Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Eszterwars - Esztergom vasárnap népszavaz

2012.03.24. 19:44 - eroica

Címkék: vasárnap népszavazás esztergom meggyes tétényi éva

Vasárnap 11 kérdésben szavaz Esztergom. Esztergomban a szavazatok kétharmadával megválasztott független Tétényi Évát megválasztása óta akadályozza a képviselő-testület fideszes többsége. (A fideszes képviselőkre csak 30-40 százalékos szavazott, de az ellenzék megosztottsága miatt nyertek). Esztergomi civilek ezért 11 kérdésben népszavazást kezdeményeztek a város érdekében. A népszavazást mindhárom ellenzéki párt támogatja.

Meggyes Tamás korszakának temérdek botrányos ügyeiről mi is többször írtunk, de még több döbbenetes történetet írt meg a Meggyesahibas.blog.hu.

"A szavazólapon szereplő kérdések jórészt az önkormányzat tulajdonában lévő Strigonium Zrt. működésére vonatkoznak. Ez a cég üzemelteti a város valamennyi közszolgáltatását –a parkoltatást, az ingatlankezelést, valamint a dunai kikötő, a temetők és a piac üzemeltetését –, ám a társaság tevékenységére Tétényi Évának alig van rálátása. A polgármester kérdésünkre elmondta: az elmúlt másfél évben 35 alkalommal nyújtott be előterjesztést a Strigonium működésével kapcsolatban azt kérve, hogy a társaság részletes adatokkal tegye átláthatóvá a tevékenységét, a fideszes többség azonban vagy nem engedte napirendre venni a kérdéseket, vagy leszavazta azokat.


Eszterwars - egy vicces kampányfilm, amely az igenekre buzdít
 

A vasárnapi referendumon egyebek mellett arról mondhatnak véleményt az esztergomiak, hogy módosítsák-e a helyi szemétrendeletet, jelenleg ugyanis nem a megtermelt hulladék mennyisége, hanem a háztartásban élők száma alapján szabják ki a szemétdíjat. Több kérdés is arról szól, hogy felhatalmazzák-e a polgárok az önkormányzatot olyan közbeszerzési eljárások kiírására, amelyekkel a legjobb ajánlatot tevő vállalkozásokat választhatnák ki a piac, az élményfürdő vagy a parkolók üzemeltetésére, valamint az önkormányzati ingatlanok kezelésére. De szerepel a szavazólapon az a kérdés is, hogy a magánvádas pereknek (amelyek közül több a korábbi fideszes városvezetőhöz, Meggyes Tamáshoz köthető) a költségeit ne lehessen a jövőben közpénzből kifizetni." (Nol.hu, )


Meggyes Tamás képviselő-testületi munka közben
 

A 11 kérdés, amiről szavazni lehet.

1. Alkotmányos szemétrendeletet!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő testülete a települési szilárdhulladék-kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004 (IV.1.) esztergomi önkormányzati rendeletét úgy módosítsa, hogy az megfeleljen a 2000. évi XLIII. tv. a hulladékgazdálkodásról, valamint a 64/2008 (III.28.) Korm. rendelet a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló jogszabályoknak?

2. Rendezett, tiszta piacot!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi piac működtetésével azt a pályázót bízza meg, aki Esztergom Város Önkormányzata által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adta?

3. Költségkímélő temetkezést!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi temetők üzemeltetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a temetkezési költségek minimalizálása mellett, a temetők fenntartásának és a temetői szolgáltatások színvonalára a legkedvezőbb ajánlatot adja?

4. Gazdaságos parkolási rendszert!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi parkolók és parkolóházak üzemeltetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, az önkormányzat által meghatározott parkolási díjak mellett, a város számára a legnagyobb jövedelmet biztosító ajánlatot adja?



5. Költségkímélő ingatlangazdálkodást!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi tulajdonú ingatlanok üzemeltetésével, hasznosításával és értékesítésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adja?

6. Elővásárlási jogok töröltetését!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő-testülete hozzon határozatot arról, hogy az önkormányzat javára esztergomi ingatlanokra bejegyzett elővásárlási jogok az ingatlan-nyilvántartásból töröltetésre kerüljenek?

7. Nyereséges hirdetés szervezést!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi tulajdonú közterületeken lévő óriásplakátok üzemeltetésével, hasznosításával azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adja?

8. Magánvád magán pénzből!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő-testülete hozzon határozatot arról, hogy a magánvádas perek költségeinek megtérítésére közpénzből ne történhessen kifizetés, az érintettek maguk legyenek kötelesek ennek költségeit viselni?

9. Közétkeztetés pályáztatását!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi intézmények közétkeztetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adta?

10. Élményfürdő üzemeltetés pályáztatását!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi Aquasziget élményfürdő üzemeltetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adta?

11. Szent Miklós Alap felülvizsgálatát!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő-testülete hozzon határozatot, a Szent Miklós Alap keretében a már megkötött szerződések teljesítésének meghiúsulása okait feltáró – a képviselő-testülettől független – szakértői bizottság felállításáról?

Fideszfigyelő / Nol.hu / Kemma.hu

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

8 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr174337464

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szegény Esztergomot az ÁSZ is húzza! 2012.03.28. 13:49:33

az élményfürdő is bezártVigyázó szemetek Esztergomra vessétek! - jutott eszembe először novemberben és azóta számtalanszor, mert ami ott folyik, az egész ország közeljövőjét vetíti előre.  Semmi új nincs abban, ahogy a bukott polgármester, Meggyes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2012.03.25. 12:15:19

Szerintem ha idáig nem úgy működött a városvezetés mint ahogy a kérdések többségében meg van fogalmazva, akkor az egész vezetést simán be lehet vágni a sittre. Birkák ezek az esztergomiak (is)...

egy maréknyi dollár 2012.03.25. 12:55:52

Egyről kéne szavazni:Meggyes és bandájának a seggbe rúgásáról.

kitiltott bögre 2012.03.25. 13:10:11

ideje.bár lehet hogy késő és kevés...

pjm 2012.03.25. 13:52:44

Ezt nem hiszem, a fidesz ezeket a problémákat látja, csak még egy kis idő kell, hogy orvosolni tudják ezeket. És Orbán Viktor ezt látja és azért segíteni is fog!!! Hagyjatok nekik egy kis időt még, még nem készültek el a forradalmi nemzeti polgári párt alapú közigazgatással, még vannak hibák a gépezetben. Aztán majd jön a mondás: Érted jöttünk elvtárs, nem ellened...

P.mester 2012.03.25. 20:01:51

Gratulálok Esztergomnak! Itt tartunk. Arra sem képesek, hogy elmenjenek szavazni. Oké, fizessék csak Bayer Gyarmat számláit. Birkaország, basszátok meg.


süti beállítások módosítása