Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Nőnap és kampánypénz

2010.03.08. 15:48 - Fidelio

http://www.gotexasmoney.com/Money_in_Flower_Pot.gifA fideszes vezetésű Mikepércs önkormányzata 1.500.000 forint helypénzért engedélyezné, hogy az MSZP néhány aktivistája pár óráig virágot oszthasson – szól a friss a hír.

A változást hirdető Fidesz mikepércsi osztaga úgy tűnik, változtatna azon a gyakorlaton, hogy politikai rendezvényeknél közterület-foglalásért nem kell fizetni. Ez a gyakorlat egyszerűen engedi a különböző politikai nézetek, szervezetek megjelenését. Azért, mert így demokratikus.
A jogi szabályozás odáig terjed, hogy a kampányidőszakban még bejelenteni se kell az eseményt. Különösen mókás olyan eseményért pénzt követelni, amely nem jár például színpad építésével.
Szomorú, hogy a Mikepércsen hatalomban lévők tehát túlléptek a demokratikus gyakorlaton – de most lépjünk túl ezen a tényen.
 
Nézzünk rá ellenben az összegre! Tudjuk, hogy választókörzetenként (elvileg) egymillió forintból kéne kihozni a kampányt. Egy választókörzet egyetlen településén egyetlen rendezvényére másfél millát kérni – ez minimum álszentség. Vagy egy jó trükk, hogy belevigyük az ellenfelet egy jogsértésbe.
De nemcsak a mikepércsi Fidesz tűnik álszentnek. Négy hónapja civil javaslatra rendbetették volna a pártfinanszírozást. Nem sikerült, mert a 2/3-os törvényt a Fidesz nem szavazta meg. Fő kifogása, amellyel kibújt a változás megszavazása alól, az volt: nem engedhető meg, hogy a pártok egymilliós kampányköltése emelkedjen. (Miközben tudjuk, hogy mértékadó becslések szerint 2006-ban a parlamenti pártok ennek tízszeresét költötték – vagyis 90%-ot nem legálisan.)
 
Végezetül tisztelettel köszöntünk minden nőt.
A fenti írás nem sikeredett ünnepi hangulatúra, ezt szeretnénk helyretenni az Illés együttes 'Miért hagytuk, hogy így legyen' című dalával:

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr631819875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása