Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Már a spájzban vannak … véget ért a szabadságharc?

2010.09.10. 16:15 - Fidelio

Matolcsy, a nemzet gazdásza ma egy „Richter Gedeon – Innováció” című konferencián beszélt. Ahogy az várható volt, elmondta: „az egészségipar lehet a magyar gazdaság következő 10-20 évének egyik kitörési pontja”. Ilyesmit többször hallhattunk Rácz Jenőtől is, amikor miniszter lett. Azóta nem az, de aki éppen miniszter, az rendszerint szeret valami fejlesztőset mondani. Különösen Matolcsy.
 
Megdicsérte továbbá a kormányt, hogy „kitűnő döntést” hozott „miszerint jövőre Magyarország teljesíti a 3% alatti költségvetési hiányt”. Ezt épp Matolcsy nem tartotta sokáig jó ötletnek, de láthatóan végetért a fideszes szabadságharc. Ugyan néhány nyugati elemző azt tartaná meggyőzőnek, ha maga Orbán rögzítené ezt a 3%-os szándékot, de ma Matolcsy beszélt.
 
Mondott egy újdonságot is, búcsúzóul: siet, mert egy Európai Uniós pénzügyi delegációt "kell szóval tartania". A sajtó föl is kapta a fejét, hogy az uniós szakemberek már a spájzban vannak. De az érdeklődést lelohasztotta a Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtóosztálya: a miniszter egy államtitkári szintű egyeztetésre igyekezett.
 
Gondolom, a Sajtóosztály ezen kívül nyugodt hétvégét kíván az embernek.
 
 
 
Ui.: Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke tegnap nem nagy távlatú fejlesztésekről beszélt: A mai finanszírozásból, ezzel a struktúrával az ellátórendszer nem tartható fenn. Az életben maradáshoz mielőbb szükség volna minimum 40 milliárd forintos többletforrásra. Hozzátette: a gesztusértékű lépések már nem elegendőek, a következő időszak vízválasztó lehet: rendszerszintű átalakításról kell dönteni.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr332286579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása