Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Nagy szekrény készül a jövőbeni csontvázaknak

2010.06.28. 06:11 - eroica

Rogán Antal és Latorcai János javaslatot nyújtott be, amelynek célja a költségvetési átláthatatlanság növelése. Eszerint akár komoly szankció nélkül lehetne 500-600 milliárd forintnyit tévedni a költségvetésben. (Ez a népszavazást kiváltó vizitdíj éves bevételének durván harmincszorosa). De ha esetleg ennél nagyobb lenne a költségvetési eltervezés, akkor sem lenne gond. Az új javaslat szerint az állami cégek nyeresége-vesztesége nem számítana bele a költségvetésbe. Így oda is el lehet rejteni a költségvetési hiányt. Ezt a módszert Orbánék alkalmazták is, amikor a Magyar Fejlesztési Bank épített autópályát, aminek százmilliárdos költsége "nem jelent meg" a költségvetésben.

http://www.tasita.com/halloween/pics/trick-treat.jpg

Az alig néhány napja beadott javaslatról ma szavaznak, amikor a köztársasági elnök-választás lehetőleg jól eltereli róla a figyelmet, amikor alig vonja el bármi más a képviselők figyelmét.

***

Közben Matolcsy a költségvetési megszorítások mértékének megjelölésével végre bevallotta a, hogy költségvetési hiány beavatkozás nélkül szerinte 5,3 százalék lenne év végére. Korábban a Fidesz és a 29 fideszes független közgazdász 7-8 százalékos jósoltak, míg Oszkó Péter pénzügyminiszter 3,8 százalékkal számolt. Így még Matolcsy számai szerint is másfélszer annyit "tévedtek" a fideszesek. Pedig a hiány növekedésében benne van az árvíz százmilliárdos nem várt költsége is. Illetve valószínűleg az állami vállalatok adósságának idecsatornázása is növelte ezt. Bár ennek mértéket nem tudjuk, mert Varga Mihály a "tényfeltáró" bizottság jelentésének egyetlen példányát Orbán Viktornak adta. Egyszóval a csontváz-inváziós retorika finoman szólva nem volt megalapozott.

A nagy szekrény azonban készül a jövendő csontvázaknak.

 

A Rogán-Latorcai javaslatról részletesen

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr622117294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.06.30. 01:36:34

Rogán maradt volna polgármester!

Rod 2010.06.30. 09:29:23

Polgármesterként Rogán és Kósa is rendkívül szimpatikusak voltak, mostanra mindkettőtől hányok. Szolgalelkű párt-droidokká váltak végérvényesen.


süti beállítások módosítása