajléktalanná. A lényeg az, hogy a kiírásban szerepel, így az a pályázó, aki nem rendelkezik vele, nem nyerhet. Ez nem szerkesztőségünk véleménye, hanem a közbeszerzési törvény rendelkezése.

A Hungast pályázata azonban több sebből vérzik a havaria-konyhát illetően. A cég még hétfőn is komoly köröket futott azért, hogy pályázata megfeleljen, végül nem maradt el az eredmény.

Pécset megint lehúzza egy pesti vállalkozás, nem az első esetben.
Az impotens, nulla pécsi fidesz vezetés szép "sikere".

De mindenki tudja és elege van belőle:

Bóvli ország, bóvli kormány!

lavór 2012.06.27. 19:50:07

Nem értem a dolgot. Az eddig regnáló kormányok költségvetései közül melyik nem volt népmese? Mint a választási ígéreteik, a Grimm testvérek elbújhatnak a fasorban mellettük. A kérdéseik sem igazak. :D

Ödönke 2012.06.27. 19:58:08

Akik arra hivatkoznak, hogy a korábbiak se csinálták másképp, azok nem érzik, mennyire perverz ez a vélemény? Nem pont ezekért választottunk mást? Ha ezek se jobbak a másiknál, akkor mi érdekel? A valóság, vagy az, amit mondanak?

lavór 2012.06.27. 20:01:37

@Ödönke:

Szerintem nem választottak mást, ugyanazokat választották felváltva.

Netuddki. 2012.06.27. 20:02:28

@spontan: A "Jégkorszak"-ból a dodók. Rémlik? Na, az a fidesz. Evolúciós ugrásra készülnek... a szakadékba. Kár, hogy minket is magukkal rántanának...

Netuddki. 2012.06.27. 20:04:31

@Ödönke: "Akik arra hivatkoznak, hogy a korábbiak se csinálták másképp, azok nem érzik, mennyire perverz ez a vélemény?"

Hát pont ez a baj. Egyik kutya, másik eb...

apt-get install (törölt) 2012.06.27. 20:17:34

Ha ezek szerintetek nem másként csinálják, akkor miért acsarkodik az ország ellen Európa? Hoppácska, akkor mégis csak másként csinálják.

Márpedig az elmúlt 20 év - kevés kivételtől - a nyugat kiszolgálását jelentette. Na, ezek ezt végre nem hagyják. Nem is tetszik ez az élősködő brüsszelitáknak ...

dr. mesterséges színezék 2012.06.27. 20:19:52

@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány): Természetesen Fletó és Veres akasztanivaló gazemberek voltak, DE legalább felérték ésszel, hogy az elkúrásuknak mi a következménye.
Matolcsyval nincs ilyen szerencsénk.

collateral collector (törölt) 2012.06.27. 20:28:29

2 év után simán kijelenthető: ezekhez képest bármelyik random Gyurcsány-kormány felelős magyar kormány volt. 1-2 Nokiásdoboz gazdát cserélt, valami nácinak kilőtték a szemét (miközben Molotov-koktélokat dobált a magyar rendőrségre), de az ország működött. És még az államadósság is kisebb volt, mint ma ;) pedig akkor sem volt alacsony. Persze Isten őrizz, hogy újra mszp-kormány legyen, de, hogy ennél még ők is jobbak voltak, azt csak a hülyék nem látják. Ma a magyarok menekülnek az országból, a határon túli magyarok pedig hála-imát rebegnek a Magyarok Istenéhez, hogy volt szerencséjük Romániába/Szlovákiába stb. születni...

Hertelendi 2012.06.27. 20:31:33

@apt-get install: Az az apróság azért ne zavarjon, hogy hány milliárd euró érkezett az országba, holott nulla befizetésűek vagyunk. Tehát akkor ki szolgál ki kit? Ennyi pénzért elvárhatják, hogy a hülyegyerekek, ne pávatáncot járjanak és tündérmesékről álmodozzanak. És főképp ne hazudozzanak!

Kámasuka 2012.06.27. 20:59:02

@collateral collector: -de az ország működött.

Gratulálok. Ma te vagy a legnagyobb hülye.

kzoltana 2012.06.27. 20:59:59

Kósa Lajost helyettesítette, oltári nagy hülyeségeket hordott össze – VIDEÓ
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2531_butuska_koszontese_lefotozott_valosagunknak

lyia (törölt) 2012.06.27. 21:09:48

Most hallottam az ATV-n Kálmán Olga "ítélőszéke" előtt Rogán Tónit, aki szerint a kocsmáros meg a fodrász kényszervállalkozó, és támogatni kell, mert nem az a célja, hogy adót csaljon, csak meg akar élni.

Hát valóban, mindannyian csak meg akarunk élni, de valahogy nem mindenkinek sikerül.

Kocsmárost meg fodrászt viszont még nem láttam becsődölni.

Ja, Rogán szerint az ő fodrásza mindig akar számlát adni, de ő sose kéri, mert nem számolja el költségként.

Nem lenne tisztességesebb, ha kérne, és elszámolhatná költségként?

Végül is közérdek, hogy Rogán Tóni kinézzen valahogy, vagy nem?

apt-get install (törölt) 2012.06.27. 21:12:55

@Hertelendi: hol élsz apafej ezzel a nulla befizetők vagyunk dumával???? ébresztő apafej, hahó, hasadra süt a nap. át vagy verve, de keményen, szarrá kopasztja brüsszel az országot.

Kámasuka 2012.06.27. 21:21:00

@apt-get install: Nincs átverve csak ez a dolga az 1.0-ás f*szparasztnak.

gnme 2012.06.27. 21:21:14

ha Orbán Viktor belépne az udvaromra én csak ciccegnék egyet a fogammal

...hogy a két csíkos bullmasztiff teljes testi erejével átharapja a torkát

ecx.images-amazon.com/images/I/51M0732SSYL._SS500_.jpg

nemecsek ernő áruló 2012.06.27. 21:28:16

@lyia: De. Azzal, hogy nem kér számlát, Rogán de facto adócsalásra sarkallja a fodrászát. Ha anyám egy APEH ellenőrnek nem ad számlát a próbavásárláskor, lehúzhatja a rolót. Vannak országok, ahol egy ilyen kijelentés után a miniszterelnök asztalán van másnap reggel a politikus lemondó nyilatkozata.

lyia (törölt) 2012.06.27. 21:39:37

Na jah, rendes "keleti szél" országokban még a feje is ....

Ödönke 2012.06.27. 22:15:31

@kovi1970: Ok, de akkor mi a francért hivatkoznak egyesek MÉG MINDIG a korábbiakra? A mostaniakat felmenti tán, hogy Fletó alkalmatlan volt?

nemecsek ernő áruló 2012.06.27. 22:18:46

@apt-get install: Azért, mert az ellenük vívott szabadságharc finanszírozásához náluk kuncsorgunk pénzért. Vastag bőr kell hozzá, az tény.

dr. mesterséges színezék 2012.06.27. 22:29:29

@nemecsek ernő áruló: Wágner úr is a Rabló úrtól megszerzett késsel tartotta azt sakkban - blöffölt is ehhez rendesen.
Több ilyen példát sajnos nem tudok említeni a történelemből.

Illetve legfeljebb azt, amikor ahhoz, hogy a mocskos haldokló kapitalizmusnak végre megadjuk a kegyelemdöfést, attul kértünk kölcsön, hogy legalább a villanyszámlát ki tudjuk fizetni.

nemecsek ernő áruló 2012.06.27. 22:31:06

@dr. mesterseges szinezek: A napokban hallottam valakitől, hogy Magyarország egy olyan filmre kezd emlékeztetni, aminek a forgatókönyvét Rejtő Jenő írta, a rendezést pedig Bacsó Péter vállalta. :D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.06.27. 23:00:06

@apt-get install:

hol élsz apafej ezzel a nulla befizetők vagyunk dumával???? ébresztő apafej, hahó, hasadra süt a nap. át vagy verve, de keményen, szarrá kopasztja brüsszel az országot.

- Annyira megkopasztják, hogy csak Pest megyében a budai oldalon minden óvodát rendbehoztak eddig, uniós pénzből.

dr. mesterséges színezék 2012.06.27. 23:02:02

@nemecsek ernő áruló: Sajnos nagyon találó.
Egyszer biztosan meg is filmesítik, és a készítőknek már most adok egy olyan tanácsot, hogy finomítsanak a dramaturgián, mert ha történelmi hűséggel készítik, külföldön totális bukás lesz, mondván, hogy az abszurd vonal túl van benne erőltetve, és ez életszerűtlenné teszi az egészet.

apt-get install (törölt) 2012.06.28. 07:01:59

@nemecsek ernő áruló: azért nem vagy egy összetett figura, nem is kell neked ezt megérteni. te arra vagy jó, hogy itt bérhőbörögj.

nemecsek ernő áruló 2012.06.28. 07:10:26

@apt-get install: Látom, ha tényekkel kerülsz szembe, szűkölve a sarokba kuporodsz, és csak a személyeskedés marad, jó pártkatonához illően. De ebben legalább a fidesz és mszp agymosottjai megegyeznek. :D

apt-get install (törölt) 2012.06.28. 07:29:55

@collateral collector: Te is indulhatnál utánuk. Adjak bőröndöt?


süti beállítások módosítása