Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Schmitt Pál válaszolni is gyáva

2012.01.02. 16:13 - eroica

Címkék: eu újévi köszöntő schmitt pál uniós zászló

Újévi beszéde idején Merkeltől Sarkozyig Európa számos államfője kiteszi az uniós zászlót a nemzeti lobogó mellé. Tavaly még Schmitt Pál is így tett (már ahol megállt a nagy járkálásban... ). Idén azonban - Orbán Viktor legtöbb megjelenéséhez hasonlóan - csak a magyar zászlót tette ki. (Örüljön az unió, hogy kegyeskedünk elfogadni az évi többszázmilliárdos támogatásokat tőle).

A Hír24 nagyon helyesen megkérdezte Schmittéktől, hogy mégis mi a változás oka. A Köztársasági (?) Elnöki Hivatal a következőt válaszolta.

"Köszönjük szíves érdeklődésüket, ebben a kérdésben nem kívánunk információt adni.

Szívélyes üdvözlettel:
KEH sajtóosztály"

Egy zászló levételének diplomáciai üzenete is lehet. Nem az "álamfő" privilégiuma tudni, hogy mit akar ezzel üzenni. Schmittől közönséges gyávaság, hogy leveszi a zászlót, de nem árulja el, hogy miért.

Októberben kiderült, hogy Schmitt hivatala 300 milliót költött el "dologi kiadásra", amiből 52 millió autókra, 9,5 millió padlószőnyegre, 2,5 millió pedig zongorára ment el. Akkor az EgyenlítőTV ezt úgy kommentálta, egy valódi ellensúly államfőnek van haszna, amit érdemes megfizetni. De egy ilyen, mindent aláíró "álamfőt" olcsóbban is kaphattunk volna.

Nehéz minket meggyőzni az ellenkezőjéről.

 

Ui.:

A Schmitt által az újévi beszédben is reklámozott Alaptörvény, és az azt ünneplő 13 milliós Operagála elleni tüntetés ma 18.30-tól lesz az Andrássy úton az Opera előtt.

Ui.2.:

Schmitt tavalyi beszéde uniós zászlóval és egy kissé cinikus angol felirattal:

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr833514123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.02. 17:04:56

"(Örüljön az unió, hogy kegyeskedünk elfogadni az évi többszázmilliárdos támogatásokat tőle)."

Mintha fizetnénk is ám oda...

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2012.01.06. 12:43:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
A fideszes kormányzati kommunikációban valóban már régóta mellőzik (ironikus, hogy tavaly Orbán "Strong Europe - Erős Európa" EU elnökségi feliratot használt). De Schmittnél tavaly még volt, s tényleg illene indokolnia, hogy miért változtatott.


süti beállítások módosítása