Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A NYUFIG nevén nevezi a dolgokat

2010.12.28. 06:37 - eroica

Címkék: nyugdíj államosítás megtakarítás einstand nyufig

A sorszám alatt olvasható a (nyugdíj) ügyéntézés típusa: szabadság korlátozás.  

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál a magánnyugdíj-rendszerben maradóknak, finoman jelezték, hogy nem bátorítja őket a Nemzeti Együttműködés Rendszere: az ügyintézés típusa, szabadság korlátozás.

A nyugdíj-ügyben ez most többszörösen igaz. Eleve jogi abszurd az, hogy a fennálló magánjogi szerződésnél (magánnyugdíj-pénztári tagságunk), arról kell nyilatkoznunk, hogy maradunk, azaz nem akarjuk felbontani a szerződést. Különben automatikusan átpakolják a megtakarításunk, a Matolcsy György géniusza által vezérelt állam szerető ölébe.

És persze aki maradni akar a magánnyugdíj-rendszerben, az annak ellenére nem lesz jogosult állami nyugdíjra, hogy befizeti a járulékot. Az erről szóló törvényt pedig orwelli módon, másként szólva mérhetetlen pofátlansággal a "nyugdíjpénztár-választás szabadságáról" szóló javaslatként terjesztették be.

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lcpolpx4bk1qah9yvo1_500.gif

Ezután Matolcsynak sem kellene magyaráznia, hogy nyugdíj-einstand "nem államosítás, mert egy konzervatív kormány a közösségi vagyon tekintetében nem államosít". (Különösen, hogy már Lázár János már egyébként is elszólta magát a parlamentben: "A szocialisták nem akarják, hogy az emberek maguk dönthessenek a saját pénzükről, ezért ellenzik a magánnyugdíjpénztárak államosítását.")

De most legalább a hülye magyarázkodásoknak vége, a NYUFIG most végre átvágta a hazugságok csomóját. Nevezzük nevén a dolgokat: a krumplileves legyen krumplileves, a szabadság-korlátozás legyen szavadság-korlátozás.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr642543160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.12.28. 15:50:45

Rá kell szánni azt a kis idő az ügyintézésre és maradni kell mnyp tagnak.
Itt lehet kijavítani, amit esetleg a választópolgár tavasszal elhibázott.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2010.12.28. 23:09:05

Én maradtam, ma intéztem el a Fiumei úti ügyfélszolgálaton. Az épületbe való belépéstől a kilépésig kb. öt percig tartott, ebből kettő perc volt a bejáratnál található fémkereső kapun való átevickélés.

Megdobbent 2010.12.29. 01:17:57

@Ibigoo: Az oke, es jol is tetted, de odajutni ingyen volt 0 percben, es mondjuk jogallamban erzed magad? ;) Erteeeeeeed, a szart hozzad is vaghatjak izombol, vagy eled is helyezhetik gyengeden: az attol meg fos.

De megegyszer: jol tetted, mire ezek a balfaszok eljutnak egy szamologepig, addigra mar reg nincsenek kormanyon es az orszagban szabadlabon.


süti beállítások módosítása