Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Tapasztalt újságírók helyett sportbemondók

2010.03.03. 18:49 - Fidelio

Dobos Menyhért leváltotta Krizsó Szilviát és a tapasztalt tudósítók sem kapnak feladatot a választások éjszakáján. A választási irodai vezetője utoljára 2002-ben foglalkozott a választásokkal az MTV-ben, akkor amikor az EBESZ is elítélte a köztelevízió teljesítményét.

Miután Bednárik Imre, a Magyar Televízió cégvezetéséről, Medveczky Balázs megbízott ügyvezető alelnök leváltotta a köztévében működő választási iroda éléről is. A posztot a hírigazgató helyet a Közéleti Főszerkesztőséget felügyelő Dobos Menyhért vette át hétfőtől, aki rögtön változtatott is a választási műsorokon: a jól bevált, politikai tudósítóként már kipróbált tévés arcok és újságírók helyett kezdőkre és a sport rovat munkatársaira bízta a választási műsor elkészítését.

A választási műsorok levezénylésére eddig kinevezett Kardos Ernő helyett a Népszava információi szerint Feledy Péter lett az új főszerkesztő, míg a választás estéjén nem Krizsó Szilvia vezeti majd a műsort, hanem Süveges Gergő mellett a Telesportból ismert Szántó Dávid és az eddig szintén sporthíreket beolvasó Zelinka Ildikó (akiket a sport terén nyilván nem érhet sok kritika).

Az MTV emellett köszöni de nem kér a választások estéjén D. Bányász Gergőből, akit egyébként 2001-ben és 2003-ban is az év parlamenti tudósítójának választottak. A pártoktól információink szerint többek közt a Ma Reggelből ismert Jegyes Tóth Kriszta és a Híradóban feltűnő Bakos Piroska jelentkezik majd. Az MTV feltehetően csak az MSZP, a Fidesz és a Jobbik pártközpontjából jelentkezik majd be élőben.

8 éve is

A riporterek leváltása információink szerint Dobos Menyhért döntése volt. Dobos a 2002-es választások alatt az elnöki kabinet vezetője volt az MTV-ben, a köztévét felügyelő kuratórium szabad demokrata tagja szerint jelentős felelőssége volt abban, hogy a kampányban nyújtott teljesítményért elfogultság miatt elmarasztalta az MTV-t a választások alatt megfigyelőként jelen lévő EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet), a jelentés szerint ugyanis a köztévé akkoriban egyoldalúan a Fidesznek kedvezett hírműsoraiban.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr501806486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.03. 21:26:15

Dobos Menyhértről eddig is tudtuk, hogy egy gazember. De azt ne felejtsük el, hogy Baló mellett eddig is Szántó Dávid kommentálta a választási műsorokat már nem is tudom, hányszor, és semmi gond nem volt vele. No meg nem is fideszes, legalábbis amikor lehúztunk egy osztályban hat évet a múlt évezred vége felé, akkor nem volt :-)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.03. 22:20:00

Dobosról eddig is tudtuk, hogy miféle alak. De azt ne felejtsük el, hogy Szántó Dávid már évek óta minden választási műsorban ott volt Balóval, és semmi probléma nem volt vele, ő nem új ember itt. No meg nem is fideszes, legalábbis tudtommal nem volt az, amikor egy osztályba jártunk hat éven át :-)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.03. 22:20:28

Na tessék... hülye blogmotor először megeszi a kommentet, aztán a másodikkal együtt kiadja...

fővöcsök 2010.03.03. 22:23:16

Már Krizsó sem elég jó....
A jövő elkezdődött..

misc · http://misc.blog.hu 2010.03.03. 22:25:04

a paksi atomerőben pedig tudósok helyett fiatal tetőfedőket fog foglalkoztatni a felcsúti vérfarkas rezsime.

fővöcsök 2010.03.03. 22:27:19

Mostanában rettentően pedáloznak a tetőfedők: ügyészségen, rendőrségen, minisztériumokban....., háttérintézményekben.
Lesz itt kontraszelekció rendesen.

algi 2010.03.03. 22:31:42

Na, de Süveges? Ez a világ vége. Most komolyan: A reggeli műsorban ott van egymás mellett a felkészületlen és beképzelt Süveges és Jegyes-Tóth, meg a zseniális Betlen. És kit raknak be? Azt, akitől a falat kaparom.

sushi7 2010.03.03. 22:58:50

A sportriporter az, aki nem ért igazából semmihez, ami a riporterkedés lényege. Kiváló szócsövek: megkapják az előre összeállított kérdéseket, felolvassák, megkapják a válaszokat, szóval nem történik konkrétan semmi. A tapasztalt kollégáknál legalább az illúzió meglenne arra, hogy valódi televíziózás részesei vagyunk. Elkezdődött már rég, s ez még nem a legalja...

screw guys 2010.03.03. 23:11:07

@bm613: „No meg nem is fideszes, legalábbis amikor lehúztunk egy osztályban hat évet a múlt évezred vége felé, akkor nem volt.”

Ezt meg tudom erősíteni, minden tekintetben. :DDD

@sushi7: A fentiek ismeretében, meg kell hogy védjem az érintett sportriportert. Amit itt fröcsögsz, az egész egyszerűen nem igaz.

Fricibá' 2010.03.03. 23:33:16

Az, hogy "tapasztalt tudósító", a jelenlegi olvasatban azt jelenti, hogy részrehajló. Nekem egyáltalán nem hiányzik hogy ott sírjanak krokodilkönnyeket az MDF-SZDSZ csúfos bukásán és a demokrácia sérüléséről papoljanak..

sofalwy 2010.03.04. 00:06:32

Mivel nem ismerem Dobos urat, így nem írnék róla se pro, se kontra. Talán annyit megjegyezhetünk, hogy az MTV tájékán valószínűleg nem ő az egyetlen, aki a túlélésért küzd, vannak még néhány ezren. Azzal viszont vitatkoznék, hogy Krizsó Szilvia lenne az egyetlen választási műsor-képes egyed ebben a rakás szerencsétlenségben, amit még MTV-nek neveznek. Emlékeim között igen sok olyan esti beszélgetős közéleti műsor van, amiben Krizsó égett. Leggyakrabban az újságírósan agyonkonstruált, szlogenekben fullasztott felvezető filmjei hozták nehéz helyzetbe, mert a filmek után a - tegyük hozzá szakember vendége először azt kérdezte, hogy "honnan ez a sok hülyeség". Egyik ilyen alkalommal az azóta veszprémi kórházigazgató alázta a "sztárműsorvezetőt", majd a műsor további részében mint türelmes gyógypedagógus bánt vele. Ennek a hölgynek általában túl sok a személyes koncepciója a beszélgetésekben és kevés teret enged a témának és a vendégnek. Ez alapvető szakmai hibája. Na ezzel persze nem szeretném azt sugallni, hogy a silány és buta szóviccekkel operáló sportriporterek jobbak lennének. Hát ennek a televízió maradványnak ilyen a készlete. Nincs minőség, nincs szakember - illetve egy kettő még van, de azok inkább a kamerák mögött dolgoznak. Nekik érdemes szurkolni.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.03.04. 00:08:21

Baló lesz? Ha igen, nincs semmi baj. Szántóval meg a többivel semmi baj nincs, értelmesek, normálisak.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.03.04. 00:09:21

ja és ne sirassuk már Krizsót, kiráz a hideg attól a nőtől

sofalwy 2010.03.04. 00:13:03

@G.d.Magister: Baló Györgyöt nem lehet szerepeltetni a választási műsorban, mert az egyik párt egyik kiemelt politikusa közeli családtagja (talán csak volt a közelmúltig???). Nézz utána és megérted. Egyébként Baló, alias ET biztosan jól vezetné a műsort - ha csak a szakmai értékeket néznénk - mindegyik most említett epizodistánál.

stratez 2010.03.04. 00:15:55

Egyrészt a választások kimenetele szempontjából nem tökmimndegy, hogy ki ismerteti az eredményeket, nincs az a tapasztalt Krizsó Szilvia, aki április 11-én a szocikat tudná kihozni győztesnek. Ha jól értem ezt fájlalja leginkább a mi kis fideszfigyelőnk...

sofalwy 2010.03.04. 00:29:23

@algi: Nem hinném, hogy ebben a mostani MTV-ben lehetne zseniális műsorvezetőt találni. Betlen is inkább rutinból él, ráadásul az a benyomása támad legtöbbször a nézőnek, hogy már megint nem aludt éjszaka.

Süveges nem igazi talentum, emlékezzünk, hogy őt még a néhai Gyárfás-féle napkelte emelte képernyőre - ki tudja miért? Azon túl, hogy ottfelejtették, legfeljebb azzal tűnik ki, hogy szeret közszerepelni vallásosságával, ami derék dolog, de magánügy. Ha sokat villog vele, úgy fog tűnni, hogy emiatt kell csak az MTV-nek, úgymond egyensúlyozni a sok hitetlent. Egyik sem jó dolog, igazán örülnék, ha Süveges képes lenne felnőni a képernyős munkához. Ehhez persze olyan háttér - főszerkesztő - producer alkatú főnökre lenne szüksége,aki képes lenne tanítani és nevelni. Ilyen persze már régen nincs az MTV-ben. Nem lepődnék meg, ha ez a csiszolatlan gyémánt Süveges már tanítaná azt, amit maga sem tud még. A hazai "médiaoktatás" című szörnyvilág előbb-utóbb teret ad neki, ha még nem történt meg.

screw guys 2010.03.04. 00:29:24

@bm613: Az, hogy az idézett mondat minden állítása szempontjából. Szó szerint. Jajj, ne mondd már hogy ennyiből nem érted…Kicsi a világ, ennyi. :)

Lovastengerész 2010.03.04. 01:35:54

igen elkezdődött.
valami furcsa módon az MTV az a közintézmény ahol a jobboldal mindent át tud vészelni szép csöndben, és a legelső adandó alkalommal innen bujnak ki az ifjú illetve illetve öregkomcsikból szocializálódott IgazMagyarok.
ez így volt 8 éve is.
remélhetőleg azért ezúttal bölcsebben és ízlésesebben zajlik mindez....bár ez a nyitány nem túl bíztató.
Süveges Gergő nem hülye, a képernyön teljesen kultúrált. amit képernyőn kívül, különböző "polgári" és "keresztény" rendezvényeken müvel az egy más dolog, AZ az a tipikus felsőbbrendü keresztényértelmiségi gőgös diszmagyarkodás, annak is a trendibb, 21ik századibb változata, amitől a Jó Isten óvjon meg mindenkit egy egészséges közéletben.
archetipusa annak ami igazán veszélyes, mert a pödröttbajszú bácsikákat a tarsollyal meg a fokossal még csak megmosolyogja az ember....de ez a tipus komolyan vérlázító tud lenni idönként

algi 2010.03.04. 02:32:26

@sofalwy: Komolyan csak én látom egész Magyarországon úgy, hogy amit Betlen rutinból nyom az valahol a tévés újságírás magasiskolája, amit Betlen csinálna, ha sokat gyakorolna, az is még valahol a béka segge alatt lenne?

Számomra valahogy olyan, mintha lenne egy újságíró, a többi meg szenvelgő mikrofonállvány, akik mindig rossz pillanatban közvetlenek és ízetlen dolgokon poénkodnak. Komolyan Apáti-Tóth kata a vendégtől kérdezi meg, hogy valamire van-e törvény? Ezt nem kéne neki tudnia? Betlen meg mindent rögtön tud, és a nézővel meg is osztja a háttérinfóit. Süvegesék meg ha belebotlanak egy olyan infóba, amit már olvastak valahol, bármennyire is köztudott és bármennyire is nem tartozik a tárgyhoz, rögtön a riportalany szavába vágva elmagyarázzák, hogy bizonyítsák, mennyire okosak. Egyszerűen ég és föld. Szerintem amelyik szerkesztő ezt nem látja, az nem ért hozzá.

algi 2010.03.04. 02:33:02

mármint: "amit Süveges csinálna"

gpetersz 2010.03.04. 05:50:19

@algi: Komolyan.

Bár látnám, hogy mitől jobb "Jani", mint a többi. Bár látnám úgy a világot mint Te, vagy mégsem?

A poszthoz: mit vártatok? Eddig volt a "kiegyensúlyozott" napkelte, most kapjuk helyette ezt a sz*rt. Nem mindegy? Valaki csak ráteszi a mancsát az alig nézett köztévére nem?

tengier 2010.03.04. 06:30:13

Nyolc évig ballibsi rendszer volt, és mi kussoltunk. Most majd nyolc évig ti fogtok. A demokrácia szépségei. Már vágom a centit.

_nyuszi_ 2010.03.04. 06:55:51

Krizsó egy elfogult komcsisegg-nyaló. bár megnéztem volna a fejét, mikor közölnie kell, hogy a Fidesz nyerte a választásokat.

mónikaa 2010.03.04. 07:08:57

Nyugdíjba is küldhették volna a rozzant vénasszonyt.

"tapasztalt újságíró.."
Nevetséges.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.04. 07:16:25

még jó hogy nem az egriviktor
az lenne igazán katasztrófa

stratez 2010.03.04. 07:20:53

Nika, Krizsó, Baló, Mészáros Antónia, mit tesz a vakvéletlen, az ATV-s Mészáros lánya, mind, mind a baloldalhoz köthető műsorvezetők a közszolgálati tévében A Gyárfás-legénység pártszolgálatosai, Orosz, Bánó, Aczél stb. gyakorlatilag 20 évig garázdálkodtak a közszolgálati képernyőn, és hadd ne folytassam. Most lesz egy műsor, amit nem ebből a körből kijelöltek fognak vezetni. Épp ideje...

yafet 2010.03.04. 07:38:48

Ez a választás előre lefutott, mindenki tudja, érzi az első 3 hely sorsát. Dög unalom lesz a régi megszokott "szakértőkkel"!!!

Ellenben egy jó SPORTRIPORTER, az igazán élvezetessé teheti a3-4 órás műsort!!!!

Pl.:
"Jó estét, jó szurkolást!"

"Úristen! Az MSZP megnyitotta a hajrát, ráúszik a félpályával vezető FIDESZ-re. Micsoda fordulat, milesz még itt a végén!"

vagy:
"Hát, Dávid Ibolya mester csapata sajnos megbotlott a rajtvonalban. Szörnyen kínos! Vajon így is meg lesz a kvalifikációs eredmény vagy egy nagy klasszis becstelen búcsúját láthatjuk?!"

vagy:
"Úgy látom, az SZDSZ egysége jövőre az amatőr ligában folytatja...."

vagy:
"A JOBBIK-os fiúk igen keményen húzzák az evezőt, de már nem szólhatnak bele a versenybe. Rossz szokásukhoz híven, nehogy csalást emlegessenek!!! Lesz itt balhé a végén, bár lehet, hogy a romatelepeken épp e pillanatban lélegeznek fel!"

vagy:
"A FIDESZ egyetlen elenfele már csak az óra!!! Vajon meg lesz-e az új rekord?! Éjfélre kiderül!!!"

vagy:
"Bezzeg Torgyán Doktor idejében!!! Akkor voltak csak igazán parázs párharcok!!!"

vagy:
"Az LMP igen mókás különítmény. Úgy látom csípőre tett kézzel andalognak a pályán."

lüke 2010.03.04. 08:19:41

HAJRA MAGYARORSZAG:)

új év, új név 2010.03.04. 08:55:08

Így is, úgy is meg fogjuk tudni a végeredményt.

jo.e 2010.03.04. 09:04:24

@yafet: :)))
Picit megelőztél. Komolyan pont ezt akartam írni.
Tényleg, nem mindegy ki mondja el, hogy ki mennyi szavazatot kapott? Kinek hiányzik az okoskodás, hogy miért "büntettek a szavazók"... ?
Nemtom ott van e még Egri Viktor, de sztem Ő tuti feldobná a műsort a hülye szóvicceivel :) V. esetleg Galla Miki...
Lennének ötleteim.

pancsolt misebor 2010.03.04. 09:58:37

@cukicica: Minden szavaddal egyetértek. A " felsőbbrendű keresztényértelmiségi gőgös díszmagyarkodás" példájaként most is eszembe jut, - amit egyébként sem fogok sokáig elfelejteni- a vizitdíjas népszavazáson: nénike szeretne kijönni az iskolaajtón a szavazókörből, polgári család templomból jövet, felnőtt gyermekekkel, talpig feketében, nagyon emelt fővel befelé igyekezve nem, hogy kiengedte a nénit, hanem szinte elsodorta. Azt persze nem tudhatom mit szavaztak, van-e 300.- forintjuk a vizitdíjra...

Simplicio 2010.03.04. 10:07:45

@jo.e: "nem mindegy ki mondja el, hogy ki mennyi szavazatot kapott?"

A Fidesznek láthatóan nem. Ezért dobtak ki egy kész műsorstruktúrát, a sportvonalért. Egyébként a második forduló miatt nem mindegy, hogy az első miként lesz kommentálva.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.04. 11:10:30

@screw guys: Én is így gondoltam :-) viszont bizonyára én vagyok béna, de nem bírok rájönni a hozzászólásaidat tanulmányozva, hogy ki lehetsz, és ez bosszant. Sajnos ehhez a matematikai logika kevés :D

screw guys 2010.03.04. 14:20:27

@bm613: Az inkognitómat nem adom, semmi áron. :P

algi 2010.03.04. 19:59:25

@gpetersz: Hát, nemtom. Amikor sok negatív filmkritikát írtam, akkor is mondták mások, hogy miért nem élvezem azokat a filmeket, amik szerintem szarok, sokkal boldogabb emer lennék. :)


süti beállítások módosítása