Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A polgári köröktől a Jobbikig

2010.03.07. 16:30 - Fidelio

Címkék: orbán fidesz jobbik vona gábor a fidesz jobbik oldala

A polgári körökre azért van szükség, "hogyha kell egyszerre mozduljunk"

Orbán Viktor

A mind alpáribbá élesebbé vált Fidesz-Jobbik jobboldali belharc kapcsán érdemes megnézni, hogyan aktivizálódtak azok az emberek, akik a Jobbik erejének jelentős részét adják:

Orbán Viktor a 2002-es, valóban meglepetést okozó választási kudarcból azt a következtetést vonta le, hogy társadalmasítani kell az elégedetlenséget, s pártján túllépve útjára bocsátotta a polgári körök mozgalmát. Ez lehetővé tette számára, hogy személye az eddiginél tágabb sugarú körnek szolgáljon origóul, s létrehozzon egy olyan aktívahálót, amelynek ügybuzgalma mentes mindenféle pártbéli kötődéstől, ambíciótól, ugyanakkor a vereség dacára figyelmezteti a Fidesz nagyágyúit, ki az úr a háznál.

Akkoriban kevéssé látszott, hogy e szervezeti formával a rendszerváltást követően kirostálódott emberek is új esélyt, pódiumot kapnak a megjelenésre, s félreértve Orbán szándékát, mellőzöttségük minden sértettsége, daca és ismét föltámadó lelkesedése otthonra lel az egyre-másra alakuló csoportokban. Valószínűleg Vona Gábort, a Jobbik mai első emberét sem pusztán Orbán személyiségének mágnese vonzotta anno a körébe, hanem az, hogy a „civil” közösségek még a „száz nap” koalíciós lendületének napjaiban is totális ellenállást hirdettek.

Közös polgári körben: Orbán és Vona

Voltak, akik úgy vélték, hogy kis idő múltán a polgári körök mozgalma foglalta el a Fideszt, aminek nyomai valóban látszódtak, de ezzel párhuzamosan megfigyelhető az is, hogy betagozódásuk felemásan sikerült: a párt jobbszélén fölgyülemlett fanatizmust nem kötik le a tiltakozó rendezvények, sokan becsapottnak érzik magukat, és nem tudnak mit kezdeni a Fidesz szerintük „tettetett”, csupán üres akciózásban megtestesülő engedetlenségével. A Kossuth téri tüntetéssorozat óta a kormánypártiak a kordonbontást, a szélsőségesek a „cselekvést” kérik számon Orbánon, s ebben a satuban a Fidesz úgy jut el a közelgő, de az előírt határidőben megtartandó választásokig, hogy eleinte minduntalan összekacsint saját elégedetlenjeivel, majd taktikát váltva a „törvényen felül” kommunikációjával csépeli a kormányt, illetve a rezsim infúzión tartóit, ugyanakkor elmarasztalja a „törvényen kívüli” módszerek híveit.

 

A kétfrontos szöveg azonban nem volt eléggé „ütős”. Nem hatotta meg sem a rendszerváltás kárvallottjait, sem azokat, akik egy új rendszerváltásra esküsznek, amely árulókra és áldozatokra osztja a világot. Húsz év összes igazságtalansága és dühe fogalmazódik meg nemzeti köntösben, szemben a megannyi idegen érdekkel, s egy más vetületben, de szintén idegen élősködőkkel, veteményesek haramiáival. Az egyiket a globális tőke és a politikai elitet keresztbe-kasul átfonó korrupció, a másikat a rend és az erő hiánya, a tehetetlenség élteti.

A Jobbik a néha már számára is kínos gárdával azt igazolta, hogy képes túllépni a szövegen, tud olyan közösséget toborozni, amely a könnyen emészthető tételeken kívül végre tettekben megnyilvánuló védelmet ígér – s egyáltalán nem baj, ha ez netán másfajta félelmeket hív elő. Mind a program, mind a módszer könnyen lelt rá pártfogóira, a „mezei hadak” pedig ugyanolyan buzgalommal vetették bele magukat a helyi közéletbe, mint annak idején a polgári körök aktivistái. Azzal a különbséggel, hogy a hálózat perifériáin az ellenfelek „szembekamerázása”, a különböző listákon címmel, telefonszámmal való szerepeltetése nem pusztán rigorózus adatgyűjtésről árulkodik, hanem a nyílt fenyegetés maga.

Az uniós választás legitimálta törekvéseiket, és csatasorba állította azokat is, akik hittek, de nem vártak ekkora sikert: keserű értelmiségit, kitörni szándékozó középkádert, elveszett dicsőséget sirató öreget, jövőjét féltő fiatalt, no meg egyre több pénzes szponzort. A Jobbik ma egyszerre van jelen a Magdi presszóban, a Borharapóban, valamint a világhálón, a szervezet és annak infrastruktúrája profi módon és hamar kiépült, vezetői pedig teljes erőbedobással kampányolnak.

Ha mindezt – ahogy korábban Kövér László feltételezte – az MSZP találta volna ki, jobban csinálták, mint a saját pártjukat. A Fidesz pedig zavartan szembesül azzal, hogy előnyét immáron jobbról faragják. Keményebben, határozottabban fogalmaz ugyan, de a fölszólításhoz, amely balról kínál szövetséget a szélsőségek ellen, nem csatlakozhat, sőt ebben a közhangulatban azt is csak sugallhatja, hogy egyedül pártjuk állíthatja meg Vonáékat, akiknek viszont már-már ismerős fejtörést okoz a Jobbik „jobbika”: a gárdán belüli csoportosulások, a legkülönbözőbb félnáci, „önvédelmi” szerveződések, amelyek hiába elszórtak, belső feszültséget gerjesztenek, s a szavazatok maximálása idején nem könnyű leszakadni róluk.

Áltathatjuk magunkat, hogy a Parlament falai közt szelídülni fog a harmadik erő. Netán lehet a MIÉP sorsára hivatkozni.

Esetleg apatikusan legyinteni: lesz, ami lesz.

Vagy: lesz, ami volt?

Nol

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr141816486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antirandom 2016.07.21. 10:27:56

Azonosító: ombudsman-magyarnaknincsemberijoga-160720email2

Bűnöző minisztereket, államtitkárokat, ügyészeket és bírákat a hazai Ombudsmannál is feljelentés

Miért nem büntetik meg azokat a hazai minisztereket és államtitkárokat, akik a népmérgezési és hitelezési,
és ezekkel összefüggő rendőrségi, ügyészségi és bírósági stb. csalásokat évtizedek óta szervezik és fedezik?

Bemutatok három ilyen konkrét ügyet:

1./A nemzetközi szabadalmaim szerinti 1979 óta alkalmazott új tudományos hatásvizsgáló mérések leleplezték, hogy mérgezőre növelik a talajban lévő vízben oldott káliumot a kálium műtrágyák, ami fokozza az aszálykárt, mérgezőre növeli a növények kálium tartalmát és eladósítja a mezőgazdasági termelőket. A méréseink azt is leleplezték, hogy csalás a humusztermelő giliszta szaporítás hitelezés, azt, hogy az ún. „humusztermelő” giliszták nem humuszt termelnek, hanem csak sokkal értéktelenebb állati ürüléket.
A hazai bíróságok ahelyett, hogy kifizettették volna a kárelhárítási díjunkat a Fővárosi Bíróságon 1993-ban 2.P.20.129/1993/2. számon bejegyzett keresetem alapján, a mai napig sem engedték letárgyalni a pert. A per tárgyalását azzal akadályozták meg, hogy a mezőgazdasági miniszter és államtitkár, a belügyminiszterrel közösen, felkérték a Fővárosi Főügyészt, hogy szervezzenek ellenem „bolonddá nyilvánítást”. Az ezt célzó koncepciós pernek a tárgyalása előtt a bíró hamis idézésével rám uszított rendőrök betörtek az irodámba. Előbb ott, majd a Bp.-i III. ker. Rendőrségen összevertek (1997. 09. 10.). Csak azért buktak bele a bolonddá nyilvánítási kísérletükbe, mert a tárgyaláson feljelentettem a bírót az ott is folytatott közokirat-hamisításai miatt. Jellemző, hogy ezeket az igazságszolgáltatásnak csúfolt bűncselekményeket a köztársasági elnökök személyesen is fedezik. A perbe belebukása után kinevezték a csaló bírót a Váci Városi Bíróság elnökévé, s Göncz Árpád köztársasági elnökék azt hazudták a közérdekű bejelentésre (X-398/1998.), hogy a verető bíró „a rendszerváltás előtt történt gondnokság alá helyezésemet” próbálta megszüntetni. Szembehazudták a választási névjegyzéket is, amiben folyamatos a választójogom (egy gondnokság alá helyezettnek megvonják a választójogát). Mindezekről a Fővárosi Bíróságon Pataki Árpád bíró azt hazudta, hogy „semmiféle jogsértés nem történt ellenem”. Az ezek miatt beperelt bíróságok és ügyészségek elleni pereket azóta sem engedik végigvinni. Előbb egy kirendelt ügyvéd akadályozta meg a fenti bűncselekmények elkövetői ellen büntetőeljárás kezdeményezését, majd a Nógrád megyei ügyészek is azt hazudták, hogy „nem is történt bűncselekmény”. Az emiatt ellenük is benyújtott keresetet a Nógrád Megyei Bíróság áttette a főkolompos Fővárosi Bírósághoz (ítélőszékhez), s hónapok óta nem válaszolnak az ez ellen benyújtott fellebbezésemre.
Egyébként a gilisztázási hitelezési csalás elhárítása alapján nekem, s az általam vezetett Agroanalízis Tudományos Társaságnak járó díj megállapítására indított pert egy olyan ügyvéd pontosította, aki 10 évig bíró volt és jogi egyetemi tanár is volt, vagyis nem a megfogalmazási pontatlanságok miatt nem hagyják letárgyalni. Nyilvánvaló az ügyészi és bírói korrupció a devizahitelezési csaláshoz hasonló, ugyancsak számos ember ingatlanvesztését és öngyilkosságát okozó gilisztázás hitelezési csalás ügyében. Közben az OTP 100.000.000.-Ft-tal „kártalanította” a hitelezési „pilótajátékcsalás” gilisztatenyésztési főkolomposait!
2./A kálisóval mérgezési csalás ellen általam országgyűlési megbízásból előkészített interpelláció közben (1992. nov. 19.) életveszélyes maradandó sérülést okoztak a Feleségemnek. Miután a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy kik és hogyan okozták, eltűntek a rendőrségi iratok, s emiatt a mai napig sem fizettek neki kártérítést. Sőt, a balesetét előidéző programozó megpróbálta elérni, hogy a feleségem fizessen neki!
3./A MATÁV lelassította a rendőrségi összeveretés amerikai lapban publikálásához az USA-ba fax küldést. Egyetlen, általa lelassítva továbbított irat fax díjaként 800.000,-Ft-os tartozást terhelt rá egy ingatlanomra.
A pert elvesztette, nem kellett fizetnem, de csak azért, mert nálam megvolt az iratátvétel igazoló példánya az okiratnak, amit benyújtottam a bírósághoz arról, hogy a MATÁV 6 éve törölte a tartozást. (Az irat eredetijét eltüntette a bíróság végrehajtó irodája és elnöksége is.) A MATÁV utóda a Telekom, a T-mobilnet jelenleg éppen a www.tejfalussy.com honlapom elérését akadályozza, az internetes kommunikáció lelassításával. Ezen a honlapon megvannak a fenti bűncselekmények okirati bizonyítékai. Felesleges volna idemellékelni.

Verőce, 2016. július 20.

(nemes Sydo) Tejfalussy András dipl. mérnök, méréstani szakértő (1-420415-0215)
AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG PJT, TUDOMÁNYOS RENDŐRSÉG PJT,
2621 Verőce, Lugosi u.71., T/F:+36-27-380-665 (tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com, T.: +36202181408

sárfalvi 2017.08.16. 18:33:54

Anno Hitler Sztálinnal egészen jól elvolt 1933-tól 1939-ig.


süti beállítások módosítása