Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Tegnap Pintér, ma Balsai – FRISSÍTVE

2012.05.09. 22:05 - Fidelio

Balsai Istvánt, aki mostanában alkotmánybíró, DK-s aktivisták buktatták le, Pintért egy jobbikos honatya. Pintér néhány órával később elismerte, Balsai még nem szólalt meg. De szinte biztos, hogy ő is a sofőrrel viteti el a balhét.

Valószínűleg van más közös vonás is a két történetben: a fontosság tudata, s az, hogy a fontos ügyek intézése közben egy apró, senkit nem bántó stikli megengedhető.
Persze ez utóbbiban nem lehetünk biztosak. Hiszen Balsai még nem szólalt meg, Pintér pedig elmagyarázta, hogy nem is történt szabálytalanság. Nos, itt érdemes egy percre megállni.


Az alkotmánybíró, forgalommal szemben (kép: Tóth Kata, kistiger.freeblog.hu)

 
Az mindenkivel előfordulhat, hogy autóval egy percre megáll például egy kapukijáróban. Az utas kiszáll, mondjuk pénzt vesz ki a bankautomatából, s addig ott várjuk, a kormánynál ülve. Ha véletlenül kijön a kapun egy kocsi, akkor arrébb gurulunk. A dolog megoldható, ezért jó, ha a szabályok rugalmasak.

Most is ennyi történt volna? Belügyminiszter úr eljött a képviselői irodaházba, tanácskozni vagy egy bizottsági ülésre: aligha néhány percre. A gépkocsivezető pedig leparkol. És hosszan várakozik, őt ezért fizetik.

Pintér szerint „az első kérdés, hogy a gépkocsivezető kiszállt-e az autóból, és hogy jött-e olyan gépjármű, amelyiket fogyatékos vezetett”. És ha ilyen autó jött? Pintér sofőrje azt aligha veszi észre, hiszen jönnek-mennek az autók, és azokat 99,9%-ban nem mozgássérült vezeti.

De ennél rosszabb a dolog a másik oldalról: Jön egy mozgássérült a kocsijával, s a neki fenntartott parkolóban már áll egy autó. Honnan tudhatja szerencsétlen, hogy valaki illetéktelenül foglalta el a helyét? Álljon oda, feltételezve, hogy valaki csak szabálytalankodik az ő helyén? ... És mi van, ha valaki jogosan áll ott: kezdjen el vele kellemetlenkedni?

A helyzet ennél súlyosabb: a belügyminiszter kocsiján megkülönböztető jelzés is volt. Kezdjen el szívózni a mozgássérült egy ilyen nagyon hivatalos autóval?

Szóval, értékeljük a rugalmas szabályokat, és nagyra tartjuk a belügyminiszter gyors észjárását, de ez nagyon nem kerek.

A másik szolgálati kocsi
 
Különösen zűrös ez egy kormány tagjától, ha az a kormány a rendet hirdette meg.

Különösen, ha ez a belügyminiszter azt is megígérte, hogy két hét alatt megteremti azt.

Különösen, ha ez a kormányzat épp most fogadtatott el egy csontkemény szabálysértési törvényt. Rugalmatlan bírságolással. És amikor az ember már-már azt érzi, hogy a hiányzó költségvetési bevételeket nemcsak újabb adókkal, hanem bírságokból akarja beszedni.
 
De ha már mindez így alakult, akkor illendő volna, ha egy belügyminiszter nem a szabályok rugalmas értelmezésében járna elől, hanem a példamutatásban. 

 

FRISSÍTÉS: Az atv telefonon elérte Balsait:

"Az alkotmánybíró visszakérdezett: meddig kívánjuk rágni ezt a csontot, illetve mire vagyunk még kíváncsiak, hiszen minden részlet tudható az ügyben."
– Valójában csak azt szeretnénk tudni, miért indult el szembe a forgalommal - ismételtük meg a kérdést, mire Balsai azt mondta:
"azért, mert az autója eleve abba az irányba állt".

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr484499245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eleve abba az irányba állt... 2012.05.10. 16:57:55

Magyarország, 2012:  Az atv.hu ma telefonon érte el az alkotmánybírót. Szerettük volna megtudni, miért indult el szembe az egyirányú utcában. Balsai először azt tanácsolta, forduljunk az Alkotmánybíróság sajtóosztályához. Felvetésünkre, miszerint...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása