Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Miért alkalmazták az Alfa Romeóval járó rokkantigazolványost?

2010.03.27. 06:21 - Fidelio

A Fidesz már többször ígérte az egymillió munkahelyet. (Bár volt, amikor azt mondták, hogy nem is ígérték). Békés megyében egy munkahelyet biztos teremtettek. A gyulai önkormányzat fideszes képviselője, ugyanis "a Fidesz ellenőreként" dolgozott havi 150 ezerért a kistérségi társulásban. Munkahelyén általában napi negyedórát volt benn. Most "esélyegyenlőségi koordinátor"-ként kap fizetést. De nem csak ez érdekes a szövevényes, de egyértelmű történetben:

Nemesvári Zoltán habzsolja az állásokat: italautomaták üzemeltetése és önkormányzati képviselősége mellé szerezte állását a kistérségi társulásban.

"Bizalmatlansága jeleként 2007 szeptemberében részmunkaidős státuszt kért és kapott a gyulai képviselő-testület Fidesz - Magyar Polgári Szövetség frakciója a Gyulai Többcélú Kistérségi Társulásnál. A helyet Nemesvári Zoltán képviselő kapta. Az akkori Fidesz-frakció vezetője - aki a 2006-os polgármesterjelölt is volt -, Baranyó Géza hangsúlyozta: nem fenyegetésnek szánta ezt a kérést. Ámbár ha a kérést nem teljesítik, mondta akkoriban, pártja tartózkodik a kistérséggel kapcsolatos előterjesztéseknél. És biztos, ami biztos, hozzátette: "Mindannyian tudjuk, ez mit jelent." Ezek nem üres szavak voltak: a 32 ezres dél-alföldi városnak ugyan szocialista polgármestere van, de a képviselő-testület legnagyobb létszámú frakciójával a Fidesz rendelkezik.

A fideszes képviselő egyébként a kuruc.infó olvasói klub lelkes tagja:

Levelező tagozat
 

...Nemesvári Zoltánt 2007 novembere óta foglalkoztatja a gyulai kistérségi munkaszervezet havi bruttó 150 ezer forint díjazás ellenében.
Több mint kétéves késéssel különös levelezés zajlott le Lebenszky Attila kistérségi vezető és Baranyó Géza képviselő között. (A levelek másolatait mindketten elküldték a kistérségbe tömörült települések polgármestereinek.) 2009 decemberében a kistérségi vezető a Baranyónak címzett levelében kifejtette: magára nézve nem tartja kötelezőnek a Nemesvári foglalkoztatásáról két évvel korábban született egyezséget. Lebenszky ezt azzal indokolta, hogy a helyi fideszes képviselők egy uniós támogatással megvalósuló beruházás menedzsmentjuttatása miatt nagy összegű pénz felvételével vádolták meg őt, valamint egy általa is elismert jelentéktelen hibát fölnagyítottak. Lebenszky a juttatás mértékét kifogásoló észrevételt egy sajtótájékoztatón már cáfolta. A gyulai kistérségi irodavezető továbbá azzal indokolta Nemesvári alkalmazásának megszüntetését, hogy nem tudja feladattal ellátni a képviselőt.
Baranyó Géza válaszában kifejtette: a Fidesz gyulai frakciója Nemesvári Zoltánt mint "számukra megbízható embert" "felügyelői státuszba" küldte a kistérségi szervezethez. A fideszes képviselő hozzátette: "A fő cél nem az volt, hogy képviselőtársunkat bedugjuk egy kistérségi állásba."

http://users.atw.hu/gyulaifidelitas/kepek/fideszmelohely.jpg

Sikeres a gyulai Fidesz. A képviselőnek már harmadik állás is jutott!

Lebenszky a Narancs kérdésére zsarolásízűnek nevezte a Nemesvári foglalkoztatásáról szóló 2007-es Fidesz-javaslatot, másrészt csodálkozott, mert a legutóbbi időkig nem tudta, hogy a jobboldali frakció "felügyelői státuszba" küldte volna hozzájuk a képviselőt. Az sem világos a számára, hogyan tett ennek eleget a fideszes politikus. Lebenszky az elmúlt több mint két évben - egy három hónapos időszakot leszámítva - nem tudott munkát adni Nemesvárinak. A képviselő naponta alig negyedórát töltött munkahelyén, leült a számítógépe elé, és átnézte a levelezését.
Sem Lebenszky, sem Baranyó nem tud arról, hogy Nemesvárinak van-e diplomája, és ha igen, akkor ez segítheti-e a "felügyelői státusz" betöltésében. Abban egyetértettek, hogy nem ismernek olyan kistérséget az országban, ahol hasonló megbízatással önkormányzati képviselőt foglalkoztatnának - és mások sem tudnak ilyen megoldásról. (A gyulai kistérség pártszínezete igencsak vegyes: Gyula szocialista városvezetője a többségi Fidesz-frakcióval él társbérletben. Elek, Kétegyháza és Lökösháza vezetése az induláskor baloldali volt, de utóbbi településen közben változott a helyzet.)

A kép illusztráció. A negyvenes képviselő Alfa Romeóval jár rokkantigazolvánnyal.

Bedugni vagy nem bedugni
A kistérségi irodavezető a Narancsnak megjegyezte: Nemesvári neki elmondta, hogy a helyi fideszes vezetők a 2006-os helyhatósági választások előtt megígérték, valamilyen állást kerítenek neki. (Vagyonnyilatkozata szerint Nemesvári italautomatákat üzemeltet, amiből havi bruttó 120 ezer forintos jövedelme van. Azt nem sikerült tisztázni, hogy rokkantnyugdíjas-e vagy sem a negyvenes évei elején járó fideszes képviselő, ám tény, hogy Alfa Romeója szélvédője mögött rokkantigazolványt látni. Vagyonnyilatkozata e kérdésben nem igazít el.) Baranyó viszont lapunknak tagadta, hogy állást ígértek volna Nemesvárinak. Baranyó Géza lapunknak arról is beszélt, hogy bár a kistérség ülései nyilvánosak, a dokumentumai, éves beszámolói és a belső ellenőri jelentések hozzáférhetők, Nemesvári tudott újat mondani nekik, éppen amiatt, mert "belelátott a dolgokba".
A tavaly decemberi Lebenszky- Baranyó-levélváltás után a gyulai képviselő-testület 2010-re 6 millió forintot szavazott meg a kistérségi irodának két fő foglalkoztatására. Január 20-án Lebenszky - a levelében kifejtettekkel szemben - újra szerződést kötött a fideszes képviselővel, aki a jövőben "esélyegyenlőségi koordinátorként" ténykedik.
Nemesvári Zoltán 2007 novembere óta bruttóban több mint négymillió forintot vett föl a kistérségi hivataltól. A képviselő nem kívánt nyilatkozni."

Bod Tamás, Mancs

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr521873464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása