Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Európai Néppárt - Közép-Európa tagozat

2009.10.25. 10:36 - Fidelio

Címkék: orbán európai néppárt határon túliak

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/be/Cluj-Napoca_Tailors_Tower.jpg/250px-Cluj-Napoca_Tailors_Tower.jpgOrbán gyakran emeli a Fidesz európai fényét azzal, hogy a Fidesz milyen komoly elitklubnak, a Zeurópai Néppártnak a tagja (és arra szerencséjére kevesen emlékeznek, hogy ajnározta Kádárt a most keményen antikomcsi néppárti elnök). És ennek a klubnak a falán, hazánk, de legalábbis a Fidesz, nem rés, hanem erős bástya. Nos hétfőn ízelítőt kaphattunk, hogy ebben a klubban milyen tagsági vélemények vannak Orbán mondandójáról.
A Néppárti tag és mérsékelt jobboldalinak számító Mikuláš Dzurinda pártelnök (SDKÚ) hétfőn Orbán autonómiáról szóló beszéde után közölte:
"Aki a szlovákiai területi autonómiáról álmodozik, az egyszer felébred, kijózanodik, és rádöbben, milyen szomorú, nevetséges és ostoba álmokat szövögetett. Ez vár Orbán Viktorra is, aki Rimaszombatban is magasröptű szavakkal ecsetelte ábrándozásait."
Majd a szintén Néppárti kereszténydemokraták (KDH) elnökségi tagja iskifejtette véleményét: "Nagy kár, hogy még ezzel is újabb bizalmatlanságot és feszültséget keltett, amellyel elsősorban a szlovákiai magyaroknak árt, s lenullázza az MKP szlovákiai koalíciós potenciálját."

Lehet azon vitatkozni, hogy ezek a vélemények mennyire Orbánra nézve minősítőek és mennyire az Orbán által ajnározott klubra. Egy biztos, amikor Orbán Viktor arra hivatkozva nem vette fel a kapcsolatot a volt Magyar Koalíció Pártja elnök Bugár Béla vezette Híd-Most párttal, hogy az nem tagja a Zeurópai Néppártnak, akkor valójában piti hatalmi játékot játszott. (Hiába volt Bugár Béla 2002-ben Orbán Kossuth téri kampánynaggyűlésén). Ugyanúgy hatalmi játékot játszott, mint amikor Erdélyben az MPSZ támogatásával veszélyeztette az RMDSZ bekerülését a bukaresti törvényhozásba. Persze itthon ettől még ezek a határon túli fellépések még hozhatnak szavazatokat.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr741473376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ucsacsu 2009.10.25. 14:50:26

fridelio,és te ennek örülsz?

fidélio 2009.10.26. 14:18:32

Én ennek nem örülök. Ez egyszerűen kínos.


süti beállítások módosítása