Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán keményen beszólt a Kádár-nosztalgiának

2009.09.11. 13:29 - eroica

Címkék: orbán polgári kultúra

http://parlamentblog.hu/images/thumbs/20070328125114-konturpal.jpgOrbán „Munka Otthon Biztonság” Viktor viaskodott már a szocialista restaurátorokkal is, most (egy német pártalapítvány konferenciáján) kíméletlen volt:

 „Ma azonban vannak, akik politikájukat a szocializmus iránti nosztalgiára kívánják építeni. ... A politikus úgy vélte: aki a farkast mentegeti, elárulja a bárányokat, tehát akik ezeket a viszonyokat utólag megszépítik, rosszat akarnak Németországnak és egész Európának. (Inforádió)”
 
Korábban azonban hiányzott ez a vídia keménység. 2005-ben azon nosztalgiázott elmélkedett, hogy „bár a Kádár-rendszer rossz politikai rendszer volt, "azokat a dolgokat, melyekkel nem volt baj abban a rendszerben, bátran vállalni kell".

Azt is furcsálljuk, hogy a Nagy Antikommunista olyan európai barátaját is szívesen szerepelteti,  aki 1987-ben Sarlós elvtárs-at megszégyenítő módon dicsérte Kádárt.
 
Nem volt véletlen 2004-ben a Fidesz "Munkástagozat" megalapítása sem, hiszen a Fidesz örökös elnöke nem sokkal utána elmondta: "van alapja [a Kádár rendszerre pozitívan tekintő] érzésnek". (A média munkástagozat máig legismertebb tette, hogy az elnöke  egy villáskulcsot adott Orbánnak.)
 
Sőt egyszer a „farkasnak” arról a valós jó tulajdonságáról elmélkedett, hogy jobb volt a társadalmi mobilitás. S hogy ezt igazán érzékletessé tegye elmondta a Kádár rendszer nélkül nem lehetett volna miniszterelnök:
 
https://m.blog.hu/fi/fideszfigyelo/image/munka_otthon_biztons%C3%A1g.png"Orbán úgy fogalmazott: ha most kellene általános iskolába járnia Alcsútdobozon, akkor nagy valószínűséggel nem jutott volna el a gimnáziumba sem, hanem traktoros vagy agronómus lenne." (Világgazdaság)
 
Sok rosszat lehetne mondani a kapitalizmusról ("a legrosszabb rendszer az összes többit kivéve"), de hogy egy pedagógus és egy bányaigazgató gyereke ne tudna gimnáziumba jutni, az azért nagyon erős. Egyébként az agronómus ugyanúgy egyetemi végzettség, mint az Orbán által megszerzett jogász diploma, így Orbán példabeszédének társadalomtudományi vonala végképp értelmetlen. De persze a sugallást értettük.
 
Csak a mostani beszólás után vakargatjuk a fejünk.
Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr841375063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lordart 2009.09.13. 08:48:03

Lehet, hogy egészségesebb lenne, ha egy szót sem szólna a Fidesz. Az MSZP annyi baklövést követ el még most is, hogy egyre nagyobb tömegek ellenszenvét váltja ki a Fidesz esetleges csendben maradása esetén is.
Nem nehéz egy olyan (politikai) csatát megnyerni, ahol az ellenfél megsemmisíti önmagát anélkül, hogy bárki tüzet nyitna rá... Márpedig nem állunk távol ettől.
Ha politikus lennék, egyáltalán nem lennék büszke arra, ha úgy nyernék választást, hogy semmit nem kell tennem érte, mert annyira ostoba, vagy éppen kapzsi, telhetetlen az ellentétes oldalam, hogy önmagát hajtotta megsemmisülésbe (népszerűség területén)...

Frank'Leó 2009.09.14. 23:05:23

@lordart: Igazad van, a Fidesz egy szót sem szól arról, hogy mit tenne a választás után. Érdekes Tölgyesy véleménye:
www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=419959


süti beállítások módosítása