Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A költségvetési tanács kinyírásáról

2010.12.03. 06:42 - eroica

Címkék: gazdaság költségvetés matolcsy költségvetési tanács kopits györgy

A költségvetési tanács a dolgát végezte. Kritizálta a Bajnai-kormányt, majd az Orbán-kormány alatt sem hagyta szó nélkül a furcsaságokat. Ez lett a veszte, ahogy a Magyar Narancs szerkesztőségije szépen összeszedte "bűneit":


Kép: Varánusz blog

"A halálos ítélet oka természetesen az, hogy a Kölstégvetési Tanács a megállapításait tényekre alapozza, és így más következtetésekre jut, mint a mesevilágot építő kormány. A tanács munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogy bár a különadók három év után állítólag megszűnnek, azok mégis szerepelnek a 2014-es költségvetési kitekintésben. Nem tudták felfogni azt sem, hogy a személyi jövedelemadó úgy csökken, hogy a kormány saját számításai szerint 2012-ben nő. Nehezményezték, hogy a lenyúlt magán-nyugdíjpénztári vagyonból úgy csökkenti a kormány az államadósságot, hogy közben ugyanezt a pénzt még egyszer, a folyó költségvetésekben is elkölti (pedig még meg sincs). A közszféra beígért 25-30 ezres létszámcsökkentésénél meg azon akadtak fenn, hogy a költségvetés számai szerint ez csak kétezer fő. De talán a legnagyobb bűnük, hogy nem bírják látni előre a nemsokára létesülő 400 ezer új munkahelyet olyankor, amikor különadóval komplett ágazatokat taszajtanak veszteséges működésbe. És még rá is merészeltek kérdezni, hogy oké, a most innen-onnan megszerzett pénzt gyorsan feléljük - de mi lesz azután?
A legnagyobb baj tehát az volt a tanáccsal, hogy tette a dolgát. Amikor a Bajnai- kabinetet ekézte, szerethető volt. Most, hogy Orbánékkal teszi ugyanazt, már túl sokba kerül." (A teljes, kicsit kitekintőbb írás.)

A britek a magyar példa alapján most csinálnak egy kormánytól független Költségvetési Tanácsot. Lehet tippelni, hogy vajon a KT megszüntetésével szerzett pénznél, mennyivel kerül majd többe a tanács ellehetetlenítésének híre a pénzpiacon az országnak...

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr92484952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A költségvetési tanács kinyírásáról 2010.12.07. 17:59:22

A költségvetési tanács a dolgát végezte. Kritizálta a Bajnai-kormányt, majd az Orbán-kormány alatt sem hagyta szó nélkül a furcsaságokat. Ez lett a veszte, ahogy a Magyar Narancs szerkesztőségije szépen összeszedte "bűneit":

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása